Приготування до весілля

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Sashen’ka, 5 Листопад 2007.

  1. EineKleine

    EineKleine Well-Known Member

    @pullitko, в нас хоч і людей більше було, але якось хотілося теж, щоб найменше метушні. розписалися в інший день перед тим, неурочисто.

    зранку в день весілля навели марафет, без всяких викупів і т.д. поїхали на фотосесію годині в 10 певно, на 13.30 було вінчання. потім фотосесія з гостями і в ресторан на 16.00 до 24.00 (в нас до ранку весіль не гуляють)))
    на рахунок музики для мене то було дуже важливо, тому взяли таких, що подобалися нам (але не зі Львову, тому не надто дорого обійшлося))
    Можна замість музики живої взяти діджея якогось, була на такому весіллі - теж дуже круто. файна підбірка пісень, сучасно і гарно)
    Можете самим скласти список пісень і поставити...

    а от ведучого на весілля, на мою думку, брати треба обов*язково. зараз багато гарних є, без всяких конкурсів-перевдягань і т.д. він все організує гостей, порадить-підкаже. в нас був чудовий ведучий, свято пройшло рівненько-гладенько. дуже рада, що взяли (хоча спочатку теж не хотіла, згадуючи стереотипних горе-тамадів, яких не переслухати-не переговорити + страшні конкурси)) :connie_pull-pigtail
     
  2. pullitko

    pullitko New Member

    Цікаво) А як то воно виглядало? Молодята в своїх нарядах і на дискотеку?)А вони перед тим замовляли столик в клубі чи воно вийшло спонтанно?)
     
  3. pullitko

    pullitko New Member

    Супер. Я вас знайшла!)напишіть будь ласка у приват подробиці церемоніії. Я теж хочу щоб була справжня.але кажуть що в ЗАГС всеодно треба потім піти щоб поставити підпис.Наперед вдячна)
     
  4. pullitko

    pullitko New Member

    Бачу тут зібрались знавці звичаїв.це добре бо я в цих справах темна)
    То може ще мені хтось підкаже коли організувати це цілування хліба чи короваю з рук батьків (це і є благословення так?) якщо вдома нема можливості зробити .Ми просто виходимо з дому і їдемо в церкву.А звичай дійсно гарний.бо тільки батькам завдячуєм тещо маєм..
     
  5. pullitko

    pullitko New Member

    я теж налаштована на такий формат. А скільки годин тривало святкування? і як виглядав таймінг тобто сценарій такого весілля?дякую)
     
  6. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Скільки тривало весілля не знаю, бо ми не дочекалися кінця, а поїхали додому десь 1.30-2.00
     
  7. Lesya Vihot

    Lesya Vihot Well-Known Member

    в мене було таке весілля )
    спочатку був шлюб без попередніх викупів , потім фотосесія
    а потім молодята пішли святкувати в ресторан з родиною , людей було приблизно 20 , трошки побули з ними
    і пішли з друзями святкувати в нічний клуб, наскільки я розумію попередньо це було так сплановано :)
     
  8. Carrie

    Carrie Member

    @pullitko я нас не було викупу зранку, і всілякої метушні, але благословення батьки нам давали дома, перед тим як ми поїхали
     
  9. Nett

    Nett Member

    Я спершу одне уявляла, а вийшло чуть по іншому. Було ось так: свати прийшли на браму з короваєм. Піднялися додому лише батьки, ми наречені і дружби з дружками. Батьки прочитали спеціальну молитву на благословення тримаючи сімейну ікону, побажали гарної долі і ми поклонилися. Все було спокійно, лише з близькими, тому так було для нас найкраще :)
    З короваєм нічого не робили, свати його зі собою принесли, а потім його зі собою в ресторан взяли. Перед входом в ресторан або вже в ресторі (можете ще з тамадою обговорити) батьки або староста може тримати коровай. Ви відлуплюєте коровай, макаєте в сіль або мед і годуєте один одного. Ще можна, щоб всі гості скоштували кусочок макнувши в мед - це вже за бажанням. Але в нас цього не було, бо в нас сценарій трішки по іншому розвивався, то ми його просто на наш стіл поставили :) А головне, щоб вам було комфортно і не було ніяких традицій через силу, бо "так треба" і все буде добре :)
     
  10. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    В нас на благословенні короваї тримали старости, мами - образи вінчальні, батьки - хліб.
    то один хліб і один коровай лишили в церкві, а другі - взяли з собою в зал. При зустрічі в зал ми відкушували хліб (або відлупують. Як ведучий здеригує) і макали в мед та годували один одного.
    Під час дарування коровай стояв біля нас.
    А тоді мами брали рушник зпід короваю, зв"язували нам міцно рука до руки ним і заводили в зал за стіл . Це в різних містах і місцях свої традиції.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Останнє редагування: 1 Березень 2017
  12. Zaychatko

    Zaychatko миється в бані

    Дівчата. привіт)
    читаю Вас давно. а зважилася написати лише тепер. організовуємо з коханим весілля, плануємо на вересень. хочемо робити його на 18 осіб, лише щоб найближчі були: мами тати, брати та сестра з сім'єю, дідусь та хрещені батьки нареченого. Звідси в мене питання: чи потрібно тамаду замовляти? тобто такі організаційні речі типу завести до залу, покерувати спочатку трохи може зробити мій брат..а от чи треба коли всі гості разом, таке тісне коло тамаду на весілля?
    по часу плануємо до годинки 12 ночі, не довше.
    і ще не знаю щодо викупу: в мене з родини усі одружені, тато мій помер, хрещений не змолже бути присутній..якось так боюся того викупу - може не робити його?
    вроді і час ще є..але мандраж страшенний..щось моежет порадити щодо тих питань, будь ласка?)
     
