відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. Provizor

    Provizor Well-Known Member

     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    Останнє редагування: 29 Липень 2016
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Malinka

    Malinka Well-Known Member

    А туроператор Пегас надійний?

    Надіслано від мого GT-I9192, використовуючи Tapatalk
     
  4. VERO

    VERO Well-Known Member

    +1 Літали вперше з цим ТО. Всім задоволена. Гіди, які супроводжували в автобусі розповідали ТАК цікаво, що я все слухала. Не зважаючи на те, що було за північ і у Туреччині була багато разів. Автобуси суперові. Гід у готелі також провів цікаву інфо-зустріч. Все чітко. Готельна база досить широка. Дійсно є з чого вибрати. І ціни у них трапляються найнижчі. Цей фактор став одним з вирішальних)
    Вилітали з Києва. У Корала власна чартерна програма разом з МАУ. Літаки новенькі. Чай і кава препаршиві. Всі закуски- за додаткову плату. (Пишу для тих, хто не в курсі. Бо з нами летіли туристи, які перекусів не взяли, бо розраховували на харчування у літаку).
    --- дописи об"єднано, 4 Серпень 2016 ---
    Нічого поганого про нього не чула. З ними також подорожували.
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. VERO

    VERO Well-Known Member

    Цього року в Туреччині познайомилась з кількома відпочиваючими, які самостійно підбирають собі готель, виловлюють знижки, а в ТА звертаються лише для броні, оплати. Багато родин, які часто подорожують, приходять до такої схеми. І знаходять найкращі для себе варіанти за найнижчими цінами. Тут лише питання оплати треба передбачити. Найкращі пропозиції треба бронювати миттєво і штрафують ТА при відмові на 100%. Тому я бронюю у фірмі, де мене знають багато років і забронюють при оплаті певного авансу. (залишок на картці) Більшість фірм буде просити 100% оплату і лише тоді візьметься за бронювання.
    Ще один варіант, оформити у фірмі певну суму як завдаток з умовою повернення і домовитися, що забронюють по дзвінку. Попередньо можна (і треба) домовитись про знижку. Навіть 9% знижки ТА пропонували туристам, якщо не потрібно підбирати готель, а лише забронювати готовий варіант.
    Якщо подорожуєте в Туреччину вперше, Вам важко буде самим готель підібрати. Хіба мати на меті один-три і просто моніторити ціни.
    У кожного ТО є підбір туту. Заходіть на сайти Анекс Тур, Корал тревел, Пегас Туристик... задаєте дати, зірковість, харчування, кількість відпочиваючих... і дивитеся на загальну тенденцію цін. Якщо бачите, що впали на підходящі дати, можна йти в ТА, щоб підібрати готель або моніторити ціни на варіанти, які цікавлять.
    Якщо брати до уваги виліт з Кива, то якщо за 2 -3 дні до вильоту у певного ТО на борту значна частина місць не викуплених, то ціни знижують практично на всі готелі, доступні для бронювання на ці дати. І вибирати є з чого) От тоді треба ловити момент. Зі Львова такі випадки трапляються знааачно рідше.
     
    Останнє редагування: 4 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    в принципі, якщо задатися ціллю, то нічого складного і вперше немає. Можливо, більше часу просто знадобиться дя збору інфо і систематизації для себе. Але, наприклад, при моїй першій поїздці на самостійний вибір пішло 9 днів. Тобто від початку детального збору і вивчення з визначенням до викупу туру.
    я би його поставила на 4 місце. Загалом з ним я не подорожувала, в тих готелях, де проживала, з ним в основному ранше йшли російські туристи, які мали постійні нарікання. Але від українських я не чула ні доброго, ні поганого. Він пропонує широку готельну базу, лише єдине- база тих готелів, які стоять виключно у нього на ексклюзиві -далеко не найкращі. А з тих, які не ексклюзивні і йдуть від кількох різних турператорів- широка база і можна підібрати.Але ціни моніторити. Бо в Пегасі вони можуть бути вищими. Наприклад, т


