"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

  1. AilataN

    AilataN жива

    Для очищення від жиру- сода. Харчова, і її тяжкі подружки- кальцинована, каустична. Нашатирний спирт, це є 10 % розчин аміаку водного, ( краплі, що продаються в аптеках), не пробувала. Мусить бути добрим. За кордоном купляла Amoniaco Perfumado, це 25 % розчин аміаку, чистить на раз, причому все що треба- жирові забруднення, будь -де:підлогу плитку мити, вікна мити, шкіру чистити.. Залежить від концентрації. Запах має дуже агресивний, краще використовувати у провітрюваних приміщеннях, в масці, рукавички маст хев. Шкода, що у нас , у вільному доступі, його нема, чистить чудово. ( є на хім.базах)
     
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ну а посуд теж можна, мультиварку напр.?

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
  3. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Соду змішати з нашатирно-анісовими каплями.
    Весь посуд, який не плавкий я мию так: нагріваю здоровенну каструлю води, туди соди і канцелярського клею, не ПВА. І так запихаю туди посуд на кілька хв, а потім лише споліскую

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    стараюсь знайти ще якісь застосування їй, от прийшло на думку - чи можна нею змащувати дитячу шкіру від сухості (маєм деякі місця сухуваті)?
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Так можна, але при АД може і не помогти, хоча чудовий зволожувач

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Можна, але шкіра має бути вологою злегка, найкраще після ванни/душу. А застосувань в неї безліч, погугли.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    @Багіра , АД - то атопічний дерматит? :girl_blush2:Бо шось більш припущень не маю
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Чи існують фарби для волосся із екологічними та безпечними складниками?
    Я ніколи не фарбувала волосся. Воно у мене і так не дуже сильне, тому не хотіла завдавати йому додаткової шкоди фарбою. Але сивого волосся стає все більше, і воно починає кидатися в очі. Раніше я користувалася хною, яка надавала волоссю гарного відтінку та здорового блиску, але хна тепер вже не дуже ефективна. Після фарбування хною сиві волосинки стають оранжевого кольору і залишаються помітними на фоні темного волосся. От я і почала думати про фарбу.
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, порадьте мені якусь добру зубну пасту для найменших.Чим ваші дітки чистять зубки?
     
  10. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    І я хотіла ще запитати за пасти для дітей. Раніше такого не було, але зараз бачу тут що та земляна паста для дітей має в підрахунку вже номер 3, а не 1, як всі інші пасти тої ж фірми. Я розчарувалася - в складі інгредієнт з позначкою 8 і 3( Замовлю якусь іншу тепер, мабуть, цю.
     
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    але ж то натуральні інгридієнти, просто агресивні напевно, бачу пише, що може викликати алергію
    ну і в такому віці ж вже дитина полоще і спльовує
    але звичайн окраще брати безпечніший і мати спокій, благо асортимент різноманітний
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    По смаку краща дитяча веледа, але вона має рівень 2 на тому сайті через ароматизатор. Тепер чищу дорослою веледою помаранчевою, але вона має трошки присмак, що геть манюнім може не сподобатись. Вона має рівень 1 на тому сайті.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А що скажете про такий склад зубної пасти: гліцерин, діоксин кремнію ( або аеросил), каолін, пектин яблучний, гідроокис кремнію, ксантан( або камідь гуарового дерева), ксиліт, вода очищена.

    І ще, все-таки не розумію, одні кажуть, зокрема стоматологи, що пасти з фтором - це добре для зубів, а тут багато читала, що ні. Чим фтор шкідливий?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Наша перша паста глиняна. Зараз чистимо веледою. Глиняна більше малому подобається. Але я ніяк не можу навчити його спльовувати пасту, він її ковтає(
     
  15. maavka

    maavka Well-Known Member

    Якщо концентрації фтору є дещо більша, то фтор руйнує емаль, а якщо в нормі, то навпаки зміцніє А ми флуор споживаємо ще з води та може ще звідкісь. Та й без фтору можна зміцнити емаль, краще не ризикувати

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    А існують еко-пральні порошки з доступною ціною?Бо ті що мені траплялись зазвичай в два а то й більше разів дорожчі ніж звичайні порошки...Хтось може щось порадити?
     
  17. maavka

    maavka Well-Known Member

    Я так особливо не задумувалась про фтор, написала загальні речі. І ось випадково наткуналась на цей пост:

    "10 фактов о фторе

    Когда у ребенка режутся зубки, родители начинают волноваться: хватает ли малышу фтора? Для того, чтобы вы могли хоть примерно ориентироваться, сколько маленький получает этого микроэлемента, вот что нужно знать о фторе.

    Признаки нехватки фтора
    - кариес
    - пародонтоз

    Признаки избытка фтора

    При избыточном поступлении фтора может развиться флюороз - заболевание, при котором появляются серые пятна на зубной эмали, деформируются суставы и разрушается костная ткань.

