Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

  1. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Та це від лкаря залежить, в першу чергу. Не думаю, що в меді спеціально збирали лікарів, які погано чистять))) Я там родила минулого року. чистка була. Я її практично не відчула і після неї все ок.
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. Turtle

    Turtle Member

    Народжувала 1,5 роки тому в меді- проблем після пологів не було, дивились на УЗД через 3 дні після пологів- залишився 1 маленький згусток, лікар забрав безболісно і швидко. Це питання треба розглядати в розрізі професійності лікаря,а не пологового.
     
  3. Galya

    Galya Well-Known Member

    До речі, щодо допису http://posydenky.lvivport.com/threads/obgovorjujemo-pologi-2.98126/page-136#post-2328489
    Для чого та петиція: халатність і невиконаня протоколів - це для наших пологових буденна практика, а так не має бути і кожна жінка має право, щоб до неї ставились як до людини і забезпечували виконання її прав. Це все дуууже гарно записано в протоколах і там все є правильно. А на практиці ніхто не має наміру це забезпечувати. Тому і виникла ідея написати цю петицію, щоб лікарі всього-на-всього добре виконували свою роботу, більше нічого і не потрібно. Бо в протоколах написано і про обовязкове викладання дитини на живіт матері на 2 години (!) (в кого таке було? отак щоб на 2 години нікуди не забирали дитину?) і про заборону витискання дитини і багато іншого. Тому, хто стикався з таким і хоче спробувати щось змінити в цій системі, то прошу підписати - для цього надішліть мені в приват своє імя, прізвище і електронну адресу. Або кому зручніше, можна підписати через форму: Петиція щодо порушень протоколів МОЗ у пологових: передчасне розривання теплового ланцюжка, безпідставні рекомендації догодовувати сумішшю, тощо...Дякую усім!
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  4. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    То ще від ПБ залежить. Знайома народжувала в Дрогобичі, то там дитину ще з пуповиною поклали їй на груди і аж потім ( здається через 2 год) обтирали, міряли і важили. Не знаю чи тиснули на живіт... Ще розказувала, як чула пульсацію пуповини... А вже в Старому Самборі нічого того не роблять. Чому? Ще мені Шлемкевич вліті казала, що перевірятиме того літа наш ПБ. Цікаво чи вона саме то перевіряє?
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. irabil

    irabil Well-Known Member

    Народжувала в Горохові, ніхто нікуди дитину не забирав. З пуповиною поклали на груди, за якийсь час чоловік перерізав пуповину прямо на мені. Дитину брали на зважування і одягання (яке звісно відбувалось при мені і зі всіма належними коментарями, що саме роблять і для чого) через 2 години після народження. В Луцьку теж ніхто дитину не забирає. Дитина 2 години знаходиться на мамі. Це просто у Львові суцільний жах у всіх пологових. Для них протоколи не існують:sad:
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. enigma

    enigma Well-Known Member

    А чоловік не може там войнушку влаштувати за це? Насильно ж не відберуть.
     
  7. Rona

    Rona Мама-йожик

    @enigma а шо він буде шарпати дитину до себе? Там на місці все відбувається бігом, і переляканий тато, вперше на пологах, не знаючи як толком тримати дитину, може щось і скаже, в кращому випадку. Але як намірені медсестри/акушер робити своє, то їм протистояти дуже важко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    І я такої думки. В мене все миттєво було... другого разу хочу щось змінити, але на знаю як. На пологах з ними перечитись і доказувати - то вони зуби скалити можуть. Хіба після 30т помалу обговорити і сказати, що хочу трохи змінити хід пологів, так як вказано у протоколі. Запитати,чому перші пологи були проведені саме так. Моя Г має добру пам'ять)))
     
  9. irabil

    irabil Well-Known Member

    А Ви не хочете змінити лікаря або пологовий?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Народжувала в Старому Самборі, де ще 3 лікарі такі ж. В Самборі також не краще,знайомій не стимулювали,не тиснули (бо сама гарно тужилась і то швидко пішло), але теплового ланцюжка і т.п. не було. Мені б також не тиснули, якби я вписалась в їхні рамки. І щодо гематоми в малого я помилилась. Нічого синього не було, просто така "ковбаска" на голівці. Потім швидко зійшло. То від тиску? І ще то обмотання пуповиною з ручкою не давало йому швидко вийти. Може вони кіпішували, щоб дитина не травмувалась? Не знаю... хоча то не виправдовує вичавлювання.
     
  11. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    І де їхати? До Львова? Не маю де жити і далеко (відносно). І також багато лікарів там, бачу, не дотримуються протоколу...
     