    Це щоб було зрозуміло, що треба дивитися самостійно по різним . Тому що розкид цін у різних туроператорів та турагентів на однакові вихідні дані ( готель, дата, к-ть відпочиваючих, номер- може бути великий. Різні авіарейси у різних туроператорів теж впливають на остаточну ціну
    на якому варіанті готелю зупинилися, якщо це не таємниця?
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. VERO

    VERO Well-Known Member

    Не таємниця. Все планую відгук написати і ніяк не зберуся. Club Sun Heaven. Тверда четвірка. Різниці з 5* практично немає.
    Оплатили 950$ (враховуючи 5% знижку ТА) 9днів за 2+2 (4і8р.) Фактор ціни мав значення так як цього року в нас інші грандіозні витрати+ недавно переїхали. Бронювали швидко, за 3дні до вильоту. Тому співпрацювала з агенством, яке згодилося забронювати при внесенні авансу. В такому випадку (при відмові) туроператори штрафують агенства на 100% і всі турфірми вимагали повну оплату, яку в той час не мала) А чоловік був за кордоном. Потім було 3дні шаленої біганини і доробляння всіх хвостиків. А тоді вже 9днів суперового відпочинку)
     
    Останнє редагування: 12 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  8. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    дівчата, а про ці нічого не знаєте? То та сама мережа, але інші готелі. Мені добре що німецька мова, бо старший вчить. Чи добре там буде з дітьми 2 і 8? Чи пляж гарний? майданчик дитячий є?
    PrimaSol Hane Family Resort
    PrimaSol Hane Garden
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Зорян, за ці не знаю.
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    @Зорянівонька Мережа різна. Ці два належать до мережі HANE. Прімасол хан гаден можна відразу відкидувати. Прімасол хан фемелі резорт кращий,але програє Прімасол сієра Гаден ( це інша мережа). Там і від моря трішки далі, і Сієра Гаден є затишнішим. Прімамол хан фемелі колись був 5*, потім 1 зірочку у нього забрали. Це теж європейського спрямування- німці,чехи,словаки. Але Прімасол Сієра Гаден є кращим і затишнішим, і більше власне суто на німців. П с Хан фемелі розглядати,хіба вам ну дуже привабливу ціну на нього дають. А Хан Гаден - навіть за дуже привабливу ціну не айс
     
    Останнє редагування: 14 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Gemmy

    Gemmy Member

    Хочемо спробувати відпочити в Туреччині в середині вересня, так несподівано вирішили. Жодного разу ніде крім Стамбула не була, тому очі розбігаються, навіть район обрати не можу(((
    З того, що радять - Аланью, Бодрум, Мармарис. В Кемері гарно, але я з особистих причин не хочу.
    Нас троє, дочці 7 років, так що пляж не обов’язково піщаний, камінчики вона взагалі обожнює. Хочеться першу лінію і краси довкола. Оскільки я точно не зможу лежати на пляжі всі 7 днів, то добре би мати можливість кудись недалеко піти-поїхати.
    Можете мені щось порадити? Бо часу якось зовсім небагато лишилось :sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Все залежить від вашого бюджету. Тому що можна нарадити вам непоганих готелів і небюджетних. а можна і скромніші бюджетніші. Бодрум і Мармарис- в цьому регіоні у другій половині вересня з дитинкою не знаю, наскільки комфортно буде. Егейське узбережжя- холодніше, є холодні течії, вітри. Повітря тепле, але не завжди через вітер комфортно. Так само і у морі- там і влітку вода рідко прогрівається вище +26, а восени є така річ в деяких місцях, як через холодні течії та підземні джерела метр води дуже теплої- два метри в сторону- прохолодна.Бодрум і Мармарис самі по собі як центрові для відпочинку з дітьми під ваші вимоги- гарний пляж і на 1 лінії мало підходить- тут в основному міські готелі із не зовсім продуманою інфраструктурою для дітей та не найкращими для них пляжами. Це вам потрібно хіба ррзглядати варіанти Саригерме-Дідім_. Але там пляжі піщані . В Бодрумі є непоганий заміський готель Латанія Парк Резорт. Це 4*, але цілком пристойний.
    З бюджетних готелів можете глянути Мармаріс Парк 4* ( знаходиться в пригороді Мармарису- в Памуджаку)Він має досить старенький фонд, але гарний пляж, зелену територію і ціна на нього невисока- десь в р-ні біля 800 -900дол.

