Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. basia

    basia Well-Known Member

    Ще більше нервує ситуація - будеш чай пити-ні. Я собі зроблю, тільки всядуся - ну добре, зроби. Чого ламатися?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Я думаю,що,скоріше за все, в людей,які проживають у Європі присутній не страх,що їх оштрафують,а елементарне виконання обов'язку перед самим собою.
    Весною,подорожуючи Римом,щоб доїхати до Ватикану з апартаментів,де ми жили,потрібно було 40-50 хв.їхати трамваєм в одну сторону. А ми так їздили два дні-тобто,в дорозі ми були більше 3-ьох год.Я обожнюю спостерігати за людьми. Так от, контролю не було ні разу,але більшість людей,які заходили,відразу ж підходили до автомату,що пробиває час на квитку. Думаю,інші мали просто проїздні.
    Пару років тому чоловік був по справах у Львові і я їздила з ним. Зранку він поїхав у справах, а я пішла гуляти по Львову,який ну зовсім не знала) Від готелю "Купава" хотіла добратись до центральної частини. Дійшла до якоїсь зупинки,під'їхав трамвай,я підійшла до дверей,щоб взнати інфу,куди він би мене завіз. І тут молода дівчинка,яка виходила, на ходу дає мені в руки квиток. Я ж не знала цієї "фішки",поки тут не прочитала)))Правда,трамвай мені не став у нагоді)
    Вже не по темі,але львів'яни таки добрі люди)Підійшла до мужчини щось запитати-запропонував себе в якості безкоштовного гіда) Потім,гуляючи і фотографуючи собі щось,люди пропонували самі мене ж сфотографувати(тоді ж селфі ще не було)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    На моє питання "ти будеш чай чи каву?" відповідь "Так." ????
    Просто роблю йому те ж що і собі. Поки нарікань не мала.

    І про маршрутки додам.
    Велика проблема в тому, що підприємства, що обслуговують маршрути у Львові майже всі зареєстровані по районах, тобто, Новий Розділ, Миколаїв і т.д. Тому на зборах по вартості проїзду з перевізниками ставилося питання - Як же так? Ви їздите по Львову, львів`яни вам платять гроші і не маленькі, а податки і доходи йдуть у районні бюджети (де вони з легкістю "губляться")??? От так і не платимо ми у бюджет Львова виходить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. ylicha

    ylicha Well-Known Member

    В мене схожа ситуація, на питання "каву будеш?" завжди звучить "ні". Тільки я всядуся зі своєю, бо люблю коли кава трохи охолоне, відразу звучить "дай глоток" це в кращому випадку, бо часто заливаю каву і ще щось доробляю і тоді мій муженьок тихенько пропадає з кухні з моєю кавою.
     
    • Смішно Смішно x 3
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а я перестала купувати хліб в родинній ковбасці, коли побачила, що сире м'ясо відрізають тими ж руками, що й хліб беруть....
     
  6. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    То ви пропонуєте не звертати уваги на такі порушення? Не важливо чисті чи ні. Є санітарні норми згідно яких вони мусять одягати рукавиці. Працівник може й чисті руки мати, а може з туалети вийшов й руки не помив. Звідки я знаю? От я бачила, як в руках якусь брудну шмату покрутила і знову пішла розкладати хліб. Про тих хто перемацує хліб, то окрема історія. На жаль, на них впливати ми не можемо. На зауваження ще й хамлять.
    Але переконуюсь, що таки не будемо купувати хліб чи випічку без індивідуальної упаковки.
     
