Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    тема є продовженням цієї

    Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

    Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

    Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

    Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком
     
    Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    не беріть чоловіка з собою. воопше і навіть в коридорі сидіти. в нього буде такий "настрій і настрой", що ліпше не треба. от якби мож було сказати - в 9 схватки, в 10 ти приїхав за дитиною, ну ладно, в 10.30 - купив мені водички, ну то так, ніби і задіяний, і процес "зрозумілий", бо інакше всьо атк нелогічно, непослідовно, а ще як лікар зробить вигляд "щось тут не так", то все - йому буде байдуже що і як вони будуть робити.
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Я як народила першого синочка, то нам виклали малюка зразу на груди і лежали ми довго, годину точно, а може і більше, були б всі 2 години, якби мене не шили, а тоніше якби я не почала кричати на останніх швах))) Це було в Медінституті.
    А меншого на Мєчнікова, то відвоювали з чоловіком і то з криком, вже як гаркнув мій чоловік на них, то вони зрозуміли, що нічого не зроблять по своєму. Поклали мені на груди одноразову пеленку, а на неї малюка. Я в нервах аж крикнула, щоб "на дупу" собі ту пеленку поклали, чоловік пеленку забрав і поклав мені манюню. Я була в шоці з того медперсоналу тупуватого, особливо з тої дитячої, яка була на пологах(((
    Висновок один. Йдучи на лікарняні пологи мусиш бути максимально обізнаний в своїх правах, в різних ситуаціях, котрі виникають, а ще з бойовим духом))). А коли є збоку людина, яка теж обізнана і здатна постояти за твої права - це величезний +. Бо з породіллею їм легко спорити і не звертати увагу на її слова, а вже з людиною збоку важче.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    А чому ви такі категоричні? Мій йшов на пологи з протоколом) Я чітко поставила йому завдання прослідкувати, щоб мене не напрягали за стимуляцію, щоб не було витискань і за тепловим ланцюжком. Ну і якби так було щось "не те", я просила чоловіка вимагати чіткої аргументації всіх дій в лікаря


    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Як не чоловіка, то маму чи подругу, але когось треба брати на пологи. Іноді в аптеку тре збігати, в туалет допомогти сходити, підтримати на переймах, та багато чого... Одній породіллі дуже важко навіть психологічно.

    Мені дитину як виклали на живіт, то накрили одноразовою пеленкою. Я час від часу постогнувала коли шили, бо знеболення в якомусь місці чи не взяло чи що, але дитину ніхто й не думав забирати, тільки казали добре притримувати за голівку і дупку.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Тут дуже від чоловіка залежить. Хоча, мій на перших пологах теж слухав лікаря, виходив, коли той казав і т.п. Але на других пологах на Мечнікова у чергової бригади тільки завдяки чоловіку акушер почекала щоб пуповина відпульсувала і тепловий ланцюг був, правда менше години, але то я попросила забрати малого, бо мені стало зле. Правда, настрОй в нас другого разу був "всіх порву" і тільки після кількох сварок в приймальні і по дорозі в родзал, нас почали слухати і все питатися.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. tinimini

    tinimini Well-Known Member

    де тут доула, я подивилась по якійсь ссилці, Дрогобич, Трусквець, Борислав - ні доулів, ні курсів для вагітних нічого.
    він буде їм сунути гроші на ліво направо(для душевного спокойствия). А вони ті ше психологи, він ладен буде зробити все на світі щоб результат був хороший я немучилась, ляля в нормі(я про це і не подумала).
    "ти сонечко як підеш в жіночу к. не жми, скільки там дають? кажу - 100грн. -а ти дай 200грн, не жалій ті копійки!" "я готовий заплатити як за кесаревий тільки шоб вони тобі його не робили", "не спорь з лікарями, ти все сама мудра"...я теж знаю шо ліпше не спорити але я така шо можу і поторгуватись а він ні... Йо ма йо в якій державі ми живем
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    мене шили без обезболення і добрячу годину. То вже останніх хвилин 15-20 я вже просто не могла себе контролювати ;) Тому і забрали.
     
  9. tinimini

    tinimini Well-Known Member

    мама народила мене рано, нічого не памятає, ні як купати ні як годувати(все бабуся робила), звязок з нею в мене не ахті бо синдром "Італія"))) може казати"не кричи не позорся"
    подруга одна вагітна на 2 тижні більший термін ніж у мене, друга не одружена дітей нема 31 рік, впечатлітєльна егоїстка(каже я на таке нехочу дивитись "в мене тиски")
    висновок чоловіка посадити в платній палаті хай сидить, хай крутиться десь поблизості. Виходу нема.
    я задаю багато питань, коли вже зовсім зле можу верещати... "лікарі того ой як не люблять
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 13 Лютий 2016 ---
    то в такому випадку, Вам дівчата добре радять, тим паче, якщо чоловік готовий заплатити за те, щоб з Вами і з малятком все було добре. То візьміть з собою доулу. І Ви принаймні будете впевнені, що з Вами не будуть робити нічого лишнього. А чоловік хай буде десь поблизу (пологового, родзалу ...)
    Якщо переживаєте, що це для Вас незнайома людина, то познайомтесь попередньо, сходіть на каву і обговоріть всі можливі ньюанси з нею ;)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. tinimini

    tinimini Well-Known Member

    за місяць приїде чоловік, будемо говорити.:girl_cool:
     
  12. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Таке враження, що то я про себе писала)))))
    Тільки мама мені реально допомогла на перших пологах морально, бо я вже кричала, щоб залишили дитину "там". Знаю 100%, що з чоловіка буде користі 0, бо він і так лікарень боїться як вогню, хоча на пологи страшно рветься. А мені вже якось взагалі тепер все одно, зовсім не боюсь і налаштована я войовниче. Але я ще маю час, можу чоловіка натренувати, раз так хоче, ну і думаю в районі народжувати, маю надію буде простіше з вибиванням прав.