    Є дуже гарний готель у дуже гарному місці- гори, пляж під ваші вимоги ( і пісок і галька) і сам готель хороший. Але він небюджетний. Це Лікія Готел Ліберті в Олюденізі ( біля Фетхіє). Тут будете задоволені на 100%- і харчування прекрасне, і ціле містечко для дітей. Ну а пляж Олюденізу- унікальний На середину вересня на 2+1 на 7 ночей сюди можна було узяти тур десь в р-ні 2100-2200 і вище.


    В Аланії не буде таких гарних краєвидів, як у Кемері чи Мармарисі. Аланія зовсім інша. Крім того. є свої мінуси : довгий трансфер від аеропорту; піщані пляжі,через що під час штормів море мутне; в середині вересня і далі- море в Аланії нерідко штормить, тому чисту водичку застати не завжди можна; можуть бути дні з дощами ( якщо ви їдете всього на 7 ночей, то мало приємного 3-4 дні попасти на хвилі чи дощик. Це коли у вас є 12-14 ночей- це не страшно). Загалом. якщо вас не лякає довгий трансфер і хочете в Аланію- можете дивитися по бюджетним цінам готелі мережі Пегасус (Клуб. Резорт, Роял) в Інжекумі (вони непогано цьогоріч працюють, ідуть від ексклюзиву ТУІ); можете розгялдати 4*, але непогану Лонісеру Ворлд у Авасаларі ( теж непогано цьогоріч). Вони десь в одну ціну 1100-1200. Для ближчого трансферу можете глянути Пегасус Ворлд 4*в Сіде , Папілон Бельвіль 5* в Белеку- але сюди ціна вища- від 1600. З економ-варіантів можете розгялнути Прімасол Сіера Гаден в Сіде ( 2 лінія, але до моря дуже близько. а сам готель непоганий. Зараз на нього ціна від 1000, хоча ще тиждень тому можна було виловити на вересень за 670 (!) дол. на 2+1

    Загалом є ще багато гарних варіантів. але це треба знати ваш бюджет на поїздку:). Ну. і ,звісно, В Белеку-Сіде-аланії ви не знайдете таких пейзажів, як у Кемері ( тут зараз теж є гарні варіанти готелів за непогану ціну)

    п.с. враховуйте, що від учора для росіян відкрили чартерну програму на Туреччину. З 2 вересня там готуються активно на Туреччину напрям продаж. Тому ціни можуть змінюватися і щодня по кілька разів

    Ще напишу з приводу екскурсій: якщо у вас всього 7 ночей, часу на екскурсії не так багато. особливо. якщо вильоти будуть переноситися, і реально вийде чистих максимум 6 днів відпочинку.
    З М армарису традиційні екскурсії- це в Памукале, острів Клеопатри і Дальян . До Памукале їзди 200 км, тому по часу витратно.Як в 6 ранку заберуть із готелю, так в 21 привезуть. Для дитини у 7 років буде важко., враховуючи те, що половину дня таскають із заїздами по всім можливим торговим центрам. Їй може бути цікава екскурсія на яхті на Дальян-черепаховий заповідник. Вона теж майже на цілий день, але включає і подорож на яхті, і заповідник черепах. і обід на яхті, і купання на черепаховому узбережжі. Найменш виснажлива екскурсія- це острів Клеопатри на яхті. Це морська прогулянка по островам і десь години 2 вільного купального часу на дуже гарному пляжі Клеопатри.

    З р-ну Аланії_Сіде- екскурсії в Памукалле ( дуже важко, бо звідси 400 км їхати). найпростіше- у саму Аланію ( ненапряжна обзорна екскурсія), сам Сіде, Мангават- Аспендос.усюди тут краще навіть самостійно теж організувати. В 10 км від Мангавату є Зелений каньойн- тут гарні пейзажі ( водосховище в горах) і на ріку Дім чай .

