меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Так, в мікрохвильовці,хоча б на 30 секунд.
    Ну основна їжа це само собою тепле.
    А банан почала давати ближче року, тому вона просто пробувала ручкою, чи з холодильника чи теплий. І якось методом проб я це визначила. Яблука давала раніше, то думала, що просто не любить, давала постійно, а вона ні в яку. Через місяць чи два, коли підігріла, тоді з'їла. Те саме з водою, попробує ,що літня несе мені, я ставлю 200 гр теж на 30 сек і тоді п'є.
    І хотіла б відівчити, а як? Горло як виявилось у нас слабеньке. І абсолютно не через це. Кожні зуби починаючи з перших, супроводжувались червоним горлом.
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я давала ще до року, в супчик. Тоді вже м'яса/риби не даю.
    Іноді буває і сам смачний, солодкий, ну і + олії, сметана. Я роблю "борщ", просто підмішую печений потертий в суп, бо у вигляді салату син наразі не їсть.
    дітям потрібні всякі жири, і холестерин в теж, тому сметана буде корисною, вона і фосфоліпідами багата. Ви ж масло даєте дитині? Воно ще жирніше. Взагалі дітям перших років не обмежують жирність молочного.
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А сметану яку? Магазинну? Я щось базарну бтюся малому давати.
     
  4. kristina

    kristina Well-Known Member

    Переходжу я потихенько в цю тему. Зайшла сьогодні в тему корисності для вас, хочу розширювати меню. Для мене такі продукти як сочевиця, нут, зелена гречка нові. Вони не є дешеві так щоб для всієї сім'ї готувати,тому собі ми їх не купували, а для дитини треба. Яку обрати сочевицю, червона чи коричнева, чи після року давати нут чи кус кус. Олію лляну ми купуємо час від часу, але чи діткам можна, вона ж корисна. Хочу попробувати вівсяні пластівці сиродавлені напротивагу каші вівсяній мілупа.
     
  5. maavka

    maavka Well-Known Member

    Лляну олію даю ще з 8 міс. Мама казала, що супчик треба конче чимось заправити, маслом чи олією, от я вирішила олію лляну давати туди. Бо вона має найбільший вміст омега3 жирів (навіть більше ні в риб'ячому жирі). А дітки до року якраз дуже потребують ці жири, вони є в материнському молоці.
    Але я ще визначаюсь де би краще купувати. На базарі купуємо свіжу (питаюсь дату ), але навіть якщо я в холодильнику зберігаю, в темному місці, то вона через місяць стає гіркіша, напевно треба кожного місяця купувати. З супермаркету олія так не поводиться, то я і не купую там. У магазині Смак життя ще можна, так там тепер самовивозу вже нема, тільки доставка.
    Також ще даю гарбузову і кедрову олію

    Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А нашо вам того кускусу? Ми їмо всією сім'єю, коли треба дуже швидко поїсти, але прям щоб купувати окремо для дитини...
    Вже краще пшеничної крупи зваріть.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А поясніть, будь ласка, чому. Чим відрізняється жирність м'яса від жирності сметани? Я вже зустрічала таку думку, як Ви кажете, але пояснення для себе на разі не знайшла.

    Дівчатка, а ікру після року вже можна пробувати давати?
     
  8. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Я щось жодного разу не купувала дитячого харчування, варили в прикормі звичайні вівсяні пластівці, що ми імо, крупи різні гречана, кукурудзяна, пшенична, ячна, з молочком блендерю, тобто мала ість те, що імо ми плюс ГВ. Нащо заморочуватись, хіба так не можна?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я десь писала що так не можна ?
    Гречка , рис, пшеничну я варю ту що і ми з самого початку прикорму. Вівсянку я не люблю і кукурузну дома не їмо, то на той момент мені було простіше купити. Вагалі до 9.5 практично одне гв, потім почала їсти все зразу.
    Зараз хочу переходити на звичайні каші, власне вівсянку і ту ж дешеву кукурудзяну, впорівнянні з дитячими. Хіба так не можна :)
    Цікавлюсь сочевицями , нутами, кускусами, чи дають дітям бо ми не готуємо такого.
     
