Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    Мій старший взагалі перевертатись дуже не хотів. А Ви масажі дитині робили? Я така мама, що масажі маст хев. в 5 міс старший масажувався, в 5.5 сів, а в 6.5 вже поліз, і в 7 стояв. Але всі дітки різні. Менший наприклад вже дуже хоче сидіти, сам піднімає голову і плечі, а як даш пальці, то підтягується і сідає(правда я не даю до кінця сідати, і ми так качаєм прес), а стояти швидко не буде, бо вже бачу, що такої сили в ногах немає. Якщо цікавить пораджу масажистів.
    На рахунок какання. А малюк достатньо їсть(дорослої їжі)? Бо в мене знайома теж казала, що малий не какає, аж поки не почала більше їсти йому давати.
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Діти різні. Мої поповзли в 5,5, сіли в 6, встали в 6,5. Менша пішла в 9. Без ніяких масажів.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. invisible

    invisible Well-Known Member

    Моя мала самостійно сіла в 10 міс., повзати почала в рік. Стояти з опорою в 11 міс. Ну але ми трохи робили масажі, бо їй ставили гіпотонус м'язів. Загалом норма для сідання - до 9 міс., зрештою є дітки різних темпераментів, хтось шило, наприклад, а моя була і є відносно спокійна і посидюча. Якщо переживаєш, можна показатися невропатологу, тільки вважай, аби не почали шукати в дитині проблем на рівному місці, вони то люблять.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Хочу запитати поради(або скеруйте у відповідну тему)У мене мала (10 місяців майже) якщо тримати за руки , то починає йти,одну ногу праву ставить добре рівно(носком в перед), а іншу ліву ,боком(носком в ліво,і то так добре в ліво косить) Так як ми починаєм тільки тьопати, то нормально, чи то треба масажі робити,чи почекати,але щоб запізно не було... що робити?
     
  5. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    мій також какає рідко, хоч активно їмо іншу їжу. Какає раз в 4-5 днів і як дорослий ;)

    А стосовно сидіти і тд - я всього кілька разів робила масаж своєму карапузу. Дивилась в ютубі відео і робила кілька вправ - він після них одразу починав щось нове робити. Отак один раз показала як вставати - то він потім спокою не мав, постійно просив щоб руку давали і вставав. Потім сам почав опору шукати, щоб підтягнутись і встати. З сидінням, то ми трохи підсаджували (бабуся йому показала і не було спасу), а потім я побачила, що він сам не хоче сідати - лише просить, щоб посадили, якщо не допомагаю - в плач. Тоді я почала не садити його, а показувати як сісти з положення з боку, він за два-три дні спроб без моєї участі почав гарно сідати. То в нього потім така фішка була - тільки прокинувся - одразу треба сісти)
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Скажіть мені,коли діти приблизно стоять самі, без опори. Моя мала стоїть з опорою,без опори хіба кілька секунд. Бігає тримаючись за мої пальці,або за руку. Не повзає. Перевертається на різні боки. Сідає сама.

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  7. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Мій в рік ще навіть не хотів стояти сам без опори. Але міг, бо на ліжку наді мною, або коли забувався, стояв як має бути. А так боявся. Спочатку за 2 руки літав, після дн за одну почав бігати. Відпускатись аналогічно боявся. Потім почав робити пару самостійних кроків від чогочь до чогось. Паралельно щовечора перед сном на ліжку відточував вміння вставати з навколішок і стояти без опори. Одного дня повзав і сам встав з підлоги без опори. Наступного пішов, в неповних 1 рік і 1 міс
     
    Останнє редагування: 24 Липень 2016
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Якщо отак, щоб на рівному місці підвестись і стояти - то після року, десь в рік і 2 місяці. пішов самостійно в рік і 3 місяці.. До того часу з 8 місяців багато повзав.
     
