проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    @Vittoriya, так, ми на гв. Вночі 3 годування , вдень - на вимогу. Раніше засинав тільки біля грудей, а тепер - як вдасться)
    Інколи придрімає трошки, не без того, але це кілька хвилинок і знову бадьорий. От ввечері вже після купання-годування і поносила вертикально, чого б не заснути одразу?
     
  2. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Спимо з малечею вдвох на широкому ліжку, тато засланий у вітальню. З самого народження годувала лежачи, засипала мала біля циці, я тихенько відсовувалась і було всім щастя. Тиждень тому мала лактостаз, годувала в позиції живіт до живота і відтоді вона тільки так і засинає... Я її годую, потім мушу підняти вертикально в позиції жабки (в 90% випадків вона відбекує повітря і зригує), пару хвилин колишу і вона відключається. Пробую перекласти - просипається, якщо вертикально не піднімати - не засне, крутиться, тиснеться, видно що їй те повітря заважає. Прикладаю правильно. Вдень то ще нічого, хоча по дому нічого зробити не можу, а вночі просипається кожні 2 год. Поїсть 10-15 хв і далі спить виключно в мене на животі. Я взагалі не висипаюсь, бо поки покормлю, поки заколишу і засну - знову наступне годування. Я вже як зомбі... Пробувати в колясці заколисувати (вдень спить до 3 год надворі)? Терпіти, може минеться після 3 місяців як кольки пройдуть?
     
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Пораджу вам сприймати ці труднощі як труднощі, які притаманні більшості батьків маленьких дітей, а не як проблему, яку треба вирішити (та й навряд чи це у ваших силах) ви так питаєте чи терпіти, ніби якщо вирішите не терпіти, то щось від того зміниться)
    Можете пошукати у Сірзів, в книзі про гв, є позиції, як дати дитині відригнути лежачи - може це буде вам трошки зручніше. Спіть також з нею вдень, якщо в нічний час, очевидно, вам ніяк не назбирати достатньо часу для сну. Тримайтесь, з віком дітки сплять краще, але коли це буде з вашою дитиною, ніхто не знає.
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Emmy, якщо дитина добре спить надворі, можете, якщо є можливість у чоловіка, чи ще когось, скажімо, після роботи, брати дитину гуляти, а ви тоді спіть.

    Sent from my X9180 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Коли діти переходять на один денний сон? Бо я щось розгубилася що робити. Спить доня до 7.30 прицьому може встати в 5 і трохи побавитись . потім лягає в 10-11 .спить 2 години. Другий раз лягає в 5 спить годину. Наніч лягає 10 11 .причому вкладається годину. Вчора забрала отой сон в 5 годині на обід вклала 11.30 . спала дві години. То десь о 20 вже почала капризувати ,а в 21 вклалася спати за 15 хв. Вночі всеодно встала бавитися в 4 ,але проспала до 07.30.

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Як хто. Мій рівно в рік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Моя дочка рівно в 1,5 роки
     
  8. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    моя старша рівно в рік, а молодша, в 1,6 року, і то ще й потім часто могла другий раз заснути якщо в машині або в візочку,я вже думала вона ніколи не перейде:) при тому що зранку завжди вставала не швидше 8 год.
    то треба по дитині дивитись як їй комфортніше.
     
  9. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Бачу що ще ранувато. Сьогодні з двома денними снами почувалися добре. Так що поки нічого не мінятиму.

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Для статистики Вам - мій в 10 міс (але він і зараз "несплячий" - спить значно менше як "положено" :) )
     
  11. sunny_girl

    sunny_girl Well-Known Member

    І в мене несплюх :) в 10 місяців перейшов на 1 денний сон, в 1,11 взагалі перестав вдень спати. Встає в 7:30 ранку, лягає в 22:00.
     
