Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Мої хлопці ходять в 88 ( тепер це ЛНВК " Школа 1ст.-гімназія"").
    Донечка також піде туди.
    В загальному школою задоволена. Є нюанси, але це вже в старшій школі.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    А як Ви знаете, що слабіші, якщо Ваша дочка вчилася в Стуса, а не в 123 чи в Світанку? Те, що більшість дітей з 123 йде в Евшан, ще не означае, що Світанок вчить гірше. У ниx взагалі-то навіть програми навчання різні. Просто в 123 е тільки 1 чи 2 молодшиx класи, а в Світанку на паралелі мініму 5 класів, відповідно всі піти в Евшан не можуть, багато йде у 18 школу. А англійська в Світанку викладаеться нормально, звичайно все залежить від вчительки. А от Евшан взагалі-то школа з математичним уxилом, тому як-би то на англійську там основний уxил не йде. В Евшані багато вчиться навіть з Рудно-Зимна вода, такщо думаю рівень Світанку цілком нормальний. Я живу і біля Евшану, і біля Світанку, і 123 поряд (тому в курсі). Евшан сама закінчила (коли він ще був 79 школою), у Світанку моя старша вчиться, а в 123 маю також знайомиx, які туди віддали дітей. Порівнювати 123 та Світанок не можу, бо не маю достаньо інформаціі про 123, а не пішла туди лиш тому, що там садок, всі з садка йдуть в школу 123, тому попасти, не будучи в тому садку - тяжко. Школа 123 - знаxодиться в приміщенні садка, який діе ще й як садок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Outlet

    Outlet New Member

    Якшо чесно. я вже сама запуталась...:girl_sad: як мені знати чи на 5 -клас в Євшан, чи не в Євшан? Читаючи відгуки,форуми, натикаюсь на те, що з гімназії ім. Стуса з 5-го класу забирають, переводять в Євшан.. чи ще кудись. В такому випадку краще зразу давати в "один, два, три", а далі в Євшан, тоді не буде прив"язки до класу, друзів.
    --- дописи об"єднано, 27 Листопад 2015 ---
    Якщо не секрет, чому забрали з гімназіїі ім. Стуса? Дякую дуже за дописи!!!
     
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Хто йде в 85 школу в 2016 році, підкажіть, коли підготовка починається. Мені казали, що з лютого, а в інших школах вже йде. Може й там змінили?
     
  5. Romanka

    Romanka New Member

    Мій старший закінчив ім.Стуса,тому знаю про гімназію.Вважаю ,що Євшан дає вищий рівень знань,бо вимоги вищі.Раджу Вам йти в 123.Я сама шкодую ,що малу зразу не віддала в123,а возила в ім.Стуса.
     
  6. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    мені казали приходити після Різдва. Питала знайому, в якої старша дитина там вчиться, каже, що ніби ще не починалася, мало би бути якесь оголошення, на разі- нема. В них підготовка орієнтована радше на адаптацію до школи, особливого навантаження знаннями не несе, тому починається пізніше.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Outlet

    Outlet New Member

    Мене просто підкуповує англійська в Стуста, в НВК 123 у 1-класі 2 рази на тиждень, в Стуса- 3, і я вагаюсь, чи на 5 клас рівень інгліш не буде заслабим. Звісно НВК123 бере математикою, але саме приміщення мале, один клас, і не знаю за першу вичтельку чи ок, там зараз в 4-класі Людмила Богданівна. В Стуса на пералелі троє: Лісиціна О.М.. Пенькось Б.Б., Чороновіл Н.Ю.
    Якщо на 5-клас в гімназію при Львівський політехніці, чи після Стуса буде ок??? Чи Євшан все-таки краще:girl_impossible:
     
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Мій пішов у 1 клас у 82. У цій школі вчився чоловік і нам ближче додому. тому ми обирали за географічною приналежністю. але більшість моїх "крутих" сусідів (ну бо то в нас квартал новобудов)(ну відсотків 80) водять у 88 -- бо то тіпа модніше, ну і як сусідка водить, то як же я не поведу)))
    Але зазначають, що там значно важче вчитись, важча програма і не дуже здорова фінансова атмосфера. Школа має репутацію крутої -- і туди возять дітей із ближніх сіл (ну тіпа із Рубльовки по-львіськи))) і от там багато понтів -- телефони. шмотки, машини із водієм... А інші, особливо ті, хто власне за географічною приналежністю там вчиться -- не дуже комфортно себе почувають

