Ортопедичний матрац. Який обрати?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Milka, 5 Жовтень 2010.

  1. Naturals

    Naturals Well-Known Member

    Біля двох років, не так вже і багато. Але враховуючи який він тест драйв проходить, то йому ставлю таки великий +.
     
    • мімімі мімімі x 1
  2. matviiv

    matviiv New Member

    я бачу що Ви розбираєтесь в матрацах. Підскажіть, будь-ласка, для двтей 6-ти років, що краще і яка фірма хороша
     
  3. bonato

    bonato Member

    Якщо мова йде про вибір матраца, то треба розглядати кожен окремий випадок. Тобто якщо ви зайшли в магазин, попросили матрац для дитини 6 років,а вам запропонували якусь конкретну модель - шукайте іншого менеджера. В мене до вас виникає відразу багато питань:
    1. Які розміри матраца (це для того, що б зорієнтуватися скільки років він буде експлуатуватися)?
    2. Який тип ліжечка у вас, може ліжко-машинка, яка має суттєві обмеження по висоті? До речі, таж сама ситуація з матрацами на другий поверх в двоповерхових ліжках.
    3. В якому положенні спить ваша дитина? Для прикладу - якщо більше дитина спить на спині - має бути жорсткіший, якщо на боці - ближче до середньої жорсткості...
    4. На кінець, матраци можуть мати дещо схожі властивості, але різну ціну, тут теж має значення на яку суму Ви розраховуєте.
    Тобто, хочете правильно підібрати матрац, треба консультуватися з менеджером:).
     
    Останнє редагування модератором: 7 Січень 2016
    Reason for edit: несанкціонована реклама
  4. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    А що саме Вам не подобається у цьому матраці? Питаю, бо ми замовили ліжко для сина і ще маємо обрати матрац. На разі зупинили свій вибір на матрацах "Велам".
     
  5. Naturals

    Naturals Well-Known Member

    Це не є а ж такі суттєві недоліки, але все ж. За 3,5 роки вже трохи просів по середині, не дуже сильно але все ж таки видно. Позначки зима-літо в мене то були просто наклейки, які успішно позлітали з матраца, тепер можу лише догадуватися яка це сторона ( хоча бачу, що зараз це вже виправили і тепер ці позначки пришили). Якщо сісти на нього, він дуже сильно прогинається під тобою, якщо порівнювати з тим , що в нас в спальні com for, то велам таки дуже сильно прогинається, і пружини під тобою а ж тріщать ( якщо, що то я не слон і важу половину з допустимої мах. ваги:) ), хоча це може бути пов'язано з ним, що в ком фор таки більше тих прослойон ніж в велам, тому він і зберігає краще свою форму. Хоча за ці роки вигляду він не втратив, по швах не розлізься, пружини не повилазили. І в загальному вигляд досить не поганий. Просто зараз маю з чим порівняти і мені це просідання і потріскування пружин не дуже подобається. Хоча може бути, що тепер ці недоліки виправили, і їх виготовляють кращі ніж тоді коли я брала.
     
    • Корисно Корисно x 2
  6. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Підкажіть будь ласка, який наматрасник взяти? Є просто такі на резинку, як простинь і плотні на петлях(то те, що я зрозуміла наразі).

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  7. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    то залежить, як ви його використовуватимите.
    Мені з дітьми, було основне вберегти матрас від дитячих конфузів, тому брала водонепроникний і на гумці по всьому периметру, щоб не нищився по боках. В дитячу згодом теж купила такіж. Крім того маю звичайні, без водозахисного шару, то спали на ньому в період, коли малий вже відселився в дитячу а доця ще не народилась. По відчуттях - прості приємніші, але з захистом - надійніші. Лиш уявляю, що б було з нашим матрасом, якби не він.
    --- дописи об"єднано, 15 Січень 2016 ---
    Маю теж питання - як би ми той матрац не шанували, не доглядали, всеж білосніжність по троху зникає. Як ви робите його чистку?
    Я раз в пів року чистила емвеємським засобом від плям. Але після 6-ти років служби, бачу, що вартувало б якусь суттєвішу чистку провести. Він в нас непідйомний, тому завезти на хімчистку - не варіант. Можливо якимсь миючим пилесосом? Як це правильно робиться?
     
