Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ubuntik

    Ubuntik Well-Known Member

    Я просто прозріваю! Я багато всякого чула, але такі "поради" і "настанови" просто вбивають!
     
  2. Zozuljka

    Zozuljka Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Rona

    Rona Мама-йожик

     
  4. Zozuljka

    Zozuljka Well-Known Member

    Новий "перл" за сьогодні:
    "Ти вже можеш яблучний сік давати" (нам ще й місяця нема - тільки завтра!!!) - "Для чого?" - "Так написано в деяких джерелах".

    Де логіка - в своє харчування я можу вводити продукти по трошечки, чекати, чи нема реакції. А дитині капати сік - то будь ласка.

     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Щодо простудження грудей то зверніть увагу що колись не було лактаційних вкладок, груди часто мокрі фактично, і як з таким вийти на холод? За таких умов можна будь що простудити, тому колись годуючі і береглися, кутали груди і тд.

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    от так,я прозріла,коли відкрила енциклопедію "Ваш малюк" за 2006 рік,де чорним по білому написано,сік в 1 міс,яблучне пюре в 2 міс і т.д. і то тим,хто на ГВ,а я дивувалася,чого то всі старші до мене з тим прикормом пристають.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    А господарське мило, мабуть, таке нешкідливе, що його прямо їсти можна =) Зараз що порошок, що мило, що ще якийсь засіб - все однаково. Таке враження, що ця радниця десь в глухому лісі живе, подалі від цивілізації. До всього треба підходити з розумом і розумінням. А не кидатись з однієї крайнощі в іншу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Можна я просто пожаліюсь? Чим далі, тим більше помічаю , шо наше ГВ сприймається моєю мамою як вибрик мій особистий. Їі питання, а чи дитина не голодна, а може вона не доїдає? Намагання дитину накормити будь яким способом забавлюванням і так далі. Вчора видала фразу-Мелася, вжк майже півторароку маєш, а ще цицю смокчеш. я просто криво глянула, ок... А нині посварились. Дитина від надлишку емоцій не могла заснути, сіли в машину, я їй цицю, а вона то засинає, то очі відкриває і плаче, бо в комбезі, бо не зручно, бо втомлена. Мама видає фразу- може там в циці молока нема? Ну курче, нц на фіг отакі фрази кидати? Я нк стерпіла і рявкнула, шо таких дурних питань навіть чути не хочу. І шо? Мама ображена, прийшла додому надута, двері закрила і всьо. То нічо, мені можна таке сказанути, годуючій мамі і я не маю правав ані образитись, ані псіханути. Так ніби я свої дитині через силу ту цицьку пхаю... Як дати зрозуміти, шоб не лізли в наше особисте, це тільки між мною і Меласею, а так , ніби я якачь крейзі чокнута мама....
     
    • Подобається Подобається x 7
  9. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Бабця мого чоловіка до цих пір всім розповідає, що я "пустою цицькою" мучила до 2,4 роки. Бо з народженням малої мої груди невеликі, тому ніц там не було:) Спочатку мене то дуже діставало, а потім я вже й не звертала на це уваги)))
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. marianast

    marianast Well-Known Member

    Не реагуйте. Але не так, що про людське око вам байдуже, а в душі кипить все. Спочатку в середині владнайте з собою, зрозумійте чого це вас так зачіпає. Дитина ж ваша, вирішувати вам, а що там хто думає і говорить -тю, вам шкода?))))
    Порада з власного досвіду. Мене на родинному сходняку колективно розуму вчили - малому вже рік, ти велика молодець, але всьо,хвата, он хай ковбасу їсть. Не пасує хлопові під цицькою рости ))))))) Але до того часу в мене в голові був повний спокій в тому питанні. Вони мене тільки повеселили, всім приязно повідомила, що годуватиму ще довго. І лишили мене в спокої навік, подумки почепивши на мене ярлик "дохлий номер")
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    @Vittoriya як робила я, і з рідними і з " добрими порадниками" ( зараз вже давно мене ніхто не дістає, не ризикують з " ненормальною" зв'язуватися:))
    Так, мамо, піду ще їй груди дам
    Так, і ще мінімум півтора року буде смоктати!
    Не переживай, мамо, я ще двох дітей планую одночасно годувати
    Не ведіться на провокативні фрази, зберігайте спокій і оточуючі самі не захочуть ту тему зачіпати.
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Тут я не зовсім погоджуюсь. Бо потім починаються розмови до дитини "йой, вже така велика, а ще цицьку смокчеш, може досить?" Тому, на мою думку, треба присікати відразу, щоб знали, що мама псіхована на ту тему і та тема табу
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. vitek

