Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

  1. Роздільне харчування

    56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

    23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

    9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

    336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

    16 голосів
    3,6%
  1. terezka

    terezka котяка-вишивака

    тим більше що білок дуже сильно впливає на працездатність нирок:sad:
    так, каші потрібні
     
  2. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ви знаєте це все я їм майже щодня(вівсянку кожного ранку,хліб просто обожнюю,особливо свіжий зі хрустящою скоринкою,макарони теж їм з твердих сотрів,гречка,сочевиця точно 2-3 рази в тиждень)Єдине,що рідко з цього списку їм це фасолю,бо мене здуває від неї.А так всі ці інші,це основні мої страви кожного дня))А на солодке все одно тягне:girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    А от чим свіжіше,тим краще - зовсім не про хліб. Бажано, щоб він аж підсох.
    Ще хочу нагадати за спеції:куркума,імбир,кориця... То тільки на перший погляд здається, що це справа смаку і не мус їх давати,але вони офігенно впливають на систему травлення,зовнішній вигляд і внутрішні органи.
    На карму:дуже шкодую,що не виходить читати до кінця((не видно мені. Але з того, що бачу:нєєє,меню не складаю на тиждень-це скучно)))Просто має бути моя база в холодильнику-молочка і домашні яйця, в підвалі-овочі, в хлібниці- свій спечений чорний хліб, додаю ядро соняшника,родзинки,горіхи і т.д.Для іншого-піднімаю попу і чимчикую пішки на базар-стимул ще той))
     
    Останнє редагування: 3 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    А дайте будь ласка рецепт))А щодо кориці теж її дуже люблю,але ту,що в паличках .
     
  5. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    В мене дріжджовий(Це не ідеально.Просто я їм скибку зранку,тому не дуже переймаюсь. В темці про хлібопічки хтось пік на заквасці-оце найкраще,що може бути.
     
  6. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    А я не згідна! То в теорії так, а в житті все інакше. Вам хочеться апельсинки далеко не завжди тому, що бракує вітаміну С, скажімо, а, може, тому що перед вами мелькнула реклама соку в якій помаранчі апетитно сиплються на стіл. Так само і з солодким. Думаю мені його хочеться не тому, що бракує складних вуглеводів (ранок я завжди починаю з каші, зазвичай вівсяної), а тому що так на мене впливає зовнішній світ і мої звички: гарні фотки смаколиків в інстаграмі, апетитні коробки з солодощами в магазині, печиво на кухні яке так і чекає щоб його схрумали до чаю. Тяга до солодкого в мене йде з голови, а не з живота.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    у вас є магазинне печиво вдома? це перше, що я перестала купляти. дужн тяжко відвикнути гризти щось до чаю алн воно найбільше забиває смакові рецептори
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Є, вірю, я теж одного дня так зроблю....Ще не готова((((
    Ви чай сам п"єте?Чи з домашнім печивом?
     
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    сам (але тепер з 0,5-1 чл цукру)/ з молоком/ свій хліб з варенням/свої налисники/ свій сирник/ свій кекс/свій шоколад/ укр шоколад якщо хтось принесе дл малого - в нього сильніша алергія, помагаю запасам зникати, але чесно, він не дуже на смак.

    і коли печеш сам, то може регулювати кількість цукру у випічці, або зовсім її не давати - наприклад я у сирники взагалі не даю цукор, а тільки на сметанці посипаю. цукру виходить менше, а все одно солодке, бо ж цукор зверху, і відчувається одразу, і в мозку галочка ставиться - що солодке, а скільки - то вже таке.
     
    Останнє редагування: 4 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    А от в мене таки з живота пішло. Я не солодкоїжка, не люблю хліб, випічку, трохи лояльніша до шоколаду. А як завагітніла - потягнуло на солодке, на тортики, навіть булочки, ще більше на цукерки. Очевидно, організм хоче запастися.
     
