Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

  1. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Першим завагітніла, нікого не годуючи, максимально здорово харчувалася, ліків не використовувала практично ніяких, то в сина було отак
    :sad:
    6 місяців другої вагітності ми ще мали ГВ, в доні зубки досі були біленькі-гарні, то вже початок кращий, ніж в братчика :) не знаю, як далі складеться, чи вдасться їх зберегти, але я б не пов'язувала ГВ під час вагітності і погані зуби, то швидше на мамі може відбитися. А причина... Думала-передумувала, не знаходжу ніякої, єдине, хіба що вода, бо я пила просту зі звичайного фільтра.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Офтопну трохи, я теж давно схиляюся, що дуже вода на зуби впливає і не тільки дитячі, а й дорослі. У мене самої зуби жахливі, без пломб жодного немає. А відколи в сім'ї перейшли на бутильовану воду для приготування їжі і чаю і безфторові зубні пасти, це ще за рік до вагітності, я проблем із зубами не маю, в послугах стоматолога вже 5 років не було потреби. І у всієї сім'ї ситуація із зубами покращилася, хоч не всі признали безфторову зубну пасту. В дитини поки що теж все ок (їй 3,5р), хоч я була певна, що матиме проблеми, бо по спадковості їй гарні зуби просто не світили ні по маминій ні по татовій лінії.
    До слова, живемо за містом, в нас своя глибока скважина, але вода все одно не придатна до пиття ні в якому вигляді, вже давно купуємо Артезіанську розливну, інколи привозим джерельну з-під Моршину.
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  3. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Щодо ГВ, то маю приклад близької подруги, в якої в першої дитини зуби виростали зразу почорнівші, а а другої дитини, не зважаючи, що було ще ГВ перший триместр, зубки ідеальні. Вода теж змінилася, вони переїхали в інше місце проживання перед другою вагітністю.
     
  4. Chrystal

    Chrystal Well-Known Member

    Мамусі порадьте шо робити....малому 3 роки,четвертий зуб зверху чорніє і є дирка...малий не скаржиться,зуб не турбує. Що робити....вести до стоматолога і пломбувати чи братм сріблити? Я не уявляю як то зробити такій малій дитині. Порадьте шось.

    Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
     
  5. pokytyanka

    pokytyanka Active Member

    Спочатку сходити до стоматолога на огляд. Послухати що скаже і вже від того відштовхуватись. 3 роки то вже не така і мала дитина. Тут дівчата і про набагато менших писали. У Вас ще дуже гарна ситуація, якщо в три тільки один зубик) У нас в три вже 6 було ((
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. invisible

    invisible Well-Known Member

    Сріблення зараз не дуже використовують, принаймні в приватних стоматологіях, вважається, що цей метод не дуже ефективний. Я б вела до різних лікарів і пробувала лікувати вже, поки дірка маленька і не болюча.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Може вже десь було, то покажіть.
    В малої на передніх зубчиках, по кутиках є білі вкраплення. Зубчик виглядає не однотонний, а трішки кольоровий. Це якщо дуже придивитись у певному світлі. З чого це? Йти до стоматолога?
    І ще, не можливо почистити зуби. Вже місяць, а може і більше нормально не чистить. Чи з пастою чи без, 2 сек. і витягує щітку, нічого не болить, нічого не подразнене, це точно. Вилізли всі 20 зубів. Як їх чистити. Почали чистку з 8 місяців, коли лізли зубки ,то давала, бо десна чухались ,а тепер все((
     
  8. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

  9. invisible

    invisible Well-Known Member

    Ми коли консультувалися, то нам ніхто зі стоматологів не радив (були в трьох "популярних" клініках). Ну і плюс зубчики дуже чорніють. Але якщо це не передні, а скажімо дірочки на 4-ках чи 5-ках і потрібно на трохи "законсервувати" процес, щоб потім полікувати, коли дитина трохи підросте, то це варіант.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Справа в тому, що передні зуби, але ураження має вигляд тоненької смужки під самими яснами. Стоматолог запевнила, що почорніє лише ця смужка. ЇЇ не видно зараз (вона коричневого кольору), кли Аня говорить чи посміхається.
    Але я боюся, щоб не почорнів весь зуб.
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    в Німеччині ніхто таким не займається. хоча стоматологи такі, що своїх грошей не упустять.
     