  7. jylanda

    jylanda занууууда

    так так, один буде хiмічити з квитками, ви то толеруєте, лікар буде вимагати хабар, вихователь буде збирати гроші на все, вчитель вимагати гроші за оцінку. І у кожного своя причина - мала зарплата, троє дітей, хворі батьки і головний аргумент - спершу хай там наверху лад наведуть, а депутати більше крадуть... А починати треба з себе, в побуті - не дати хабаря за "пришвидшення" адмін процедур, провчити того ж вчителя за побори і т.д. і так по трошkи, помаленько, щось та й зміниться. Бо розповідати, що нічого не мiняється, далеко нам до Європи, а потім тихенько брати закомпостований квиток в водія, пхати в кишеню хабаря і т.д., то ясно що ніщо не поміняється.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 4
  8. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Так і є , зовсім недавно кум розповідав історію ( кум живе в Норвегії), якось вони пізньої пори поверталися з навчання додому, він і ще двоє хлопців (норвег та індіанець) і от кум знаючи, що після якоїсь там години контролю вже немає, пропонує їхати "зайцем" на що норвег відповів
    "що ми платимо гроші за те, аби доїхати з пункту А в пункт В, а не тому , що є контроль ". Бачите, у нього навіть такої й думки не виникло, тому що він формувався у зовсім іншому суспільстві, а в наших людей вже певно менталітет такий і думки як би то накружити. Я якось задумувалась над тим і от мені здається , що багато людей поступають таким чином тому, що не освічені в економічному плані, їм бракує знань, я думаю якщо вони б знали(точніше розуміли ), що крадуть не у можновладця , а у себе і роблять гірше собі , то точно так не чинили б.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. ylicha

    ylicha Well-Known Member

    Просто те, що Ви перестали купувати там хліб, не означає, що більше ніхто не купить цей хліб. У кожному магазині Родинноі ковбаски висить номер гарячоі лініі, у кожного працівника є бейджик з ім'ям, дзвоните говорите ім'я працівника і вулицю на якій є магазин і це все описуєте, після штрафу і публічноі прочуханки на зборах працівників я думаю ця "пані" зробить висновок,при повторному зверненні ій світить звільнення.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Живу зараз в Варшаві, скажу так, що чоловік попередив, що штраф за безклштовний проїзд довлі велики... (трьохмісячний студентський квиток коштує десь штраф за проїзд без квитка - близько 250 злотих, Тому й думок таких не виникало. Зараз собі не можу уявити як їхати без квитка, це ж такий сором)))) На моїх очак, заходить контроль в трамвай, ввічливо всім "доброго дня, прошу показати квиток, дякую", підійшли до онго пасажира, перевірили його квиток, в нього був прострочений проїздний, попросили документи, віза теж скінчилась, здається був українцем, його висадили. мабуть ще й депортують, от і називаєтсья проїхався зайцем.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    А мені здається, що ото віддавання квитка, коли виходиш, іншому - то студентська 'фішка'. Студенти, особливо приїжджі, таким користуються, треба ж хоч на чомусь економити) В свій час, коли вчилась у Львові, також не раз мені його передавали, але завжди в мене був якийсь страх...а може цей квиток не із цього трамваю і реально був якийсь такий стрьом, якщо б зловили зайцем або з не тим білетом...це ж такий позор...всі на тебе гледять...капєц))

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    та ні, потрібно звертати увагу. просто от справді на працівників можна пожалітися, дзвонити на гарячі лінії (хоч теж не факт, що поможе), а от покупців не заставиш брати ті одноразові рукавички, і не проконтролюєш. ми вдома вже давно хліб печемо хлібопічкою, а ті рази, коли таки купляємо, то якось надіюся на порядність продавців. хоч звичайно це не вихід:) але скіки Фреймут і той новий мужик з Ревізора ходять і по кафе, і по супермаркетах, і там жах, що твориться. але продукти все одно десь купувати потрібно.:)
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy


    про фігуру і вагу.
    Я вже не вважаю харівними оціночки типу "ой, ти поправилась", "ой, ти схудла", "ой, як для мами трьох дітей..."
    Але вчора щось не готова була до нової фішки: "А скільки ти важиш? Ой, а чому так багато? на вигляд худенька..."
    якщо схочете когось задовбати - використовуйте :) діє :)
     
