Одеса і область - відпочинок

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Latane, 26 Травень 2014.

  1. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Приїхала я із Затоки, жива-здорова, тьфу-тьфу :blush:
    Відпочивала із сестрою в Затоці, станція Сонячна, на базі "Південна Софія". Бронювали номер наперед, 10% від загальної суми проживання, вийшло 350 грн. Приїхали в Одесу, з Одеси їхали приватним автобусом в Затоку. Не рекомендую, тому що вони беруть по 80 грн, а звичайний рейсовий автобус №560 коштує 40-45 грн. На станції Сонячна нас зустрів працівник бази, взяв наші сумки, до бази йти від зупинки хвилин 5-10. Інфраструктура бази залишає бажати кращого, якісь незрозумілі труби, ми спочатку були шоковані. Але саме приміщення непогане, видно море, на території є лавочки, альтанки, мангали. І найголовніше, є їдальня, де все дешево і смачно. Комплексні обіди (перше, друге і компот) обходились нам в 40-60 грн. До моря йти 2 хв. Перших два дня ми жили в номері по 520 грн. Туалет, душ в номері, є холодильник, вентилятор, тумбочки, шафа, плазма (але дуже маленька), навіть настільна лампа. Несподобалось, що в номері є три ліжка, а нас було двоє. Лишнє ліжко лиш місце займало, тому в кімнаті було дуже тісно, ще на підлозі була плитка, яка явно не створювала затишку в номері. Через два дня нас поселили в інший номер, по 620 грн. І це вже зовсім інша історія. Велике двохспальне ліжко, гарне покривало на ньому, набагато більша плазма, на підлозі лінолеум (виявляється підлога має велике значення в створенні атмосфери), навіть фен для волосся був. Виходиш з номера і бачиш море, ех, це так класно.
    На пляж ми ходили не зразу біля бази, бо там було мало місця, а трохи дальше, 5-10 хвилин іти. Ех, там було дуже гарно. Ми плавали, там були такі хвилі, що пару разів наковтались води. Але все обійшлось.
    Я задоволена на всі 100%. Ми і на дискотеки ходили, і на перегляд фіналу футболу Євро 2016 (Португалія виграла, урааааааа), і на піцу, і т.д. Правда, мені здається, в Коблево більше розважальних закладів.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Ми щойно повернулись з Лебедівки. Відпочиваємо там вже другий рік підряд, на базі "Одіссей". Мені там дуже-дуже подобається, я не любитель шумного відпочинку, люблю тихий, спокійний і сімейний, і , що для мене дуже важливо, відособлений. Цього року людей в Лебедівці більше, на умовно "центральному" пляжі, тому, що під обривом, мурашник. Ми туди ніколи не ходили, завжди ходимо якомога далі на косу. Там мені подобається більше, людей менше, а я люблю простір. Так л далеко як в цю неділю, ми на пляж ще не заходили, в понеділок зранку було знову досить пусто. Для дітей рай. Було трохи мушок і комарів, але місцями, біля лиману, їх набагато більше і теж якось періодами, в залежності від вітру. Порівняно з минулим роком є трохи позитивних зрушень, відкрили кілька нових кафешок, Фортуна дуже навіть пристойна. На деяких базах теж починаються позитивні зміни. На пляжі встановили гірку. Є нюанс з питною водою, ми купували тільки бутильовану, так мені спокійніше. Дорога: минулоріч ми їхали поїздом, цьогоріч я більше такого атракціону з добиранням назад додому не захотіла ( так як в розрекламованому автобусі, навіть при дуууже попередньому бронюванні місць сидячих може не виявитись, нам минулоріч пощастило, але більше з дітьми випробовувати долю мені не хотілось), тому цього разу їхали машиною. Туди їхали через Київ ( в Києві залишались ночувати), далі на Одесу. Цей варіант дороги мені дуже сподобався, з дітьми дуже комфортно. А от назад, так як мали в планах ще один візит до родичів ( в яких залишались на проміжну ночівлю), то їхали вже через Умань, на Вінницю, Хмельницький і Тернопіль. Більше я тудою їхати не хочу, дорога не дуже, заповнена сильно, багато вантажівок.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. Buriko

    Buriko Well-Known Member

    Перед Вінницею є чудовий комплекс "Гостевія" для ночівлі в поїздці авто Львів-Одеса. Краса, природа, трошки зоопарку , площадки для дітей, смачна кухня, номер беремо двоспальний 390-450 грн за добу. Нам з дітьми підходить, бо і відпочили, і побавились, і цікаво, і в дорозі безпечніше, бо відпочили )


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Однозначно. Нам дорога від Умані до Львова вчора зайняла близько 10 годин (бо були трохи непередбачувані обставини, яких з дітьми уникнути важко), не уявляю як би їхалось з дітьми, якщо без зупинки. А від Умані до Лебедівки ще є куди їхати, і від Одеси дорога не найкраща. До речі, із спостережень - краще відрізок від Одеси до Лебедівки долати в другій половині дня і не в понеділок, інакше корок біля Затоки практично гарантований ( ми минулого року стояли півтори години), в цей понеділок там історія була та ж сама. А коли їхали в Лебедівку, то так сталось, що вже була друга половина дня, корку в Затоці не було.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    то через то що там піднімають той міст чи щось подібне?
     
