Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Osin, 8 Жовтень 2014.

  1. analastanka

    analastanka тень на стене

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    Чому "ніби то"? ОК приймають і у лікувальних цілях також, це нормальна практика. Адже гормональна терапія - це не тільки прогестерон)
     
  2. Luika

    Luika Member

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    Саме так, за кілька днів не поправитесь, а прогестерону там мікродози, тому не переживайте. Я приймала пів року, то трохи поправилась, але за місяць-два все стає на місце. Поправляються не від самих гормонів, а тому, що вони впливають на обмін речовин, і більше хочеться істи. Сам препарат хороший.
     
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    так, приймають, але не завжди потрібно. Лікарі досить часто стараються приписувати протизаплідні у лікувальних цілях, забуваючи що є і інші способи лікування. Тому коли вас лікують протизаплідними варто добре подумати чи варто і чи не можна лікуватись іншим способом.
     
    Останнє редагування: 10 Жовтень 2014
  4. analastanka

    analastanka тень на стене

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    ОК містять гормони, так само як і Дуфастон, і інші гормональні препарати. Чим ОК принципово відрізняються від Дуфастону, що ОК - страшна бяка, а Дуфастон - ліки?

    Тобто, як бракує прогестерону - то Дуфастон ок, альтернативи не треба, а як бракує іншого гормону - то тільки альтернатива, а ОК - то вже крайній вихід, коли вже помираєш? А чи варто доводити себе до такого стану?

    Хвороби бувають різні, деякі з них дійсно потребують лікування гормонами, що містять ОК. Таблетки не зло, зло - непрофесійні лікарі, які "заліковують" пацієнтів ліками, які їм не підходять.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    я цього не писала, просто сказала що треба шукати альтернативу.
    досить поширена є схема - викликаєм КД, а потім лікуємо протизаплідними (тут ще все залежить від хвороби). Мене так лікували, через півроку після "вилікованого", з'явилось те саме. Інший лікар назначив те саме, але тоді мені треба було рік сидіти на протизаплідних. Вирішила шукати як то можна обійти, і як виявилось можна просто і легко, але на то треба більше часу. +в мене нічого не було запущено і невпиралось у час.
    Тут писали правильно, якщо немає гормонів, то треба їх звідкільсь брати. Але наші лікарі часом забувають шукати куди ті гормони ділись, їм простіше нагодувати пацієнтами гормонами.
     
  6. analastanka

    analastanka тень на стене

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    Вибачте, якщо я не так зрозуміла, але "шукати альтернативу" богато хто розуміє "все, що завгодно, тільки не гормони!!!", а потім тою "альтернативою" доводять себе до жахливого стану, якого вже і гормони не вилікують...

    Шукати альтернативу теж треба "з розумом", і краще це робити з толковим лікарем
     
  7. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    Не поправляются и не худеют :) я пью дуфастон во вторую фазу уже с января месяца. Почти год. Пока мне гинеколог не сказала "давай ешь молочку и поправляйся" - я и не поправлялась.
    НО! Набрала на 2 кг больше, чем мне было сказано и вот сбросить их труднее, чем я сбрасывала раньше. Так что лучше держать себя в форме и не кушать лишнего, когда сидишь на дуфастоне ;)

    ---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

    точно-точно! Но я больше на фемостон виню, но у меня начались отеки. Как объяснила моя семейная врач, это от того, что гормональные препараты повышают риск тромбоза (вроде так?) и вызывают отеки. Назначила пить Нормовен по 1 таблетке в день. Отеки прошли через неделю и немножко ушел чуть-чуть вес - как раз лишняя вода :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kucheriava

    Kucheriava Well-Known Member

    Відповідь: Препарат "Дуфастон": пити чи не пити?

    Коли була вагітна старшим, приймала Дуфастон десь місяць, через три місяці після пологів важила своі 48 кг. Минуло п"ять років не поправилась ні на кілограм (хоч народила ще малявку).
     