    Заслуговує на увагу екскурсія в Демре-Кекова, церква Святого Миколая. але по відстані- це довго і непросто ( як заберуть на сході сонця, так і на заході привезуть назад)

    Як на мене, якщо планувати невиснажливі екскурсійні вилазки, краще Кемеру ніяк не знайдеш. оскільки тут дуже зручне транспортне сполучення і можна самостійно на долмуші ( маршрутці) недорого доїжджати куди хоч- і в Акваріум та Дінопарк в Анталії, і в Гейнюкський каньйон ( але тут треба і пішки в гори трошки пройтися), і на гору Тахтали на підйомник, і на руїни Фазелісу ( там дуже гарні пейзажі)
     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Gemmy

    Gemmy Member

    Дуже дякую за поради! йду дивитись-вибирати далі)
    По бюджету рзраховуємо на 4*, тобто не найдешевші, а щось середнє і по ціні, і по сервісу
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Gemmy

    Gemmy Member

    А що ви скажете про район Сіде, Белеку? Є там щось хороше? Бюджет - думаю максимум 1400 за трьох на 7-9 днів. Вже тепер думаю, що перша лінія - це добре, але друга лінія теж нормально, не критично зовсім
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вище в пості теж згадувала. Якщо вам потрібні гарні краєвиди- їх не буде в Сіде і в Белеку.Це степова більше зона. Гарні краєвиди- це Кемер або Егейське узбережжя. Готелі достойні є.Є з зеленою територією, є з не дуже. Ціни- мусите моніторити самі, бо вони змінюються. І те, що ще минулого тижня було на вересень по гарній ціні, зараз уже дорожче. Що буде наступного тижня і далі, коли поїдуть росіяни- тим більше спрогнозувати важко. Той самий гарний готель Папілон Бельвіль в Белеку минулого тижня для 2 туроператорів зробив перепродажу місць. І їх туристи не змогли сюди потрапити в певний період
    На ваш бюджет дивіться і моніторте ціни щодня в Белеку на Крістал Фемелі Резорт енд Спа 5*, Корнелія Делюкс Резорт 5*,Папилон Айша 5* ( Папілон Бельвіль кращий, але папілон Айша теж можна розглядати). на них зараз ціна десь в межах 1400-1500. Тому треба моніторити ціни.
    В Сіде -Барут Хемера 5* ( мережа Барут узагалі хороша і розрахована на європейців. Єдиний мінус- барут Хемера і Барут Кемер цьогоріч йшли від туроператора Джоін ап); ТТ Готель Пегасус Ворлд 4*; той же Прімасол Сіера Гаден 4* від ТУІ .

    То з таких кращих варіантів на ваш бюджет 1300-1400. Але повторююся- ціни монторити щодня самостійно. Бо от для прикладу- у минулому пості писала про ціни на Прімасол Сіеру Гаден, яка минулого тижня була навіть за 670 дол. за 7 ночей, вчора -чуть більше 1000, а вже зараз - стоїть по ціні від 1300 у.о. Так само на ряд інших готелів, от зараз вночі ціна стоїть уже на 300 дол. дорожче, ніж учора була.Так що те, що доступно було учора- уже не вписується у бюджет сьогодні. Але ситуація може змінитися завтра. Тому обираєте собі готелі і на них щодня проглядаєте ціни.

    З бюджетніших варіантів на 2 лінії Отіум еко клуб (тут навіть його активно радили деякі турагенти нашим форумлянам, і вони туди їздили)- готель від моря метрів 600, є трансфер, вся інфраструктура готелю спрямована власне на дітей- їм тут цікаво буде.Але, через те, що готель таки "дитячий", тут можливі певні неприємності.Так, у серпні тут був спалах ротаврусу серед туристів.


