"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Дякую, дівчатка, за ваш досвід, бо я би геть розгубилась. Доця не пила аптечних препаратів ( я це мала на увазі), а так то щось сьорбала часом - воду, чай з малини, зараз згадала про мамине моко. Цю ніч спить, дуже перемучена, тому надіюсь на поправку.

    Надіслано від мого SM-G361H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата я до Вас за порадою. Мала, 9,5 обпекла собі стегно на лівій ножці. Викликали швидку, відвезли нас в 8 лікарню. Діагноз опіки 1-2-го ступеня 2% п.т. Оглядав лікар Коцур, зробили перев'язку намастили маззю аргедин. Рекомендували лягти на спостереження на 1 ніч, я відмовилась, направили завтра до дільничого хірурга на перевязку, оскільки наш хірург (Рясне 1) пропустив перелом ключиці малому, до нього я не піду точно. Питання: до кого можна звернутись, якщо я поїду в Чорнобильську до хірурга, наприклад, чи не відмовлять мені в перев'язці. Чи може є лікарі, які спеціалізуються саме на опіках, якщо так, то хто і де? Буду дуже вдячна за поради та рекомендації.
     
  3. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    Дівчатка розрадьте чи-то порадьте. Десь 2 тижні тому підчепили вірус,2 дні темп 38-39,соплі лилися,потім ще десь 5 днів пронос, але соплі так і далі течуть,2 дні тому ще сильно закисало одне око,промивання фурациліном допомогло. Тоді ж здали аналіз крові і сечі,лікар сказала,що все в нормі. Але питання,як побороти ті соплі вже жовтуваті,все його так мучать?лікар прописала віброцил,ефекту нема, оу дуже боюсь того нежитю,щоб у щось не перейшло...буду вдячна за поради,живемо в селі,тому наразі звернутися до іншого лікаря нема можливості. Малюку 10 міс
     
  4. unsure

    unsure Well-Known Member

    Закапуйте соляним розчином, потім це все гарно витягуйте з носика. Нам віброцил також не дуже помагав. Мій малий краще дихав коли лягав на живіт спати, бо як наспині, то сопельки йому в горло текли і він дусився.
     
  5. kraplynka

    kraplynka реалістка

    Дівчата, накипіло тому пишу.
    Кажіть всім лікарям, які зараз приходять до вас додому вдягати маски і бахіли - самі в аптеці купіть і давайте. Моя мала захворіла ГРВІ, і дільнична нас доправила новою, тому вірусками малу мордувало 6-ть днів. Мало того, що до себе їм байдуже і їх близьких, то ще й по хворих розповсюджують.
     
  6. invisible

    invisible Well-Known Member

    Ото в нас така. Прийшла раз до дитини відразу чи з поліклініки чи з попереднього виклику і з порогу одразу до малої - ні рук не помила, ні взуття не зняла, про маску взагалі мовчу. Я якось не готова була. Думала, хоч руки помити і взуття брудне зимове зняти то мала б якась норма бути...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    та в нього вони добре течуть самі,цілий день в соплях, а витягувати трохи проблематично,не дається ,вже і у формі гри,напевно за 2 тижні йому це добряче набридло.
    От сьогодні ще доєднався кашель,такий сухий,лікар ще тоді сказала як появиться кашель давайте Пектолван-плющ,комусь він допомагав при сухому кашлю?
     
  8. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата як ви лікуєте бронхіт дітям 9-10 місяців? Є мокрі хрипи по бронхах, виписали аб і дренажний масаж, бо вона сама не викашляє. Чи дійсно вартує аб, чи можна без нього обійтись буду вдячна за коментарі. Поділіться своїм досвідом.
     
    Останнє редагування: 6 Лютий 2016
  9. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    В нас десь в 8 міс.був бронхіт, то перше виписали прості препарати(не пам'ятаю вже які), І лікар говорив, якщо не допоможе, то тільки тоді антибіотики. Нам допомогло без антибіотиків, трохи довше лікування проходило, але...
    І моя вам порада-пошукайте собі іншого лікаря)

