Проблеми з нирочками у малюків

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Sangria, 15 Грудень 2015.

  1. Sangria

    Sangria Member

    В мого піврічного синочка минулого тижня піднялася температура і я помітила на памперсі спереду червонясті сліди і слиз. Дитинка дуже плакала і я запідозрила інфекцію сечових шляхів або нирочки. В результаті виявилася права, здали аналіз сечі , крові, лікар уролог нас скерував на ультразвукове обстеження, де нам сказали, що в малюка розширена нирочка і сечовід. Лікар нам сказав, що може бути вроджена пієлоектазія ( розширення ниркової миски) та рефлюкс ( зворотній рух сечі по сечоводу). В інтернеті є дуже багато інформації про ці явища, пише що вони в залежності від ступеня призводять до ускладнень які лікуються лише хірургічно,аж до гідронефрозу і видалення нирок чи їх частин. Але в окремих випадках при легких формах діти це переростають. Хочу почути думки та можливо досвід батьків, які через таке пройшли і вилікували без хірургічного втручання. Бо в нас після запалення ця проблема ніби зникла, але спостерігатися треба. Можливо комусь ця інформація стане у пригоді , бо дуже страшно знати, що дитину може чекати хірургічне втручання,яке б воно не було просте. Та і попередні обстеження не з приємних для діток. Тому якщо хтось стикався з таким, розкажіть як,в кого і чим лікувалися або ж якщо вже доводилося до операції, куди зверталися і хто робив, як ваше здоров`ячко тепер.
     
  2. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    В нас теж були такi ж проблеми з нирочками, про патологiю я дiзналась ще будучи вагiтною.Тому пiсля народження малюка я контролювала сечу постiйно - боялась щоб не получалось запалення- при таких проблемах це часте явище, на щастя, все обiйшлось.В 2 - мiсячному вiцi я повнiстю обстежила синочка + консультацiя уролога - причину розширення ниркових мисок i сечоводiв так i не вияснили, призначили церукал курсом( я раз подавала i все). Тепер контролюю на УЗД стан i, на щастя синочок то переростаэ, розширення в пiв року зменшилось вдвiчi, треба буде тепер знову сходити перевiритись. Нам теж грозила операцiя якби результати обстеження були поганi чи мали б частi запалення.Дякувати Богу, це нас обiйшло.
    Можливо, Вам вартуэ детально обстежитись ( цистографiя, урографiя з контрастом, УЗД)- я обстежувала синочка в ОХМАТДИТi , ну i постiйно здавати сечу на аналiз, бо такi дiтки схильнi до запальних явищ.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    і в нас рефлюкс. двічі хворіли пієлонефритом, потім доктор скерував на цистографію де нам і поставили рефлюкс 2 ст.
    теж було розширення миски нирки, але воно після лікування повернулось до нормального розміру. призначили пів річне лікування, якщо під час того часу будуть загострення, то треба було оперувати. але у нас ніби все проходить добре. тримаємо все на контролі-часто здаємо сечу на аналіз, контроль узд раз в пів року.
    лікар каже,що рефлюкси низького ступеню переростають діти, головне тримати руку на пульсі
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Sangria

    Sangria Member

    дякую, що відгукнулися. Про контроль нас лікар попередив, казав в разі чого, як повернеться хвороба, буде потрібно дообстежувати. Але на узд і додатково консультацію може ще якогось спеціаліста я не проти з"їздити. Бо маю ще таку підозру що можливо погано подивилися перший раз у поліклініці на орлика (збільшення там вийшло за словами лікаря досить велике) а другий раз вже в самій лікарні вийшло що взагалі нічого нема. Тому краще хай ще один лікар скаже що там все ок))
    --- дописи об"єднано, 15 Грудень 2015 ---
    а ще поцікавлюся чи запалення могло стати наслідком перенесеної вірусної інфекції, бо ми трошки мали сопельки і кашель , але без серйозної температури, десь два дні, і я навіть спочатку не звернула уваги, думала на зубки.
     
