Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Знаю, що малувато (нижня межа здається 500 грам в місяць?), тому і написала, що то за умови, якщо нема інших причин недобору і якщо дитину більше нічого не турбує. Просто якщо вона пісяє 12-14 разів на день, то можливо рідини випиває достатньо, бо в іншому випадку кількість сечовипускань була б меншою? Pantera Lviv вище ж написала, "якщо пісяє більше 12 раз на добу - молока вистачає".
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    знаєте, що ще може бути, що вистачає пиття, а от заднього дитина може і не висмоктує, якщо вона так слабо їсть груди, переднє зняла за перші хвилини, і має чим пісяти.
    от і мені здається, що варто так зробити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Miss German

    Miss German New Member

    Какаэ деколи раз на тиждень,а деколи і 5-6 разів.Без проблем і плачів:нормальноъ консистенціъ і кольору.Молоковідсмоктувачем в мене не дуже получаэться зцідити,руками легше,але не більше 40 гр.Та я вже сама жалію,що не перейшла на суміш.Мені з першого місяця радили, а я чогось сподівалась,що вона потім добере.
    --- дописи об"єднано, 29 Листопад 2015 ---
    Не знаю,які можуть бути причини.Здавали підгузники на аналіз, бо спочатку був дизбактеріоз,робили УЗД -все ніби нормально.Та й мені здаэться,що дитина нормальна.Просто в лікарів перше запитання про вагу,а на дитину і не дивляться.
     
    Останнє редагування: 29 Листопад 2015
  4. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    I я думаю що в тому проблема. то як дорослий, якби тільки пив, а нічого не їв - то би не поправився, ще й схуд.
    пробуйте тоді ще перед годуванням грудьми сціджувати трохи переднього молока.
    якщо частіше какає раз в пару днів то таки не доїдає.
    --- дописи об"єднано, 29 Листопад 2015 ---
    ну то вже як вам легше:) просто я руками і капельки не могла сцідити, а молоковідсмоктувачем і поза 100 мл бувало.
    і то нормально, в таких мацьоп вага основне, ви правильно пишете - в вашої дитини великий недобір ваги.
    а скажіть ще якої ви з чоловіком комплектації і ваги приблизно - може ви дуже мініатюрні?:girl_wink:
    та ви все правильнодосі робили,єдине що треба було починати догодовувати дитину трохи швидше, коли ви вже після лругого місяця побачли що набір ваги критично малий.
     
  5. Miss German

    Miss German New Member

    В місяць вона важила 3.380 гола.В два-4.50 одягнена.В три 4.320 також з одягом.То на поліклінічній вазі.Тепер я вже важила ъъ голу на своъй вазі -4.265.(Знаю,що заплутано).На другий тиждень побачу який результат на домашній вазі+ йдем в поліклініку.
    Я - 160 см.56-58 кг.А от чоловік дуже худий з дитинства 180см.60 кг.Дитина також вже виросла з 50 до 62см.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    З таким важінням можете забути про всі ті цифри. І не забувайте, що набір рахують від мінімальноï ваги, а не від ваги при народженні, що у вашому випадку 3000г-10%=2700 г.
    У вас виходить, що за третій місяць дитина схудла. Якби це була правда - було би помітно.
    Врахуйте ще похибку вагів +- 100 г спокійно.
    І різні умови зважувань: зразу після ïжі чи зразу після пісяння.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    Читаю, що щоб дитинка добиралась до "заднього" молока треба груди міняти не частіше, ніж раз в 2 години.
     
  8. invisible

    invisible Well-Known Member

    То може в неї комплектація вашого чоловіка? Для чоловіка зростом 180 см вага 60 кг це досить мало. Тим паче, що дитина росте добре, 12 см за 4 міс.
    І добре вам вище написали - спробуйте важити на однакових вагах в однаковому одязі.
    Ви правильно робили, що не почали відразу догодовувати, суміш то ж не панацея, не розумію чесно кажучи таких критичних порад @olerusya.
    А як дитина взагалі себе поводить? Активна? Чи багато спить? Спокійна чи ні?
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ні, трохи не так, там складніше.
    Перші хвилини дитина смокче переднє молоко. Коли вже достатньо висмоктала, томолоко "перетворюється" на заднє: жир починає "відклеюватись" від стінок проток і дитя вже смокче жирніше молоко.
    Якщо дитя посмоктало 2 хв активно, потім заснуло з цицею в роті, а через півгодини знову активізувало смоктання, то буде йому потрапляти щойно нароблене переднє молоко.
    Якщо часто міняти груди, то молока буде забагато і можна отримати застій - це раз. А два - дитя не буде добиратися до заднього взагалі (якщо мало часу смокче активно), бо напиватиметься переднім і лусочки жиру ще не потраплятимуть в молоко.
    Якщо я не правильно розумію, то хай консультанти поправлять.
     
  10. Miss German

    Miss German New Member

    І я тим себе заспокоюю.Сподіваюсь,що вона ще набере.
    --- дописи об"єднано, 30 Листопад 2015 ---
    Думаю,що вона на чоловіка з тою вагою буде схожа.Він не виглядаэ засушеним,просто така вага.Дитина активна,на мою думку.Спати довго може хіба в слінгу,на руках в когось,або зі мною.Сама ніяк.Заздрю,коли бачу,як чужі бабці возять дітей по 3 години в возиках.Наш нам не пригодився.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Miss German

    Miss German New Member

    Стараюсь так робити,але коли засинаэ-міняю.
     
