Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Ari

    Ari Well-Known Member

    більше того - волонтери теж є різні, маю на увазі користолюбиві, таке собі нове місце підзаробити, нажаль є і таке(((((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. basia

    basia Well-Known Member

    Дуже подобається як вчителям і лікарям рахують прибутки. Сама жодній дитині не дала ні копійки і плюну в очі кожному, хто скаже ,що вимагали. Ні ,не вимагали. І в поліклініці за належне мені не даю. Але знаю вчительку, що за навчальний рік отримала каву на день вчителя, але завжди наслухається про свої грошиска. Хоче вона тої кави?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 4
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @cjomcjomka все то зрозуміло, але далеко не всі лікарі і викладачі беруть чи змушують до хабарів:girl_impossible:. Так само як і не всі, а якраз меншість у чергах до лікаря пхаються вперед чи мають "кришу" щоб їх провели без черги. Ви праві-треба починати з себе. Якщо хочете реальних змін.
    Тому реєструйте свою діяльність законно і не працюйте "в тіні", з вашою принциповістю то не буде проблемою, якщо ви готові діяти по-новому, по чесному:girl_smile:. Зараз люди успішно починають легально свою діяльність. Тому так- робіть це на свому місці, і не зважайте на говоріння знайомих. Бо так ніколи реальних змін в нас не буде. І про медицину - платні клініки то якраз варіант якщо не хочеться косих поглядів і пхання грошей в кишеню лікареві (хоя нариклад я тпк не роблю, як йду в поліклініку то ніколи нікому грошей не пхала, та й ніхто не вимагав, може мені щастить?):girl_smile:
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  4. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Юля, не в докір, бо то в нас трохи печальна з тим ситуація, але те що працюєте неофіційно, то ви якраз забираєте часточку з\п в тих самих викладачів і лікарів, з ремонтів шкіл, лікарень і т.д. Та то переважна більшість отак забирає, хтось трошки, а хтось добряче так. от воно так і виходить, не додав законно, витягай з кишені то що приховав від держави і плати. Отак і живемо.
    Ну і в загальному
    Хіба нема такого, що доходи добрячі, податку 0. А субсидіі оформили, дитячі оформили і т.д. а де ж ті гроші тій державі брати? От і урізається де можна.
    І що не кажіть добрий лікар не мусить думати, чим він завтра дітей буде годувати, то факт. Бо тоді з нього толку 0. Ну не може він зранку оперувати, а ввечері бульбу підгортати.
    Можна багато говорити, що вони знали коли в мед поступали на що йдуть. Але уявіть на хвилинку, що розумні і обдаровані забили на той мед і пішли у більш прибуткові галузі. А в мед, всі ті хто не знав куди податися, ну або, всякі трійочники і пофігісти, і що? Подобається перспектива?
    Ну і про приватних. Приватний лікар автоматично не означає добрий лікар. А треба саме доброго, раз виникла потреба звернутися. Бо в іншому разі результат можна мати такий самий як і від лікування дільничного. В кращому випадку 0, в гіршому ще й нашкодить. Ну не кожен добрий лікар має приватний кабінет.
    Ну і зараз таки напишу, що якщо з лікарем є домовленість про прийом, про якусь маніпуляцію, або є приватний виклик додому, то то вже і є приватна медицина, і то треба оплатити. Нікому не приходило на думку, що то та сама з\п в конверті і неофіційна праця, так само як і у всіх нас? Чому всі можна, а ім ні? Що ніхто не виконує приватних замовлень на робочому місці?
    Про викладачів нічого не скажу, від мене ніхто нічого не хотів і я нікому нічого не давала. Хоч вчилася два рази, і, мені чесно кпжучи, смішно коли починають говорити про те, що у вузі треба, за щось платити, бо інакше ніяк. Я в то просто не вірю. Але, знову ж таки, ніхто не поставить у докір викладачеві його репетиторство. А чого тоді, коли лікар виконує свою роботу по приватній домовленості до нього стільки притензій?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 13
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @KAPUCHINKA все вірно.
    тому пільг в мене нема і субсидій теж.
    Ще я не даю хабарів, не використовую впливових знайомств.
    І з усім решта теж розберусь.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ви свою лепту вклали оцим передаванням квитків
    --- дописи об"єднано, 8 Лютий 2016 ---
    Але оплачений ЦІЛИЙ день. Ніхто нікого не дурить
    --- дописи об"єднано, 8 Лютий 2016 ---
    Йоййййййй :) я теж так роблю часто в кафе. Бо я ж кави не хочу :) хочу тільки один ковток, ну бо ж пахнееееее :girl_blush2: а чоловік вже звик, спочатку то його теж нервувало
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  7. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Ооо... я зла і недобра.
    Ще з вечора. От як можна чужій людині сказати на її МРІЮ що це г@м#но? А сама ся в зеркало не дивит?!! Я вчора аж плакала (((

