"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Meriroma не обов'язково масажиста. Погугліть відео.
    але аналіза крові це не відміняє.
    І ефекту від інших ліків без рясного пиття не буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В ютубі є багато відео на ту тему, можете спробувати і самостійно. Але я особисто якась боягузка щодо того, раптом щось не так настукаю, я б кликала спеціаліста.
     
  3. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Ми зараз робимо малому дренажний масаж в парі з аб, але в нас в аналізі паличкоядерні, і ще ряд показників, тобто бактеріальна інфекція. Ми теж побоялись його самі робити, тому викликали масажиста. Ефект після двох раз помітний, малий відкашлює більше.

    Надіслано від мого touch 10.1 3G, використовуючи Tapatalk
     
  4. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    І так, отримала результат аналізу:
    все в межах норми, окрім ШОЕ - 18, моноцити -14% (норма до 12).
    Інші показники такі:
    ПАЛИЧКИ - 2
    еритроцити - 3,6
    гемоглобін - 122
    лейкоцити - 5,8
    еозинофіли - 2
    егменти - 58%
    лімфоцити - 24%

    Як на мене, показів до вживання АБ нема, правильно?
    Вчора я пробувала малій трохи постукувати по спині. але вона невлежить довго, буквально 1-2хв. Під попу подушку, головою до низу і мені навіть здалось, що почала більше відкашлювати. Багато пила.
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2016 ---
    можете написати тел. в приват і суму за один раз?! Дякую!
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Meriroma , гемоглобін шикарний, ШОЕ не в нормі але і дитина ще не здорова. Якби була динаміка, то я впевнена, що цей нинішній результат був би значно ліпшим за попередній.
    В Сергійка після бронхіту колись було ШОЕ 35, потім 32, потім аж за 2 тижні 15.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ми теж пробували самі. Але малий вперто не хотів відкашлювати. А потім пішли до масажиста і за 2 прийоми майже все відкашляв. Ну і те, що робила масажист, і ми, то небо і земля! Я б в житті того не повторила. Ледве витримала той процес споглядаючи і витягуючи аспіратором слиз. Робили в Чорнобильській лікарні і на превелике здивування за смішні гроші.
     
  7. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    тре стукати по приблизному розташуванню легень. середньо - якщо слабо то ефекту не буде,ну і не дуже сильно,щоб не боліло. можна ще повітряні кульки дути(але глибоко вдихати і видихати) після того просити дитину покашляти.
     
  8. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Казала нам пульмоног - спочатку масаж. А кульки, бульки, різні дудочки і тд- опісля хвороби для зміцнення дихальних шляхів і пофілактики. Для кращого відкашлювання радила дитинку водити на руках, ноги Ви тримаєте ( нам то десь так років з трьох виходило); садити собі на коліна, личком до себе, ніжками ніби обіймати має, а тоді нахиляти маля вниз, так ніби прес качає. Після того теж добре відкашлювали. Ну і по хаті бігати- сказати- стрибати. Найкраще відкашлювали нам ( як не рахувати масажів), коли плакали сильно або реготали. Тому активно " дуріли", лоскотали їх і тд.
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2016 ---
    І щодо масажів. Так з власного досвіду. Якщо дитина сильно хрипить, мокротиння дууже багато- то все ж краще масажист. Як бачите, що плюс- мінус почуває себе нормально, щось відкашлює, хрипів мало- то ми зазвичай робили самі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    масажист раз в день, а мама має як мінімум 3 можливості зробити масаж, а кому не лінь - то і більше.
    але ж краще однозначно лікарські маніпуляції, ніж мамині руки((((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Чого боятись? Я точвчу, а потім ще й пальці в горло пхаю-- все без масажистів і аб відкашлюємо
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Дівчата, чи було в когось таке - дитину різко ні з тоо ні з сього вноі почала боліти ніжка. На вид - нема ні припухлостей. ні почервонінь. Але малий просто таки криком кричав, дуже плакав, ніжку весь час підгинав й притискав до животика. Права ніжка. Знову ніч й він неспокійно спить. Боюся дубля попередньої ночі..Це не апендецит, бо викликали швидку. Були й в ортопеда-травматолога. Він сказав, що таке буває коли дитина недавно сильно хворіла. Але малий хворі ще вкінці грудня...Вже 40 днів пройшло....
     
