Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Початок теми тут
    ******************************

    Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.
     
    Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Я порівнюю ситуацію з тією, яка була ще навіть 4 роки тому, не кажучи вже про той час коли я була в меді з старшими 10 і 7 років тому. Тоді пояснювали, чому не варто давати пляшечку, показували як прикладати, наполягали саме на ГВ. Зараз зразу з порогу тулять пляшечки, коментуючи в стилі - то нічого, хто хоче годувати, той буде в будь-якому випадку. За тиждень перебування була тільки одна дитяча медсестра, яка сварилась за пляшечки і казала побільше прикладати до грудей.
     
    Останнє редагування: 17 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 2
  3. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Трохи не в ту тему, але теж відпишусь. Я теж з когорти з маститами після родів. Коли покликала консультанта з ГВ, і узд підтвердило мастит, лактолог зразу сказала, що тепер є 2 варіанти: Топольна і Берта Михайлівна, але вона лікує "жорстко" - стаціонар, наркоз, сильні антибіотики, відлучення дитини. Або ще може порадити іншого лікаря, який більш лояльний до ГВ, оперує під місцевим знеболенням і маму відпускає додому, а до нього лише на перев'язки приїжджати. Ми вибрали другий варіант, але і досі з жахом згадую той період, дуже було важко зберегти гв, з розрізаної груді годувати не можна, тож що 3 год треба зціджувати, а це повірте ойойой...добре що все минуло.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    • Інформативно Інформативно x 10
    • Подобається Подобається x 3
  5. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Підтверджую статтю, два роки тому в мене так все і було...надіюсь колись це зміниться
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Інформативно Інформативно x 8
    • Подобається Подобається x 2
  7. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    ось і я щось думала, що не така вже й катастрофа все таки в пологових, а багато надуманого. А тут на тобі, лікар вирішила "підзаробити" на тому. Бо щось інакше слово мені не йде в такому випадку до голови. Шкода просто тих жінок, щоб безпідставно прооперували:girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  8. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Хтось з дівчат тут писав, що дохтор пише на цю тему навіть роботу якусь наукову. От вона собі для роботи матеріал і збирала
     
  9. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Жахливо... Я трохи переживала за умови на Джамбула, але там досить пристойно порівняно з Медом. Лежала у двомісній палаті, було дуже тепло (аж занадто, +25 градусів). Туалет нормальний, прибирали там часто і регулярно. Душ теж більш-менш пристойний, дуже рятувало біде, коли часу на душ на було, а помитись треба було. Тепла вода з 8 до 11 зранку, ввечері я ніколи не заставала її, тому гріла воду у чайнику і наливала у пляшку . Загалом умови нормальні, пару днів пробути цілком терпимо.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  10. zkate

    zkate Well-Known Member

    @aknytsU на Джамбула в родзалі є туалет? і ще скажіть будь-ласка де Ви брали чайник? на коридор не попали?
     
  11. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    В родзалі я не була. Відразу в операційну.
    Чайник брала з дому, електричний.
    В коридорі лежала, коли була пару годин в патології на 2-му поверсі. Але через трохи часу, коли звільнилось місце, мене перевели в палату (а ввечері всі ліжка в коридорі в патології були зайняті).
    В останній день перебування бачила, що жінки після пологів лежали в коридорі на 3-му поверсі. Діток біля них не було.
     
  12. zkate

    zkate Well-Known Member

    @aknytsU дякую, а ще скажіть, відвідувачів пускають?
     
  13. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    До тих, в кого КР пускають родичів з 12 до 19 години перші три дні перебування.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В тому що була я, не має. Відвідувачів не пускають.
     
  15. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    В тому родзалі що я родила то був 1 туалет на 2 родзали.
     
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Може не зовсім у цю тему, але рекомендовано подивитись про інспекцію пологових будинків (з Фреймут) в Україні, думаю багатьом буде цікаво, що там робиться:girl_yes2:.


