Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Знаєте, що справді приниження? Що для багатьох-багатьох людей, які працюють, ці 130 гривень є не зайвими. І не зайвими не в сенсі "на чергову каву сходити", а на кілька кіло муки чи гречки...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  2. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    приниження -- це працювати за копійки. Чому гарують, а 130 гривень до гречки-муки бракує? Знач, треба іншу роботу шукати
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Взагалі то можуть не давати взагалі. За союзу скільки декрет був? Спочатку щось три міс, а потім, здається до року. І виплат не було, хіба молочну кухню можна було відвідувати.
    А де ті 130 грн беруться? З податкі, як платять працюючі люди і соц страх. А то що в конверті, неофіційно неоподатковується і в соцстрах не попадає. Так що то треба, на тих, хто прибутки приховує нарікати. Приблизно отак: ууууу вони дурять державу і ченез те допомога на дитину тільки 130 грн, навіть на памперси нема. Хоч не виключено, що і самі колись не платили. То тоді так: ууууу, я не платила податків, і тепер маю 130 грн, яких навіть на памперси не вистачає. Ну якось так.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Працювати чи ні, це особиста справа кожного, а от мінімальна з/п, прожитковий мінімум, які встановлює держава, і за який вона і пропонує працювати держслужбовцям, і іншим бюджетним сферам - оце приниження.
    Знаєте, я б сказала, що не на них, або принаймі не лише на них. Я вже (навіть, здається, в цій темі) писала, що та соціалка дуже нас гальмує. У нас величезний рівень оподаткування і не треба нас порівнювати зі Швецією - ми не можемо собі цього дозволити, не з нашим рівнем розвитку економіки. Звідси і приховані доходи, і тіньовий бізнез (ок, я розумію, що тут кримінал в першу чергу, але якщо спуститись на рівень малого бізнесу), люди звикли, що їм держава (така собі знеособлена субстанція) має дати, а держава (влада) печеться лише про чергову каденцію, тому краще зібрані з нас же гроші, поділити по 130 грн на всіх мам в декреті чи там по десятці до пенсії докинути - хай люди тішаться, бо "держава про них дбає" а те, що це все наші ж гроші, які можна було б пустити на розвиток...та кого це взагалі хвилює? Немає бачення майбутнього, стратегії якоїсь, живемо сьогоднішнім днем і кінця краю не видно, не видно, як то порочне коло розірвати.
    Якось дізналась про одних людей - ну реально багатії, навіть не просто заможний середній клас, про те, що вони оформили собі притягнуту за вуха інвалідність (обоє причому, чоловік і жінка), щось по типу гіпертонії (!!!) - тобто я мушу "скидуватись" і їм на пенсію, і всі інші також, котрі працюють на "принизливо малі" зарплати...і ще й красно дякувати, що держава мені дитину ростити помагає...та зменшіть моєму чоловіку податок, і він сам заробить ту "допомогу", та ще й зможе вкласти в розвиток бізнесу.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Дівчатка, що там чути за дитячі гроші? Комусь прийшли? Хто з району, що скажете?
     
  6. Sluhachka

    Sluhachka Well-Known Member

    Надіємося на завтрішній день)))))

    Надіслано від мого HTC Desire 210 dual sim, використовуючи Tapatalk
     
  7. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

  8. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    А знаєте, що ще приниження? Це коли людина змушена кидати роботу, щоб доглядати неповносправного інваліда. І отримує за це допомогу 28 грн. І змушена жити на мізерну пенсію цього інваліда.
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2016 ---
    А, і ще потрібно купу документів, щоб тебе призначили опікуном. І в соцзахисті ті ПАНІ носом крутять і футболять тебе, так ніби тобі призначають мільйон, а не нещасні 28 грн.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 3
  9. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Підкажіть, чи можна офіційно піти у декретну відпустку не в 30 тижнів рівно, а пізніше на тиждень-два? Ніде не можу знайти толкового пояснення. Як не перекладені статті про "Трудовой кодекс РФ", то пишуть "з 30-го тижня", але розуміють, що то 30 тижнів рівно.
     
  10. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В 30 тижнів ідуть не в декретну відпустку по догляду за дитиною, а на лікарняний у зв'язку з вагітністю і пологами. Можете йти на тиждень пізніше, на два, або взагалі не йти. Від цього лише залежить сума виплат за лікарняний. А вже коли він закінчиться, Ви оформляєте декретну відпустку по догляду за дитиною.
     
    • Корисно Корисно x 1
  11. Улянка

    Улянка Well-Known Member

    Скажіть, а якщо я не працюю і не стою на біржі праці, мені якась допологова допомога нараховується?
     
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Якщо ви маєте велике бажання ще попрацювати- то найвигідніший варіант оформити лікарняний, а свою роботу через наказ комусь делегувати. Ви цю роботу втконаєте, той хтось за вас зарплату офіційно отримає - і ввддасть її вам. Я,наприклад,працювала весь час- до родів і після
     
    • Корисно Корисно x 1
  13. maty

    maty Well-Known Member

    ні сума виплат не залежить від того,в якому терміні 30 тижнів чи пізніше ,почнеться передпологова відпустка- нараховують стандартні 56 здається днів
     
    • Корисно Корисно x 1
  14. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Так, дійсно можна йти і в 31 і 32 тижні ... пізніше думаю лікар не погодиться видати лікарняний.
    А сума лікарняних виплат від того взагалі не залежить, лікарняне видається на 126 днів одноразово, які оплачуються однією сумою.
     
  15. Shamna

    Shamna Мамуся

    Пустомитівський Приват є гроші
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Лікарняні то виплачуються, а от зарплата за той час -- ні. Тому, якщо людина хоче і лікарняні і зарплату -- то хтось мусить за неї ту зарплату отримати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. niamlyk

    niamlyk Member

    Дівчата, ще комусь прийшли гроші?
     
  18. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Шевченківський поки нема (((
     
  19. iriwa

    iriwa Особлива мама

    франківський приват - нема
     
  20. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    пустомити, прийшли гроші в обід