"Натуральні" мамусі (і не тільки для мамусь)

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 Листопад 2013.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Гарна теорія. Але в нас в рік вже був карієс. Без чищення. І дитина солодощів не знала, їла багато яблук.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я не відстоюю її істинність, бо не знаю. Але схиляюсь до думки, що тут №1 - генетика, чи внутрішньоутробна закладка, а чищення/нечищення принципово ситуацію не змінить: або вилізе все одно, або будуть здорові. Просто дає відчуття мамі, що вона робить "все можливе".
    Просто як так подумати, то трохи з опери " і гм шкодить зубам", з пів року треба чистити, і навіть після молока чистити - чи могла природа так запроектувати? Сумніваюсь. Щось так комерцією попахує і трохи надмірною "чистюльністю", яка притаманна сучасному суспільству.
    Може зараз екологічні фактори не сприяють добрим зубам, тому ця проблема поширена...ну, це так, інформація для роздумів.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    я в малої помітила на зубчику дірочку. а як таким малим дітям лікують зуби?
    моя ніяк не хоче почистити зубки, плаче капець

    ну і по темі, а ви щось чули про місвак? кажуть що він дуже корисний
     
  4. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    або стримає. я за чищення зубів, якщо дитина на прикормі.
    ми так стримали 4 зуба, ну а два кришаться по трохи.
    але в нас генетика, на жаль
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Та скільки тої комерції - не важливо чим чистити, хоч і просто щіткою.
     
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Та всяке буває. І силою чищу. Лікар сказав поки не лікувати, а старанно чистити.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Думаю, завжди варто враховувати співвідношення користь/шкода від зубної пасти. Особисто я ставлю під сумнів абсолютну безпечність дитячих зубних паст, навіть тих, що вважаються екологічними. А якщо враховувати те, що більшість маленьких дітей не вміють цю пасту випльовувати, то вважаю, що якщо вже чистити дитині зуби, краще робити це без пасти.
    А взагалі, погоджують із цією думкою
    Це стосується як зубної пасти для дітей, так і багатьох інших "необхідних" речей, перелік яких може бути дуже довгим ).
    Ну але це тільки моя думка, і я її нікому не нав'язую.
     
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Але більшість таки купує "дитячу" пасту, маленьку щіточку, яку треба регулярно змінювати...так само, як приймати щодня чи двічі на день душ з гелем і кремом після...ну, це мої аналогії і роздуми, повторюсь, як правильно - не знаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну хто купує? багато толкових педіатрів радять мало не до 2 років без пасти чистити, так само як не всі з 3-4 міс починають прикорм, як пише на баночках-пюрешках
    так само стоматологи радять дуже ніжні щіточки вибирати, а не будь які з написом від 0 до 2-3 років (чи від 6-12 міс)
    але то тре дивитися на кожен конкретний випадок, ми почали в 1,5, але вже були плями карієсу, правда думаю що причини появи інші ,явно не відсутність пасти))

    щодо складу пасти, а ви думаєте що склад того овоча чи фрукта який купили дитині супер безпечний? та навіть домашнє вирощене, може мати купу всього залежно від ряду факторів (в моєї бабусі картопля з городу показує нітратів вище норми, може тому що трохи гірська місцевість, якщо хтось з сусідів вище щось собі сипав - могло з дощами і тд. перейти)
    виходячи з сучасних реалій, безпечний склад пасти цілком компромісний

    щодо часу - найперше не у всіх в півроку зуби почали рости
    станом на рік декілька зубів і декілька впроцесі) плюс я писала за підвищену слюнявість до року, вона теж помічна
    тобто моя думка - я б до року відносно парилася, але таке нікому не можу радити, бо все індивідуально
    треба тримати на контролі, а не так як це було в попередніх поколінь - ітак повипадають, що там ними паритись
    ну і час прорізування зубів що не кажіть теж важливий, чим раніше, тим небезпечніше відкладати догляд

