Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. MIra

    MIra Active Member

    Хелп!!! Через місяць маю виходити на роботу з відпустки по догляду за дитиною.Пройшло чимало часу, і відбулись певні зміни на фірмі, всіх перевели на іншу фірму,директор(бух) і а я ще там., лишатися нема сенсу, бо був конфлікт з керівництвом. Як краще поступити? Писати заяву на звільнення і забирати трудову вже , не чекаючи кінця міс. чи виходити згідно наказу? І чи зможу я ,звільнившись, стати на біржу і отримувати якісь гроші?
     
  2. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дівчатка!Поможіть пліз терміново. Через кілька днів завершується моя декретна відпустка. У бухгалтерії тепер щось мутять і пропонують мені варіант написати заяву на неповний робочий день, нібито, щоб сплачувати менші податки. Що я втрачаю, якщо на таке погоджуся?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  3. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Зарплату. Неповний робочий час — особливий режим робочого часу, що встановлюється за угодою між працівником та власником або адміністрацією підприємства (організації, установи) у формі неповного робочого дня чи неповного робочого тижня, за яким оплата праці здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу або залежно від виробітку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    дякую, з цим проблем не буде. але мене більше цікавить стаж, страхові виплати і тд.?
     
  5. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    На тривалість відпустки це не повпливає, але оскільки ваша заробітна плата(офіційна) беде меншою, то і відпускні, і лікарняні будуть меншими.
    Щодо страхового стажу. Він Вам буде зараховуватися, якщо щомісяця буде сплачено страхові внески у сумі, не меншій ніж мінімальний страховий внесок. Тут порахуйте собі самі, якщо офіційна заробітна плата буде "високою", то переживати не варто. А якщо десь +- мінімальна, то треба буде самому в пенсійний доплачувати.
     
  6. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    В 30 тижнів (26.10) пішла на дородовий і післяродовий лікарняний, який виписали в жк. Тепер незнаю коли то мені бухгалтерія має нарахувати гроші. Йти питати туди немаю ніякого бажання, навіть не хочу появлятись на території тої роботи.А дородові і післяродові лікарняні нараховує установа де працював чи соцстрах? Бо звичайні лікарняні мені нараховували через соцстрах то ті гроші приходили через 4 міс і через півроку після закриття лікарняного.
     
  7. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Допомогу мають виплачувати в найближчий після його призначення строк, встановлений для виплати заробітної плати. Але не пізніше 10 днів з дня поступлення документів (заяви і листа непрацездатності). Виплата відбувається за місцем праці (установа ж і розраховує), але за рахунок коштів фонду соціального страхування
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    10-11 числа мала бути зарплата, а її ще досі немає. Я так поняла що то мали б нарахувати на той день коли зарплата.
     
  9. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Так, мали б. Але самі знаєте, з дотриманням правил в нашій системі туго...
     
  10. Ria

    Ria Member

    Цікавить наступна ситуація.Можливо хтось стикався...Я є власницею 1/3 квартири,власник 2/3 вже мінімум 2роки здає в найм цю квартиру без мого дозволу та звичайно нічого мені не сплачує.Від продажу та розділення коштів відмовляється схиляючись на те що немає де жити(п'ятеро осіб четверо дорослих та один неповнолітній,кожен з них з цих 2/3 має свою частку).Як я можу довести що квартира здається?Та вимагати викупу моєї частки або ж продажу кварти?
     
  11. silvia

    silvia Well-Known Member

    - будете отримувати мінімалку 560 грн.
     
  12. olenjatko

    olenjatko Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка, працюю вчителем в школі з тижневим навантаженням 5 год (ставка 18 год), зараз іду ще в одну школу з тижневим навантаженням 11 год.,але беруть мене в цю школу як сумісника. Чи маю я право працювати в обох школах не за сумісництвом, адже моє тижневе навантаження в сумі не перевищує ставки? І чи законно буде, якщо ж мене візьмуть сумісником?
     
    Останнє редагування модератором: 1 Грудень 2015
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідно до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ,організацій-тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати 4 год. на день і повного робочого дня у вихідний день. А загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.Крім того, цим же Положенням у Додатку визначено перелік робіт, які не вважаються сумісництвом (інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи).
    Тобто при навантаженні у 5 робочих годин на основному місці праці, не можна оформлювати на 11 год робочий час за сумісництвом при умові , якщо оплата праці загалом менша повного окладу за основним місцем праці.Бо це не вважається сумісництвом.
     
  14. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    Підкажіть будь ласка, чи має право зараз Інспекція праці проводити перевірки?
     
  15. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Як, на Вашу думку, в такому випадку вчинити?
     
  16. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    декретні розраховують згідно лікарняного листка і подають заяву в Фонд ССТВП, а ті вже перераховують гроші на спеціальний рахунок підприємства. Це може бути через 10 днів, а може бути через місяць. В червні подавала лікарняні нашої працівниці , то вже через 8 днів перерахували нам.
    Як зараз в них з грошима, не знаю. Може вкінці року туло з грошима.
    Вам слід запитати в бухгалтеріїї, коли вони подавали заявку на виплату декретних.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Навіщо доводити, що вона здається? Офіційно запропонуйте їм (або комусь із них) купити вашу частку. Якщо не погодяться - виставляйте на продаж.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А підкажіть мені, якщо родич є власником 3/4 будинку, а 1/4 має інша родичка, то як можна її заставити віддати свою частку? Лише викупивши в неї цю частку? А якщо вона не хоче? То через суд можна чи як?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  19. avokado

    avokado Well-Known Member

    Доброго дня. Порадьте як працівнику соц.сфери (бібліотекар), що живе і працює у сільській місцевості, правильно оформити заяву для отримання земельної ділянки під господарство. дякую
     
  20. Віддати заставити не можна. Викупити - так. Якщо не хоче продавати, можна подати позов про припинення права власності. Проте, якщо, скажімо, це її єдине житло, такий позов не задовольнять.