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    не обов"яязково. коли вагітність - тут може бути як фізіологічний показник - солодке вказує на потребу білка або коли худоба або ще кілька варіантів, або на психологічну, коли життя не радує, швидко допомагає шоклад)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    чому білка, а не вуглевода?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    з того що пам"таю - там прості вуглеводи (цукор, швидкі) мають щось до діла з незамінними амінокислотами (вони є не тільки в м"ясі), здається просто з"єднуються з ними і не дають нормально працювати. вони ніби є, прив"зка цукор-кислота працює в мозку, а результату нема. от і думається що хочетьсяя цукрів.
     
  14. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Таки вуглевода)
    Ще цікавеньке про вуглеводи і глікемічний індекс. При різному приготуванні одного і того ж самого продукту глікемічний індекс теж змінюється))
    Углеводы и гликемический индекс в похудении - Михаил Гинзбург
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Шматочок сиру, чорний хліб з маслом, налисники, сирники без цукру :girl_smile:
    А Ви були на марафоні Аніти Луценко? Після того шкіра Ваша не покращилась? Бо мене саме вигляд моєї свіжої шкіри відбив охоту до солодкого :girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Ну вагітність це взагалі окрема історія. Мені під час вагітності паралону хотілось наїстися...Цікаво, це з голови чи з живота йшло?
    Ні, не була...
     
    • Смішно Смішно x 1
  17. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    А що саме змінилося: шкіра стала чистішою, пружнішою чи змінився колір?
    В мене був досвід тривалої відмови від солодощів і власне цукру. Але особливих змін стану шкіри якось не помічала (може просто не звертала увагу). Після кількох місяців без цукру смак їжі (наприклад каш чи фруктів) сприймається зовсім по-іншому. Фрукти здаються дуже солодкими, а пшенична каша смакує як макарони. :girl_crazy:А в магазинних солодощах дуже відчувався хімічний ненатуральний присмак. Правда потрохи знову звикла до магазинних солодощів:girl_blush2:, але смаку окремих з них не сприймаю взагалі.
    Вважаю, що потяг до солодощів може свідчити і про фізіологічну потребу, і про психологічну залежність. Колись мала таку табличку, де було розсписано чого бракує організму коли хочеться тих чи інших солодощів і чим з корисних продуктів це можна замінити. Єдине що запам'ятала, що коли хочеться шоколаду, то потрібно їсти горіхи.:girl_smile: Але і психологічний подразник теж дууууже діє. :girl_yes: Наприклад спокійно можу знаходитися в квартирі з запакованим печивом чи шоколадом (ключове слово запакованим:girl_smile:), але коли хтось при мені починає їсти апетитні смаколики, то часто стриматися не можу.:girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    про шкіру - наприклад в мене зменшилас кількість висипань, дуже. і за рік шкіра стала менш жирна (але я більше нічого не робила, наприклад пружніша вона стала після того, як почала пити більше води, а от сухість взагалі по тілу в мене періодично виникає + яякщо мені зїсти щось магазинне солодке - то місяць відновляєтьс нормальний баланс, бо на розщеплення цукрів треба води,от і економить організм де може). крім того, їш цукор - в суглобах менше змазки. ну принаймі в мене, не зразу, але так за місяці 3 вже відчуваєтьс дуже.

    про смак - навіть яйце дуже солодке виходить, та майже у всіх продуктах є прості вуглеводи, це просто кайф їсти, от з сіллю трошки проблема, але був час коли і солі не їла, то в продуктів ще солодший смак! але то таке відчутт, ніби бульба - не бульба, тобто якби очі не бачили, то відразу не здогадався би що їш. і та з дуже багатьма продуктами. але власне солі теж деколи хотілося, просто солі полизати, але насправді так мало, що за місць - як добова норма!
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Та шо там фрукти і овочі) Проста вода стає якою смачною,нє?))
    Я вчора робила ті тарталетки,солодкі вийшли тільки за рахунок фініків. Залишилась квасоля відварена,зроблю тільки крем і буде мені щастя на підсушених тостах замість нутелли. А ще як зверху кружельця банану або ківі....)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    В мене навпаки, від солі відмовилась вже давно. Ну я її все одно їм час від часу, як мама щось їсти передасть, чи як не вдома їм. Але потреби чи тяги до неї не відчуваю, часто їжа здається мені пересоленою.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо! Тупо! x 1