Філософські та релігійні посиденьки

Хрещення: практичні поради, хресні, подарунки...

Posted by dimalozz on 22 Вересень 2008 відповідей - 1.429
  1. opron

    opron Well-Known Member

    Я б уточнила в священника, бо в кожній церкві може бути по різному. Крижмо купляють хрещені батьки, свічки дав священник (кум приніс таку гарну, оздоблену, то священник казав, що не треба, хоча ми її використали), ми мали хрестик з ланцюжком і медалик. Мамі хустку чи шаль на голову (був вивід) і щодо хустки священник дуже наголошував, що має бути. Одяг з доступом до ручок-ніжок-грудей :)


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. flame

    flame невгамовний експериментатор

    2.
    так і хрестик
    на жодних хрестинах де я була ікону не казали мати. То напевно від священника залежить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    То справді треба питати в конкретній церкві. В нас треба було обов'язково крижму, свічку (1, але було 2, то хресний тримав 2, поки хресна тримала малого:) ) і хустку на вивід. Ікони не треба було. За хрестик не казали. Але куми подарували хрестик з ланцюжком, то вкінці обряду священник освятив.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Повністю згідна. В церкві де я брала шлюб, нам ікон не потрібно було мати. А в церкві, де хрестили дітей, ікони потрібно також мати на шлюбі. Тому, справді потрібно питати в церкві.
     
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я точно пам"ятаю, що коли хрестила всіх своїх похресників, то завжди було треба мати 2 свічки. Я тряслася, як осиновий листок, коли тримала дитину і свічку. Зараз ще глянула фотки з двох останніх хрестин, на яких була цього літа і там теж хресні обидвоє тримають свічки.
     
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Тому треба питати в конкретній церкві, в конкретного священника:)
    Ми хрестили в Покрови на Личаківській.
    Коли я була за хресну, точно не тримала і малого, і свічку. А от скільки свічок тримав хресний, не пам'ятаю. Та й взагалі свічок, чесно кажучи, не пам'ятаю:) Хрестили вдома.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    вчора хрестили малу. треба було мати крижму, одну свічку, хустку для мене. можна було освятити хрестик, але ми забули вдома
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    дівчата, а яку то крижму купляти? я б не задумувалась і купила таку як завжди - кусень тканини перевязаний стрічкою, але моїй меншій хресний приніс крижму у вигляді такого біленького коцика з срібними нитками, вишитим ведмедиком і окантовкою. Мен сподобалась і ще й практичною виявилась, дуже часто тим коциком користуюсь, а от тканина зі старшої так і пролежує..
    То що ж краще купити? і де є такі коцики за номальними цінами? Вчора бачила на ринку ГП по 350 грн.
     
    Останнє редагування: 7 Грудень 2015
  9. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Я б радила брати коциком. Справді, дуже практично. Але якщо "кусається ціна на оті з срібною стрічкою, то можна купити простіший - одношаровий окантований мереживом. Тканина - це ніби правильніше, але буде пролежувати, з часом пожовтіє і нічого з неї навіть не пошиєш.
     
  10. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я купувала одіяльце на Краківському, там того добра валом, ціни від 150 грн. Є навіть рушнички хрестильні з ангеликами, мені дуже сподобались, але мама замовила одіяльце, постійно ним накриває малого
     
  11. I Love Ukraine

    I Love Ukraine Well-Known Member

    А наша кумця принесла крижму - біле полотно (великого розміру) перев*язане синьою стрічкою,
    сказала що з цього полотна сорочку на весілля треба буде шити :)
    А та подія ще ого-го, за горами, та і коли малого хрестили тримати важко було :)
    але це так символічно і гарно...
    Думаю треба буде сорочку пошити як до школи піде
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    У мене так мама брату шила вишиту сорочку з тої тканини. Але результат був недуже... тканина за стільки років пожовкла... Але і не викинеш, бо освячена. Я своїй доні ту тканину застеляла в ліжечко як пеленочку. Нехай її сон ангелики оберігають :angel:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    а де саме?
     