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 6 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 2
  10. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ми щойно звідти. Ще навіть не остаточно здорові. Але вже нічого не приймаємо.
    Почалося з кашлю. За 2 дні з'явилися хрипи, жорстке дихання і ще через 2 сказали бронхіт. Приймали антибіотики і робили інгаляції. Потім дренажні масажі. Ще трохи час від часу похрипує, але не кашляє і аналізи в порядку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Малий від четверга хворий. в чт вдень мав 37.9, вночі мав 38.3 , вчора вдень Т не було,на вечір знов 37.7,вночі 38,нині вдень 37.7. вночі розкривається постійно і прокидається дуже часто цицькатись. капризує трошки,але на загал я б не сказала що дуже настрій змінився. апетит в принципі нормальний,кашлю\сопель нема,горло не червоне. якихось висипів нема. трохи кислим пахнуть какулі,але думаю мо" то від кефіру? в пн підем певно здати кров. на що зараз звернути увагу(може хто хворів загадковим таким останнім часом)?ніс промиваєм,даю попивати хуману електроліт.
     
  12. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Ми вже майже вилікувались від того. Нам в інфекційній призначили від бронхіту Алтейку і Аскорил, ще АБ Азимед (ми пропили, але може пробуйте без нього спочатку), ще мали 2 дренажних масажі в лікарні і дома робимо інгаляції небулайзером Амбробене + натрій хлор двічі на день. Доці майже 9 міс. Сопельки ще мали, то фізрозчин і фрідою витягували. Кашель був мокрий увесь час.
    --- дописи об"єднано, 6 Лютий 2016 ---
    А як зі стільцем, немає поносу?, бо цьогоріч часто є кишковий грип. Може ще зайдіть в тему "ротавірус"
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    та ніби не подібне,запах кислий але консистенція нормальна в принципі. та й малий не рве і їсть в принципі добре. теж думала,що може ротавірус(сусідка з дитиною в лікарні з тим), але ще нема симптомів типових. ачи може понос з"явитися за кілька днів після Т?
     
  14. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дуже дякую за відповідь, ми власне теж зписались зі своєю лікаркою (послухати не може бо закордоном), але я передала слова дільничої, то теж поки виписали алтейку і промивати носа, будемо бачити що далі.
    @Hexe така темпа без симптомів то може бути розеола, вона зазвичай вилазить на 3-4 день, в малого таке було, але я нічим не лікувала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    о!зовсім про неї забула!!!!дякую:) буду пильнувати какашки і чекати на сип:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    І я порадитись стосовно АБ. тиждень тому мала почала кашляти таким мокрим і воно їй не відкашлювалось. дільнича прописала сироп муколітик, мазь зігріваючу і аб, я не давала. так як хрипів вона не наслухала чомусь. сьогодні пішли ми в поліклініку послухатись, бо хоч кашель майже минув, але я чую. що мокротиння є, а мала не кашляє практично. наслухали нам обструкцію в бронхах, типу без АБ не обійтись...Аналізів ми не здавали, температура не підвищувалась, але я сама бачу, що мала не може відкашляти ті мокроти. Прописали нам порошочки ще в рецептурному відділі, щоб зняти бронхоспазм і Гедерин. АБ вже придбала теж (азитроміцин), але чи давати? Як скажете?
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    АБ не допоможе відкашляти. Відкашляти допомагає зволожене повітря, дренажний масаж, зігрівання ручок (особливо - теплою водою).
    Гедерин - як і всі "відхаркуючі засоби". Може бути замінений рясним теплим питтям.

    при прийнятті рішення про АБ без аналізу крові обітись важко.
     
  18. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Я розумію, що відкашляти не допоможе, але як пояснила мені лікар, в малої запальний процес і її імунна система сама не впорається. Передаю слова точно. Я розумію, що можна обійтись порошками, сиропом і питтям, але щоб потім ще більше не запустити, так як ми пили три дні Пектолван, три дні муколітик і на ніч розтирала Евкабалом. В результаті, кашель зник, а обструкція є, мала покахикує, але не кашляє продуктивним кашлем, щоб був шанс то відкашляти. Загалом вона не виглядає хворою. Мабуть ще сьогодні підемо здамо кров
     
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    власне, без аналізу крові нічого сказати неможливо. Шкода, що не здали раніше, тому що зрозуміла річ - після тижня хвороби хорошим той аналіз не буде. А якби був попередній - можна було б говорити про динаміку...
    на мою особисту думку, сиропи і порошки не вирішують взагалі нічого.
    І після того, як бактерії будуть вже вбиті АБ, питання того, як їх відкашляти, лишиться. Тому не варто недооцінювати дренажний масаж, перевертання догори ніжками тощо
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    дренажний масаж - це треба масажиста, правильно? Колись мала контакти жіночки із Чорнобильської...чи то можна самому якось?