Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. zkate

    zkate Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Мамин зайчик

    Мамин зайчик Well-Known Member

    В нас з вами термін з різницею в тиждень, але та ж ситуація))) Багато ніби вже і є купленого, але ще абсолютно нічого не складалось. Щодо ліжечка і коляски, то вирішили, що взагалі купимо вже після пологів :) З лікарем мабуть поїдемо наступного тижня домовлятись. Ніби завжди вважала себе відповідальною, а тут просто не хочеться того робити, хоч і треба :)
     
  4. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    А я ще на тиждень "молодша" (по терміну), і взагалі щось мене не тягне нічого готуватися, здається що ще купа часу... Сьогодні вирішила почати складати список і купити хоча б найбільш віддалені речі - нові рушники, а там вже потихеньку і до дитячого перейти. Включила "режим Скарлет" - "я подумаю про це завтра". Возик і ліжечко теж планую після пологів, покладаю надії на спільний сон хоча б першого місяця, возик можна і через інтернет замовити, отож складаю список побажань на розетці, щоб чоловік знав, що нам треба, поки я буду в пологовому :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    о, в мене такий самий режим. Все здається, що ще маю час ходити-придивлятись до всього, а купити встигну. Щоб потім не хапала все підряд, що першим трапиться під руку.

    Щось ті списки необхідного в моїй голові не систематизуються ніяк, якийсь хаос...
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Rona

    Rona Мама-йожик

  7. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Теж раджу написати. Потім продивитися ціни (в тому ж Епіцентрі, Метро, спеціалізованих магазинах, ринку.. ) - порівняти. Все одно ж треба вигулюватись :). Знову проаналізувати список - чи все що написано дійсно треба і може щось додати? І десь тиждень 35-36 скупити. Потім ще буде час не поспішаючи попрати, попрасувати, скласти, перекласти, забути куди склала, згадати... :)

    Але це вже в мене з другою дитиною. З першою, буквально на 37 тижні понакуповувались трохи хаотично, а вже через дня 4 після цього народила.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    буду писати - однозначно. Поки що і це відкладаю. Ще сходжу на узд і тоді вже візьмусь
     
  9. Polishgirl

    Polishgirl Active Member

    На рахунок бодіків, обговорювали вище, то як на мене, вдягати сам чоловічок на дитину, і потім комбез і все, якось не дуже)))) Першу дитину я вдягала завжди спочатку бодік, через голову, нормально,( там все продумано, це ж не гольф), потім чоловічок, і можна ще шкарпетки зимою. З першою дитиною проблем не було, бо народила літом, хоча тоді були дощі, досить таки було холодно. І на виписку на Мечінкова (тоді ще була та кімната), я не купляла нічого особливого з одягу, бо все привезла мені сестра з-за кордону, то просто одягла в гарненьке біленьке, і зверху ще такий комбез білий з капішоном, без ногавиць, а суцільно зашитий. Дивилось гарно.
    А цього разу не знаю, як це все має бути. По-перше буде хлопчик,(а всі речі в нас на дівчинку, повибирала тільки біленькі ,жовті, голубі... а рожевих стільки і все таке класне...). по-друге зима... Не бачу потреби купляти оті конверти спеціально для виписки. А потім щоб лежало, тим більше зараз такі ціни. Народжувати в кінці січня, мін два тижні будемо вдома, тобто гуляти мабуть не вийде, бо ж треба щоб дитина звикла до навколишнього середовища. Думаю, чи купити краще конверт на овчині в коляску, а так вдягати осінній комбез і тоді в той конверт, але так мабуть не дуже, бо як треба буде витягти дитину,то буде холодно....
    Дівчата, хто народжуватиме зимою, порадьте, бо ніби друга дитинка, а я щось теж не можу повкладати ті думки до купи)))
    Мабуть, піти,купити зимову шапочку і комбез, та й по всьому. А решта,можна в неті замовити вже по ходу, що буде бракувати...
     
  10. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Мені найзручніші були бодікі що застібались спереду і штанята. Ну а чоловічки зе бест) вдома тільки ними користувались. Виписувались- чоловічок+тонка і груба шапочка+тепленький чоловічок +ковдра конверт два в одному. На вулиці було холоднувато.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Rona

    Rona Мама-йожик

    :girl_tender:Вчора в Обнові біля Галицького ринку бачила такі класні бодіки, що застібаються спереду Kiabi, і чоловічки дуже гарні Carter's. Правда я вже ніц не купую, невідомо з якою вагою і зростом народиться малюк, на перший час точно вистачить того, що є. Ото сиджу, збираю торби і не можу зрозуміти як то краще все поскладати, ніби по пакетах посортувати, лиш то стільки речей шось виходить, що я трохи в шоці...
     
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    от і я така сама. Вже не раз подумала, як то добре мені було перший раз з літньою дитиною! А тепер так прийдеться то бідацтво кутати. Однозначно ніякі парадові конверти для виписки купувати і не думаю, тільки щось практичне.

    Для першого малого мала класний конвертик-трансформер, що перетворюється в коцик. То ми ним користувались капець як довго: накривались і на вулиці, і вдома, потім стелили в прогулянковій колясці на сидіння.
     
  13. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Що там тоі виписки - з роддому в машину - і там, і там тепло.
    А в візок гуляти зимою треба теплий комбез чи конверт.
     
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    @fiesta або можна гуляти в слінгу і слінго-куртці/пуховику зі слінго-вставкою :)
    Вчора якраз читала статті слінг vs коляска, то особисто мені слінг був би більше помічним. Ми довго гуляти зимою точно не будемо, не люблю зиму. Тому поки конверт на овчині не купляю. А вийти з пологового і сісти в машину мож і замотаним в ковдрочку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Зимою візком не користувалась. Тільки руки або слінг.
    Донечка родилась зимою в лютому в мінус -30, і нічо, замотали в ковдру, сіли в машину і поїхали. Конверта не купляли.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Ну, кому як зручно. Я маю ще зі старшої комбез на холофайбері і конверт на овчині для візка...

    Мала на увазі, що на виписку не тре спішити накупляти. Краще на потім продумати "гардеробчик", щоб зручно було користуватися
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в січні того ж року з тією ж погодою зробили так само.
    Хрестили теж в ковдрі зі стрічечкою блакитною.
    --- дописи об"єднано, 1 Грудень 2015 ---
    у мене чомусь 2 і 3 малятка носять дуже мало речей. Так получається. Мають якийсь "базовий гардероб" - і все, і так від народження. Виростають - купляємо інше, але якось не багато речей. На перший час було достатньо всього 3-4 комплектики одягу (сорочка-штанятка-шкарпетки) плюс теплий светрик, шапочка і флісовий комбінезончик. З часом дуже "пішли" штанці, бо ми висаджувались.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Розумію що нам зарано, но в мене вже немає терпіння чекати і я потроху купую всяке для манюньчика.
    Народжувати в квітні 1-10, то ще буде холодно, мабуть, що треба вдягати на виписку?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    я теж була в шоці, але практично все пригодилось. Хіба пеленок було забагато.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Конверт конвертом, але шапочку на виписку треба якусь дуже теплу, з "начосом". Який то розмір брати, цікаво? 56?
     
  21. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    я брала 56. народились в лютому (16) то якраз до кінця лютого і перших чисел березня вистачило
     
Статус теми:
Закрита.