  12. invisible

    invisible Well-Known Member

    У моєї пару раз боліла ніжка, зокрема після ентеровірусу і грипу. Правда не так сильно, просто скаржилася. То я також читала, що буває після хвороб. А ще є поняття нічних невралгічних болей у ніжках у діток в період швидкого росту.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    з того що я читала
    1. інтоксикація після хвороби - треба розминати наніч мязи, щоб разом з молочною кислотою воно там не застоювалосяя
    2. швидкий ріст кісток, але то більше коли двома ніжками
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Ми завжди робили ще і самі масаж, навіть коли приходив масажист. Але як бачила, що ситуація складна і ходим так на грані ( антибіотиків чи сильніших ліків), то професійний масаж тоді значно краще. Але це виключно моя думка.
    Можна і плитку в ванні самому поставити, і нігті перед важливою подією намалювати, і каравай забацати.. Але якщо дуже важливо зробити ідеально добре, то таки пошукаємо спеціаліста. Порівняння звісно не дуже, але Ви зрозуміли :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    якщо йде питання - аб чи масажистка 2 рази в день, то краще масажистка) але погодьтеся, вночі масажист не приїде, от про що я говорю. і навчитися то робити найбільш приємно для дитини - краще, ніж нічого не робити чи давати сироп чи інгаляцію від кашлю і чекати цілу ніч до прикладу, поки не приїде масажист і не поможе то відкашляти.

    я помітила, що чогось батьки бояться до дітей торкатися. вони не професіонали, щоб не нашкодити, зробляять краще і тд. а мені здається, що батькам складніше нашкодити масажем, ніж отим "професіоналам", бо навіть темп роботи-стимуляції нервів і м"язів буде різна, м"якша. я можу порівнти багато масажистів, але ще не було такого, якому я б повністю довірила себе чи дитину. вони спішать і не закінчують роботу правильно, це як мінімум, і треба доробляти за ними все одно.

    мені здається ще, що просто оте, що мама звернула увагу лишній раз на дитину - фізично (а не ми всє умрьом, треба почитати, коли швидку викликати, а дитина десь окремо сама по собі лежить) - то вже багато для виздоровлення дитини значить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Ваш малий такого ж віку як моя мала, вона теж часто жаліється, що їй ламає ніжку, то лікар сказала, що це в такому віці буває, через швидкий ріст кісток. Запитайте, де саме його болить? Як саме болить...

    До речі, про наші кашлі...
    мала практично перестала кашляти, мокротиння я не чую зовсім, як покашляє, коли прошу, то зазвичай сухим, або зранку трошки відкашлює. То добре чи зле?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата скільки часу після бронхіту може дитина кашляти? А то ми даємо малому аб (5 день), і по суті мало б бути покращення, але він щось ще більше почав кашляти, особливо вночі, кашель мокрий. Чи то воно відходить і то так має бути?
     
  18. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Два тижні точно.
    --- дописи об"єднано, 10 Лютий 2016 ---
    То що відходить- добре. за кілька днів лікування кашель мав би стати вологіший значно і відкашлюватися мало б багато і гарно. То , що вночі- не знаю. В нас нічний кашель, то не дуже добре. Мої при покращенні навіть як вдень багато кашляють, то вночі таки краще сплять в порівнянні з попередніми ночами. Може послухайтеся ще раз.
    --- дописи об"єднано, 10 Лютий 2016 ---
    @HOPIC, я повністю з Вами з гідна. Батьки мають і самі масажик робити, і весь час пильнувати- поїти- помогати відкашлювати і тд. Для мене це навіть якось обговоренню не підлягає. Але Ви самі написали, що батьки то роблять м'якше. А відповідно і відкашлюється менше. Як мокротиння не надто багато, то то що лишиться ( а могло б вже відійти - не заважати) дбайлива мама виведе активними іграми, питтям чи сама ще періодично помасує . Але якщо того слизу занадто багато, то часом треба щоб хтось вмілий то " відстукав". Хороші масажисти відчують навіть руками, де і скільки треба помасувати. ( я теж так чую, але було, що не вдавалося то забрати самій). Я той-во, не придираюся. Просто батьки часом самі намагаються лікувати- призначати ліки- робити всі процедури. Але треба відчувати ту межу, де лікуємо самі, а де таки треба лікаря, іноді не одного для консультації- порівняння. ( в мережах зустрічала поради на кашель от так от просто подихати вентоліном- пульмікортом; і є мамаша які так і лікують без мозгів- бо так хтось десь сказав- написав).
     
    Останнє редагування: 10 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, порадьте щось, малий досить сильно впав, напевно сильніше ніж бувало, і заснув
    не дати заснути ,як буває кажуть після падіння не вийшло, бо якраз був сонний
    симптомів таких 100% не було, як рвота чи різні зрачки, але вредніший і млявіший після сну ніж звично
    і що порадите, їхати кудись до чергового травматолога чи чекати до ранку спостерігати?
    ну і порадьте куди найкраще їхати??
     
  20. Osya

    Osya Active Member

    А каже чи болить щось? Як апетит?