Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Та в великих дозах все нездорово :) Може це бiльше стосуэться сухого iмбиру... Свiжого якщо забагато дати до чаю, то його просто неможливо буде випити :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Dorkan

    Dorkan New Member

    Та в великих дозах все нездорово :)
    Згідна, я наприклад збивала температуру малиною, і пила багато калини з шипшиною всього 3 дні, і виявила алергічну реакцію (висип на нозі). Тому дійсно, що за багато, то теж нездорово...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Дівчата, щось мені сьогодні важко дихати, ніби не можу повітря в ленені набрати, по сходах йду і задихаюсь. Що це може бути, з першою вагітністю таке вже на останніх тижнях було, то я навіть уваги не звертала, а зараз тільки 21 тиж., живіт маленький і низько ще, в когось таке було?

    Надіслано від мого Lenovo P70-A, використовуючи Tapatalk
     
  4. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Я пила пумпан в табл. Вiдразу лешге ставало. В мому випадку була очедидно калiэва недостатнiсть серця+ пiдперте, важко йому було :)
     
    • Корисно Корисно x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А гемоглобін який?
     
  6. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Хм, мені останнім часом часто важко дихати, колись, чесно кажучи, і не помітила б, наприклад, що спальня не провітрена, а зараз постійно вікно привідкрите і по сходах на четвертий піднімаюся з перепочинком. Не звертала уваги особливо, бо знаю, що дитина підпирає діафрагму.
    А як ви знали про калієву недостатність? В мене останнім часом по ночах судомить ноги, лікар приписала панангін, я ось думаю, чи варто пити, чи фруктосухів поїсти, бананів там...
    Гемоглобін потроху падає, препарати заліза давно вже призначили, я не пила, тепер думаю, може то справді попити трохи...
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. enigma

    enigma Well-Known Member

    В мене на препаратах добре піднявся, з 92 до 105. Набагато краще почуваюся. Плюс в мене природня така схильність до анемії, вічно мерзну, а тепер я розумію, як добре людям, яким завжди тепло в руки і в ноги )))
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    падає гемоглобін - це природньо і ПОТРІБНО. питання - до якої межі?
    не треба препарати - спочатку відкориговуємо дієту. якщо і під час дієти сильно продовжує падати, то тоді за місяць-півтора до пологів можна випити кілька таблеток. почитайте про їхню побічку, і не тільки для мами.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В понеділок вже піду здам, бо на облік ще не вставала

    Якби в мене був четвертий поверх, я б теж уваги не звернула, я живу в особняку і важко на другий поверх піднятись, там кілька сходинок буквально
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    В мене таке було кілька разів ще десь до 20-го тижня. Не знаю, що провокувало такі "задишки", бо мене реально наче там щось душило в легенях і не завжди під час руху, а навіть, коли просто лежала. Пройшло.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Та в тому то й справа, що був 114 став 107( хоча їм гречку, м'ясо, буряк, гранати) і мені вже Гінотардиферон призначають. Який зараз не знаю, в п'яницю здала. Як для мене - то це суперовий, в мене ніколи в житті більше 90 не було. А лікарка мені - зараз мова не про вас, а про дитину, їй може бути мало кисню. Про побічки знаю, тому і не приймаю. Наразі 33 тиждень буде. Ось і задумалася.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Гмм, в мене при постановці був 123, на 25 тижні 106. Лікар подивився, сказав ок, нехай побуде 106. Ніц не призначав. Щось дивно, що у вас на 33 тижні зі 107 призначили.

    Sent from my MI PAD using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    В мене таке було, схоже, як Ви описуєте: ніби хочеться глибше вдихнути, а нема куди, ніби місця в легенях мало, особливо в другій половині дня. Десь то було після 20 т., тобто на той час теж такого, щоб матка підпирала, не було (ну, та й, власне, на пізніших термінах цього теж не було). Направили мене на кардіограму, ехо серця - все було ок, окрім пульсу, але він у мене з інших причин підвищений. На тім розвели руками, але, дивувалися, що для того терміну це нехарактерно.
    І ще було у мене два-три епізоди з тиском, тоді теж були схожі відчуття, але значно загостреніші - повітря бракло аж до паніки, і млосно ставало і т.п., та загалом тиск тримався в нормі, от, окрім тих епізодів.
    Потім якось непомітно пройшло, все рідше і рідше таке відчуття було, бо спочатку прямо постійно, щодня.
    А, і гемоглобін в мене був високий, принаймі на той час точно (лише близько 30 т. падав, якраз тоді є та природня "яма").
     
  14. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Та мені ще раніше призначили, я не пила просто.) ставала на облік в 22 з гемоглобіном 114, потім було 109, потім 107 от і призначили, а я щось думаю що не варто, може?
     
  15. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    в мене стабільний гемоглобін , коли до лікаря не прийду, каже що всі аналізи супер (сама в шоці, що такі хороші аналізи), а якщо я скаржусь, то він посміхаєтсья і каже, що то у всіх так. виписав менті тільки йод, вітамін д3 і фолієву кислоту.
     
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Йти на пологи з нижче 90 не бажано. Але лікарі панікують ще раніше.
    Про дієту при анемії пошукайте мої дописи: там не все так просто.
    А так у вас нормальний гемоглобін. Тобто в лікарські норми не вписуєтесь, але на такий термін, то ще добрий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. MissCherry

    MissCherry Member

    Дівчата в мене якась нав'язлива ідея з вітамінами , я наразі нічого не приймаю з 10т , зараз я на 14т лікар нічого не призначив от думаю чи це нормально :mda:
     
  18. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    @Bulavka, мені мій авторитетний доктор ( не гінеколог) порадив ще швидше пити пумпан, якби мучила задишка, щоб не було гіпоксії. Це гомеопатія+ віт. К
    Я вагалась, але коли задишка вже сильніше почала мучити, навіть в спокійному стані- почала пити і відразу мені краще стало.
    Але в будь-якому разі нікому не раджу без попередньої конс. лікаря!
    --- дописи об"єднано, 6 Лютий 2016 ---
    Моя Г з жк сказала, що при теперішньому мому показнику 105- ніхто препаратів заліза не призначає ;) Просто звернути увагу на харчування.
    Стартувала я з 140.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. invisible

    invisible Well-Known Member

    Часом болить права грудь в одному місці з внутрішньої сторони. Болі такого спазматичного характеру. Вагітність 25 тижнів. Старшу малу "годую" на сон і трохи вночі, але годуванням то назвати тяжко, бо молока давно не чую. Більше прикладання для заспокоєння. Чи можуть болі бути наслідком таких прикладань до порожньої груді? Чи то щось інше? Іти на узд грудей? Ще додам, до першої вагітності була мастопатія, але без болей. Під час ГВ усі затвердіння пройшли, а зараз от знову з'явилися...

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
  20. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Ха, по сходах тяжко... Я двічі втрачала свідомість у супермаркеті у першому триместрі. У душних приміщеннях досі зле, нудить і темніє в очах. Гемоглобін 105, залізо виписали, але так не хочеться його пити ((( насилу їм м"ясо. Ну і моркву, яблука, гречку, печінку...