    • Смішно Смішно x 11
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Але вага-фігури - то така дурниця порівняно...
    про злободенне
    вчора говорили про корупцію, патріотизм і все решта. Я тих людей вважала загалом свідомими. Не лідерами патріотичних рухів, але - свідомими.
    Так от, вони на серйозі вважають, що дати гроші за пологи, дати лікареві, чи "всього 5 доларів" викладачеві за залік - це не корупція. "Корупція - в міністерствах, отам треба щось міняти. А ми маємо виживати як можемо":girl_devil:
    Я вперше зрозуміла, що насправді дуже мало хто зі знайомих вірив, що я без грошей поступила і вивчилась без єдиного хабаря. А за те, що лікарям я не даю "дежурної" сотки за виклик, 50ки за прийом, 20ки за довідку мене засуджують.
    А ще - не можу зрозуміти оцього "крутитись як можеш". В сенсі, чхаючи на оточуючих. Ну, приміром, черга на аналіз крові в дитячий кабінет. Купа людей з кричущими дітьми, і якщо ти придумав, кому забашляти, щоб тебе провели без черги - то ти... молодець! Уявляєте, в тій черзі, повз яку пройшов молодець, більшість не вважає, що так не можна. А лише зляться. що "мудрі" - не вони
    хайбигрець...
    при тому всьому, хлопці на Сході, волонтери, якісь абстрактні благодійники і всі решта в очах суспільства - теж молодці. АЛЕ - чомусь не приклад для масового наслідування.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  15. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    От власне, що починається з малого.
    В 100500 раз напишу: "Чого бідні? Бо дурні! Чого дурні? Бо бідні!"
    Якщо я хочу якісного лікування, то "пхання" грошей по кишенях в поліклініці не допоможе. Вони в тій кишені далі і залишаться, а я знов прийду в брудну, смердючу поліклініку де одною тряпкою миють і лавки, і підлогу, і туалети. :girl_mad::dash1:
    Варіант 1. На даний час, особисто для себе визначилась, що в разі чого йду в приватну клініку (Перевірила на собі, і можу сказати що там не сильно дорожче, чим середні суми які люди пхають по кишеням лікарям), офіційно оплачую суму в касу, отримую чек, сиджу в теплі, в гарному приміщенні з ремонтом, мене перевіряють на сучасному обладнанні, яке купили за наші ж гроші які поступили в касу ОФІЦІЙНО і ЗАКОННО.
    Варіант 2. Якщо нема грошей, йду в поліклініку, сиджу в черзі, нікому не пхаю гроші, ТАК, довше буду сидіти, половина лікарів ще писок може до мене відкрити, але я добре знаю свої права, і теж добре вмію відкривати писок ))) Бо сидіти і мовчати, то своєму здоров"ю дорожче обійдеться.

    А за екзамени...Недавно в жіночки з якою раніше працювала син здавав. І кажу:" для чого пхаєте гроші? Він ж не дурак, реально пацан сам здасть." А вона мені говорить:"Так там всі батьки вже домовились що дають, то як я не дам?? Потім будуть злі на мене...."
    WTF і без коментарів.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @tinkaKris погоджуюсь. Я наразі лікування не потребую, а як потребуватиму - то станом на зараз теж піду до приватного лікаря.
    Але з системою "охорони" здоров'я стикається і не хворий громадянин. Довідки, медогляди, лікарняні...

    а про освіту... мені всерйоз кажуть, що "твоя мама точно щось давала, просто не казала, для чого в універ приходить". Я сміюсь, бо моя мама в універ прийшла один раз - побачити мене в списках зарахованих абітурієнтіів. А де моя кафедра - взагалі не знала всі роки.
    "та_ти_гониш" :)
    щось не бачу викладацького чи лікарського майдану.
    бідолашеньки жебраки.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    А мене ще бісить просто нереально коли про лікарів і вчителів кажуть: "Ну ти подивись на яку ЗП вони працюють, ну як тут не брати хабарі??" ))))))))))))
    ААААааАААа а як бідолашки стільки років в МЕДі і в ПЕДі вчились?)) А хіба не знали на які ЗП йдуть і в яку галузь, ну чес слово, ржу від таких прикладів))
    І якщо знати нюанси, як враховується стаж і премії, то повірте не такі там вже і мізерні офіційні зарплати. :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Не подобається Не подобається x 1
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    та я знаю нюанси. До стажу треба ще дожити :) А щоб премію отримати, треба не_вийожуватись. це в освіті. медики-ведмедики інтернатуру закінчують в 24-25, про працевлаштування всі ми знаємо, а в цьому віці треба вже себе забезпечувати, якще не сім'ю.



    хріново, що коли хочеш змін - не на словах - то можеш втратити дуже багатьох друзів.

    навіть толком не знаю, кого забилам би за це, бо на пошук винних часу нема, і зрештою станом на зараз це не суттєво.
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 1
  19. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy


    просто добиває оце "абстрактні - молодці", а ми, звичайні люди, "мусимо крутитись щоб вижити".