Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Supernatural, 22 Квітень 2015.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Початок теми тут
    ******************************

    Я народжувала на Мечнікова, і ніяких проблем не мали (і милась там щодня, дитину бувало лишала в сестринській, пупок там обробляли, і все Богу дякувати, все з тим гаразд). А багато знайомих скаржились на стафілокок на Батальній. Тому той роддом навіть не розглядала. Але думаю що може бути по-різному у кожному роддомі.
     
    Останнє редагування модератором: 17 Травень 2015
  2. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    От і в мене були такі враження, бо я завжди в меді була в платній палаті. Але коли моя сестра там же ж опинилась в загальній палаті, бо в платних не було місця, то виявилось що так, умови таки можуть бути жахливі. То вже як повезе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. kristina

    kristina Well-Known Member

    То вже як пощастить. Чи звільниться місце, я ще була в родзалі от-от, як мама вже чатувала біля тої палати. Дивно чому не зробити більше таких палат. Якби гроші з них йшли на ремонти в палатах інших.
    Трошки я вже наплутала. Палата сьома у нас була. Погоджуюсь що грошей не вимагають і не натякають.
    Ось мій допис тиждень по пологах
    Збираємось до ПБ -2
     
  4. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Моїй сестрі сьогодні вийшов термін, і ні в який пологовий Львова її не беруть, так як є підозра на коклюш. Дзвонила по знайомству в мед, то там порадилися і побажали їй щасливо народити в самбірському роддомі за припискою...от така ситуація
     
  5. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    А обсервація? Що в нас вже такого немає? Мабуть потрібно кудись писати скарги!
     
  6. Rona

    Rona Мама-йожик

    @сяняНЯНЯ думаю, якби вона приїхала в будь-який пологовий в активній фазі пологів, то б ніде не ділись. Мусіли б прийняти.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    обсервація зараз є лише у Меді. Під час "епідемії" свинного грипу усіх жінок з підозрами направляли народжувати туди. На Джамбула та Мечнікова обсервацій уже немає. В такому випадку ( якщо вже є вагітна , яка не може перебувати з іншими), просто кладуть в індивідуальну палату. А пологові зали і так зараз на одну особу ( саме тому і відпала потреба у наявності обсервацій у всіх пологових). Тобто при показах- народжують власне у обсервації закладу, де вона є або у спеціалізованих інфекційних пологових ( де вони теж є). У Львові обсервацію зараз має лише МЕд.При стандартних захворюваннях, які не становлять особливої небезпеки і виявлені вже у процесі перебування у інших пологових-просто виділяють окрему палату .
    --- дописи об"єднано, 2 Грудень 2015 ---
    у Львові мали право у Меді відфутболити. А от там відмовити-не мали би права. Хіба вже геть на потугах приїхала, то прийняли б. А далі- по ситуації.Якщо це інфекція, яка становить потенційну загрозу і потребує стаціонарного лікування- мають право після пологів і в інфекційне відділення обласної переводити.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    думаю, що тут зараз перестрахувалися у зв язку з тим, що і так на цей момент лише 2 пологових діють + ведеться певна інформаційна кампанія щодо пологових . їм просто не потрібно зайвих проблем. Хоча, в обласному відмовляти- протизаконно. Тут можна робити по іншому ( якщо вона у Львові живе): викликати швидку при початку пологової діяльності і їхати в обласний по швидкій. Тоді вони вже ніяк не відкрутяться , бо зобов язані приймати ургентні пологи.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    думаю, що це вже повний набір віп-послуг ( тобто, грубо кажучи, є прейскурант-меню на різну ступінь комфортності. Ну от і можна "набирати". Безкоштовно- лежати у звичайній палаті, а за кошти-у сімейній; можливо, харчування можна брати інше; сукупність послуг на пологах ( наприклад, там же є родзали із просторими ваннами-джакузі, а є просто з душем; можливо, епідуралка за бажанням і т.д). Бо у мене знайома народжувала у Житомирському центрі першу дитину ( але то було вже давненько, коли він лише таким сучасним відкрився), то не платила таких сум. Народжувала у чергового (не знаю, як зараз, але тоді не можна було там лікаря обирати), віддячувала теж символічно, в касу там теж був чисто символічний внесок. Але і умови хоч були хороші, з ремонтом, і т.п.,але набагато простіші.Просто на той час цей пологовий був узагалі як з фантастики- звичні теперішні індивідуальні родзали,крісла-трансформери, шведські стінки. Зараз пишуть, що безкоштовні базові послуги тут надаються лише житомирянкам. Хоча з них все-рівно беруть свій благодійний внесок у 200 грн+ліки. А для не житомирян- офіційна інша оплата. Причому відношення різне, з тими, хто "платно" носяться більше. Оскільки для приїжджих за 3 дні перебування у сімейній палаті треба заплатити 4500 грн. Плюс ліки. Якщо мама з мінус-резус і треба колоти імуноглобулін, то все-рівно купується за 1000 грн і який треба самому шукати.І перебіг пологів теж виключно від лікаря залежить- є там такі, які максимально за природні, але їх теж одиниці.