    йду в поліклініку з візочком. На дорозі, перекриваючи доріжку став водій на вантажівці. Мол. Об'їдеш до мене. І пішов розвантажуватись... обїжджала по каліччі і болоті :girl_sad:
    Вертаюсь з малим з масажу - на майданчику біля під'їзду (я ще звернула увагу що прибиральниця вилизала його як могла) стоять дві дівчини і курять. Ну ладно. І бички під ноги. Попросила підняти і викинути в смітник (10м по прямій) так ні. Пані. З землі піднімати вона не буде бо! ...брудний!!!
    Пояснюю, що тут діти по турніках лазять в тому числі і моя. Відповідь: "а шо мені ваші діти..."
    Приїхали. Я встала, :girl_devil: зібрала з землі тоті "бичкИ" і в злості запхала їй в капішон.
    Сфоткала її. І попередила: ще раз побачу - понесу фото до директорки училища (чи хто там старший)

    Дістали мене ті куряки хамовиті малолітні з їх недопадками!!!



    Стукніть мене для "перезагрузки" :girl_cray:
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • мімімі мімімі x 1
  9. Natur

    Natur Well-Known Member

    По ходу всієї дискусії я вже відчуваю себе злодійкою і ворогом народу. (а ще тупою, так багато "затупили" мої дописи).
    Але скажіть мені, хто хоч раз в житті не "вклав свою лепту": хто ні разу не дав лікарю хабар ( я признаюся - давала, коли дитина хворіла, коли народжувала), ні разу не дав хабар викладачеві ( признаюся в університеті платила за фізкулькультуру і філософію; вступити мені вдалося, на щастя, без хабара), ні разу не дав хабар даїшнику (мій чоловік давав), хто готовий звільнитися з роботи на якій дають гроші "в конверті", і ще багато-багато можна перечислити. В кожного своя лепта.
    Напишіть, і я буду завжди ставити Вас в приклад.


    Чесно кажучи про той квиток, який декілька раз передала ( і це можна перелічити на пальцях однієї руки) я ніколи не задумувалася, про податки і що обкрпдаю державу. Скоріше хотіла допомогти іншому. Просто діалог, якось так склався. Тепер задумаюся.

