Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

  1. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

     
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Стосовно Leo expres не скажу, але з Flixbus їздили в Італії, то враження найприємніші.
    То була, мабуть, найприємніша поїздка автобусом за все моє життя.
    Також відкривались нові напрямки, ми купили квитки з Ріміні до Венеції і назад за дуже "смачними" цінами (8 євро на двох в одну сторону, а там 200 з гаком кілометрів).
    Читали про них відгуки, готувались до найгіршого, бо на німецьких сайтах їх дуже сварять.
    В реалі приїхав новесенький автобус, з кондиціонером, який не видуває мозок, з хорошим вай-фаєм, з працюючими розетками та можливістю скористатися (дуже чистим) туалетом.
    На маршруті було 2 водія, які змінювалися кожні 4 години, і один супроводжуючий, який оплачував автобани, перевіряв квитки, тощо.
    І на зворотньому шляху якісь німецькомовні напівтверезі пацики підняли на весь автобус хай через те, що не було заявленої перевізником можливості купити прямо в автобусі напої та снеки.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Тут є декілька нюансів, перше - ви їхали не з українським екіпажем , друге леоекспрес тільки відкрив офіс в україні, і отой рейс був першою поїздкою. На помилках завжди вчаться...але прочекати пару годин на пероні, без жодної інформації чи буде автобус і де його шукати...не думаю чи дуже хтось таке захоче пережити таке закордоном.
    Повірте, краще знати що таке може бути, ніж сивіти на пероні і не знати що робити посеред ночі. Люди і телефонували водіям і пробували на автостанції щось взнати. Водії трубки не брали, бо вони в дорозі (так потім пояснили), на автостанції не мали інформації де автобус.

    П.с. зараз моніторю відгуки про подорож з леоекспрес, більше ніхто подібного не писав. Надіюсь що тепер компанія відповідальніше ставиться до пасажирів.
    П.с.2 я бачила їхній автобус автобус новенький, чистенький...одним словом все як на картинці.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    нууууу.... як Вам сказати.

    Пи.Си. Хамство українців, яке у багатьох в крові, ні в якому разі не виправдовую, але і європейців для себе не ідеалізую.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

  8. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

  9. Raven

    Raven Мама малятка

    Одного вроді вже взяли. На тій вулиці вже грабували будинки.
     
  10. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Львів точно не буде приймати Євробачення. Найімовірніше буде Одеса або Київ.
     
  11. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Дівчата, це шок. Репост з фейсбука
    Автор: Ольга Євстігнєєва
    Далі страшні фотки, і то не всі. Не купляйте ягоди з-під Жовкви!!!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

  13. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    До уваги всіх, хто користується маршрутками!!!

    Повідомлення з Варта1
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    А чого страйкують? Знову хочуть тарифи збільшувати?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Нє, ніби, пільговиків ім забагато.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    О то завтра на роботу бачу пішки треба йти, бо 40 і без страйку їздить як хоче
     
  17. Svitlana83

    Svitlana83 Well-Known Member

    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    • Інформативно Інформативно x 2
  19. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    "ЗАМАХ НА Копитка.

    Інформую про все, що НАРАЗІ знаю.

    Сьогодні по дорозі на Старе Село Пустомитівського району (батьківщина бізнесмена Богдана Копитака) було підірвано автомобіль "Мереседес". Після підриву авто було обстріляно з автомата (тів?). Вистріляли близько двох магазинів. У салоні перебували три охоронці Копитка і водій. Міну було закладено ПІД АСФАЛЬТ. Вона було НЕ радіокерованою (знайдено залишки дроту). Двоє охоронців і водій загинули. Четвертий вижив, бо заляг за підірване авто. Сам бізнесмен їхав на "джипі" услід за охоронцями. Побачивши результати замаху, його авто обїхало місце вибуху і зникло. На телефонні дзвінки Богдан Копитко не відповідає. Журналістів ближче НЕ підпускали, бо боялись, що десь в гущавині встановлено розтяжки. З Києва вилетіла спеціальна оперативна група, яка буде займатися розслідуванням цього масовогог вбивства.

