Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

  1. Inglor

    Inglor Well-Known Member

     
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а на що? знеболенн верхніх частин - шия, руки, воно більш "наслідкове". все решта вітається)
    ну і яякщо кололи "криво" - бо там треба методом не просто тику визначити, куди попасти, а вираховується за показниками + розуміти і бачити будову хребта, нервів, можливих "міграцій".
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    шляхом введення ліків в епідуральний простір НЕ РОБИТЬСЯ.
     
  4. Inglor

    Inglor Well-Known Member

     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
  6. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Йому могли робити і спинальну анестезію, і комбіновану. При простих втручаннях стараються робити власне спинальну. Бо вона починає діяти швидше плюс має менше ускладнень, порівняно з епідуралкою.При епідуралці більші ризики зачепити нервові корінці, що призводить до втрати чутливості. Взагалі для КР також більше показана власне спинаьна анестезія, а для обезболення природніх пологів- власне епідуралка, оскільки вона має більш пролонгований час дії
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    травматизація судин в епідуральній області,трошки більша доза анестетику може викликати навіть зупинку дихання. Якщо погано зроблена пункція, то це тягне тривале підтікання спиномозкової рідини і як нслідок- кількамісячні сильні головін болі ( вплоть до того, що у вертикальному положенні стає неможливо знаходитися через сильні спазми).Ну і найскладніший варіант- це травма спинного мозку.
    При проведенні епідуралки обов язково повинні бути під рукою усі засоби для реанімації.
    епідуралка не має особливо меншого впливу, тому що при епідуралці медикаменти мають теж достатньо часу для проникнення до дитини. Там навіть довший час початку дії анестезії. Після введення анестетику вичікується ще 30-40 хвилин перед тим як починати втручання ( а от при спинальній- всього 5 хвилин). Антибіотики мамі після операції теж вводять . Тобто власне для дитини ризики загальної і епідуральної анестезії- +- однакові. Просто для мами- ЕА при КР краще з тої точки зору що дає можливість одразу прикладати дитину до грудей і немає отого непримного відходу від загального наркозу. Хоча від ЕА також є "відхід": різкі скачки тиску, головні болі і запаморочення з нудотою ( власне через різку гіпотонію )
     
  9. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Щоб вже бути точними:
    Загальний наркоз
    "организм ребенка могут поступать наркозные препараты, угнетающее воздействие на мозг"

    ЕА
    "Может вызывать снижение сердечного ритма у ребенка, гипоксию, нарушение дыхания после рождения"

    Хрен редьки не слаще. Але той плюс, що при ЕА можна бути в курсі що там відбувається і одразу прикласти дитину - такий великий... Але ну її, то ЕА у Львівських пологових :sad: я з останнього загального наркозу з такими синцями на руках повернулася - не могли попасти, що з хребтом точно не ризикну. Ну хіба б знайти того анастезіолого, про якого ви казали.
    --- дописи об"єднано, 24 Грудень 2015 ---
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. NiceHouse

    NiceHouse Member

    Підкажіть будь-ласка,хто народжував з високою міопією-вас кесарили чи були природні пологи?
     
  11. Kristochka

    Kristochka New Member

    скільки часу тримають в лікарні після КР?
     
  12. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    4-7 днів. Куму прооперували, все добре - на 4 день додому, я мала ускладнення, то тримали 5 днів і далі я вже просилась додомцю, братова мала капітальні ускладнення, то більше тижня тримали. Все залежть, як пройде операція.
     
  13. fialka

    fialka Member

    Мінус не має значення, головне стан сітківки та очного дна
    Підіть до офтальмолога проконсультуйтесь
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. basia

    basia Well-Known Member

    я народжувала. Спочатку був огляд окуліста, де червоною ручкою написано - "виключити потужний період". Пропонували щипці, я відмовилась. 2 вдалих кесарських, без ускладнень. 2 здорових дітей.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. катенок

    катенок Well-Known Member

    Дівчата,ще запитаю в цій темці.
    Тиждень після кесарського. Виписали нас три дні тому,в той самий день зняли всі пов"язки, шов саморозсмоктуючий.
    Питання таке. Ну поболює при вставанні,різких рухах - це ясно...Мене цікавить складка над швом. Це не те що складка, а такий горбик болючий дуже, торкнутися до нього боляче реально і онімівше(ну це наче нормально). Складається враження,що цей горбик - це набряк тканин постраждавших при розрізі-зашиванні матки і т.п....Сам шов заживає дуже гарно..мене смущає ця складка. Може можна щось зробити,щоб зменшити той набряк.Казав при виписці лікар - з часом все зрівняється..Побачим.Вчора почала саму ту складку мазати траумелем,не знаю треба не треба,але думаю не зашкодить.
    Підкажіть,хто мав досвід КР.
     
  16. basia

    basia Well-Known Member

    Цей валик(горбик) у мене з часом поблід, перестав виступати над здоровою шкірою, а затерплість залишилась. Я звикла, мені не заважає. Шов розташований так, що навіть в найменшому бікіні не видно. З роками я просто забула, що там щось є.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А що окуліст каже? В мене зір поганий, не пригадую що там окуліст писав в поліклініці. Я ходиласв Окулюс, там мені подивилися очі на різних апаратиках, і сказали, що можна народжувати самій. Бо не зір має значення, а стан сітківки. Якщо сітківка в нормі, то тоді є тільки тв ж самі ризики, що і у людини з 100% зором. Я сама народжувала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. катенок

    катенок Well-Known Member

    В мене він той горбик не червоний,а просто твердий такий набряк,до якого боляче торкнутися...в моєї сусідки по палаті мені здається такого не було,хоч кесарили нас в один день.
     
  19. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    На протязі 40днів Ви можете в любий момент звернутись до лікаря. Не панікуйте і зачекайте.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    @cjomcjomka а то в Данкова нормальна практика прикладати дитину прямо на столі чи то як виняток? може є надія що мого малого теж приклав?
    Дівчата, а чи реально у Львові ПП після КР? і в яких лікарів? Кума народжувала в Рівненському пренатальному, то казала що ніхто навіть не натякав на другий КР, то що потім в процесі пологів шов не витримав і таки прокесарили то вже інше питання, але загалом вони ніби тільки за ПП. Чесслово, задумуюсь над тим щоб їхати в Рівне