    А тепер трохи 82 похвалю))) Там два роки, як нова директорка. дуже активна і ініціативна. Вона ту школу за два роки просто повністю змінила: і ремонти, і купа гуртків (десь 20), напевне у нашій школі їх найбільше. Продовжена група є. Там купа дітей і вони не лазять, як приблуди (пригадую у своєму дитинстві ми так співчували тим, хто ходить на групу, бо вони не мали чим занятись), а займаються хто чим хоче. Мій на шахи і на дзюдо ходе (ще на танці ходив, але після них не міг у футбол грати, тому з танців забрали а дочку наступного року на танці запишу). Дівчата на макраме, на бісер, і на гру на бандрурі, на танці: народні, бальні.... Садовий до нас приходив -- і на перше вересня, і на загальні батьківські збори. Ми все думали -- чого він лазить, око на нашу директорку поклав чи що?)
    А, виявляється, вона балатувалась у депутати і таки пройшла, так що вона, як депутат, ще додаткові бонуси для школи виб"є)
    Тому вирішуйте. І, якщо що -- то наступного року моя друга дитина йде у 1 клас.

    Короче, обирала я школу за географічною приналежністю, -- і не прогадала. Навіть якби скурпульозніше ставилась до вибору -- те ж би її обрала
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Анута

    Анута Well-Known Member

    я її теж обирала за географічним розташуванням 3 роки тому і отримала кучу жаху. Довелось терміново переводити дитину...

    а нинішня директриса часом не була завучем по молодшій школі 3 роки тому?

    я щось заплуталась в політиці: в Україні дозволяється депутатам суміщати депутатство ще з однією посадою?
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Судячи з того, скільки директорів і вчителів в політиці- так))
     
  11. Муська

    Муська Well-Known Member

    Наскільки пам"ятаю, то якщо депутат до міської ради , то можна , бо депутати у міській раді зарплату не одержують(принаймі так було колись), а працюють на добровільних засадах. З основного місця роботи вони не звільняються.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Все, що Ви написали абсолютна нісенітниця, міфи, так сказати)
    На рахунок фінансової атмосфери: мій старший в 9 класі, менший в 7 і за всі роки в нас не було жодного разу ніяких проблем. Всі ремонти в школі роблять спонсори. Батьки роблять лише косметичні ремонти в класі час від часу. Проте чистота всюди: і в класі, і в коридорі.
    Хабарі не вимагають, та й ніхто не дає)
    Профільними вчителями батьки дуже задоволені.
    І, так, навантаження велике, але і результати є.
    Ніяких понтів: телефонів, шмоток і водіїв я ще не бачила. Мені дуже дивно, чому люди такі казки видумують. В нас в класах, що в одному, що в другому немає жодного елітного учня, всі звичайні учні. Можливо, хтось трохи більш забезпечений, хтось менш, але без понтів то точно.
    Тому, хотіла би порадити людині, що буде вибирати школу, піти і подивитись класи, учнів, поспілкуватись з вчителями, з батьками, чиї діти там вчаться і мати реальну інформацію, а не " мені сусідка казала, що її коліжанки кума казала, що..."
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Дозволено. Не можна поєднувати тільки, якщо депутат обраний на постійні основі. Тобто якщо депутат ще має якісь повноваження у міській раді. Наприклад обраний секретарем міської ради чи заступником міського голови.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    я колись це чула: типу таке за старого керівництва було
    я не знаю. Вона така висока худенька красива блондинка трішки за 40, на червоній машині їздить
    Звісно, якщо Ваші діти там вчаться, то Вам краще знати.
    Але моя інфомація не від
    а він значно ближчих джерел (мій чоловік живе у цьому районі практично із народження і тому його однокласники, друзі, сусіди уже тати і мами -- і водять дітей у 88 школу, то ця інфа від них)

    А один випадок для мене просто кричущий. Я би рвала і метала. В суд би подала! Короче, ходила із нами в садок одна дитина. хороша така дитина, розумна, але букви погано говорила -- тому в логопедичну групу ходила. Але живуть вони прям біля 88 школи і, зрозуміло, туди понесли документи. І їм прямим текстом сказали: в нас така школа сильна, у нас такі рейтинги... Ми не дуже хочемо брати дітей із логопедичних груп, щоб статистику не псувати -- підіть краще у 82....

