Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

  1. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    краще здавати в центрі переливання крові на Пекарській. там вам добре подивляться і коштує дешевше. в Синево бувають деякі "проколи" :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    Дівчата, поясніть мені про конфлікт груп. Здавала я аналіз, пише таке гемолізини анти А 0,анти В 0; аглютеніни (альфа) 1:8, (бета) 1:32. В мене 1 група -, в чоловіка 2-, в сина 2-. Після перших пологів мені нічого не кололи, в малого була жовтушка за словами лікарів через конфлікт груп. Тепер лікар каже після родів обовязково треба буде вколоти імуноглобулін людини. Я щось ніяк не розберусь чи є потреба купувати той дорогий препарат(в районі 2тис.грн), чи то лише перестраховка лікарів. І які проблеми можуть бути в мене і в дитинки.

    Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
     
  3. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

    Незнаю чи Вам ще актуально, але аналіз крові на антитіла я здавала лише на Пекарській на станції переливання крові. Там у 23 каб є Світлана Львівна. Вона дуже добре робить цей аналіз, маю її тел, якщо потрібно. Плюс до всього, актуально Вам пояснить, що то таке ті антитіла.
    --- дописи об"єднано, 15 Червень 2016 ---
    Бачу, що пишуть дівчата, що немає сенсу так скоро здавати. Сенс є, тому що титр антитіл потрібно контролювати постійно! Щоб титр не зростав і антитіла, якщо вони є, не завдали шкоди плоду. Повірте, я знаю, що кажу!
     
  4. Bize

    Bize Well-Known Member

    Я все-таки здавала в Синево, бо сама не зі Львова, і треба їхати дууже зранку робити аналіз, щоб потім швиденько назад і на роботу на 9 год встигнути..
    Зараз термін 17 тижнів, і знову зробила аналізи (в Синево), антирезусних тіл як не було, так і немає, на щастя) Але антитіла по групі крові порівняно з 10 тижнем вагітності зросли.. Поясніть, хто розуміється трохи, чи те що є зараз дуже погано (бо до лікарки аж через тиждень, а я щось переживаю).
    * 10 тижнів: Виявлені природні антитіла альфа-гемаглютиніни в титрі: 1:16 (в нормі - α-гемаглютиніни до 1:256, β-гемаглютиніни до 1:128) Виявлені природні антитіла бета-гемаглютиніни в титрі: 1:64 (в нормі - α-гемаглютиніни до 1:256, β-гемаглютиніни до 1:128)
    Повні анти-А антитіла не виявлені (в нормі - не виявлені) Повні анти-В антитіла виявлені в титрі: 1:8 (в нормі - не виявлені)
    Неповні анти-А антитіла виявлені в титрі: 1:4 (в нормі - не виявлені) Неповні анти-В антитіла виявлені в титрі: 1:16 (в нормі - не виявлені)
    * 17 тижнів: Виявлені природні антитіла альфа-гемаглютиніни в титрі: 1:32 (в нормі - α-гемаглютиніни до 1:256, β-гемаглютиніни до 1:128) Виявлені природні антитіла бета-гемаглютиніни в титрі: 1:128 (в нормі - α-гемаглютиніни до 1:256, β-гемаглютиніни до 1:128)
    Повні анти-А антитіла не виявлені (в нормі - не виявлені) Повні анти-В антитіла виявлені в титрі: 1:8 (в нормі - не виявлені)
    Неповні анти-А антитіла виявлені в титрі: 1:8 (в нормі - не виявлені) Неповні анти-В антитіла виявлені в титрі: 1:16 (в нормі - не виявлені)
     
  5. karioka

    karioka Well-Known Member

    Підкажіть ,будь ласка, на Пекарській до Світлвни Львівни можна в будь-який день зранку їхати здавати той аналіз?
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2016
  6. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    І в мене питання по тому уколу з імуноглобуліном. В мене 2-га вагітність, група крові в мене і в чоловіка 2-, в малої також 2-. Перший раз народжувала в Україні, а зараз стою на обліку в Італії і тут кажуть, робити той укол ще під час вагітності, а на Україні мені зовсім нічого не кололи і навіть не говорили, от я сиджу і думаю, а нашо мені він, може є хтось компетентніший за мене в тому питанні.

    Inviato dal mio SM-J320FN utilizzando Tapatalk
     
  7. lucky

    lucky New Member

    Нічого не розумію..Навіщо укол?В мене резус - у чоловіка +,тоді конфлікт можливий.А якщо в обох від'ємний,то у чому проблема?Типу,бо у дитини може + бути?Є тест на антитіла там і видно чи все ок чи виникає ризик
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. MissO

    MissO Well-Known Member

    Якщо після народження у дитини виявиться +, то тоді треба робити укол Вам для наступних вагітностей. Вам правильно пишуть, що під час вагітності просто робити аналіз на антитіла. Але у мене теж -, а у чоловіка+.
     