    п.с. ну і ще для інфо: хоч ви не розглядаєте варіанти Кемеру, але там зараз є непогані ціни на непогані варіанти : Клуб готель Фазеліз Роуз в Теккірові, Гранд Хабер в Кемер-центрі, Акка Алінда в Кіріші, Барут Кемер в Кемер-центрі, ТТ Гідрос Клуб в Кемер-центрі , Квінс Парк Теккірова- все це гарні варіанти готелів на ваш бюджет ( тільки Барут та Гідрос- лише від Джоіну, на жаль)
     
    Останнє редагування: 30 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Ringo

    Ringo Well-Known Member

    на середину вересня з дітьми,як на мене, Кемер взагалі не дуже підходить. А в районі Сіде в цей час часто штормить море. Я б на Вашому місці приглядалась до готелів в районі Аланії. Ясно що по красі природи вона уступає Кемеру, Белеку, Мармарису, Титреенглю в районі Сіде. Але і тут можна знайти готелі з гарною територією,був би час і настрій пошукати:girl_wink:
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Аланія в цей час штормить не менше. Т врли і повітря - однакова що в сторону Кемеру, що в сторону Аланіі. Різниця лиш в тому, що вночі у Кемері Т показники на 2-3 гр. нижчі через гори. Вдень- однаково. Загалом для відпочинку у будь-якій частині Туреччини комфортно в першій половині вересня гарантовано. Далі- як пощастить. Бо і зливи можливі( а там зливи короткочасні, але такі, що вода стіною і часом потім просто по кісточки у воді топаєш, поки все не стече- не висохне) і море,що штормить
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Gemmy

    Gemmy Member

    Дякую за допомогу у виборі!
    Я зупинилася на Otium Hotel Seven Seas, побачимо, як там буде. З погодою - вже як повезе. Нам просто необхідно хоч кудись поїхати. А в Сіде і залишки античного міста, і недалеко Зелений каньон. Що там ще цікавого можна відносно недалеко подивитись? Хочемо їздити самі, бо не люблю я екскурсійних турів, якщо чесно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо він вам "дістався" по бюджетній ціні, то як бюджетна 5*- досить нормальний варіант.У високий сезон було пристойне харчування . І контингент теж в основному з німціва і скандинавів.Єдине: якщо ви бронювали номера у бунгало (Бунгало Рум, а не Хотел Рум), то при заселенні попросіть, щоб дали номер не на першому поверсі. В Бунгало номери там "подуставші" ( хоч в готелі робили ремонт рік тому) і на 1 поверхи ще і всяка живність залазить ( мурашки-букашки розміром з великого таракашку :). І для пляжу запасіться аквашузами, бо в Отіум Севен Сіз неважний пляж- там погано розчищений сам захід у воду -він просто з каменюками, об які можна ноги поранити. А ще краще - розміщуватися на тій частині пляжу, яка належить сусідньому Отіум еко клуб. У них спільний пляж. Але чомусь частина Отіум Еко Клуб- розчищена при заході у море від каменюк, а Севен Сіз- з камінням.
    тут не вгадаєш. Єдине, штормити море в Сіде в цей час може часто.
    Найпростіший варіант ( я теж ніколи не користаю цивілізованими груповими екскурсіями)- це банально поговорити з працівниками на рецепції або менеджером готелю. Вони вам радо розкажуть, що до чого і як краще доїхати. основне- не говорити на цю тему з готельним гідом туроператора, бо нарозказує вам " як страшно виїжджати за межі готелю без офіційно купленого туру ":) ( зрештою, там його заробіток). А працівникам рецепції чи менеджементу- все-рівно. Тому вони завжди надають інформацію.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    ми в ньому відпочивали, дякую за пораду
    там дуже гарний пляж і море. ми в неділю вернулися, то вже штормило, але вода теплісінька.

    Ми їздимо і на екскурсії і самі. В акваріум чи водний парк з дітьми, Памуккале то від гіда. А в Аланію (дуже красиво нагорі біля розвалин) і Сіде (теж дуже гарно) то самі маршрутками їздили. Туреччина не Єгипет, там не страшно.
     
    • Подобається Подобається x 1