Орхідеї

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем LuBimaya, 26 Травень 2012.

  1. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Почалося все з того, що вона почала сохнути миттєво, я вирішила глянути що робиться в горщику, бо поливала як і всі інші, шпорпнула в корі, а звідти аж запашок пішов, я викинула ту ще магазинну кору(він в мене жив лиш 2 тижні), корінців живих, не гнилих було 11 штук, інші я обрізала і присипала вугіллям, "посадила" в "стерилізовану" в духовці кору перемішану з мохом. Підливала іі регулярно з іншими, а в цієї пропала штивність в листках, вони стали в'ялі, я думала попусте, так жили місяць, от вчора я знову зробила те саме.... А там з живого 2 корінця.
    В додачу фото горщика[​IMG][​IMG]
     
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Тепер ясно, я думала, що вона у вас вже давно.
    такий, як з пивниці?
    решта були гнилі я так розумію.
    витрясаєте весь мох, робите з того горшка решето і садите в мокру кору по "жовту лінію". За тиждень, починаєте збризкувати через день по корі і тих завмерших корінцях. За 2-3 тижні починаєте на годинку раз в тиждень занурювати горщик до верхнього рівня кори в воду з додаванням добрива для орх. Треба наростити коріння.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Ага!
    Решта було гнилезне, просто бяка.
    Садити лиш в кору, моху не сипати!- зрозуміла! І по жовту лінію!
    То я так в ГалСаді розкошелилась, гляжу корінці зелені, ну листочки жовті, от і маю тепер....
     
  4. APR

    APR Well-Known Member

    А я купила сьогодні орхідейку камбрію уцінену, вже відцвившу, що робити з тими квітконосами обрізати?
    ААА, зауважила щойно новий квітконос росте, заховався між листочків :girl_dance:
     
    Останнє редагування: 2 Грудень 2015
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    На "верхньому Шуварі" продається купа орхідей -- із квітами, навіть у пристойному вигляді, але теж уцінені -- по 100 гривень (при чому і з 1 і з 2 патиками). То можна купувати? Вони потім не зіпсуються?... Якщо що -- то не мені. То треба один кабінет прикасити, а мені шкода по 230 купувати
     
  6. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Та можна брати, єдине дивіться щоби коріння не було сухе або гниле. А патики знову потім зацвітуть, або нові випустять. Тим більше з квітами можете кольори повибирати собі.
     
  7. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    В мене було дві орхідейки-пеньки - "залюбила" мало не до смерті, вже думала викинути і о чудо - одна три дітки випустила, інша одну. Потім фото покажу)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. А я на нижньому Шуварі купила уцінену орхідею фаленопсіс за 50 гривень. На ній живі були лише листочки і два квітоноси. Ну я хочу попробувати її тепер реанімувати (надивилася багато в неті інформації, як то всьо робити) , коже день протираю розчином янтарної кислоти і вона в мене посто лежить на корі. Цікаво що з того вийде;)
     
  9. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Де ви її купляли?
    В мене теж є вихвалянка. Колись купила орху по уцінці в новій лінії, потім в літі вона мала поганенький стан, я вже думала, що їй капці. Все таки ще попробувала пересадити в нову кору, купила якусь в Ашані і диво, вона ожила, зараз пускає листочки нові)))) подивимся чи буде з нею все добре.

    Надіслано від мого GT-P3110, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. На зупинці Новий Цум, там з правого боку де вхід на продуктовий базар є кіоск з насінням. В пачечці 2 грами, коштує 8 грн. То на 10 л. води. А я її розділила на 10 частинок, розчиняю відповідно в 1 л води. Заодно оприскую інші рослинки)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. basia

    basia Well-Known Member

    Прошу поради. Маю три орхи. Прекрасно цвітуть ( по 3-4 квітконоса ), здорові, гарні, але... живуть в найбільших горщиках, які я змогла знайти. І ці вже малі. Коріння повилазило знизу. Куди я маю їх пересадити ?
     
  12. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    Можна в відерця, такі як на соленого оселедця чи огірки-помідорки, продаються на шуварі, думаю є й в інших точках, де бутлі, кришки і таке всяке продають.
    --- дописи об"єднано, 28 Грудень 2015 ---
    Але не забути там дирок попробивати, щоби не зігнило все.
     
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  13. zetta

    zetta Well-Known Member

    Дивіться в мене зацвіли чоловік і жінка) 20151227_102451.jpg
     
    • Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  14. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Що то за орхідейка така?
     
  15. Jane

    Jane вєчно в бєгах...

    То башмачок. Мій теж ось-ось зацвіте.
     
  16. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    @zetta, чобіток - то домашнє цвітіння чи тепличне?
     
  17. zetta

    zetta Well-Known Member

    Домашнє. Тепличне я показувала раніше в цій темі. Рік тому. І от маю на новий рік таку сімейну пару)
     
  18. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Не знаю, що робити. Це перша зима, коли залишила орхідеї на підвіконні. Обидві впустили нові квітконоси. Одна навіть щепку )))
    Але зараз при сильному морозі я боюсь відкривати вікно, щоб вони не змерзли. Як ви поступаєте у таких випадках? Просто на період провітрювання забирати їх?
    І на скільки шкідливе близьке розташування батареї? Спершу було нормально, не дуже вони і гріли. А зараз такі гарячі, що руку можна обпекти. І вчора помітила, що один бутон засох.
    Я б їх переставила, але у нас всі вінка виходять на захід. І світла буде їм малувато, особливо в другій половині дня.

    І ще питання про щепку. Є вже два лиски. А от коріння немає. Як довго чекати на корінці?
     
  19. Natur

    Natur Well-Known Member

    Вікно при такому морозі при орхідеях, краще не відкривати (заберіть на час проввтрювання), бо можуть перемерзнути.
    Щодо батарей, то вони пересушують повітря. Частіше поливайте (але не перестарайтеся), по мірі просушки

    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. skai

    skai Well-Known Member

    Ну як справи у Ваших орхідей?
    В мене раніше не було проблем із орхами. Але щось трапилося і на двох орхах безпричинно почали сохнути нові центральні листки. Я їх переставила на інше вікно, подалі від решти. Але якщо це якісь шкідники, то звідки вони взялись? Я нового нічого не доносила? Хіба з вікна залетіли?..
    Ну але є що є. Так от в мене питання таке. Може хто відновлював орхідею без точки росту? Я надивилася в інтернеті і зробила висновок, що 90 % з тих гарних обіцянок - просто пшик.
    Для прикладу. Одна з моїх двох хворих орхідей вже повністю безперспективна. В неї бели манюпусінькі здорові нові корінчики, 1 квітконос і два листки (без точки росту). Написали в неті, що треба цитокінінову пасту нанести на квітонос. Не правда! Орха в такому стані не здатна цвісти. Їй спастися треба. Я, наївна, прочитала, що якщо такі малі корінчики, то треба зробити тепличку для квітки. Зробила... Взагалі не поливала, бо була волога. Але квітка майже не дихала і почала покриватися плісінню. Так я кінцево загнала свою хвору орху. І янтарна (бурштинова) кислота не допомогла.
    Тепер прошу поради в реальних людей. Як Ви відновлювали квітку з відсутньою точкою росту? Коріння є живе і нормальне. Листки - залишилися 2 і один вже починає гинути. Я, наразі, щодня протираю листя бурштиновою кислотою. Але вже, як радили в інтернеті, після видалення центрального хворого листя намазала місце - точку зросту зеленкою. Гаплик чи є ще надія?