  10. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, а кунжутову олію діткам можна? І де саме на базарі лляну купуєте? Я щось ніколи не зустрічпла, то в сільпо купувпла, але для себе, тепер думаю і малому трошки давати.
    --- дописи об"єднано, 12 Лютий 2016 ---
    Я б ікру ще не давала, хіба точно впевнені в іі якості. Бо іі можуть всякою фігнею консервувати. Колись я тут на форумі відкупила у форумлянки трошки ікри ій десь з камчатки чи звідки привезли. Одним словом з перших рук, я так розумію витягли з рибини, підсолили і привезли. То вона дуже мало могла зберігатися, але дууууже суттєво відрізнялася від тих, що є тут і по смаку і по вигляду.
     
  11. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Дитині після року потрібно пробувати і жирне м"ясо теж.
    І правильно сказано було
    і олію даєте. Не розумію тої паніки навколо жирних молочних продуктів.

    Я б ні за що не давала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Я не створюю паніки, я попросила пояснити мені чому діткам перших років не обмежують жирність молочних продуктів. Я розумію, що вживаємо і масло, і олію, але поруч з тим і дорослим не рекомендують жирного. Хотіла розмежувати для себе ці поняття. При чім тут паніка?
    Певно маєте досвід розбавляння, так?:girl_haha:
     
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Жирність - не відрізняється, ті ж самі насичені жири (і в яйцях, до речі, теж). Чому ми їх боїмося? Тому що вони є джерелом холестерину, надмір якого спричиняє проблеми із судинами (а це ще залежить від індивідуальної здатності нейтралізувати зайве). Але холестерин - це незамінна речовина для нашого організму, вона використовується для побудови клітинних оболонок. В перші 2 роки життя відбувається бурхливий ріст, найперше - мозку, тому вважається недоцільним обмежувати холестерин (це ж не означає, звичайно, що ми годуємо дитину маслом замість каші). І також мають бути в раціоні моно і полі-ненасичені жири у вигляді олій і риби, звісно.
     
    • Подобається Подобається x 4
  14. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Ключове слово "надмір")))))
     
  15. Yulia

    Yulia New Member

    Дівчата поділіться своїми рецептами підливок і соусів для маляток, бо ідея для урізноманітнення зацікавила, а як приготувати з користю для малечі не знаю.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Дівчата, а скільки ваші дітки 1-2 роки, що на гв, п'ють?
    я часом роблю бешамель (на молоці чи бульйоні) і томатний (наразі є заморожений з літа) з часником, цибулею і маслом. Можна ягідний до м'яса спробувати - щойно така ідея з'явилась. По суті, багато які овочево-фруктові пюре можуть бути як соуси. У нас з останнього ще в фаворі запечені гарбуз+яблуко+цибуля+трошки спецій (базилік, каррі, сіль) у вигляді пюре.
    --- дописи об"єднано, 1 Березень 2016 ---
    О, ще ж соуси на основі йогурту: дзадзикі (але, він літній, звичайно), або йогурт+трошки квашеного огірка+фіолетова цибуля, дрібнесенько порізані.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не знаю де спитати, але маю трохи дурне питання. Коли дітям можна їсти мариновані овочі?
    Так, я в курсі що вони і дорослим не дуже корисні, але Влад (2,5) так труситься коли хтось їсть огірок з банки, що я вже кілька разів давала йому десь четвертинку:blush:. То сильно зле?
    Квашених не маємо :sad:
     
  18. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Розділіть собі мух від котлет. Колись була така думка, що холестерин шкідливий, тому масово почали відмовлятись від масла, сметана, йогурти, кефір знежирені.
    Якщо коротко - суть в тому, що шкідливий надлишок жиру (їсти цілий день канапки з маслом ). А в принципі холестерин дуже потрібний організму. А також ці знежирені молочні продукти і спреди-маргарини замість масла, несуть шкоду для здоров*я. Погугліть, зараз є дослідження, нещодавно бачила кілька статей про це, російською.
    Щодо дітей - їм потрібен жир, бо 1) тренується підшлункова, 2) від 1 до 2р. потрібно багато холестерину для мієлінізації нейронів мозку. Спеціально уникати жиру не потрібно, так само як і навпаки - силою напихати теж не варто.
     
    Останнє редагування: 2 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  19. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, чи даєте ви дітям перловку? Якщо так, то з якого віку?
     
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    О, і моя мала так. Але маю квашені, вона не їсть, трохи смокче розсіл з огірка. Баба каже, що то через глисти.
     
    • Подобається Подобається x 1