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    ше врахуйте, шо може бути довгий перехідний період. у нас почав малий переходити на одноразовий сон десь в 1, 2 . Зараз йому 1,4, то вже ніби таки повністю перейшли. а той перехідний період такий противний. то зарано ляже і годі до вечора дотягнути. то два рази покладеш і кукаєш з ним до 12.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    В нас напевно перехід на один сон, але дитина вдень засинає в 11год, 2-3год спить, а потім неможливо її вложити ще десь 17-18 год. На ніч засинає 23 год, і нема різниці скільки разів спала,1 чи 2 рази. Пізніше 11 год неможу положити, бо засинає коли їсть цицю. Як збільшити інтервал між снами, щоб ввечері спокійніша була?

    До появи зубів спала по годиннику, а зараз, вже місяць, колимийки з тим сном(

    Надіслано від мого LG-H734, використовуючи Tapatalk
     
  14. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Я старалась гуляти на вулиці в той час. тоді була надія шо засне трохи пізніше
     
  15. Maryana Ciopa

    Maryana Ciopa New Member

    Малій 1 рік 10 міс. На грудях. Вночі прокидалась зазвичай 3-4 рази, поїла цицю і далі спатки.
    А останній тиждень відбувається щось не те. Не хоче спати без грудей взагалі, тільки з цицьою в ротику. Почала покусувати мене) сліди від зубів аж зявляються. Пробуєш відсунутись - кричить, істерика. Ледве заспокою іграшками (в 4 ночі, буває, бавимось кубиками). А, і ще каже до мене- нема молока в циці.... І сама бачу, що молока стало набагато менше. Не знаю, що робити, бо вдома мала засинає тільки біля грудей. Порадьте, будь ласка, як навчи
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2016 ---
    Порадьте, будь ласка, як навчити дитину засинати по-іншому.
     
  16. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Навіть не знаю, чи то проблема, але ситуація мене тривожить. Доці майже три місяці. Від народження прокидалася вночі два рази - орієнтовно в четвертій ранку, а тоді десь в шостій. Після того вже треба було не спати коло неї - трохи їла, трохи сміялася, крутилася. Останній тиждень дитина спить всю ніч. Мені то супер, бо я висипаюся. Але як бути з нічними годуваннями, які так добре впливають на рівень пролактину? Будити і годувати через сон? До слова, графік в нас не змінювався, спить в присунутому ліжечку, а над ранок зі мною. Може її класти спати раніше, щоб вона вночі зголодніла. Зараз годую останній раз перед сном приблизно в 23.00 і до 23.30. Доця спить до 7.00-8.00.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Точно пам"ятаю, що тут форумлянка писала, шо її дитина спала цілу ніч і з ГВ все було в нормі. Тим більше вам вже 3 м.
    Я б не будила. Насолоджуйтесь)) Мені за майже півтора року такого не випадало ані близько. уявляю, який то кайф цілу ніч спати))) Тим більше, шо не факт, що вона так тепер весь час спати буде. ожливо, то тимчасово.
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Може і тимчасово. Зараз через спеку раз на раз не припадає. Буває, що вдень не дуже спить, може вночі надолужує. Щодо ГВ, то молоко є. В перші ночі, коли вона спала безпробудно, мене так добряче заливало молоком. Тепер потопів нема, але на ранок груди повні, т-т-т.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Часто в такому віці настає такий період. І він може скоро минути, тому я б не називала його проблемою) Якщо у вас все гаразд з гв, дитина добре набирає, спіть собі і дивіться, чи все ок з молоком вдень. У мене така була ситуація, я будила, бо молока було мало - в результаті кілька ночей так і не розбудила, вже збиралась зціджувати вночі, але раптом дитина перейшла на кількаразове прокидання за ніч, то я пошкодувала, що не поспала нормально хоч ті кілька днів, але, повторюсь, в нас було дещо проблемне гв на початку.

    Sent from my X9180 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Колись таке ж питання задавали на ФБ в групі підтримки ГВ, більшість мам писали, що це явище тимчасове.

    В нас таке було в 4 міс і тривало до 6 міс, тобто до перших зубів. Так що спіть, поки маєте можливість)))
     
    • Подобається Подобається x 2