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Fleshka нам вже дитячі конфузи не страшні але ті прості, такі як простині, яку тоді роль відіграють. ну, бо ті такі як накладки(незнаю, як правильно їх описувати) виглядають більш надійними.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    додатковий захист, простині тонші. Але так, оті з пришитими на кутах гумками наматрасники всеж плотніші. Тому я і кажу - в залежності від того, від чого захищаєте, такий і треба обирати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    @Naturals дякую за відповідь!
     
  11. lady in

    lady in New Member

    Останні 3 місяці спимо як колись - на дивані, тож спина турбує набагато рідше і біль знімається елементарними вправами. Щойно лягаю на старий матрац - біль повертається, але хотілося би повернутися у звичне ліжко з новим матрацом. Форум проштудіювала, з сайтами виробників ознайомилася, салони оглянули... Тому вже можу і порадити
    http://ladyhealth.com.ua/woman-health/health/14348-kak-vybrat-ortopedicheskiy-matras.html як потрібно вибирати!
     
  12. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Дівчата, матрац якої висоти варто замовляти до дитячого ліжка розміром 90х190 см?
     
  13. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    залежно яка висота царги в ліжку (висота над ламелями до кромки боковин). Тобто це мінімум. А максимум - залежно вже від типу матрацу для кого.
     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2016
    • Корисно Корисно x 2
  14. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Висота над ламелями - 5 см. Ліжко для хлопчика, якому тепер 4 роки. Я хотіла б, щоб матрац підходив йому і в підлітковому віці. Вагаюся, чи матрац висотою 16 см буде добрим, чи брати вищий.
     
  15. anons

    anons New Member

    Выбор матраса - это ужас. Могу только вам посоветовать действительно посмотреть по интернет магазинах прежде как принять решение. Также не покупайте очень дешёвых матрасов. Также подумайте, какой матрас вам хочется: очень мягкий, средний по твёрдости, или очень твёрдый. Я лично также предпочитаю пружинные матрасы , так как они со временем лучше форму держат, чем те, которые полностью из латекса. Также читала что з паралона, матрас может быть довольно жарким, так что если у вас жарко в квартире, то наверное лучше его не брать. Если у вас нет серьёзных проблем со спиной, то наверное отропедический матрас вам не нужен. Я, после долгих поисков, купила пружинный матрас. По цене он средний. Сейчас не нарадуюсь. Сначала казался очень твёрдым, но сейчас привыкла, и из постели вообще вылезать не хочу.
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну у нас на блискавці чохол, зняла - попрала. сам матрас винесли і старим добрим методом вибили-пропилососили.
     
  17. dyzain

    dyzain Well-Known Member

    Власне чохол не дуже добре прати. Він тоді втрачає свою форму. Краще використовувати наматрацник.
     
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну як сказати. форма чи чистота? тут кожен робить свій вибір. що толку терти плями, якщо вони не відтираються? ну і чохол не перуть щомісяця, для того справді є наматрасник.
     
  19. love rabbit

    love rabbit New Member

    Якщо у Вас ліжко-машинка, то раджу брати висотою 12-15 см, бо ми от взяли 24 см, то він явно зависокий, шкода тих малюнків, їх тепер не видно( Але нам добре радили менеджери з сайту , шкода що ми не послухали, я думала що вони як і всі хвалять своє, але ж ні. Зате тепер можете скористатися моїм досвідом. Ось фото: [​IMG]
    --- дописи об"єднано, 12 Квітень 2016 ---
    Дійсно, Ви праві, бо ми взяли на незалежних пружинах, то толку з того мало. Але в нас ще з підігрівом, бо мала дуже мерзне, тому не так вже й погано
     
    Останнє редагування: 12 Квітень 2016
  20. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Скажіть, будь ласка , де купували?