    І ще хочу додати, що покоління моєї мами-бабці абсолютно не розуміє теперішніх норм з викладанням дитини на живіт, прикладанням до грудей, спільним перебуванням і т.д. Коли я про це розказую вони просто сміються з мене, бо в них "так не було і все було добре". Я вже не говорю про тривале ГВ і спільний сон
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    так, і не всі у критичних ситуаціях і вперше в такому стані будуть трясти папірчиком чи тупо виставлять (і таке було) лікаря, якому треба робити огляди що 15хв (я мовчу про протокол - там дають стіііільки часу між огляядами + слухати серце дитини тільки на лівому боці - а в нас на спині, тому і "пропадає" серцебиття) і нюансів, нюансів стільки! я була дуже зла на них після пологів, я просто прозріла як вони все можуть зіпсувати і нормальний процес зробити майже патологічним на рівному місці.
     
    Останнє редагування: 13 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Я свого чоловіка намагаюсь "переробляти", постійно доказую що ми не мусимо всім віддячувати, що людям платять зарплату і вони ПОВИННІ виконувати свої обов"язки.
    Хоча в нашому випадку ставлення г із жк змінилось до мене після всяких дрібних подачок, а ще він зі мною став заходити в кабінет. Але мене раніше виводило що вона мені кидала щось типу "не їж щі чи як їх там у ВАС називають" (я з нею спілкуюсь російською, т.к. не йдуть мені ті всі терміни українською (я українка якщо що, але з Миколаєва :girl_smile:)), а тепер виводить її любязність за ті копійки.
    А ще вона три останні прийоми питає чи домовились ми з лікарем і пропонує свою коліжанку, почула що в чергового народжувати буду і аж настрій збавився.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  15. invisible

    invisible Well-Known Member

    Наша форумлянка Ліда markkomp є доулою.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, читаю і думаю чи то собі справді протокол роздрукувати на наступні пологи... На перших пологах на живіт тиснули, чуть не стимульнули на потугах, теплового ланцюжка ніякого, поклали після всіх процедур одягненого і забрали, бо стогнав. Я думаю, що гематома на голівці була якраз від видавлювання... Як їх заставити дотримуватись протоколу? Чи то з Г до пологів обговорити? Вона мене знає,ще до 1ої В знала... сама така холерична і впевнена в своїй правоті? ЯК то донести? Перед 1ими пологами я не наважилась то говорити,бо не знала як то буде... а зараз не хочу повторити дечого.
     
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в протоколі красиво написано, що з вами мають обговорити план пологів на основі інформації з обмінної карти і вашого поточного стану. а план пологів можна собі написати до і не друкувати купу тих папюрків.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Тобто написати що хочу і чого не хочу?
     
  19. preciosa

    preciosa Well-Known Member

     
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    І от мені тиснули на живіт коли я не могла за кілька потуг гарно потиснутись. Який тоді мав би бути сценарій? Мала б бути інша поза, бо по суті мені одразу зручно не було? Чи ще чекати мали? Може там було видно, що дитині важко... не знаю на якій хвилині почали тиснути... може на 20хв..
     
  21. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну ловіть цитатту з протоколу)
    Пізня (потужна) фаза другого періоду пологів

    Пізня (потужна) фаза другого періоду пологів починається з моменту опущення голівки на тазове дно та наявності спонтанних активних потуг.

    Слід надавати перевагу техніці „не регульованих фізіологічних потуг”, коли жінка самостійно робить декілька коротких спонтанних потужних зусиль без затримки дихання.

    Допустима тривалість другого періоду пологів:
    · у жінки, що народжує вперше, до 2 години;
    · у жінки, що народжує повторно, до 1 години.

    Положення жінки для народження дитини

    Забезпечується можливість роділлі вибрати положення для народження дитини, яке є зручним для неї.

    Рутинне положення на спині („літотомічна” позиція) супроводжується зростанням частоти випадків порушень стану плода та пов’язаних з ними оперативних втручань у порівнянні з вертикальними положеннями (сидячи, стоячи), а також положенням роділлі на боці. [A]

    Застосування епізіотомії не проводять при нормальних пологах

    детальніше про те, що таке НОРМАЛЬНІ пологи. а тепер скажіть мені, кому їх спеціально не ускладнили чи не підбрехали, щоб зробити по-своєму?




    Показання до епізіотомії:

    · ускладнені вагінальні пологи (при тазовому передлежанні, дистоція плечиків, при накладенні акушерських щипців, вакуум-екстракції);
    · дистрес плода;
    · рубцеві зміни промежини, що є суттєвою перепоною для народження дитини.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2