    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Ммммм так, багато хто з форумлян не були аж такими правильними, і я в тому числі, робила багато чого такого про що зараз шкодую . Але! Особисто я намагаюсь в подальшому вести себе правильно, переосмислюю багато чого, вчусь вірно поступати увесь час! Чого Вам і усім іншим людям бажаю ;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я вважаю, що йдеться ще і про моменти в історії.
    Погодьтесь, що відмазуватись від армії - це завжди зле, але зараз - особливо зле.
    Так і з усім решта.
    І я почала з того, що люди, які молились за Майдан, дають хабарі і кажуть, що так і має бути, бо тисяча причин.
    І ладно би на них тиснули! Не кожен має в собі сили здійняти дрібний локальний антикорупційний кіпіш. Хоча коли я здіймала свій і досягла успіху - мене підтримав ТІЛЬКИ чоловік, друзі не вітались, родичі шепотіли щось за спиною.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    у вас 3 діток, і тому знаєте що вашого чоловіка не заберуть. А якщо б це не впливало, ви впевнені що просто відпустили на передову його? І звичайно, викликає повагу ваша боротьба з корупцією на локальному рівні. Тоді тим більше від вас чекають відкритої роботи, а не в тіні, коли не платяться податки і збори, бо це все пов"язано, як писала @KAPUCHINKA.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    От часто у наших людей такий менталітет (ні до кого особисто): "я от нічого, я ж працюю як можу, пробую законно, але то так не вигідно, шо ну" :girl_smile:
    А говорити і знаходити сотні причин можна завжди знайти (і про бізнеси, і про хабарі і про все інше що відрізняє нашу країні від цивілізованих). А про захист країни - як є велике бажання то можна піти добровольцем, от і все. Не словом а ділом, і багато чоловіків таки йдуть добровольцями туди попри все.
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Бачите, тут теж не все так однозначно. Невже ви думаєте, що підприємцям і власникам бізнесу та ситуація підходить, більшості таки ні. Ім краще нормально платити податки і мати спокій. Але тут знову ж таки нюанс, можна пахати, реально пахати, а залишитися в мінусі. Ну бо так теж може бути. Або якась невеличка фврмочка платить більш менш нормальні зарплати працівникам, але в конвертах. Не всі тах хочуть, але не кожна фірма може витримати теперішнє податкове навантаження. Тут виходить треба вибирати чи заплатити пиацівнику 7 тис, чи заплатити 4, але при цьому сплативши всі податки. Зрозуміло, який варіант вибирається в основному. Бо людям треба годувати сім'і. Плюс, всі ми прекрасно знаємо де осідає велика частина тих податків. Так що казати отак реєструйся і плати, якось не правильно, кожен виходить з своіх умов і можливостей.
    Тяжко то все, і неясно звідки то починати ту всю фігню розмотувати, багато років на то піде. Але кожен з нас повинен робити хоч якісь маленькі кроки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 5
  15. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Цікаві критерії, ну от мої бабці свідомо не виробляли жодних допомог, і батьки чоловіка теж. Так і кажуть - "Не будем, поки можемо оплачувати, що ще від тої держави збіднілої забирати?", така їх позиція. Водійських прав не маю, але кажуть що іноді там без хабаря здають. Але оце цікаво почути від дівчат "з правами" як воно насправді, бо розказували що там комп"ютерні тести так зроблені що їх неможливо всі пройти, спеціально так роблять щоб отримати взятку:girl_devil:. За влаштування в садок нічого не платили, як і лікарям в дорослій і дитячій полкілініці. І тут писали про кваліфікацію лікарів - так от, мала млжливість порівняти. і звертають до державних лікарів в поліклініку. Мені вони виявились кращими саме як спеціалісти:girl_yes2:. Єдине, що до стоматолога ходжу приватного: мені ціна і якість послуг цілком підходять. На свому робочому місці не пишу за гроші дипломів та не вимагаю жодних хабарів, от такі ще викладачі бувають, уявляєте:girl_yes2:? Іноді знайомі теж дивуються що ми тут ще сидимо, але на разі виїздити за кордон ми не збираємось, до того ж знаєм що там теж далеко не все так чудово і зовсім не легко:girl_yes2:.
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Подобається Подобається x 5
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Ходила на курси ще в далекому 2007 році, на заняттях з теорії, проходили, ті тести, що в МРЕВ на екзамені, до кінця тести, з групи 25-30 людей не пройшов ніхто (допускалось кілька помилок, а потім програма просто завершувалась, провалом). також після такого навчання "водінню", думаю, ті хто окрім курсів не мав де потренуватись, і "водіння" не пройшли б. Тому з групи ВСІ чемно скинулись, по 50 у.о. і забрали за кілька тижнів права у викладача. Минулого року відновлювала права, то ніби, люди почали здавати трошки ці тести, чи можливо просто приходять, а за них проплачено.
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    це неправда :) я здала їх без проблем. І думаю, багато хто. Це було легко.
     
    Останнє редагування: 8 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Я не памятаю про тест але водіння точно завалила з першого разу. Пішла здавати ще раз. Як би треба було ще раз би курси пройшла але нікому би не давала.
    --- дописи об"єднано, 8 Лютий 2016 ---
    Це те саме. Чим квиток на цілий день відрізняється від Львського трамвайного? один пасажир проїхав 2 зупинки , потім інший 2.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Стараюсь нікому не давати хабарів, але, зараз курси коштують близько 2500 грн, трохи дорого проходити їх ще раз, та й система як на мене побудована, що як не заплатиш не поїдеш (ні в якому разі не вистуваю за те щоб платити комусь в кишень), якесь замкнуте коло.
     
  20. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    в нас було 20 питань, і допускалося 2 помилки
    я помилилася двічі і здала
    Невигідно, але це - справа принципу.
    Що найвеселіше, це те, що знаходиться категорія людей, яка вважає, що зареєстрований підприємець - це мільйонер, який прибідняється. Моя знайома має прибутку стільки ж, скільки в мене доходу, і щоразу жаліється, що не має поки можливості зареєстуватися пп (не те, що я - олігархиня:girl_haha:).
     
    • Подобається Подобається x 2