  12. irabil

    irabil Well-Known Member

    Нє, Львів то точно не варіант:sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Як правильно має виглядати тепловий ланцюжок і перерізання пуповини?
    Знайшла таке:
    • відразу ж після народження дитину необхідно негайно обсушити. Для цього використовують теплі пелюшки, якими швидко, акуратно, але ретельно промокальними рухами насухо витирають шкіру немовляти. При цьому він лежить у матері на животі;
    • тут на животі у матері, після витирання, на дитину одягають попередньо підготовлені і підігріті шапочку, носочки;
    • матір і дитину необхідно накрити теплою ковдрою;
    • контакт дитини з тілом матері «шкіра до шкіри» повиний тривати не менше 30 хвилин, а по можливості - до 2-х годин, до переведення матері і дитини в палату спільного перебування.
    Правильно? А пуповину коли обрізати мають? Вже після тих двох годин маля забирають важити/міряти, так?

    @Rona ви народжували з доулою, вийшло добитися від персоналу виконання протоколу?

    І розкажіть мені, будь ласка, як то все насправді виглядає в ПБ. Дитина народжується, її викладають на живіт, потім за кілька хв перерізають пуповину, забирають міряти/важити, і лише після тих маніпуляцій віддають назад вдягненою?
     
  14. Redvisitor

    Redvisitor Active Member

    В мене першого разу так було: виклали на живіт, одразу перерізали пуповину, за хвилин 10 дитину забрали важити, міряти, ітд, за той час мене оглядали, зашивали тріщинку. Потім віддали малого вже повністю одягненого і замотаного, приклали до грудей і лишили нас ще на 2 год в родзалі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  15. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Я от собі думаю, напевно кожна жінка при зустрічі з лікарем з ПБ обговорювала такі моменти. Тобто, домовлялася про збереження того ланцюжка, відпульсування пуповини і т.д. Вони обіцяють золоті гори, а потім тупо роблять по своєму? Це питання піднімав хтось вже після пологів, питав лікаря, чому нічого не було дотримано?
     
  16. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    В мене голий лежав на мені зразу після народження десь до години часу, поки мене чистили-шили. Малий був накритий тільки одноразовою пеленкою весь той час.
    Потім вже забрали, поміряли і поважили, замотали в пеленки байкові і віддали мені. Так ми ще 2 години лежали в родзалі. В одяг малого переділи вже в палаті аж.
    Пуповину дали чоловікові перерізати практично відразу після народження.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Redvisitor

    Redvisitor Active Member

    Я не встигла цього з лікарем обговорити, бо народила в 37 тижнів. Ну і з першою дитиною до кінця не знала як то має відбуватися, а на пологах так швидко все сталося, що я навіть не усвідомила і тоді мені було не до суперечок.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  18. zkate

    zkate Well-Known Member

    Я просила щоб без потреби не відсмоктували слиз дитині, як по протоколу, на що мені сказали що то від неонатолога залежить. Слиз всерівно відсмоктували, але на їхнє горе той апарат поломався, але вони не здались і принесли інший. Просила не чистити шкрабачкою, на що мені показали плаценту зі словами що погано відділилась, треба чистити. Просила про ланцюжок, сказала що тільки якщо все буде мега суперово, а якщо ні то спочатку чистити шити а тоді прикладання дитини. Короч малого мені на живіт поклали на 2секунди, і вернули одітого через 40хвилин. Все сумно. Просиш одне, роблять як вміють і як привикли
    --- дописи об"єднано, 4 Березень 2016 ---
    На питання чого дитина не може бути на мені під час чистки і шиття сказала що я дьорнусь і скину дитину
    --- дописи об"єднано, 4 Березень 2016 ---
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Rona

    Rona Мама-йожик

    Не цілком
    Почитайте мою розповідь у відповідній темі, я детально усе розписала
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. irabil

    irabil Well-Known Member

    Читаю як фільм жахів, чесно. І дуже хочу, щоб мої другі пологи були такі ж як і перші. Про відсмоктування слизу чую вперше. Про чистку довідалась лише зараз (буквально всі про це говорять) і вже почала переживати, що може після других пологів, то всіх чистять, але почитала трохи інфо і таки ні. На перших пологах в мене був невеличкий розрив і коли мене шили, то а) обезболили, б) дитину ніхто від мене не забирав. На дитину одягли шапочку і носочки, а нас накрили ковдрою і залишили на 2 години. Кожні 20 хвилин приходили робити масаж матки, щоб добре скорочувалась. І люди, це лише трохи більше ніж 100 км від Львова, та сама країна, ті самі медики, ті самі пологові, а підходи просто разюче відрізняються.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1