    Про бізнеса Копитка - все є в інтернеті. Сам Копитко судимий. В кримінальному світі відомий на прізвиського "Копто". Колишній десантник.

    Усі подробиці - в найближчій "Ратуші".

    Микола САВЕЛЬЄВ, есквайр"
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  20. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    У Львові у 8-річного хлопчика виявили правець
    У Львові у 8-річного хлопчика виявили правець
    Гостре інфекційне захворювання, що уражає нервову систему. Дитина у важкому стані в реанімації

    Хлопчик живе у Львові, але на канікулах гостював у бабусі на селі. Там з місцевими хлопчаками грав футбол, катався на велосипеді й поранив великий палець на нозі. Невеликій ранці ніхто з дорослих не придав особливого значення, бо з царапинами і ранками діти ростуть.

    Коли син повернувся до Львова, батьки помітили, що йому не вдається широко відкрити рота, у нього почалися судоми, хлопчик був дуже збуджений. Тоді вони й звернулися по медичну допомогу.

    Як розповіла «Львівській газеті» Леся Бурда, заступник головного лікаря з хірургічної роботи Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ», дитину до лікарні привезли у ніч з суботи на неділю. Стан у хлопчика важкий, він перебуває в реанімації на штучній вентиляції легень. До порятунку дитини підключені всі можливі інстанції: департамент охорони здоров’я ЛОДА, головний епідеміолог, МОЗ. Наразі жодних з прогнозів ніхто з лікарів не дає.

    Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко повідомила, що останній раз захворювання на цю недугу було зафіксовано у 2007 році. Тоді це захворювання було діагностовано у чотирьох осіб, двох з яких врятувати не вдалося. А загалом про Україні за останні п’ять років летальність від правця перевищує 60%.

    Високу летальність, за словами головного епідеміолога, зумовлюють:.
    • вікова структура хворих, 85 % якої складають люди похилого віку, переважно старші 60 років;
    • порушення у проведенні як планової активної, так і активно-пасивної (після травми) імунізації, що не забезпечує належного захисного рівня протиправцевого імунітету;
    • відсутність належної санітарно-освітньої роботи, внаслідок чого майже 80% потерпілих після травм несвоєчасно або зовсім не звертаються по медичну допомогу;
    • наявність регіонів з високим ризиком зараження, де ступінь осіменіння ґрунтів правцевою паличкою 95-98%.
    Тож Наталія Тімко радить, при одержанні травми, навіть незначної, обов’язково звернутися по медичну допомогу і провести екстрену профілактику правця в травмпункті або в травматологічному кабінеті поліклініки АП – анатоксином правцевим та протиправцевою сироваткою, залежноі від часу, який пройшов від моменту планової вакцинації. Або АДП-М.

    Що слід знати про правець?
    Правець – гостре інфекційне захворювання, що уражає нервову систему, викликає тонічні і тетанічні судоми скелетних м’язових волокон, що ведуть до асфіксії. Має надзвичайно високу летальність. Збудником захворювання є анаеробна спороутворююча паличка Clostridium tetani. Правець може виникнути після будь-яких травм з пошкодженням шкірних покривів та слизових оболонок, забруднених спорами збудника.

    Правець – важке інфекційне захворювання, що є поширеним в багатьох країнах світу. Захворювання є відомим з давніх часів. Ще Гіппократ, в якого від правця помер син, описав перебіг даного захворювання понад 2430 років тому.

    Збудником правця є правцева паличка, яка належить до анаеробних мікробів, утворює спори і виділяє токсин. Вона міститься у ґрунті, а спори її є в травному каналі овець, коней та інших свійських тварин. Паличку правця неодноразово виявляли на забрудненому одязі, білизні, волоссі, а також у зруйнованих зубах. У зовнішнє середовище паличка потрапляє з випорожненнями людини і тварин. Збудник правця дуже стійкий: витримує нагрівання до 80 градусів протягом однієї години, у висушеному вигляді без доступу світла зберігається до 10 років, а спори його при кип’ятінні протягом 30-60 хв. гинуть не в 100% випадків. У зовнішньому середовищі спори зберігаються роками, а коли потрапляють у сприятливі умови – проростають, і з них знов утворюються правцеві палички, які швидко розмножуються.