  13. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Я не "дівчата", але з вашого дозволу, прокоментую. Найменше весілля, яке я вів - 23 гостя + молодята (без дружбів/дружок, половина гостей родина). Молодята також сумнівались, чи потрібен ведучий, тому домовились зі мною на 3 години роботи, а потім родина мала їхати додому, а молодь в нічний клуб. В результаті зі мною вони були 4,5 години і в клуб поїхали майже всі. Зі слів молодят, вони не думали, що з такою кількістю взагалі може бути весело, думали просто поїсти з родиною, а мене взяли щоб хоч трішки організувати процес. Але це не стільки моя заслуга, скільки позитивне налаштування гостей. Моє завдання звелось до того, щоб правильно все спланувати, зацікавити гостей (організували невеличку виїзну церемонію з участю гостей) і не зіпсувати їм настрій недоречними жартами чи розвагами.

    Тому, ви краще знаєте своїх гостей. Якщо всі веселі і є принаймі кілька "заводіл", які будуть задавати тему вечора, можливо можна обійтись і без ведучого, адже часом люди вдома день народження роблять на більшу кількість гостей))) Щоправда, чи буде це застілля схоже на весілля чи на просто вечірку - залежить від обставин. І протилежний випадок - якщо гості будуть дуже формально ставитись до весілля і прийдуть "для галочки", то малоймовірно, що найвність ведучого щось змінить.

    Я б радив зустрітись із кількома ведучими (можна і зі мною :girl_cool:), озвучити їм вихідні умови, послухати їх пропозиції і тоді зрозуміти, потрібні вам ці послуги чи ні. Категоричних протипоказань щоб не брати ведучого немає. Якщо вирішите обійтись без ведучого, то спілкування з потенційними кандидатами може дати вам якісь ідеї, які ви зможете використати самостійно:)

    По часу - якщо більшість дорослі, то краще взагалі планувати не до 12, а навіть до 11. Але ще важливе питання, коли починати. Бо якщо почати в 16, то чи з ведучим чи без гості втомляться. Бо якщо гостей багато, то вони, умовно кажучи, чергуються на танцювальному майданчику і в розвагах. А якщо їх лише 18...

    Викуп абсолютно не є обов'язковою процедурою (якщо це не є важливо для вас особисто або для дорогих вам людей - наприклад якщо дуже хочеться потішити бабцю). Часом взагалі наречена ночує в готелі, там знімають "ранок нареченої", туди приїзжає наречений і нема ніякого викупу/брами. Якщо ж викуп треба, то не бачу проблеми у вашому випадку - викуп запросто може провести дружка (дружки): кілька загадок, кілька завдань та й по всьому, можна без грошей/горілки.

    Якщо не секрет, уточніть, в якому ресторані ви плануєте святкувати? Є ще технічний момент, якщо ви не орендуєте весь ресторан, а лише частину залу (так часто роблять, якщо гостей мало), то за сусідніми столиками будуть сидіти сторонні люди і вам адміністрація може не дозволити свого ведучого з колонками, музикою і т.д.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Rokss

    Rokss New Member

    Дівчатка, привіт!
    Порадьте хорошого візажиста на весілля!
    Просто хочу ніжний мейк, а не грим...))))
     
  15. Xristy

    Xristy New Member

    Дівчатка, привіт
    Хтось має якусь інформацію про виїздну церемонію?
    Скільки коштує це в РАЦС?
     
  16. Xristy

    Xristy New Member

    Порадила б візажиста Наталя Мокрій в фейсбуці її роботи можна глянути і сконтактуватись. Професіонал своєї справи!
     
  17. Kydriawka

    Kydriawka Member

    Порадьте, будь ласка, з власного досвіду людину для постановки першого весільного танцю. Буду дуже вдячна)
     
  18. Pomadka

    Pomadka New Member

    Підкажіть, де у Львові можна замовити коровай на весілля? Бо в інтернеті знайшла лише замовлення за телефоном, а хотілося б поїхати, подивитись і замовити) Можливо хтось замовляв і знає)
     
  19. zlatozvjeta

    zlatozvjeta Member

    На Краківському є невеликий магазинчик з короваями і солодощами. Брали там і я, і мої знайомі, дуже задоволені. Ціни адекватні, дивитесь по каталогу (дещо є і в наявності), замовляєте на конкретну дату, даєте завдаток і забираєте в домовлений час.
    Причому там є як "багаті" кількаповерхові, так і маленькі і стильні, одним словом на любий смак.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Olenka Matviikiv

    Olenka Matviikiv Well-Known Member

    мені дуже подобається роботи Mariya Vanchak. вона є на фейсбуці. макіяж останнім часом роблю лише в неї. також, вона і зачіски робить.
    --- дописи об"єднано, 18 Вересень 2017 ---
    я коровай замовляла в Лапаївці (5 хв. їзди від Метро на Городоцькій) в п. Слави. і не лише коровай, а також і випічку на фуршет, тістечка і солодке гостям додому. в неї дійсно дуже смачна продукція і великий вибір. якщо цікавить - номер в ПП
    до неї можна приїхати, вживу поговорити, домовитися про все так, як ви хочете. приймає вона лише за попереднім записом - в неї дуже багато замовлень
     
    Останнє редагування модератором: 24 Вересень 2017
    Reason for edit: несанкціонована реклама