    Факторы, влияющие на содержание фтора в продуктах Приготовление продуктов в алюминиевой посуде значительно снижает содержание фтора в еде, поскольку алюминий вымывает фтор из пищи.

    Почему возникает дефицит фтора

    Концентрация фтора в пищевых продуктах зависит от его содержания в почве и в воде.

    ☝Фтор, который попадает в пищеварительную систему ребенка, через кровеносную систему переносится к зубам. Там он изнутри укрепляет эмаль и способствует предотвращению кариеса. Фтор, который попадает на зубы снаружи - если он содержится в зубной пасте или в веществе, которое наносит на зубки стоматолог, - помогает укрепить новую эмаль, которая формируется на зубах. Это называется природная реминерализация.

    ☝Развитие и укрепление постоянных зубов малютки начинаются еще... внутриутробно! Когда зубы находятся еще в деснах. Фтор, который попадает в организм малыша, сразу идет в зубки.

    ☝Интересно, что люди, живущие в местности, где содержания фтора в воде достаточное, на 50% реже страдают от кариеса.

    ☝Детские смеси, которые продаются в уже готовом виде, производятся на воде, не содержащей фтор.

    ☝Фтор, в отличие от других витаминов и минералов, может из полезного легко превратиться во вредный. То есть, его умеренное количество идет зубам на пользу, а вот чрезмерное вредит. Зубы начинают крошться - это заболевание называется флюороз. Если вашему ребенку прописали прием фторсодержащих препаратов, нельзя самостоятельно повышать дозу.

    ☝Донесите до ребенка, что глотать зубную пасту и ополаскиватели категорически запрещено. В них содержание фтора очень высокое. На зубную щетку выдавливайте небольшое количество пасты - размером примерно с горошинку. К слову, на упаковках с детской пастой это указано. А вот использовать "взрослую" пасту детям ни к чему.

    ☝Если ребенок употребляет фторсодержащие препараты, выбирайте ему пасту без фтора.

    ☝Обратите внимание на содержание фтора в воде, которую употребляет малыш - то есть ту, которую вы используете для приготовления ему супчиков и компотиков. Если она содержит хотя бы 0,3 части на миллион (то есть, 0,3 мл на литр), малышу не нужны фтористые добавки.

    ☝Если вы все же опасаетесь, что ваш малыш получает недостаточно фтора, учтите, что множество продуктов содержат фтор, причем в немалых количествах.

    Продукты питания, содержащие фтор

    Поддерживать баланс фтора в организме можно с помощью продуктов питания. Если в воде этого компонента не достаточно, то следует правильно скорректировать свой рацион из фторсодержащих продуктов.

    Морепродукты.
    Они содержат большое количество микроэлементов, в том числе и фтор. Стоит задуматься об употреблении креветок, крабов, рыбы и ее икры, а также морской капусты.

    Черный и зеленый чай.

    Овощи и фрукты. Наиболее богаты фтором картофель, яблоки и грейпфрут.

    Злаковые культуры: овсянка, рис и гречка. Остальные злаки содержат фтор в незначительном количестве.

    Медики до сих пор не пришли к единому мнению относительно необходимости приема фторсодержащих препаратов детьми, находящихся на грудном вскармливании. Одни утверждают, что фтора, содержащегося в мамином молочке вполне достаточно, другие утверждают, что микроэлемента там совсем мало. Но одно известно точно: содержание фтора в грудном молоке остается неизменным, на него никак не влияют изменения в рационе матери.

    Растите здоровыми!"

    Тема мені актуальна. Маємо вже 6 зубиків. Але читала, що якщо дитинка на гв, то молоко має такі речовини які не дозволяють розвиватись карієсу. То поки ще не чищу зубики. І цікаво скільки в нашій воді є фтору, думаю деяка кількість таки є.
    Будемо напевно починати з пасти з глини.
    Отож маю питаннячка:)
    Які ви пасти з білої глини і де купуєте? І з якого віку ви починали чистити зуби?

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2016
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Чистіть зуби вже. Це поки дитя виключно на гв, то можна не чистити. І паста відіграє не ключову роль. Чистіть просто щіткою.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я теж за те, щоб чистити зубки одразу з появою, але обирайте найнаймягшу щітку
    без пасти наразі, пасту можна додати після року,
    крім того після року зменшується слиновиділення, і зубки стають вразливіші (дуже рідко зуби псуються до року, якщо нема якихось внутрішніх причин, сумішей наніч, цукру в раціоні і тд.), ну але є також залежність і від часу прорізування ,в когось перший зуб в 4 міс, а в когось в 10)
    також можна мокрим шматочком тканини протирати від залишків їжі, є також для перших зубчиків вологі серветки з ксилітолом
     
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Знаю, що зараз практично всюди рекомендують чистку з першого зубчика, але я знаю таку теорію, чи то погляд, що молочні зубки мають функцію самоочищення, доки їх не починати чистити , і що до 2 років чищенням можна пошкодити емаль.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1