    Збудник може проникнути в організм людини через дрібні, частіше колоті рани, при побутових і сільськогосподарських травмах, особливо нижніх кінцівок. Захворювання може розвинутись при укусах, опіках, відмороженнях, у породіль при порушенні асептики, у новонароджених при забрудненні пупкової рани. Безпосередньо від хворої людини або тварини правець не передається. Сприйнятливість до правця висока, але завдяки масовій імунізації реєструються лише поодинокі випадки. Частіше хворіють жителі сільської місцевості. Максимум захворювань припадає на літо та осінь. Після перенесеної хвороби імунітет не залишається.

    Активна імунізація населення України проти правцю, яка проводиться з 1960 року, забезпечила зниження захворюваності в цілому у 8,5 раза. У 80-ті роки не відзначалося стійкої тенденції до подальшого зниження – щороку хворіло на правець від 90 до 110 осіб. З 1993 року у зв’язку з напруженою епідемічною ситуацією в Україні з дифтерії значно активізувалася масова імунізація населення проти дифтерії та правця, що зумовило відчутне зниження захворюваності на правець – до 41 випадку. Проте правець в Україні і сьогодні залишається значною медичною та соціальною проблемою, оскільки займає за летальністю четверте місце після СНІДу, сказу та мієлоідозу.

    Симптоми правця
    У світі щорічно від правця гине понад 160 000 людей. За клінічним перебігом виділяють 4 форми правця: блискавичну, гостру, підгостру і хронічну. Правець починається з слабкості, дратівливості, головного болю, посмикування м’язів у ділянці рани. Надалі розвивається ригідність м’язів, що найперше виникає поблизу рани та у жувальних м’язах – тризм (хворому важко відкрити рот через короткотривалі судоми і більукв жувальних м’язах). Виникає тягнучий біль і ригідність м’язів шиї, потилиці, спини, поперекової ділянки. Іноді може бути біль в животі і напруження м’язів передньої черевної стінки. У зв’язку з скороченням мімічних м’язів обличчя набуває характерного вигляду “сардонічної посмішки”. Виникає відчуття страху, порушується сон. Згодом тонічні судоми охоплюють всі м’язи тулуба, хворий вигинається дугою, опираючись на п’яти і потилицю (опістотонус). Притомність при правці збережена. Для всіх хворих на правець обов’язкова госпіталізація в реанімаційні відділення або спеціалізовані центри. Їм вводиться протиправцева сироватка.

    Медики твердять, що лише щеплення дозволяє здолати цю небезпечну хворобу і зберігати щорічно життя понад 0,5 млн. людей.

    Планова профілактика правця:
    • 2 місяць життя – «Пентаксим» або «Інфанрікс»
    • 4 місяць життя – «Пентаксим» або «Інфанрікс»
    • 6 місяць життя – АКДП, або «Інфанрікс»
    • 18 місяців – «Інфанрікс»
    • 6 років – АДП
    • 14 років – АДП-М
    • 24 роки і кожні 10 років – АДП-М

    Довідка

    Згідно з наказам МОЗ України від 05.08.99 № 198 «Про вдосконалення профілактики, діагностики та лікування правця екстрена профілактика правця передбачає первинну хірургічну обробку рани та створення імунологічного захисту.
    Препарати, що застосовуються при екстреній імунопрофілактиці правця.
    – Адсорбований правцевий анатоксин (АП-а).
    – Адсорбований дифтерійно-правцевий анатоксин зі зменшеним вмістом антигенів (АДП-М-а).
    – Протиправцеву сироватку (ППС), яку отримують з крові гіперімунізованих коней. Одна профілактична доза ППС складає 3000 МО.
    Імунопрофілактика здійснюється диференційовано залежно від попередньої імунізації пацієнта шляхом ревакцинації АП-анатоксином, або за допомогою активно-пасивної імунізації шляхом одночасного введення АП-анатоксину та протиправцевої сироватки (ППС).
    Замість 0.5 мл АП-анатоксину можна використовувати АДП-М-