    vitek Member

    Моя свекруха так говорить практично з народження малого (я з нею живу). А ще що мені треба їсти щось жирне, молочне, і багато.
    А тепер як малому 1,5 роки, то говорить що в мене вже не молоко,а вода. І це при тому що своїх дітей не кормила ані одного дня,бо в неї не було молока. Я то слухаю (вона так ніби під ніс собі то все говорить),і мене то не зачіпає абсолютно. Не реагую агресивно, хіба якимось жартом її підколю,що вона жила при комунізмі жінка-передовик,і не мала часу на дітей.
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Я от коли слухаю ті всі брєдні, мені здається, що вони просто заздрять чи то викликає в них почуття вини перед своїми дітьми
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Isa

    Isa Well-Known Member

    щось в тому є...або ще просто в голову не вкладається людям зі старим вихованням в тому плані, що може бути якось не так як в них було...

    я скажу Вам @Vittoriya, що підкрадаєтесь взагалі до такого переломного моменту(я десь разом з вами, чуть-чуть скорше), коли зараз почнеться на кожному корці - ось ці здивовані очі, фразочки "такий великий хлоп(чи дівка)", "що ти мучаєш його(її)" і т. д.,а потім, мені здається, у всіх то переходить, просто надоїдає їм та тема, тому мужаймось:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Віта, тут два важливі питання, твій спокій і виховання Меласі. З психологічної точки зору не має бути ніяких пристиджень дитини чи циці, коментарів що в циці щось зле чи не так, це не можна пропускати і присікати зразу, по можливості обговорити не при дитині, насправді це все набагато глобальніше, хоча видається дрібницями або таким що можна раз чи два перетерпіти, змовчати.
    Ну і спокій годуючої мами, насамперед мусиш заспокоїтися сама перед собою і знайти дзен) в плані того, шо відсутність підтримки мами тобі не заважає
    Довге ГВ це стійка життєва позиція))) ти не довго годуєш, наразі ж ще сестру не догнала, але скільки всього вже вислухала))) бо дуже твердо і стійко тримаєшся за ідею, змягчися в тому плані, що насправді рідко мами годують скільки запланували, хтось менше чи довше ніж собі уявляв, то хіба Богу відомо скільки триватиме ГВ) яким має бути усе решта теж тримай більше в рамках тих особистих стосунків з доцьою, бо ок ще сестра, а от мама вже дітей не буде заводити, тож їй популяризувати довге ГВ, то хіба ІМХО шкодить вашим стосункам
    Головне обговорити з нею що тобі важливо, правила харчування, без забавлянь і тд., обговорення якихось речей не при дитині

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Це точно, про переломні моменти, мене теж дуже мучили десь після 1,5р, ну бо всі молоді з родини в кращому разі тільки до року годували, а далі плавно на пляшку і дурник перевели. А після 2х років вже мене майже ніхто не чіпав, змирилися з ненормальною, аж до 3х років:) Після трьох років ГВ почалася атака повернення мені здорового глузду,бо то вже навіть не смішно:). Зараз малій 3р і 6міс вже все пройшло, ніхто мене не рухає, багато хто щиро впевнений, що я жартую, коли кажу, що ще годую, ну бо старше покоління не вірить, що так довго може бути молоко:) Мама моя, до речі, теж переконана, що я пустими грудьми годую вже давно, але мене це не зачіпає, хіба дитину, яка кожен раз їй ярісно доказує, що там є молочко:). Були недавно непорозуміння з мамою через те, що вона всі проблеми дитини списувала на моє ГВ, а зараз якось втихомирилось. Не знаю, як довго триватиме наше ГВ, але ініціювати його припинення я точно не збираюся, бо зараз воно просто ідеальне і мені самій це ще потрібно.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    доці майже 2.8,деяким моїм родичкам наше ГВ ще заважає,особливо зараз коли я вагітна, довбуть, що старша всі соки з мене висмоктує, ага так висмоктує,що я за місяць умудрилась на 3 кг поправитись
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    В палаті зі мною була жінка, яка вирішила не годувати дитину грудьми, мовляв дитина показує, що не буде махаючи головою - немовля просто шукало циці)<br /><br />

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Rona

    Rona Мама-йожик

    Малюк іноді марудиться біля грудей і кілька разів почула "може нема молока?", моя відповідь не забарилась: "цвіркнути в тебе молоком?":girl_emo:
    Ви б бачили реакцію :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Смішно Смішно x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4