Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я звичайного наморозила багацько, але малий на педприкормі, то ми всі цілу зиму смакували ним. Може то тобі якийсь поганий попався?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. javorivchanka

    javorivchanka Well-Known Member

    на мою думку, краще наморозити всього різного потрошки, бо ще не знати , що дитині буде смакувати
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Нам вже минуло 8 місяців. Нарешті дійшли руки до введення каш в раціон малюка (поки насолоджувались овочами, фруктами, ягодами). Малий пробував мікродози гречки, рису, але в мене є сумніви чи можна у такому віці, будучи фактично на педіатричному прикормі, давати нормальні порції цих каш. Купила вчора безмолочну гречану кашу Nestle. Пише, що розбавляти грудним молоком або сумішшю. Оскільки ми суміші не їмо і я не зціджуюсь, то розвела ту кашу з водою. На смак вона вийшла жахлива(( І як бути? Якщо давати дитячі каші, то які краще? Чи вже можна звичайні крупи варити (ми ще не дуже жуємо, то буду мнути виделкою).
    Чи розводити ті каші молоком? (я планувала коров'яче молоко вводити після року приблизно, до того пробували йогурт домашній, то щось не дуже пішов).
     
  5. MissO

    MissO Well-Known Member

    Я взяла звичайну гречку, помила, висушила і перемолола у млинку на муку грубого помолу. Тепер іі варю, мені зручно, що швидко вариться і не треба розминати. А рис ми імо Мілупу безмолочну. Додаю трохи оливковоі оліі, то якось смачніше виходить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Моя дитина обожнює гречку, зразу давала зі своєї тарілки по крупинці, вона так і ковтала не розжовуючи. Через деякий час дитина сама просила більше, то почала збільшувати порції і давала по декілька крупинок. Зараз може з'їсти деколи пів моєї порції, але буває що взагалі не їсть, я не заставляю, проголодається то любі забавки їй не милі.

    Надіслано від мого LG-H734, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    ми їмо рисову Мілупу і гречану Белакт. Смак не ахті, ну але ми звикли до соленого і тд. Малюк їсть. Часом даю якийсь фрукт до каші, то їсть з ще більшим задоволенням. Розвожу водою.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Я
    Хіпп синочкові давала, тай зараз на ніч даю. Я розбавляла водою і додавала печене чблучко чи гарбуз, або то і інше разом. Виходить гарний смак, малюк ість із задоволенням. Я теж десь з восьми міс починала кашки давати. Зараз і абрикоску і персик в кашку додаю. Молока ще не давала і не планую.
    --- дописи об"єднано, 27 Липень 2016 ---
    В
    В нас добрий був.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. MissO

    MissO Well-Known Member

    Дівчата, хто поєднує догодовування з педприкормом, а ви досолюєте овочі і каші діткам? Бо ж в моій мисці все посолене і з тими мікродозами дитина фактично споживає сіль.
     
  10. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    В нас якась відмова від їжі зараз. Після хвороби нічого крім печива і того, що можна гризти не хоче. Хоч до того їв все з апетитом.
     
  11. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Що їдять ваші діти в рік? Підкажіть. Хочу урізноманітнити меню своєї лялі?

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
  12. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member


    Ми місяців з 7 з хвостиком пробували мікродозами всяке-різне, в тому числі гречку (одну з перших), рисинки і т.д.

    Пізніше почала збільшувати дози овочів (варені на пару і виделкою мнуті) - то так їли, що швидко перейшли на порції геть великі (люди аж питались, чи то дійсно вони стількиїдіть).

    Місяців з 8 з хвостиком я почала каші давати більше. Прочитала тут, що дають мами звичайні крупи, але трохи розварюють - то так теж стараюсь. Їмо 3 види: гречку, рис і кукурудзянку дрібну. Все намагаюсь чуть розварити і тоді мну разом з ововчами чи фруктами. Зуп не варю, аж нині спробувала, то їли з задоволенням, але я цілу годину їх годувала і вся була в зупі (плюс півкімнати) :).

    Питання зупи ще й таке: об"єм шлунка малий, то нащо його заповнювати водою (грубо кажучи)? Якщо в овочевому пюре з"їдають набагато більше овочів (і набагато легше його їсти!), себто калорій і корисностей .