  9. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    відчуваю себе новобранцем на полі бою. Має мій малюк вже другу добу високу Т. Активний як завжди, ні сопель, ні кашлю. Збиваю температуру, за 6-7 год знову піднімається. Лікар сказав, що червоне горло, призначив лісобакт, читаю що його до 3 років наче не можна. Що то робити?
     
  10. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    спостерігати і за потреби збивати Т(в нас то-після 38.5-39), ну і чекати ще симптомів. або покращення стану. на 3-4 день як правило стає зрозуміло що то.
    а от про червоне горло. в мене все більше складається враження, що лікарі завжди діагностують червоне горло, коли в дитини лиш висока Т і ніяких більше симптомів. бо треба ж щось "побачити" і лікувати. от і виписують зразу всім Лісобак як під копірку...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    В нас було точнісінько так само, тільки Артем не був активний, скоріше вялий. Від горла нічого не давала.
    Т-ра піднімалась більше 39,0. Так було три дні. А на четвертий день появилась висипка. Тут на ДП і лікарка наша підтвердили діагноз "розеола".
    Висипка дуже швидко зійшла, температура з четвертого дня стала нормальною.
    Одужуйте швидше!
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    @aknytsU @Khrystik а ви гуляли з дітками, як була Т?
    І ще таке - якщо дитина спить при Т 38,2, то хай спить - не будити його, щоб збити Т?
     
  13. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Таку Т не збивала.
    Вночі міряла, як спав і якщо більша 38,5-38,7 то збивала свічкою (малий майже не прокидався).
    З такою Т не гуляла.
    Але на п'ятий день коли Т не було (то другий день висипки) вже гуляли, але подалі від діток.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    збиваю після 39. ставлю свічку уві сні.
    не гуляли.
     
  15. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    І я сюди з проблемою підвищеної температури. В нас теж лікар побачила червоне горло і приписала лісобакт. І я його давала таки. Малому 6 міс. Блін, а чого його тоді приписують? Що немає інших ліків для малюків.
    Температура у нас десь максимум досягала 37.4. Більше жодних симптомів, аналізи непогані. Що це може бути? Зубів не видно...
    Перед тим я була дуже хвора, якась затяжна віруска. Заразила малого чи що?
     
  16. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    таки вона в нас була, хоч педіатр не визнав. Хух, дитя здорове, мама спокійна!
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Ну загалом у немовлят до року може бути такою температура і це не показ хвороби. А лісобакт приписують лише тому, що кажуть, що має компоненти грудного молока.

    Надіслано від мого touch 10.1 3G, використовуючи Tapatalk
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ? Сміхота тоді це виписувати діткам на гв, а назначають то поголовно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    У нас 5 днів гнала тепература38- 39,2 , наша поліклініка казала то на зуби(не маєм поки жодного),ну і горло трошки... потім теппература спала ,понос і висипка...місцева дохторка не знала ,ні ліків які я даю(вперше чула про такі),і визначити що знами теж не могла...
    Закрадається думка в голові:"О,людоньки:girl_impossible: ,чого ти сидиш там...?? чи може досвіду нема,бо молода...а навіщо тоді тягнула 4 дня ,то ж така дитинка мала, не знаєш точно що з дитиною, відправляй зразу до розумних лікарів...!!!"
    Як нас висипало і запоносила,відправила в інфекційку, виявилось то не краснуха і не дерматит ,як амбулаторія писала, а ентеро вірусна інфекція....
    Зробила висновок амибулаторія годиться хіба для писанини в книжку,більше не піду до них ставити діагноз...про те як ми намучились і скільки грошей пішло на міфічне лікування діагнозу з амбулаторії і писати не буду...
    От і я відчуваю себе як на полі бою,бо в нас це вперше...
     
  20. marianast

    marianast Well-Known Member

    В Яночки жовтий наліт на язику. Білий наліт був майже завжди, а зараз по ньому по центру жовтий. Навряд чи зафарбувався їжею, бо я вже кілька днів спостерігаю, чистити пробувала, воду даю- не змивається. Загалом дитина почувається добре. Що це може бути? І що мені робити?