  12. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    А як лікують малим дошкільнятам?
     
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    від багатьох стоматологів чула що це неефективний спосіб ,і є кращі, напр фторування ,але воно помічне тілкьи на перших стадіях карієсу, коли вже є повноцінна дирка то вже процес запустився і алєс
    а можете розказати детальніше які методи застосовують ( з того що вам відомо)
    ходимо зараз в Рікоту і спершу Тарас казав мені що через півроку пофторує зубчики з каріозними плямами, в мене була дилема чи робити то фторування
    тепер каже ще чекати і говорить не про фторування а про герметизацію коли зубки розійдуться при рості щелепи (зараз одні на одні заходять трошки)
    я йом довіряю, і він вроді пояснює чому і що робить але я не доганяю чого очікувати і до чого готуватися))
     
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    так ото ж
    ми ще до когось підемо, бо та пані нам запропонувала лише два варіанти: "сріблити" і "не сріблити"
    а якщо не сріблити, то це як? чекати, поки викришаться?
     
  15. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ну в нас відкладалося через алергію і невідомість як малий зреагує на будь які медикаменти, речовини
    а чому далі відклалося то я вже не догнала, чи той карієс перейшов у форму хронічно безпечну (в мене теж є такі плямки і такі зміни як в малого, і вони роками на місці, але я не розбираюся чи і в малого таке саме)
    Чи - бо Тарас додав, що місця погіршення наразі недоступні, і він не зміг би їх полікувати+втішав що нашої вини нема, ті місця ітак неможливо вичистити - тобто тре буде лікувати? Питаю чи тре буде а він каже що покрити герметиком
    але чомусь призначив наступну консультацію ближче для контролю... коротше, загадки)
    добре що в них поточні консультації безкоштовні, бо я б щось підозрювала
     
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Вам не те що до якогось крутого, а до сучаснішого лікаря варто
    особисто я не напрягалася через чорністт зубів якщо дійсно помагає, здоровя важливіше, але наскільки помічне
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я годувала тандемом. У Вірусі погані передні зубки. Але на певному етапі вона стала погоджуватись добре чистити зуби - і поки що лікування ми відтерміновуємо. Тримати її я не буду, якщо не дасть полікувати відносно спокійно - буде загальний наркоз. Але вже не перший стоматолог каже нам, що цілком можливо, що ті зуби достоять до постійних без погіршення.
    Сергійко в мене теж з гіпоплазією емалі. я вагітною і не хворіла, і нікого грудьми не годувала.
    Його гіпоплазія не прогресує, лікування він не потребує, а за пару рокв вже й заміна зубів на постійні.
    В родині багато випадків гіпоплазії емалі молочних зубів саме в другої дитини. В моєї меншої сестри зуби псувались швидко і боліли, тому мусили лікувати. Зате постійні зуби в неї дуже здорові - вперше пломбувала аж у 24 роки.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ага, висновку щодо тандемного ГВ і стану зубів я не написала була.
    в мене нема однозначного висновку. Бо ж за логікою - поживні речовини мали б у першу чергу йти дитині в утробі, в другу чергу - дитині нв ГВ і лише в останню чергу - мамі. А в мене за вагітність Вірусею жодної пломби. В Сергійка зубки зміцніли якраз в той час. І лише малятко моє трохи щербате :sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Одному сину сріблили років 5-6 тому, зубки почорніли і розкришилися. А доні пропонували, але я відмовилася. Це передні верхні, стоять досі (7,5 років), не турбують, хоча по краях чорні. Чекаємо, поки випадуть.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    В Німеччині ставлять пломби. Якщо геть катастрофа - під наркозом. Якщо дитина дається - без наркозу. Ніяких додаткових засобів не призначали нам ще, лише добре чистити зуби. У старшої 6 дірок, у меншої - початковий карієс.


    Sent from my iPhone using Tapatalk