  12. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    на практиці в мене так жодного разу не виходило..
     
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    я писала що "якщо геть не вистачає свого молока" - а і таке в житті буває, так-так. ну і з огляду на те що за 4 міс набрано трохи більше 1 кг, якщо це справді так, а тепер ми дізнаємось що могли бути великі похибки при зважуванні.
    але і не отрута - якщо дитина на ГМ набирає критично мало, я б так дико її не боялась. я ж не написала догодовувати манкою на коровячому молоці чи столовими ложками олів"є.

    в цій ситуації очевидно мені таке - в мами цілком достатньо молока, дитина трохи ліниво смокче, та ще й схильна до малої ваги, зате багато виросла в довжину і активна. Отже все нормально, ніякої суміші тут не треба, цілком вистачить свого молока(я б таки ще ним догодовувала з ложечки).
    ну і ще раз вам напишу, як маєте можливість сціджуйте перед годуванням грудьми трохи переднього молока.
    ну а зі свого досвіду ще скажу щоб таки якнайчастіше годували вночі, бо читала що вночі діти найбільше набирають вагу. з меншою мені таке спрацювало, а старша цілу ніч майже спала, тому ще менше набирала.
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Так чого ж суміш, своє треба зцідити, якщо проблема реально в тому, що дитя не висмоктує, і якщо вона досі ніяк не вирішилась. Ну і так, @Miss German, таке зважування, як Ви описали, тяжко назвати інформативним, ну, зрозуміло, що, як не крути, набрали мало, але вже так грами не вираховуйте, бо ваги різні, то одяг, то без одягу...Пам'ятайте, що Ваше молочко завжди краще за суміш)
    до речі, в американській методиці радять годувати з двох грудей за одне годування, і з останньої починати наступне. Або по-колу, тобто двічі з двох. То добре для лінивців, які скоро засинають на грудях.
     
  15. Rona

    Rona Мама-йожик

    У мене таке враження, що мене намагаються переконати у зворотньому, чи доказують, що одне з правил успішного ГВ - неправильне. ЗОЛОТІ ПРАВИЛА ГВ — Украинская соцсеть для мам — «Свитмам» (Правило 6-те у цій статті). То може й всі решта неправильні?
    Хто розсудить? Так, я хвилююсь, бо час Ч на носі і хотілось би розібратись.
    Я б на місці @Miss German зконтактувалась з професіоналом в ГВ (розумію, що може бути багато факторів впливу, а пересічна людина (годуюча мама), знає лише свій бік медалі, той, з яким вона стикалась
     
  16. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я особисто собі запам"ятала про ті дві години і так і годувала, тепер можу частіше змінити груди, але одна година - це мінімум. Лактостази в мене були по мінімуму і дитина добре набирала.
    я б теж радила щось робити. Ну може хоч догодовувати своїм зцідженим спробувати. То вже щось дуже малий набір ваги - в 4 місяці чуть більше 4 кг, а чим далі тим дитина менше набирає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Miss German

    Miss German New Member

    Я писала, що догодовую зцідженим.До консультанта дзвонила.В 3 і 2 місяці важили одягнену дитину.Тепер я важу голу,тому і вага менша.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Ваша ситуація надто заплутана , щоб розібратись лише на форумі. Обов*язково зверніться по допомогу до кваліфікованого консультанта, з тих, хто вказаний тут або задзвоніть на гарячу лінію підтримки ГВ. Заплутана історія з набором ваги, потрібно , щоб дитину оглянула людина, яка підтримує ГВ і знає на що дивитись і що можна змінити, щоб покращити ситуацію, а не лише лікар, який не буде бавитись з ГВ і скаже одразу давати суміш. За умови, що Вам важливо зберегти ГВ, звісно.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    ну ви смішні:girl_wink:
    я чомусь не приділяла достатньо уваги правилам ГВ, знала основні базові поняття, а найголовнішою моєю установкою було оце "лише 2-3% жінок не можуть годувати дітей грудьми через патології в анатомічній будові грудей, перенесені операції на грудях чи ендокринні захворювання."
    з цього випливало що я можу і повинна годувати дитину грудьми. отже в мене не було жодного лактостазу чи будь-якої проблеми з грудьми за весь період, я ніколи не вираховувала годин, норм і т.д. я робила так, як відчувала.
    бо то все, про що ми читаємо, лише теорія, на практиці багато отих т.зв. норм піддаються коригуванню стосовно кожного окремого випадку, тобто кожна мама повинна пристосовуватись до себе і своєї дитини, а не сліпо слідувати правилам. і ви то скоро самі зрозумієте.
    і коли в мене виникали якісь питання, я вже тоді з конкретною проблемою зверталась до статтей і порад, так було зокрема тоді, і коли дитина почала відмовлятись від грудей під час неспання, і я прочитала що треба частіше годувати у сні/напівсні. це і врятувало наше ГВ.
     
  20. Rona

    Rona Мама-йожик

     
    • Подобається Подобається x 4