  9. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Той укол мав би запобігти резус-конфлікту, якщо в дитятка виявиться резус плюс. Оскільки ви і чоловік обоє мінусові, то маля майже точно буде мінусове. Чому пишу "майже", бо я читала, що є щось таке, коли резус крові не є дуже чітко виражений. Далі сховаю, бо багато букофф:
    Тобто можна собі думати, що з огляду на такі рідкісні можливості, що або помилково визначили комусь резус, або той резус є частковим - то є певна ймовірність народження позитивної дитини, а, отже, ймовірність конфлікту. Але особисто я би не колола, бо це вже щось геть захмарне :). По ідеї, у Вас в принципі не мало б виникати питань до резуса.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    дивина якась. у нас теж у двох від"ємний. ніц не кололи.
     
  11. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    Здаю постійно тест "coombs" непрямий, то я так розумію на ті антитіла, то він завжди негативний. Я теж не розумію чому мені той укол кажуть робити, тим більше зараз, а не після пологів. Але я думаю, може в тому, що пише truskaffka щось є, бо моя доня дуже швидко після пологів пожовтіла і та жовтушка трималася щось 3 міс, а може і більше і лікарі не могли пояснити в чому причина, навіть їй декілька раз групу крові і резус перевіряли.

    Inviato dal mio SM-J320FN utilizzando Tapatalk
     
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    мій теж мав довго жовтуху. а група крові і резус мій
     
  13. Bize

    Bize Well-Known Member

    Маю їхати у понеділок колоти антирезуний імуноглобулін (термін вагітності 30 тижнів). Лікарка дала номер консультанта, який продає цей препарат. Я дзвонила, казали що виробник - швейцарська фірма, сертифікат якості та чек видадуть, одним словом - все як має бути. Тільки цікавить, яка якість, а в інтернеті щось не можу знайти.. Нажаль назви фірми не питала.. Ціна - 1970 грн.. Напевно сильно переплачуватиму, бо читала тут що найдешевше в Центрі переливання крові, але так як я не зі Львова, мені потрібно домовлятись завчасно і не витрачати час на черги. Можливо з вас хтось купував препарат швейцарської фірми і залишите відгук про якість? Наперед дякую
     
  14. knatka

    knatka Member

    В мене 1 - в чоловіка 2- в першої дитини 1-, нічого після родів не кололи оскільки два мінуси ніколи не дають плюс, зараз родила другу дитині і теж нічого не кололи.
     
  15. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    Вже ми розібрались з тим уколом. Зробив мій чоловік аналіз на визначення групи і резусу і лікар сказала, що в нашому випадку справді непотрібно. Пояснила, що в Італії вони колять усім резус негативним жінкам, бо багато хто народжує від чоловіків з якими зустрічаються і не знають, яка в них група і резус, тому лікарі тут впринципі чоловіком вагітної не цікавляться, а опираються на дані аналізів жінки.

    Inviato dal mio SM-J320FN utilizzando Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Я зі Львова, але ні про що не домовлялась наперед - кілька разів просто приходила, купувала (показавши обмінку або від лікаря писульку) і все. І так, тут дешевше буде навіть з дорогою.
     
  17. Funny girl

    Funny girl Well-Known Member

    Мені лікар пропонував три варіанти:
    1) Найдешевший - зі станції переливання крові- 750 грн
    2) З київської фабрики- 1400 грн
    3) Найдорожчий - фвейцарський, фірму не уточнювала- казав біля 2000 грн

    Я довго думала і вирішила ніякий не колоти, вагітність перша, статистики дуже мало, щоб довести ефективність того уколу під час вагітності, особливо першої, та і гінеколог спочатку старався переконувати, але його агрументи якісь непереконливі були. 100% гарантії ніхто не дасть.
    Відповідальність на мені, і щиро надіюсь, що в малюка буде мій мінусовий резус.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. avokado

    avokado Well-Known Member

    Дівчата ,не жартуйте з цим. Не хочу нікого лякати, але тиждень тому в моєї родички майже на 7-му місяці завмер плід через конфлфкт резус-факторів. Деталей я не знаю, але це дуже страшно. А дехто пише - подумала і не буду колоти, дивно якось. Хай всі будуть здорові!
     
  19. maty

    maty Well-Known Member

    самі кажете,що деталей не знаєте,але вже всіх лякаєте. А якщо серйозно,то я Вас цілком підтримую- дуже шкодую,що мені в свій час про імуноглобулін нічого не говорили.
     
  20. Funny girl

    Funny girl Well-Known Member

    А не страшно лякати отак вагітних? Укол імуноглобуліну під час вагітності не гарантує, що резус конфлікту не буде, він по словам мого лікаря для профілактики, всерівно треба здавати кров на антитіла постійно, аж до самих пологів... Ніхто не дає гарантії, що від уколу не буде побічних реакцій.
     
    Останнє редагування: 25 Жовтень 2016