Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

  1. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Люко Дашвар "Покров"
    Життєво і затягуюче, так, як пише Дашвар. Часто в її творах мені проскакувала якась пошлість в сценах, в самому способв письма, а тут читаю, і ніби та ж Дашвар, відірватись не можу, а стиль більш інтелегентний, обдуманий, згладжений. Таке враження, ніби до того писала імпульсивний підліток, а зараз вже доросла людина ;). Рекомендую. Навіть тим, хто розчарувався у Дашвар, спробуйте!

    Мельник" Далекий простір"
    Антиутопія. Якась мені недодумана, корява, на момент прочитання залиша досить ється ще дуже багато питань і "картинка в голові" повна якихось незрозумілих білих плям, які ріжуть очі. Після Атланта на Кінга якось мені "недопрацьовано".

    "Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка" Фанні Флегг
    Відпочинкова книга, яка міцно-міцно тримає біля себе. Погодьтесь, це рідкісне поєднання ;). Звичайна Америка, не ідеалізована, подана не з точки зору американських принципів чи способу життя.

    "Пасажир" Гранже
    Вау! От рееально, певно єдина книга, де розгадку видно лиш наприкінці, по ходу навіть близько розгадати неможливо! Настільки карколомні повороти сюжету. Багато написала, але стерла, бо всі мої намагання написати відкривали завісу сюжету, тому читайте, воно того варте!
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Корисно Корисно x 1
  2. Arika

    Arika Well-Known Member

    я зараз також читаю цю книгу. Так подобається, що не можу відірватися. я кожного разу з сумом дивлюся, що все менше і менше залишилося до кінця..... дуже насолоджуюся тим читанням. це мій улюблений жанр! Дуже гарна книга!

    А як щодо інших книжок цього автора? Вони в такому ж дусі написані? Чи дуже відрізнються?



    --- дописи об"єднано, 26 Липень 2016 ---
    І як ? Читали? Купила чоловікові на подарунок, однак він не зацікавився. Я прочитала відгуки, які дуже мене заінтригували, ще й фільм дуже багато позитивних відгуків має, і вирішила сама почитати. Мучала я десь 2 чи 3 тижні сторінок десь 50-70, ну ніяк не йшло мені, не знаю, може я дуже рідко читала - один раз в кілька днів, потім забувала про що йшлося, багато персонажів, короче, вирішила не мучитися та й купила собі "До зустрічі з тобою", яку читаю зараз із насолодою. Можливо колись ще раз почну читати "Список Шиндлера", але щось відчуваю, що тяжкувато буде.
     
    Останнє редагування: 26 Липень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    у нас з вами певно дуже схлжі смаки, бо я також обожнюю такого плану книжки:girl_dance:просто занурююсь в них поки не прочитаю а вони ще й читаються так швидко:girl_sad: більше книжок Джоджо Мойєс не чиатала, але хотвла б теж знати шо там ,чи варто за шось братись))
    а "Список Шиндлера" теж "мучила" і теж певно прочитара так багато як ви))) і закинула,шось воно не йде,чи то переклад такий, чи через їхні ті імена і посади такі якісь шо навіть не прочитаєш бо язик зломиш...не знаю ого воно так..(може не доросла:girl_sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Arika

    Arika Well-Known Member

    Аналогічно))))))))))))))))))))))
    Можу порадити Вам, якщо не читали "P.S. I love you", дуже сподобалася, подібний жанр!
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    а ви читаєте мої думки))) я її читала ,в думала вам її порадити))книжка бомбезна)))я ревіла над нею і над фільмом))може ще щось схоже порадите))??
     
    Останнє редагування: 26 Липень 2016
  6. Arika

    Arika Well-Known Member

    І я також...... (однак фільм не дивилася, ревіла над книжкою). Я багато не читаю, бо не дуже маю час, однак за останній час з прочитаного більше нічого "такого" не запамяталося, ці дві книжки поки що для мене "самі-самі" :girl_in_love: Якщо щось згадаю, то напишу ;) І Ви також мені ;) (хіба можу в ПП фільм порадити в такому жанрі)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    з останніх мені запамяталась Мюссо "Поклик янгола" трошки детективний роман) але теж прочитала на одному диханні)а ще щось щоб порадити то тре відкрити тумбочку і глянути шо там в мене лежить,бо сама щось не можу пригадати)