  9. Osin

    Osin Member

    Почата нарешті пити "Дуфастон". Наразі ніяких побічних реакцій не помітила. Сподіваюся, так буде і далі.
     
  10. Patriotka

    Patriotka Member

    Я пила Дуфастон 3 місяці до вагітності і 5 місяців вагітності,ніяких побічних дій не помітила,правда за ті три місяці,що пила його до вагітності поправилась на 4 кг,але потім коли був токсикоз скинула їх.
     
  11. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А ви знаєте що той гормон з організму нікуди не дівається, він не виводиться і ніхто не знає коли і де він вилізе. Я не кажу, що його ніколи не варто приймати, але лікарі добряче зараз зловживають його призначенням. Призначають всім без розбору. Так само як, зрештою, антибіотики. Часом варто було б розібратися з причиною, а не боротися з наслідками. А гормони, при потребі можна і травичкою порегулювати, але то треба, знову ж таки, когось дуже грамотного в тих питаннях. Бо нашкодити можна на раз два.
     
  12. Baffy

    Baffy Active Member

    Книжка про дуфастон, кому цікаво (додаю файл) http://elenavolzhenina.com/ .
    Власне, автор якраз і пояснює, що прийом синтетичних гормонів блокує вироблення власних. Тим більше, що дуфастон (а також інші гм... аналоги прогестерону), діє далеко не так на організм, як природний прогестерон. Напр. вважається, що, на відміну від ОК, він не має ранньоабортативного (що при горм. контрацепції - один з механізмів контрацепції) ефекту, але автор це спростовує:
    Вважається, що цей препарат може відрегулювати менструальний цикл, але автор також це спростовує: це не менструації, а псевдоменструальні кровотечі (у випадку відсутності циклу до прийому).

    Далі пише про вплив на вагітність - з одного боку, дійсно знижує тонус матки, з другого боку - знижує БТТ і зменшується кількість поживних речовин в ендометрії, тому, на думку автора, це може бути причиною завмерлих вагітностей.
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 1
  13. Baffy

    Baffy Active Member

    А от відомий гінеколог-пролайфер Зореслава Городенчук каже, що цей препарат таки допомагає зберегти дитину до імплантації (правда, казала, що виписує не сам дюфастон, бо він якийсь шкідливий, а подібний за дією препарат).
     
  14. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    Була на прийомі в гінеколага, через те, що в попередньому циклі не було місячних. Узі в нормі, кист немає, лікар заспокоїв, що, можливо просто в даному циклі не відбулась овуляція, але таки призначив дуфастон. Знаю про його шкоду, то вагаюся чи приймати, чи таки дочекатися наступного циклу, можливо місячні самі відновляться.
     
  15. Khryska

    Khryska New Member

    Скажіть чи є хтось хто приймав Дуфастон через недостатню кількість ендометрію? Через скільки часу ви змогли завагітніти?
     
  16. olegignatenko

    olegignatenko Well-Known Member

    Пила Дуфастон під час вагітності два рази ( два курси), теж прописала моя лікар.
    Перечитала багато відгуків і все ж користь від цього препарату , в моєму випадку, перевищувала шкоду.
    Єдине, що було мені страшно закінчувати курс, то я його так помаленьку закінчувала , по таблетці відміняла, доки зовсім не перестала.
    Ніяких побічних ефектів не помітила.
    Ну , і я довіряла своєму лікарю )))
     
  17. Khryska

    Khryska New Member

    Звісно про довіру до лікаря в моєму випадку не може бути й мови) але не хочуть обнадіювати по термінах тому нічого не кажуть, а хочеться знати хоч приблизно...
     
  18. olegignatenko

    olegignatenko Well-Known Member

    Ну в моєму випадку - це було десь два місяці перший курс ( до відміни останньої таблетки ), другий курс - десь до 3-ох тижнів.
    Окрім дуфастону була ще купа всього різного ((((