Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То вже зважуйте користь-ризик, бо так 100% не будеш впевнений в магазинному. Я своїй дитині зараз броколі-цвітну не купую. Обходимось тим, що є з літніх запасів (маю на увазі і куповане, але вирощене літом-осінню).
    Маю чудо-чадо в заначці на поїздки - в складі в одному 11% цукру, в іншому 6%, і, якщо мені не зраджує пам'ять, бувають зовсім без цукру, і ще аскорбінова кислота, решта - фрукти.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Яблучне без цукру є 100% - сама їла:) Ще бачила, здається яблуко+груша без цукру, але воно рідко траплялося.
     
  4. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    На алярмові випадки брала Гербер, ціна не низька, але якістю задоволена, якщо пишуть правду то в фруктових нема цукру, але є аскорбінова
    Ну і на смак вони мені кращі ніж напр хіпп
    Чудо чадо їла сама)) коли домашніх яблук не було, а на куповані малий мав алергію
    Мої враження - засолодкі, то таке швидше варення для прикорму)) але загалом їх завод має хорошу репутацію
    Вивчала склад інших виробників то деколи від складників і позначки від 3-4-5 міс волосся дибки
    Ну але може то у всіх таке, але не всі правду пишуть

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я фруктові пюрешки Меласі брала, але завжди склад переглядаю. Гербер має багато всяких яблучок, грушок, персиків, чорносливу і так далі і у поєднаннях. Якийсь час давала в кашку, зараз вже не двю, але сама їх люблю їсти ггг. Я як вже була вагітна, але ше про це не знала, страшно захтіла яблучного пюре дитячого, накупляла собі купу баночок і їла як ненормальна...
     
    • Смішно Смішно x 1
  6. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Я в щоці від того що на багатьох кашах,пюрешках,соках пише від 3 4 місяців .це ж хтось справді може повірити тій етикетці і дати це своій дитині та нашкодити ій!!!


    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    так і вірять, і дуже багато
    якось в супермаркеті стою біля тих пюрешок, вивчаю склад)) підходить старша жіночка і радиться, чи то добрий чорнослив для внука 4 міс, рідко какає
    я так загалом чужих людей не просвіщаю, але коли виявилося що дитина на ГВ то кажу, що то нормально, то пройде, може ще неварто, побережіть дитину, послухалася і довольна пішла
    я от власне швидше ненавязливо просила і пояснювала, не нагружала, бо ітак як людина хоче то втулить дитині, що би хто не розказував
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Я беру гербер,хіпп мяско не дуже сподобалось має ті крупинки рисової муки,гербер смачніший
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    У нас далі стоп з догудовування, вже так було налагодилося, а тепер знову нічого не їсть, і навіть як щось і цямкне, то все мусить бути перетерте до найменшої крупинки... (то пів дня варити - терти а потім виливати...)
    хотіла на педприкорм її перевести, але вона нічого такого не перетертого не їсть, відразу давиться. Раз вхопила в мене з тарілки картоплю пюре, буквально грам, то її чуть не вирвало, давилася, кашляла йоооой, бо то ж не таке пюрешне...
    Їсти не заставляю - має мене, зараз зуби, втрата апетиту - за то не хвилююся, але мене дуже напрягає то перетирання, як то навчити дитину бодай розтирати щось у ротику?
     
  10. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    скажу вам про моє чудо, зварила сьогодні малій вівсянку , перетерла, може ложка в неї попала, додала печене яблуко, ще може ложку з*їла, всьо, вкрик. добре, не хоче , хай не їсть, сіла їсти сама кашу, дитина на колінах, потягнулась до ложки, я дала зі своєї тарілки, неперетерте, зїла і навіть не векала, кашляла, як вона завжди робить, коли щось не хоче їсти. і це все що ми сьогодні зїли. тобто, я зробила такий висновок, те що вона хоче, те буде їсти і не перетерте, а якщо не хоче їсти взагалі, то як би я то в неї не пхала їсти не буде. Але нам вже рік, і в мене деколи нерви геть здають, вариш , колотиш, а потім їмо разом з котом)))
    за останній місяць нічого не набрала, але добре , що хоч і не схудла. на разі вага на місці і це ми ще не ходимо. а що далі буде? я просто в шоці з того. чому дитина так не хоче їсти?
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. kristina

    kristina Well-Known Member

    Моя теж зараз на перетертому. Я так втішилась що вона після 9 міс почала з апетитом ротика відкривати, і їсть все що даю. Якщо десь попадеться кусочок не пюре, то виштовхує язиком і все. Все налаштовуюсь на те що пора починати розминати вилкою і ніяк. Поки то все зробиш і перетреш то так тішишся що змітає майже все. Доречі з тими всіми готованнями якраз на кота вже сили немає їй приготувати:)
    М'ясо мабуть ще треба перетирати, а овочі так легко блендернути. Я варю дуже мало і вони такі твердуваті ще. Не уявляю як вилкою подрібнити.
     
  12. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Дівчата, знову ж таки питання про м'яско. Коли вводите? Яке саме?

    Надіслано від мого Lenovo P780, використовуючи Tapatalk
     
  13. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    Ми починали з 8 місяців,з баночних хіп та гербер,тому що немаю домашнього чи такого в якості якого була б впевнена,з чайної ложечки,поступово доходячи до 40-50 гр на день,до одного виду мяска звикали тиждень,потім пробували наступне.
     
  14. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Дівчата, м"ясо даєте щодня?
     
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ми пробували курку домашню - не пішло. печінка чогось розслабила його-за годинку її викакав:),спробую пізніше. на разі кролик і говядина.

    в нас виходить що так,ну чи максимум через день.

    я товчу товкачкою для пюре,м"ясо ріжу дуже дрібненько.варю в мульті - то все добре розварюється. блендером - тільки творог,бо купую нежирний а він грудочками і малому важко їсти.
    овочі блендерила лише перші кілька раз коли вводила прикорм.а чого мало варите?
     
  16. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    А м'яско де купуєте?



    Надіслано від мого Lenovo P780, використовуючи Tapatalk
     
  17. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    напишу вам в пп,бо насварять за рекламу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    В мене таке питання, а у кабачку знімати шкірку перед тим як його варити і блендером збивати для піврічної дитини? Чи не обовязково?
     
  19. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Я не знімаю, якщо кабачок малоденький.

    Надіслано від мого Lenovo P780, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Прийшла мені стаття від Тедді-клубу про те, що дитина після року має 5 основних прийомів їжі + 2 перекуси (крім ГВ). В нас максимум 2 неповноцінних прийомів (може душа забажати хіба хліба пожувати, а від іншого відвертається) ну 2-3 перекуси (пів печенька, яблуко 3 рази кусьнути, 1-2 ложки з того, що за основний прийом душа не забажала) і ГВ на вимогу. Я часом дитину голодом не морю? Може то йому просто не подобається, що я пропоную, підбирати щось?
     
  21. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    мать,та в нього стільки зубів дай йому ковбаси:) шутю-шутю.

    може перекусами перебиваєш апетит?
     
    • Подобається Подобається x 1