    а фільми можете порадити))
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    "До зустрічі з тобою" не читала оскільки знаю, що вона найкраща - залишила на десерт. Прочитано "Серебристая бухта" та "Один плюс один", у свому жанрі книги на тверду "4", можливо ".. бухта" трохи наївніша, але там океан, кіти, дельфіни )))
    Прочитала багатенько за останній час, але напишу про найкращі
    1) І.Франко "Перехресні стежки", признаюся, що зі шкільних часів книг Франка я до рук не брала, була вражена, трохи тяжкувата мова, але незалежно від того читала із задоволенням і цікавістю, незвичний трохи сюжет, хоча як завжди у творах українських класиків присутні українські селяни, жиди... Головним героєм твору є адвокат, що успішно постає на захист українських селян + любовна лінія + дещо детективна.
    2) К.Стокетт "Прислуга" - книга, що розповідає про нелегку долю чорношкірих, що працюють на білих, АЛЕ для мене ця книга значно ширші питання розкриває - людяність, повага до ближнього, сімейні стосунки і т.д. До речі багато чого було і смішного )))
    3) Л.Баллантайн "Виновный" - ще одна книга від якої мені тяжко було відірватися. Детектив - знайдено вбитим хлопчика 8 років, арештовано його 11 річного сусіда за вбивство, скажу зразу, що більшість хто буде читати зможуть передбачити завершення історії, але незалежно від того історія дуууже цікава. Тут сплітуться долі осудженого хлопця, та адвоката, що буде його захищати. Раджу!
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Читаю Кокотюху "Адвокат з Личаківської". Прочитала половину. Тяжко йде. Не можу сказати, що я себе силую, читаю помаленьку, але особливо не переймаюсь. Важко сприймаю отой галицький діалект в творі. При тому, що я корінна галичанка. От тільки сьогодні зрозуміла чому....Прочитала біографію Кокотюхи, він виявляється з Ніжина, живе в Києві, тобто "не місцевий". Але вочевидь йому було цікаво написати власне нашою місцевою мовою, і це вдалось йому не дуже. От книги наших львівських авторів, для яких ця мова є органічною, мені давались легко, на одному подиху. А тут оцей дисонанс - негаличанин написав як галичанин. Ну такоє...
     
  10. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    а може хто порадить шось тепле, про львівянок, про львівське))((не пиво:girl_crazy:))
    читала "Пів яблука" Галини Вдовиченко,обидві частини, то сподобалось все, і манера написання і сюжет ( про коліжанок і їх долі)..."Теплі історії до квави " читала, то шось воно мені за тепле, чи шо....бо щось не пішло((
    мож щось порадите):girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    "Коли плачуть цвіркуни" Чарльз Мартін. Дуже чуттєвий роман про серце, про кардіохірурга, який рятував життя та не зміг врятувати кохану дружину. Доля подарувала йому ще один шанс у вигляді маленької дівчинки, яка потребувала його допомоги. Ця зустріч змінює його чи точніше нагадує хто він є. Книга справді варта уваги, описує справжні людські почуття та емоції.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мені всі її книги дуже сподобалися!одна краща за іншу. На один щабель з Джоджо Моєс ставлю ще Сару Джіо. Від її історій теж не відірватись. Ось і зараз у відпустці прочитала її нову книгу Утренєє сеяніє. Супер!А ще відкрила письменницю Крістін Ханна. Прочитала Дім біля озера Містік. Про жінку, яку покинув чоловік.класна!
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    "Мелодія кави в тональності кардамону" Наталі Гурницької. То не таке, як твори Вдовиченко, але мені дуже сподобався роман, один з небагатьох, які пам'ятаю в деталях. Є Львів, львів'яни і кохання:)

    Я читаю "Граф Монте-Крісто" Дюма. Класно так, то мій улюблений жанр.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Мені теж здалося, що автор зробив ставку на мову і стиль написання, а не на сюжет. Є продовження цієї книги, але щось поки не хочу його читати.
    Мене все більше розчаровують наші українські письменники... За що не візьмусь -не цікаве :girl_nea:. Прочитала Петро Яценко ''Короткий путівник із галицького сексу''. Роздуми автора про секс, галицьких жінок оформлені в примітивну сюжетну лінію. Хоч я далеко не пуританка, але деякі моменти мене вводили в ступор. Спочатку зачепив, але чим далі в книзі події розгорталися, тим більше я заставляла себе читати ту мішанину. Не рекомендую.
    А от що мені дійсно сподобалось з останніх прочитаних книг - це ''Поклик зозулі'' Джоан Роулінг. Переживала, що після Гаррі їй нема про що писати. От є щось в її книгах, вміє зачепити увагу! Сюжет простенький, але сама книга легко читається і тримає увагу до кінця. Класичний детектив. Хоч я догадувалася хто вбивця, все одно читала на одному подиху. Хто читав наступні книги з цієї серії? Цікаво?
    Ну і радісна новина для прихильників Гаррі Поттера - вийшла 8-ма книга (п'єса) Гаррі Поттер і прокляте дитя. Джоан Роулінг каже, що це вже остання кига цієї серії. Чекатиму з нетерпінням перекладу на українську:girl_dance:!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Маєте повну версію? Можете скинути на пошту? Буду дуже вдячна
     
  16. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    а вартує читати серії книг "Гаррі Потер" якщо переглянула усі фільми))?
     
  17. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Книгу не порівняти з фільмом. Багато деталей доповнюють сюжет фільму й історія стає ще цікавішою. Я теж прочитала вже після перегляду, але зовсім не жалію а навіть навпаки.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Вартує однозначно! І рекомендую саме український переклад- він шикарний! Особисто я в фільмі розчарована. Спочатку дивилася фільм по першій частині, потім читала усі частини, потім додивлялася усі фільми. Ех, мрію, щоб хтось відзняв цілий серіал по потеріані.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Arika

    Arika Well-Known Member

    Я маю друковану книгу, а не в електронному варіанті ))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Ех, не судьба дочитати))) мала дуже любить "почитати книжки", навіть читалка не витримала.
    Хтрсь має в електронному вигляді "до зустрічі з тобою"? @Burberry?