Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. domino

    domino Well-Known Member

    Я от у ступорі. Ми не їмо м'яса, і малий відповідно теж. Рибу він теж не любить. Овочі- ледь крихти пхаю у нього. Фрукти- 0. Лиш кагі їсть і йогурти прості, недавно блінчики почав їсти. Якщо я ще й молочку виключу, то взагалі-що їсти? Ще й мучне теж не бажано. Хоч плач з тим харчуваннням((​
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    нуууу, це все таке відносне. наш раціон від початку прикорму і до 1,5р складався з восьми продуктів.
    гречка
    рис
    морква варена
    мясо варене
    риба печена
    бульйон
    йогурт
    домашній хліб

    дуже рідко дитина їла пшоно і свій сир. врахуйте, що м"со-рибу-бульйон теж не приготуєш аж так часто, а тільки тоді, коли маєш або домашнє або ще_тепле фермерське. бували дні, коли він нічого не їв окрім ГМ, навіть якщо були "його" продукти. ну і в нас бублики, соломка з сезамом чи сухий рогалик видавалися після 1 року в строго лімітованій кількості - 1 бублик, 3 соломки, чверть рогалика на пів год. тому у вас ще не пічалька.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Дівчата, а може зробити закріпленни допис із частими питаннями? Винести туди продукти, які на загал можна при АД та інші найважливіші поради і правила для батьків атопічних діток...

    А то багато часу йде, щоб оці основні моменти згайти по різних дописах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Нема такого списку, тому що у кожноі дитини може бути свій дозволений чи недозволений продукт чи інший алерген. Ось у мацьопи плямки зникли, а я й досі не можу на 100% сказати, що допомогло, тому й досі є обмеження на моє харчування, часте вологе прибирання, ойлатум двічі на день, рідко купаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. domino

    domino Well-Known Member

    Нам дуже помагає французький креи A derma. Порівняно з ним Ойлатут просто какашка!!!
     
  6. invisible

    invisible Well-Known Member

    Сухі дуже нерівної форми плямки на зап'ястях, ліктевих згинах і шийці то АД? Якщо я підозрюю, що АД від ліків, то через скільки часу він мав би зійти? Досі дитина (2,11 р.) ні на що не мала алергії, максимум раз чи два висипка біля ротика, що минала сама. Їсть все вже давно. Ніяких нових продуктів не вводила, порошки не міняла. Десь через тиждень після лікування грипу (було ускладнення, давали антибіотик) з'явилися невеликі плямки. Зараз минув вже місяць, а плямки значно збільшилися:sad:(( Не розумію, від чого. На середу записані до Сех.

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    А пробіотики давали? Можливо організм ще не відновився.
     
  8. invisible

    invisible Well-Known Member

    Давала тижневий курс. Просто якби хоч на місці ті плями стояли, а то чим далі, тим їх більше і більша площа. На одній долонці вже майже на півдолоні, така шершава червона пляма, вище рівня шкіри.
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    здайте аналізи ще на гельмінтів
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    В молодшого синочка десь тиждень тому з'явилася висипка на шиї і грудях як наслідок постійного капання слини і зригування. Спершу я просто постійно промокала ділянку при потраплянні вологи, максимально тримала Устимка голенького. Але висипка збільшувалася, тож я почала мастити, спершу Бепантеном, потім вже Судокремом, вчора якоюсь хорошою маззю від куми, але ефекту практично нема, на грудях висипка перетворюється в сухі плямки, на шиї і підборідку з'являються нові прищики. Думаю ще Ойлатум спробувати, що краще, крем чи емульсія? Ми ще й в понеділок на море, хвилююся, щоб від спеки і вологості гірше не стало. Чи варто шукати дерматолога? Просто в цю епідемію не дуже хочеться по поліклініках шастати.
     
  11. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    У нашого Маркусика дерматит, на щастя теж обмежився був лише сухими ділянками на груддях і ніжках. Мастила зранку і ввечері дуже жирним кремом, прохолодне повітря та волога. Інколи і посеред дня мастили. Думаю, з Ойлатумів буде краще крем, бо він насиченіший. Думаю, на морі не мало б бути дуже зле: хоч і гаряче, але дуже волого. Легенько одягати, менше на сонці перебувати)

    Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    а той Ад обов"язково має свербіти? бо в нас є невеличкі плямки, але вони малого не турбують. зв"язку ні з моїм харчуванням, ні з його не знайшла.
     
  13. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    У нас не свербів зовсім. Малому ло нього не було ніякого діла.

    Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Але ще раз повторю, що в нас була легка форма. Лише сухі ділянки. Може важчі стадіі сверблять.

    Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    то мало,бажано б місяць.
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2016 ---
    думаю,консультація не завадила б.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. domino

    domino Well-Known Member

    Мого малого дерматит не турбував, не свербів 8 місяців, я думала, що сам пройде, мастила тільки Ойлатумом, і ще емульсію при купанні давала. З листопада почалися коломийки: дерматит почав червоніти, свербіти, запалюватися, ставати більшим. Ойлатум не допомагав. Далі був Cetraben крем. Він по складу такий, як і Ойлатум, тільки процент парафінів вищий. Ніби трошки поміг,але потім знов пішло гірше. Ми думали, що то від харчування, були постійні дієти, я і малий. Ми виключкли всю молочку на два місяці, яйця, солодке, мучне. Важко було, думали допомаже. Далі пробіотики пив безмолочні- 0 результату, плями пішли по животику, спинці, шийці. Він то дер(( потім кортикостероїди, бо вже я дуріла, до крові чіхав, я тримала ручки вночі((( ой, як згадаю тільки переставали користуватися гормональним кремом, як зразу ставало гірше, вже було аж страшно переставати мастити, бо все назад верталося Пізніше, в січні ми поїхали у приватну лабораторію і зробили аналіз на EgI, який показав 81, а норма для віку малого 0-60. Зробили тести на молоко, молочку, яйця, рибу, сою, арахіс, горіхи, кота, пилових кліщів- нічого не знайшли(( я була у відчаї і тут мені знайома каже, що її малому дуже допоміг французький крем- емулент( вона і раніше говорила, але я все брала креми від лікаря). Ми купили його, два різних, один жирний як бальзам, для дуууже сухої шкіри, а інший як емулент-крем. Називається A-derma exomega.
    О небеса!!! Це було чудо!!!
    Шкіра після першого нанесення стала зволоженою ( раніше що мастила, що ні, була суха в шершава). Зараз тільки 2 тижні як кор-ся. Нові плями зійшли, старі ще є, бо це не так все скоро мине, але головне, що ми нарешті збилися з гормонального крему. Шкіра заспокоїлася, плями вже не червоні, і головне я бачу прогрес! Малий вже менше чухає, щодень то менше. Я читала дуже багато схвальних відгуків від батьків, що той крем їм допоміг і що соромно за англійську медицину, яка його не видає безкоштовно! Його треба купляти, але ж хіба це вже має значення, тільки б дитині було краще! От ми тільки як 2 тижні мажемо, ніяких дієт, ну звісно солодке куповане ,шоколад, і т.п. не їмо, просто здорове харчування) ще даю пробіотики, але вже на йогурті зроблені. От побачу, як буде ще через два тижні, то напишу тут, можливо комусь згодиться! І дівчата, ще таке: я зрозуміла, що екзема(атоп дерматит) це така зараза, яка дуууууже потребує зволоження, тому зволожуйте, прошу вас! Зволожена шкіра буде спокійною! Шукайте причину АД( ми ще свою не знайшли, тому ми ще будемо здавати аналізи), шукайте свій крем і моліться, хай Бог допоможе це перебороти! Всім здоров'я!
     
    • Подобається Подобається x 7
  17. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Багато читала літератури і зарубіжної теж. Дуже схиляюсь до думки, що то саме в генах проблема. Клітин, що незрілі (одні пишуть, що клітин епідермісу лише, інші, що кішківника, то не принципово). Ось чому з віком переважно все минає або поступово проходить. Але харчування, зволоження, не кутання і вологе повітря - то як має бути в нас.
    А чи можете скинути картинку або фото крему який саме?

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. domino

    domino Well-Known Member

    Так і є, це генетично!) Скину завтра через копм'ютер, бо не знаю як це зробити з мобільного. Якраз маю фото. Я купувала на ібеї, знаю, що у Польщі він є в аптеках, можна замовити .
     
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    сценаріїв чому так може бути безліч насправді, можливо дійсно шкіра зволожилась достатньо щоб заживитися
    але в більшості випадків зволоження ніщо для таких важких ситуацій, це по суті ранки, вони потребують заживляння швидше
    чому власне часом так важко добитися того,
    1. алерген продовжує поступати в організм, тому ти масти чим хочеш, крім гормонів нічо не поможе (вони завертають то назад в організм, перестаєш мастити і воно знов шукає вихід), бо алергени отак виходяь через шкіру, це як гнійна ранка, сорі за порівняння, якщо зсередини є причини наривати то прищ продовжуватиме утворюватись
    гормонам є ще хімічний аналог з подібною дією
    ну алерген може бути як зовнішній так і внутрішній
    2. якась інфекція, досить часто стрептодермія і іже з ними.. пішла реакція, поробились ранки, дитина розчухала, занесла інфекцію і понеслося
    там вже потрібні якісь антисептики. тому я часто раджу якщо мокрі чи сильні ранки, промити спершу заваркою чорного чаю чи ромашковим відваром і коли воно підзаживить то тоді вже зволожувати, ми так свою велику мокнуту ранку на щічці і подолали, але перед тим мастили довго якоюсь маззю власне від таких нюансів як стрептодермія, вже не памятаю назву і суть препарату

    загалом з АД і висипками ситуація як з пологами, можна віднайти багато спільних рис і нюансів, але два одинакові випадки не знайдеш
    так само і кому яке лікування, які емоленти підійдуь теж індивідуально
    я вже стільки надивилася на ті алергійки діток, бо десь спілкувалися, показували мами одні одним діток і їх висипки))) тут важко дійсно щось порадити комусь, лиш методом проб і помилок у свому конкретному випадк
    може ще лікар толковий раду дасть, але нажаль одиниці з одиниць глибоко вивчають питання і вміють аналізувати, деколи дуже бракує доктора Хауса))
     
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    мені цікавий склад