  6. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Ні, тому що там багато машин, плюс по Затоці через пішохідний перехід люди можуть йти безперервним потоком.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ясно, я завжди задавалася питанням тих заторів, думала кораблики в затоку пропускають)
     
  8. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    А якщо зрання?
    Ми плануємо звечора виїжджати.

    Яка погода була? В Лебедівці купити все можна?
    Як на рахунок приватного сектору на місці, щоб шукати, не підкажете?
     
  9. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Раненько не знаю, не їхали. На місці можна купити все - від плавзасобів, купальників, рушників, парасоль до продуктів харчування. М"ясо, правда, там не ризикувала купувати. Минулого року мала проблему з покупкою підгузників одноразових, цього року вже неактуально було, то не знаю. Аптека є, але я там не була, все беру з собою. Продукти - є невеличкий базарчик, є маленький супермаркет, ще кілька продуктових магазинчиків, рибний магазин.
    Про приватний сектор на місці - не знаю, ми бронювали місце дуже завчасно, бо хотіли конкретну базу, з умовами. Але розташування того приватного сектору мені не подобається - далекувато плюс близько дорога основна.
    Погода була чудова, минулоріч в другій половині серпня теж було гарно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Може хто порадить куди краще їхати, щоб приватний сектор поближче був до моря ну і до магазинів-базарів недалеко щоб.

    Де краще море, немає медуз, комарів.
     
  11. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

     
  12. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дівчата, напишіть щось про Санжейку!! Хто там був???????
     
  13. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Наші друзі поїхали в п*ятницю в Затоку, обходили півдня в пошуках житла і ледве знайшли більш-менш нормальний варіант (терпимі умови і не за всі гроші), але поки купались їм хтось забрав деякі харчі зі спільного холодильника. Казали що переночують і будуть шукати інші варіанти, можливо в сторону Скадовська поїдуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    А які умови і за які гроші, напишіть, якщо можна?
    Ми завтра виїжджаємо і намітили теж туди, бо нічого тут так і не порадили. Були колись в Кароліно-Бугаз. А це поряд.

    Вже думаю, щоб хоч щось було вільне, бо з дитиною таки.
     
  15. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Я трохи наплутала з географією)) Друзі були в Кароліно-Бугасі, а потім поїхали в Затоку. Зараз живуть там. Не на самому березі, а по другий бік колії (там залізнична колія перетинає Затоку), умови не дуже: душ, туалет спільні, от тільки не знаю чи на всіх, чи на блох. Кухні нема взагалі, але є їдальня. Платять щось 480 грн (2 дорослих, 2 дітей, за меншого не платять, за старшого половину).
    Кажуть що знайти місце тяжко, особливо якщо обмежені фінанси, бо за гривень 800 без проблем поселитись.
     
  16. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Дівчатка, підкажіть будь ласка, поблизу вокзалу в Одесі (може бути трохи далі) підкажіть заклад де можна сходити безпечно і смачно поїсти. Чи є якийсь супермаркет чи щось подібне, де можна купити якісні продукти в дорогу в потяг? Буду вдячна за корисну інформацію.
     
  17. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    почитала Ваш допис і жалкую, ледве пережила тих 150км від Житомира до одеськоі траси. Це жах. Назад поіду на Киів точно. До речі, дівчата, траса Киів-Одеса добре поганенька вже, горби, ями, латки, відсутність розмітки. Тільки в нас так буває, недавно будували, а вже всім на сміх. І від того хочеться плакати...
    --- дописи об"єднано, 28 Липень 2016 ---
    Відпочиваємо в Кароліно-Бугаз. Номер з вигодами 600грн, кухня на 3 номери, поки 2 зайняті, маємо сусідів зі Львова. До моря 7хв, перед колією. Виіхали в 20 вечора, приіхали в 7 ранку, зупинялися на заправку, каву, годувати дитину. Обіздили Санжейку, Грибівку, Затоку. Дорого і в Затоці сараі пропонують майже. Людей тут мало, правда по обіді в морі багато водоростей, що незручно. Не знаю з чим повязано. Ввечері комарі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Gajka, ну вже Вам обирати) через Тернопіль ще гірша.
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    знаю, я гадала що з Житомира теж добра, якби знала відразу б на Киів іхала.
    --- дописи об"єднано, 28 Липень 2016 ---
    Я 2 год іхала тих 150км. Житомир ще так сяк, а от за містом почалося. А ще ніч, я думала це Тмутаракань і постійно чоловіка питала чи навігатор не зблудив.
     
  20. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Gajka ми теж так іхали-але це легше ніж 6-7 год.трястися. а через Киів наскільки довше?
     
    • Подобається Подобається x 1