    До речі, ось знайшла як описує жінка свої пологи тут в цьому році ( їхала з Києва спеціально):


    І ось про те, що там пологи безкоштовні і немає віддяки :) :О взятках. Просил только неонатолог, не сказала бы, что он нам что-то важное и полезное рассказал, все в попыхах, спеша. Бригаде заплатили сами, сколько посчитали нужным, они не отказались.
    Цель моего отзыва показать, что не стоит ехать так далеко в надежде на более естественные роды. Уверенна, что точно так же можно родить абсолютно в любом роддоме.

     
    Останнє редагування: 2 Грудень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
  10. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Сестра живе в районі, в меді великий наплив породіль, 130 з чимось лежали на той момент, і виділити окремий родзал вони не могли собі дозволити....така їхня відповідь була
     
  11. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Дівчата, а якщо партнерські пологи, то де в меді нас розмістять? Є якась окрема підгтовча палата при родзалі? І родзал для партнерських - окремий чи той же, що і для звичайних пологів?
    На Батальній був окремо для партнерських і поряд кімнатка зі стінками, душем, м'ячами і т.п., де ми чекали відкриття шийки матки.
     
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Тобто треба самим ті платні палати пильнувати? В мене не буде кому, певно, якщо чоловік буде зі мною...
     
  13. enigma

    enigma Well-Known Member

    А взагалі, які показання до амніотомії? Чому не можна народити з непроколотим в разі, якщо він сам не розірвався?
     
  14. kristina

    kristina Well-Known Member

    Ну як самим, я сказала лікарю що хочу платну, повідомила що звільняється якраз та сьома, я була вже в родах от от, але ми ж незнала хто ще родить по інших родзалах, якщо на пів години швидше родила б інша породілля, то могла собі туди заїхати. А так десь в 12 тій год звільнилась палата, порадили мамі відразу там застелити мою постіль. От так я і вїхала туди через дві години. Коли я висилялась, там теж караулила чиясь мама, дочка чекала в іншій палаті, поки нас не виписали і чоловік нас не забрав. Простою там не було ні хвилини, враховуючи що заповнення було слабеньке на той момент.
     
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    як я родила, то в платній, куди мене поклали, було ще одне вільне. на протязі дня туди вже теж підселили дівчину. Весь час мого перебування палата була заповнена, і деколи справді медсестра чи санітрака (видно їх породілля попросила) приходили в той день, коли хтось виписувався, подивитись, чи вже) і зразу завозили новеньку) Переважно після КР лежали, останній день, то вже були всі після КР, тільки я одна після звичайних родів.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Я була там сьогодні. На 2 пов. є родзали. Індивідуальні - ліжко-трансформер, швед. стінка, мат на підлозі, стіл і стільці.
    На Батальній був диванчик колись - тут нема.

    Моя подруга недавно туди попала на 39 тижні з блювотою - підрзра на інфекцію, то її тримали в одному з тих родзалів, боокремоі палати не було. Чоловік на стльчику цілу ніч сидів.
    Через добу перевели в 7-місну палату в патологію. Матрас бачила реально дірявий, ліжка 1- нормал. 1- провалене посередині. Умивальник.
    Туалет десь в коридорі ужасний.
    Платні палати на сьогодні всі заняті.
    Чекають, що з відкриттям Мечнікова стане вільніше.
    Кожен раз після того Меду я в шоці і в ярості!
     
    Останнє редагування: 2 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  17. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    В Меді приймальня на 1 пов. Бачила, як дівчина з мамою піднімалась родити.
    Санітарка несе кульки. Мама веде породілю. Та скривлена, ледве ноги волоче. На сходинку не може піднятись - якраз схватка. А поряд ліфт. Я кажу мамі- везіть ліфтом. А санітарка - "то на 2 поверх. Пішли"
    А там сходи реально високі 3 марші!!!
    Я в шоці. Треба писок дуууже наглий робити, і самим пильнувати своі інтереси!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Я в Мед.ін. цього разу була на 1 поверсі. Род зали не великі, крісла трансформери м'які, старі, але працюють , дуже було тепло! :) туалети з душом також чисті, відремонтовані. Мені дуже пощастило бути в 1 палаті. Вона 1- місна, з сан.вузлом, холодильником, чайником і навіть тв! Трохи пошарпане, але порівняно з з іншими, то супер! Там і кушетка є, де може чоловік ночувати.
    Я на цей раз дуже задоволена, навіть не очікувала :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. zkate

    zkate Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Бачу той мед на рахунок умов то якась лотерея, кому як пощастить з заповненістю і палатами.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. maavka

    maavka Well-Known Member

    Якщо платна палата буде вільна, то умови класні, а так там не дуже, бо до душу, туалету далеко. Ну і ще від лікаря залежить.
    А персонал як на мене то нормальні всі, взяток не вимагають, добре ставляться і без грошей. Не розумію, чому про такі жахи пишуть, в мене такого не було

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1