  5. kewa

    kewa Well-Known Member

    Amy Redhead а якого розміру пієлоктазія?
    в нас є 5 мм.це норма,ніхто за патологію не приймає.робили узд і рентгенологічне обстеження.був рефлюкс.мали робити повторне обстеження в серпні,але перенесла на пізніше.при будь-якій температурі здаємо аналіз сечі.завжди був в нормі.
    до речі,узд робіть на орлика.бо я свого часу зробила в дитячій на сихові,то поставили взагалі гідронефроз.в лікарні все спростували.і ще,якщо дитина в памперсі допустимо лекоцитів більше і навіть сліди білку(так пояснив лікар на орлика)
     
  6. Sangria

    Sangria Member

    в нас була збільшена мисочка 12 на 8 мм здається в лівій нирці, ми також на орлика обстежувалися і лікувалися. Наразі ще лікуємся і аналізи сечі покищо в порядку, крім того , що з"являються солі фосфати у великій кількості і трошки оксилати. то раз є раз нема, будемо контролювати. а на рахунок лейкоцитів нам теж лікар казав що в нормі допускається їх якось 8 чи 7.
    --- дописи об"єднано, 29 Грудень 2015 ---
    на рахунок узд то також довіряю лікарям з чорнобильської лікарні,
     
  7. kewa

    kewa Well-Known Member

    ми робили узд на орлика в 2-ох кабінетах(там де недоношені і в де фізіотерапія здається,внизу),дані були однакові
     
  8. Sangria

    Sangria Member

    може і в двох місцях зробимо для певності
     
  9. Leila

    Leila Well-Known Member

    Я теж робила донечці узд в Прокопчук, є пієлонктазія до 8мм і рефлюкс під питанням, дуже боюмя робити цистографію, щоб не рознести інфекцію. П'є фурагін, сказали пити місяць, здавати щотижня сечу. Але я ще в пошуках хорошого нефролога. Порадьте будь ласка.
     
  10. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    краще шукати уролога. ми лікуємся в вівчарівського. нам його підхід до хв подобається, і лікування ефективне
     
  11. Leila

    Leila Well-Known Member

    Нікуся а де він приймає? і що назначав? можна контакти в пп? як ви помітили проблеми з нирками? скільки зараз малому?
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я не Нікуся але відповім, що знаю.Він зав(був принаймі) урологічного від-ня на Орлика.


    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Sangria

    Sangria Member

    коли ми лежали в лікарні жіночка хвалила нефролога Худик з Чорнобильської, казала лікувалися в неї довго, але ситуація була складна і вона нічого не могла зробити консервативними методами. То також був у дитини рефлюкс.
     
    Останнє редагування: 14 Січень 2016
  14. Sangria

    Sangria Member

    а і ще Поцюрко здається в Охматдиті, теж хвалили. На Орлика взагалі кажуть урологія сильна, і наші лікарі і з-за кордону там бувають часто, спільно проводять операції.
     
  15. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    На Орлика ми були в Наконечного. Він нам робив цистографію. Теж було дуже багато переживай. Але все пройшло добре, наскільки це можливо за даних обставин. Сама процедура тривала не довго, але після того важко дитина було попісяти.
    З нефрології нас вела Деркач довгих 5 років. Але останній рік не могла знайти з нею спільну мову, не розуміла її призначень.
    Зараз попросилося до Худик. Лікар вона дуже хороший. Просто у спілкуванні, завжди дасть пораду.
    В нас стоїть питання біопсії нирки для того щоб поставити точний діагноз. Але ми ніяк не можемо зважитися на такий крок.
     
  16. Sangria

    Sangria Member

    то дуже страшно, хоч і потрібно деколи , щоб малюка вилікувати. можна ще з кимось радитися чи варто. А цистографію під наркозом роблять я права?
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2016 ---
    Ми знов щойно з лікарні, пролікували інфекцію сечовивідних шляхів, яку як каже наш лікар спричинив вірус (всі вдома перехворіли грипкою).як і минулого разу в нас після грві то почалося(( будемо контролювати сечу, і як буде погана нам теж не уникнути цистографії. Ще й по узд показує розширений лівий сечовід, але нирка на цей раз в нормі.
     
  17. Leila

    Leila Well-Known Member

    Ми сьогодні робили узд нирок і цистографію. Рефлюксу немає і не знаю що робити далі чи просто контролювати далі аналіз сечі чи робити урографію. Чи колись пізніше.
     
  18. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Ні, без наркозу. Через катетер вводять в сечовий контраст і роблять рентген.
     
  19. Sangria

    Sangria Member

    а як такому малюку можуть зробити він ж крутитися буде, то ж не 5 хвилин...
     
  20. kurovets

    kurovets New Member

    Це робиться менше ніж 5 хв.Нам робили в 10днів від народження,в місяць,в 6 міс.,в 11міс...Робив Поцюрко