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Якщо від головного входу, треба пройти всі ряди, повертаєте у великий широкий поворот вверх на ліво, там багато кіосків з дитячим одягом. Не знаю як точніше пояснити, бо я там дуже рідко буваю, а коли останній разбула взагалі дощ падав, йшла наосліп)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. I Love Ukraine

    I Love Ukraine Well-Known Member

    Справді, може пожовкнути. Ну, значить треба зараз братися за роботу :)
    Пошию сорочку, потім, як дасть Бог і свому сину перейде. Буде память
     
  16. Polishgirl

    Polishgirl Active Member

    Дівчата, жіночки чи мамусі))) підкажіть, будь ласка, бо геть заплуталася... Ви купляли чи купляєте спеціальні набори для хрещення і конверти, чи просто підбираєте щось гарненьке, біленьке....? Хотіла в коляску взяти звичайний конверт на овчині, але якийсь свтілий,і щоб в церкву було, але думаю, що може буде не дуже витягати дитину в тому конверті, овчина ж то жовтувата мабуть. Та й конверт величенький буде, раз вони йдуть до 3 років. І напевне потрібно все одно зимовий теплий комбез, ну і під низ нарядний одяг.
    Чи купити не на овчині, а знайшла інший такий досить гарний теплий конвертик,вже по віку розрахований, але чи в той конвертик ще треба комбез теплий, чи можна просто такий тепліший але не зимовий ??? Маю новий велюровий костюмчик білий, але пишуть що бажано без ногавиць, щоб був доступ швидкий до ніжок, а в мене суцільний чоловічок. Ті наряди не дуже є бажання купувати, бо потім залежуються і жовтіють. Як робили Ви ???
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я прихильниця витрачати гроші корисно. Ну, звичайно, Хрещення - це саме така нагода, щоб одягти дитя в усілякі милі одежинки, від яких ми цілу вагітність мліємо) Але не думаю, що потрібно робити з того аж таку церемонію, в плані - конче білий конверт/білий візок і т.п.
    (до речі, недавно якраз бачила такий конверт - зверху просто біленька тканина, трошки мережива, всередині овчина - везли в прогулянці - зовсім воно туди не клеїлось, я б не купувала таку річ, як зимовий конверт, підбираючи його під хрестини. Якийсь безпосередньо одяг - сорочечка, костюмчик - то звичайно, мабуть на ніжки можуть бути якісь в'язані гетри/шкарпетки, щоб був легкий доступ, далі можна загорнути в ковдру такої теплоти, яка буде актуальна для температури в церкві, от ця ковдра/конвертик може бути спеціально куплена, чи пошита нарядна підковдра на звичайну ковдру, а те, в чому ви приїдете з вулиці - комбінезон, чи теплий конверт у візочку - то хай буде будь-який, яка різниця?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Polishgirl

    Polishgirl Active Member

    Білий колір - це колір чистоти і непорочності, тому я хочу щоб саме в біленькому був вдітий малюк, а не у вишитому чи ще якомусь. Але питання в тому чи купляти ці готові костюмчики , з одного боку хочеться щоб гарно було, а з другого, потім буде лежати.... От якраз питаюсь, чи більшість купляють , чи може купляють звичайне біле. Справа в тому, що маю від сестри багато класного одягу, але або суцільний костюмчик, або ще щось.
    А на рахунок конверта, то добре, буде в колясці на овчині, але так, як кажете, потрібно в щось загорнути дитину, бо незнаю як там буде в церкві, думаю що не дуже тепло, бо там здається підігріву нема, а хочу наперед щось купити. То через те і думала, може купити білий чи голубий конверт-трансформер, буде і на хрестини і в коляску. чи в коляску звичайний на овчині, а тоді дитину обовязково потрібно в конверті тримати до хресту чи можна комбез?
     
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Останні 3 рази на хрестинах, де я була, священик спокійно чекав, поки роздінуть дитинку, нічого страшного в тому не бачу. Моя мала взагалі була як капуста повдівана (костюмчик, велюровий чоловічок, шкарпетки, светрик, 2 шапки, ковдра), бо ми ще не мали комбінезона, а різко похолодало і хрестини вже були заплановані, священик і дяк просто стояли, поки хресна роздіне дитину, а роздягали догола, за місцевими звичаями дитину опускають повністю в чашу з водою.
    А хрестильний костюмчик можна і потім вдягати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Ми незабаром охрестимо нашого малюка. Я ще ні разу не була хрещеною і щось зовсім не знаю як то все буде відбуватись. Плануємо хрестити вдома. Дайте мені якісь практичні поради, що треба підготувати до хрестин.
    Ще й традиції всюди різні, мама каже, що треба 2 крижми, свекруха каже, що ми щось маємо дарувати хрещеним батькам (вперше таке чую, то ж не весілля).