Базовий гардероб: правила та поради

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Vероніка, 24 Березень 2013.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Суто моя суб'єктивна думка. Базовий гардероб - це щось таке дуже дивне і по факту все одно виходить, що ті речі є базовими тільки на якийсь період часу. От піджак. За моєї юності модні були довгі - типу тренчі, а ті, що були довжиною в бедро - ну бабці старі носили (а тепер модні). То якого крою я б мала купити піджак в 1998 році, щоб носити його і тепер? Джинси. Базова річ? - Базова. А який крій базовий? Кльош (який успішно вертається -в -моду), прямі чи може скінні? Знову ж.. Коли я була молода і гарна - носили кльош і прямі. І якби я вдягнула в ті часу скінні, то було б дуже ржачно. Тєльняшка (або все в поперечну полосочку/смужечку). Я обожнюю футболки, светри в полоску, мені вони пасують ну прям до всього, але більш, ніж впевнена, що якийсь час буду сміятися з себе.
    Реально базове - то чорний гольф хорошої якості, біла сорочка якось навіть не знаю якого крою.. може балетки (і то мода но носочок постійно змінюється).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

     
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми там кілька сторінок назад говорили про те що база все одно оновлюється кожні 3-5 років. Ніхто не каже носити один і той же жакет 20 років :) З 1998 Ви мали би вже штуки 3-4 як мінімум змінити, бо міняється фігура, міняється стиль життя, матеріали одягу і звісно мода теж. Ну та і речі ж старіють (і фізично і морально) :)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Згідна з Акіна. Очевидно, що базовий гардероб - то не є константа, раз, для кожного він -різний, два (очевидно, залежить від фігури,зайнятості, вподобань...) Основна мета "бази" - продумати так свій гардероб, щоб не було, як то часто трапляється, і в мене теж - в шафі купа одягу, вдягнути нема що. Відносно часу і нашої юності)) - імхо, на певному етапі життя бачиш більш-менш свій стиль, що пасує-не пасує.. і відображення цього хочеться бачити в шафі, а не набір "випадкових" речей. Модні тенденції ніхто не відміняв, але, напр., якщо я леопардовий принт ніколи не любила, то й зараз не планую "бути в тренді". От рожевий-блакитний, також модні весною, цілком би підійшли в розколірці блузки, наприклад
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Тобто сама дефініція базового гардеробу в собі вже містить припущення/твердження, що базовий - це зміна що якийсь час, що він кожний 4-5 років інший? Тоді міцно перепрошую, я слово "базовий" розумію трохи в іншому значенні.
    Нє:) мала той один в 1998 (правда, не памятаю скільки років він мені служив), а потім дуже довгий час не мала взагалі ніяких піджаків (напевно, не вважала піджак базовою річчю).
     
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Угу, "ничто не вечно под луной" :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    А шкода :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    А чого не носите? Люблю гарні блузки, і білі теж

    Насправді я також не так часто, якби хотілось, змінюю речі. І так, моїй шкірянці років певно 7, вона просить заміни)) Маю тої ж давності піджак, часто не вдягаю, хоча він вже трохи поношений, раз, всі мої знайомі вже мене в ньому бачили купу разів
     
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Так ніхто ж не каже що 5 років - і в смітник. То середній вік. Є речі які можна носити десятиліттями (ті ж старовинні вишиванки з 19 століття). Якщо річ не застаріла, то чому б і ні? Просто реально дуже мало що з нашого гардеробу витримує випробування часом :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Також про це питала. Зараз вирішила купити широкі штани, подумала, що вони добре "впишуться" в гардероб, мені мали б пасувати і є актуальними. Так як одні штани буду "виписувати"), їм років певно 3 і вже вони є зношеними, вдягала їх частенько
     
  12. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Не знаю, якось більше перейшла на кежуал (хоча біла сорочка, джинси, балетки - чим не кежуал), а може просто її довше прасувати? :)
    Власне, про те мені і йшлося - якщо річ не зношена, актуальна, то вона і є той базовий гардероб, і може носитися надцять років.
     
  13. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    В моєму розумінні "базовий"-те,що можна "і в пір,і в мір",доштрихувавши 100500 варіантів іншого одягу,а також доповнивши якимось деталями і аж ніяк не мус служити довгі роки. Вид речі залишається базовим і актуальним, змінюються фасони і сама річ.
     
    Останнє редагування: 28 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Melian

    Melian Well-Known Member

    Ех, мені вже 26, доросла жінка, маю дитину, а одяг мені досі мама купує:))) річ в тому, що вони з батьком проживають за кордоном і щорічно скуповують одяг відомих брендів на різдвяних розпродажах. В нас мені не дуже по кишені купляти такі речі, а в мами ідеальних нюх на речі, які мені подобаються і які повністю підходять моїй фігурі. За 10 років було куплено максимум 3-5 речей які мені не підійшли/ не сподобались. Базу якраз з того й складаю, тому що ті речі дуже якісні і носяться кілька років, а вже у нас купляю щось щоб "розбавити" ті речі:)

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
  15. rose

    rose Member

    Для мене у список базових речей мають попасти ті , без яких не складеться образ на щодень, " вийти в мір". Там мають бути ті речі, які підійдуть до "небазових", напр., нюдові "лодочки" - і до джинсів, і штанів, і спідниць будь-якого кольору.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Для мене, певно, базовий гардероб - це той одяг, над яким не треба думати))), бо точно знаєш, що він тобі пасує. Одні джинси можуть змінитися іншими тощо. Маю таких речей з 10. По можливості змінюю іх на новіші, сучасніші. Але в них я впевнена, що вони мені пасують і я почуваю себе впевнено і зручно. Тобто то є безпроіграшні речі))). Якось так.
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. Allo

    Allo Active Member

    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 2
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А я натрапила на таку хорошу статтю про правила гардеробу для жінок, як щодня виглядати елегантно і "до місця" щодня :girl_spruce_up:
    12 прописных истин
    Понятно, что сейчас мы не облачаемся в длинные платья для выхода в театр. Но все же прийти в рваных джинсах на классический балет до сих пор считается неприемлемым. И да, по одежде не только встречают, но и запоминают.

    Read more: Как правильно одеваться: 12 прописных истин

    Зі всім погоджусь, але поясніть хтось чому радять що шапка чи шляпка мажє відрізнятис кольором від верхнього одягу? Я думала що як вони подіьні, то значить пасує, а виходить що ні?
     
    Останнє редагування: 13 Лютий 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    А мене ще оце здивувало:
    Не уживаются ткани разной фактуры: шелк, атлас, парча и бархат не всегда совместимы с кожей, вельветом и джинсой.
    А капелюшки мені дуже подобаються, тільки я не ніяк не можу наважитися, дуже вже це вимогливий елемент гардеробу, треба вміти його носити, імхо.
     
  20. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    зливається. Якщо пальто бежеве - то як гарно пасуватиме скажімо чорний берет. А тепер уявіть з бежевим беретом. Не то, правда ж? До чорного пасуватиме бордовий, до яскравих - чорний або інший яскравий колір
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1