    Страшно подумати що чекає на жінку яка отак "з вулиці" приходить в пологовий. І то дфйсно, добре, як все добре, а як щось не так? Таке враженн що без товстого гаманця і юридичних знань народжувати страшно йти. Я навіть не кажу про "стерильність" пов пологовій залі (там де Фреймут робила заміри), бо то і в світі вже не вважають потрібним народжувати в абсолютній стерильності, і в дома при ДП стерильності нема. Але ставлення лікарів і оті пережитки "совєтщини" то просто жесть:girl_impossible: І про кесарський розтин - бачу що в багатьох випадках краще його вчасно нормально провести ніж виробляти такі жахіття з видавлюванням і інші неподобства. Добре що є інтернет і з усім важливим можна ознайомитись. Я коли народжувала на Мечнікаова то з такими жахіттями не стикалась (правда тоді душі трохи барахлили, але коли все гаразд то на те і не завжди звернеш увагу, і лікарем була задоволена, і процесом. Одним словом - добре як все нормально), а в отих пологових що показують то всі різні реалії сучасної нашої медицини, не лише пологових будинків. Хіба як є гроші то можна забезпечити собі кращі умови. Мій висновок - базплатна медицина то все до одного місця. То або буде платна і страхова медицина, абшо отакий "безпрєдєл" буде і далі в медичній сфері:girl_yes2:.
     
    Останнє редагування: 30 Листопад 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    То якійсь жах просто. А головне, що більш-менш нормальний пологовий презентують, як якесь диво.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • мімімі мімімі x 1
  18. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Який ЖАХ!
    У мене і близько не такі спогади про пологи на Батальній 8 років тому!
    Ця стаття якось вперше похитнула моє бажання народжувати в меді у конкретної лікарки. Гм, може, то таки розглядати інший пологовий?..
     
  19. maavka

    maavka Well-Known Member

    А мені сподобалось в мед інституті народжувати, правда мені повезло і була вільна платне палата 100грн/доба. То там в ній і душ і туалет. А з лікаркою я була по домовленості (Лехновська), то сподобалось мені як вона приймала, пропонувала стоячи тужитись ,якщо мені так зручніше, казали ходити, підтримували мене психологічно крім неї ще акушерка і ще хтось там (не пам'ятаю хто там ще був). В приймальні в мене були вже схватки, але за мене все говорив чоловік, я щось там тільки написала, але нормально ставитись, чекали, якщо схватки, радили яку позу краще прийняти. Зразу Після народження, визнаю, дитина була приблизно 5хв. І її забрали, але я її бачила, напевно ставили оцінку Апгар, а потім через 15хв, дали мені:), показали як годувати, не чекали, поки дитинка сама знайде сосок.
    Часто помагали і показували як годувати грудьми, давали хороші поради (не мити часто милом груди і т.д.), лише одна жінка, що один раз попала на нічне чергування говорила що треба сціджуватись і все в такому дусі, але вона була старша, напевно ще минулих часів то вивчила. Але нам таки прийшлось догодувати, бо дитина взагалі! не спала, їла весь! час цицю. Ми подзвонили Лехновській порадитись, вона казала зі шприца догодувавати, а медсестра відмовилась, казала щоб самі, вона тільки з пляшки поможе( Але як вже догодували, дитина таки заснула. Годували ,таки з пляшки( але нам порадили перед тим груддю. ГВ зберегла.
    Народжувала цього року в квітні.
    Що сподобалось, це те що тебе можуть відвідувати (я цього дуже потребувала, бо дитинка спала дуже мало, вночі не спала майже, мама навіть ночувала зі мною)і партнерські роди без перешкод

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. maavka

    maavka Well-Known Member

    Сподобався родзал, там і шведська стінка, фітнесу м'ячик, мат. І харчування було нормальне, все дієтичне без алергенів. Перший раз з'їла манку на воді) але вона була смачна. Крім каш, там картопельку дають, супи та ін, якраз такої їжі не важкої і хотілося, але ще якогось додатку також потребувала трохи, то мені ще привозили рідні.

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
  21. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2