    то я свої аргументи виклала, але в якійсь мірі згідна з тою позицією))
    подруги прабабуся покійна завжди казала що тільки тканинкою протирає зуби і до глибокої старості мала свої рідні, казала що тою хімією мастити не буде) ну і теж знаю людей, які рідко чистять зуби, голівудської посмішки нема ,але чомусь зуби не псуються в них) ну майже))
    але сучасні реалії такі, що не витримують те що закладено природою, екологія не та,хвороби молодшають і втрачають вік, ну ви поняли
    тому я ще погоджусь про неефективність фтору але щоб не доглядати за зубами варто і умови привести наближені до камяного віку
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ну я, наприклад, купила). Тільки потім передумала користуватись.
    Думаю, що купують, ще й як: якщо ті, хто в цій темі обговорюють безпечні пасти (а значить і купують), то чому б тим, хто не заморочується "хімією в хімії", хто не уявляє інтимної гігієни без спецзасобу з аптеки чи миття горнятка без плину, не купувати?
    Моя прабабця мала чудові зуби, десь там під 70 вперше потрапила до стоматолога, а чистити почала, коли вже випускали ті зубні порошки, ну, так, навскидку, їй було більше 50. Ясно, що вона пила інакше молочко, ніж я, і взагалі жила інакше. Але я до того веду, що багато нам і нав'язують (тобто колись і архаїчного зубного порошку не було): візьміть огляніться на 15 років назад - то купи з тих сьогоднішніх засобів косметичних не було і ми не знали, що воно "нам треба". А тепер все треба: і гель інтимний, і пілінг, і бальзам на п'ятки, і прокладки щоденні, і шампунь щодня...як то жилось без того раніше?)))
    Ще розкажу в підтримку тої теорії (основне там, наголошую, що зуби мають властивість самоочищення, тобто це не тотожне просто ходити з брудними зубами) приклад з миттям волосся. Колись я вважала, що в мене жирне волосся і мила його раз в 2-3 дні. Якось натрапила на "еко" шампунь, де писалось, що SLS, силікони сприяють притягуванню бруду, тому часто потребує волосся миття, чим частіше змивати природну секрецію шкіри, тим інтенсивніше вона утворююється, тобто жирніє голова, і що, гляньте на радянські норми. Я глянула, і там були такі рекомендації: для жирної шкіри - раз в тиждень, для сухої - раз в 3-4 тижні (Ви собі уявляєте дорослу людину в сучасному світі, яка миє голову раз в місяць?) Одним словом, переживши період адаптації, я тепер мию голову раз в тиждень або й 10 днів, повірте на слово, з брудною головою не ходжу)
    Бачите, тут це питання в основі - чи здатні наші організми бути здоровими, як це задумано природою, зважаючи на те, що ми п'ємо, їмо, чим дихаємо і взагалі, як живемо. З одного боку, ми віримо в природні пологи без штучного окситоцину (народжували ж наші пра-пра-пра...), в те, що наше грудне молоко ідеальне (не зважаючи на те, що ми їмо)), не хочемо приймати штучних вітамінів під час вагітності, віримо, що природа про це подбала. В інших же питаннях не віримо: наприклад, боїмось бруду, вважаємо, що без зубної щітки не мати нам зубів, без імуностимулятора не подолати ГРВІ, без шапочки немовля застудиться в 25С і т.д. А як воно насправді? Який баланс в кожної конкретної людини, наскільки кожен організм має запас стійкості, щоб адаптуватись до умов (які, знову ж таки, різні) і при тому втратити/не втратити свої функції...Вихідні дані різні, генетика, умови, середовище - питання відкрите.
    Короче кажучи, то такий трохи "ліричний відступ" від зубів, просто роздуми.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    скільки часу він тривав? і як виглядало волосся? я хочу почати поки ще в шапці ходжу)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Виглядало - брудним( А по часу точно не пригадаю, ну відносно не довго - я щось хворіла, і якраз скористалась моментом відтягнути миття одразу на кілька днів, досить суттєво, потім повторила, потім додала ще кілька днів, і волосся по-трошки трималось чистим довше. Якось вже детально не пам'ятаю, за кілька таких підходів. А потім намітилась межа, яка вже не пересувається (але навіть тоді на вигляд волосся все одно краще, ніж колись було на 2-3 день). Ну і я перейшла на шампуні без SLS.
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    то ви вже мили екошампунем?
    тобто, суть не лише в натур. шампуні, а ще і в одночасному відтягуванні миття?
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та, думаю і одне і інше має значення.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    чи хтось має рецепт антистатика для меблів - дерев"яяних і не дуже? @Mansikat , @Almariel , @Багіра , @AilataN , @Liliyah Romanova @Sera , @famenlviv
     
    Останнє редагування: 11 Лютий 2016
  16. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    дівчата, а глину можна в аптеках купувати чи вона теж може бути зі шкідливими домішками?
     
  17. maavka

    maavka Well-Known Member

    Яким екошампунем ви користуєтесь? Я поки що мию шампунем Яка, sls нема, але щось мені здається що там є якась подібна хімія до sls. Я також чула про те, що колись мили голову рідше і волосся так не жирніло, по інтернету дивились, то писала одна молода жінка, екстремалістка) що миє голову просто холодною водою з джерела)) (живуть біля джерела) і що в неї покращилось волосся, вона також поступово до того прийшла, миє раз в тиждень. Загалом інші люди миють всякими травами, роблять самі шампуні, додаючи луг і т.д. Тому цікаво чим ви користуєтесь.
    Як вже писала, мию "Яка", раз в тиждень(Банально не маю часу частіше мити голову) вже довгий час, і волосся брудним не виглядає, але таке собі, не пишне

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Зараз - White Mandarin, раніше була Яка - мені більше підходив, наступного разу знову куплю.
    так - ПАРи природного походження: Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside і інші, що Sodium... Disodium...Potassium..- це мильна основа, солі жирних кислот, переважно з кокосу, з мигдалю, з оливки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    і я експериментую))
    кілька разів мила житньою мукою. миє гарно, не проблемно приготувати, поки недоліків не бачу. якщо хтось щось знає, то кажіть. бо поки чула тільки позитивні відгуки.
    після змивання наношу бальзам ручної роботи. такий мені дівчинка класний зробила, я ще такого не мала. волосся шикарно розчісується. навіть засоби для розчісування не давали мені такого ефекту.
     
    Останнє редагування: 2 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 3
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Жовтками колись мила, добре було.