    Та йолкі-палкі. Логопедична проблема -- це не дибілізм і не відсталість. у нас купа політиків, на чолі із Луценком букви не виговорюють... Як таке може бути? Я розумію, що директорка собі пристойний контингент учнів обирає, але треба ж бути якоюсь толерантнішою? Зрозуміло, що якби цей тато наполіг -- то вона б мусила взяти. ну але ж не всі люди такі пробивні -- то він пішов у 82
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    ))) Ну та, та...і до чого тут Луценко?
    Щось Вас понесло...
    Виглядає так, що всім хто ходить у 82 школу видніше, як погано у 88)))
    І до речі, мій менший логопедичний, про це я навіть писала в темі про підрізання язика, і навіть зараз у нього є проблеми з вимовою, але нас взяли в школу без проблем.
    До речі, не розумію, коли так яро паплюжать чуже, не маючи до цього прямого відношення.
    Кожен робить свої висновки.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    та не паплюжу я вашу школу, і свою не хвалю (ми там тільки 3 місяці вчимось). Я пишу те, що знаю, що бачу, і що чую -- а люди нехай роблять висновки. Але ж чим більше інформації -- різної -- тим краще.

    До речі, щойно намагалась знайти в неті, коли 88 школа стала гімназією. Не знайшла. зате начиталась по вашу директорку. Та вона монстр! (це не моя думка -- я ж її не знаю, це з коментарів. Практично нічого доброго, а все те, що я і раніше чула: що робить різницю між учнями, у залежності від батьків і т.д....)

    Власне, чому я шукала, коли школа стала гімназією. Думаю, десь недавно. От коли вона ще не юубла гімназією -- то туди нормально набирали дітей, так сказати, за географічною приналежністю. Тому
    А зараз, коли школа заблатніла, у молодших класах зовсім інша атмосфера
    --- дописи об"єднано, 30 Листопад 2015 ---
    @Lyudvig зрештою, віддасте дочку у 1 клас -- поділитесь враженнями
     
  17. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Згідна, проте не думаю, що мої враження будуть новими, тому що вона піде до тої вчительки, що вчила мого зараз семикласника.
    І зі свого досвіду скажу, що проблем в початковій школі якраз немає, а будуть, можливо в 10-11 класах, якраз через цю саму директорку. Тому я і писала, що є нюанси. Проте стверджувати цього я не можу, бо мій син лише в 9. Далі буде...;)
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас у родичів тут 2 дітей. І все залежить від вчителя. Бо у старшої дитини була чудова вчителька молодших класів, і жахлива класна керівник зараз у старшій. А у молодшої дитини- навпаки: стервозна перша вчителька, яка робила розподіл дітей у класі і умудрялася налаштовувати клс проти неугодних їй дітей) і чудова класна зараз у 5 класі. Загалом вони навчанням задоволені. Є нюанси, але вони за 11 років будуть в будь-якій школі. І про понти- вони на це не жалілися ( сім я там небідна, але стосовно матзабезпечення дітей там дуже строго. ). Зрештою, в будь якому закладі теж є діти різного соціального статусу.І не завжди це прямо пов язано з понтами. У нас в класі теж є діти, які в 11 років ходять із 6 айфоном у школу, а є і ті, які без телефонів узагалі або із звичайними кнопочними. Мало того- якраз "круті" діти мають менше понтів, ніж звичайні :) . В принципі, пояснення для мене цьому є :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Анута

    Анута Well-Known Member

    100% на власній шкурі перевірено
     
  20. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    @Анута
    директорка 82 школи - це зовсім нова тут людина. Дійсно - молода, активна, креативна.
    А завуч молодших класів - така "цікава" жіночка - як була пару років тому на цій посаді, так і зараз є...
     
    • Інформативно Інформативно x 1