    Питання: як ви вираховуєте дози? На око? Важите? Оскільки ми, нажаль, не на ГВ, то мені суттєво знати, скільки ще суміші треба домішувати. Скільки каші, овочів? От що, наприклад, означає "підвечірок кисломолочкою"? Я почала давати домашній йогурт і з нього ж відігріваю сирок (всі разом перемішую - виходить такий собі сироподібний йогурт :)). То скільки того підвечірка достатньо, щоб вже не мішати суміші? Чи все одно мішати? Одні питання.. Наразі "іду по приборам", де "прибори" - це моя інтуїція.

    І накінець: ще ми не ввели ні м"яска, ні рибки. Я не спішу, але вже внутріньо кіпішую - де взяти те нормальне м"яско? Я не дуже то і вмію вибирати :sad:. Невже лишається хіба баночне м"ясне пюре? Бо телятина-крільчатина-індичатина....то все ще десь треба добре купити (я взагалі 7 місяців на базар не ходила, бо не мала ні коли, ні як...зараз трохи мобільніша, але десь довго вибирати чи шукати не маю змоги).
    --- дописи об"єднано, 16 Серпень 2016 ---
    Ще додам, що всіляко намагалась комбінувати педприкорм із педіатричним. Наразі комбінація полягає хіба у тому, що далі даю пробувати страви з своєї тарілки (нові і просто дорослі), стараюсь їсти на виду у дітей, не забавляю їх і стараюсь присікти всякі розважання при їжі, стараюсь не змушувати їсти (Тобто пропоную ложечку, але чекаю, чи схоче. Часом вони відволікаються, але ще хочуть потім їсти, то я кілька разів пропоную і як не відкривають рота, то їм сама). Ясно, що це далеко не принципи педприкорму, але виробити повагу до їжі і процесу її поїдання, прислухатись до внутрішнього регулювання апетиту - намагаюсь.
     
    Останнє редагування: 16 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    якщо у вашій сім’ї заведено їсти рідке і ви вважаєте то корисним, то привчайте дітей до вашої нормальної їжі (зупи, в даному випадку) вже.
    коли ви самі сідаєте їсти, то думаєте лише про калорії і корисності?
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я варю зупки, але то тільки так, по назві. Насправді, це 90-95% овочів і трошечки відвару (решту просто зливаю).
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Ви можете варити зупку, а діткам вибирати густіше. Я своїм ніколи зупи як такої не даю, все вибирала овочі і робила вже з них пюре.
    А ваші дівчатка з'їдають після прикорму багато суміші? Бо мої ще з початку прикорму суміші їли стільки, скільки смакувало: раз 100г, а раз 200. І впихнути в них зайве ну ніяк не виходило.
    Ну і важила порції я лише перші тижні. Бо то нереально на двох розрахувати, хто скільки з'їв - один більше, другий менше. Хіба робити окремо, але це вже занадто для мене. Дітки самі прекрасно регулюють кількість їжі, що їм необхідна, якщо мова не йде про солодощі)

     
    • Подобається Подобається x 2
  16. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member



    Та ніби казали нам їсти, як усі тепер. Хоча ті рекомендації часом самосуперечливі бувають :). Тому вчергове надіюсь на свою інтуїцію.
    От-от....я вся була мокра, діти, підлога залита :)...а по суті з"їли дурничку. Але їм явно подобалось.
    (Може, ефект новизни).

    Дякую за відгуки, буду наразі таки робити овочеве пюре з кашками, а зупки чуть відкладу. Ну і далі помандражую щодо м"яса :sad:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    а рибу можна до року?
     
  18. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Ясно, що подобається булькати водичку ложечкою. Мої ще досі не проти такої забавки)))
    А ви не стійте, коли годуєте, вчіться сидіти. Бо то спина не подякує за таке. Я раніше ставила стільчик поруч, а сама сідала навпроти між ними і по черзі годувала. Тепер стільці стоять біля нашого стола: один з довгої сторони, біля нього ще я сиджу, а другий з короткої сторони стола по другу мою руку. Так і їмо. Я вже дочекатися не можу, щоб навчити їх їсти маленьким. Чекаю тарілочки на присосках і в бій
    А щодо м'яса, то попитайте, може тут на форумі хтось має, то би продали вам. Мені було легше, бо мама моя мама і кроликів, і курочок, то нам привозила. Але, на жаль, батьки мої аж в Хмельницікій обл, так би попросила вам щось передати)

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Здається, з 10 міс можна пробувати, якщо дитинка не має алергій.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  20. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Олесі діткам ніби по 7 міс.
     
  21. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Та їм ще ранувато точно) без різниці з року чи з 10 міс рибку можна)))
    А в 7 я б і м'ясо ще не давала. Ми почали ближче до восьми.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1