Передчасно народжені діти!

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем pravovuk, 31 Січень 2010.

  1. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Моя народилася на початку 37 тижня, то не вміла смоктати. Пошуковий рефлекс був, а захопити не вміла. В лікарні всунули накладки, їх якось смоктала, вдома навіть з консультантом не змогли прикласти. Місяць я зціджувала і годувала через снс. Рівно в 4 тижні дитина вперше взяла груди, і то не дуже добре, мусіли підрізати коротку вуздечку. Зараз цицюнка ще та :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Зараз мій синочок їв зціджене молозиво. 2 ч.л., потім ще майже 10мл зцідила. Зараз ще в шприц цідила, трохи пролила:sad: . То мені цідити для стимуляції?
     
  3. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    Я цідила кожні 3 год до комфортного стану.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Вас вже можна вітати з народженням другого синочка ?
    в ідеалі треба прикладати, але якщо не бере то так, зціджуватися регулярно для збереження лактації, бажано не рідше ніж що 3 години, особливо вночі. Якщо дитина плаче, можна для заспокоєння дати свого пальця. Треба робити масаж язичка, догодовувати зі шпрца або система докорму біля грудей... це все непросто, але дає можливість налагодити лактацію, навіть якщо на це піде місяць, як в мене. Ще важливо важити кожні 3 дні. Найкраще затклефонувати консультантам з ГВ.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Можна:) дякую! Зціджувала, навіть тим трошки зригнув. Тепер гарно сосав! Обіцяла неонатолог якщо до доби буде все ок - кластиме біля мене. Медсестра приносить. Ми сусіди по палатах з малям. Всі дуже вболівають.
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Станом на сьогодні за 2 доби втратили 200г. Ніхто за докорм не говорить. Бо і мій настрой на гв знають. Кажуть навіть щогодини годувати. Інколи сосе активно, інколи трошки сонливий і треба будити. Мерзнуть ручки-ніжки. Дали грілку. Набряків майже нема, хіба трошки на тому боці, де лежить.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, як ваші передчасно народжені дітки набирали вагу? Сьогодні малий важив 2200г. Втратив за 2 доби 200г. Завтра має бути мінімальний набір хоч 20-30г. Молоко сьогодні вже прибуло. Малий довго сосати ще не можу. Беру, буджу, потім засинає. Не знаю чи вистачає... але якщо в пб поки що за суміш не кажуть - значить ок...
     
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    в мене не передчасно, але може для впевненості..
    мій малий з короткою вуздечкою на молозиві за ніч (23-8ранку) набрав був 50г. смактав препаскудно, але я тицяла постійно. спав правдо окремо. мала цицькою не цікавилася, спала, але за 3 дні втратила аж 90г (важили аж на 3 день, тому думаю, до того втрачала більше,а потім набрала)
    як будете важити, попросіть ті самі ваги і зважте в ту ж годину. хоч якісь співмірні показники будуть
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Ще потребую поради. Маля весь час спить. Ловлю ті моменти, коли проявляє інтерес до грудей і це переважно із закритими очками. Вже ввечері до купання і після більше сосе. От зараз зцідила молоко і хотіла догодувати, але малий випускає, не хоче ковтати. Хоч інколи виходить лишні 10мл догодувати. Боюсь, щоб добре поправлявся та і молока більше, ніж він висмоктує. Не знаю чи зараз регулює дитина кількість молока... бо і так буджу, щоб їв. Порадьте мені... хоча у книзі Ксенії Соловей пише, що зараз дитині треба трохи більше ніж 110мл молока на кг ваги. Зараз важимо 2310г.
     
  10. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Раджу задати це питання в групі в фб "група підтримки ГВ для мам передчасно народжених діток"

     
    • Подобається Подобається x 1
  11. VERO

    VERO Well-Known Member

    Дівчатка, порадьте до кого звернутися. У знайомих народилася дитинка на 7-му місяці з непрохідністю кишківника. Прооперували. Майже місяць пролежала в реанімації в Охмадиті. Зараз їх лікарка у відпустці. Доктор, що заміняє, каже, що довше місяця в реанімації тримати не можуть і треба дитину забирати. А куди? Дитинку на день переводили в палату. Зригує жовчю. Батьки їздять раз на 2 дні і лише оплачують рахунки в місцевій аптеці. Ніхто лікарів не контролює, покращення немає. Батьки не бідні і не затуркані. Але якусь таку пасивну тактику обрали. Дуже мені дивно. Прошу порадити, можливо на Чернігівській чи в інших лікарнях зможуть допомогти. Може хтось порадить, до кого можна звернутися. Якби їм порадити спеціаліста, може вже поїдуть. Мені так шкода дівчинку. Хочеться якось допомогти.
     
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    Хороше відділення на Орлика для таких діток. Викладають на батьків і перебувати з дітками дозволяють.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    @VERO можливо хай пробують звернутися до Курило Галини на Орлика
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Підтримую сніжну - хірург Курило Г.В. (2хірургія, 5 пов, орлика). якщо треба можу дати телефон. І відповідає на всі питання. І за гв і тд
    Чуйко з неонатології з відгуків теж непоганий
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    +1, ми самі в неї спостерігаємось і власне потрапили із підозрою на непрохідність.
    --- дописи об"єднано, 6 Серпень 2016 ---
    Хоча власне про цей момент не знаю, чи добре вона радить. Казала мені консультант по ГВ, що ті її поради йдуть врозріз з правилами ГВ. Ну але скажу чесно: оскільки в нас проблема №1 стосувалась тоді кишечок (а по кишках вона безумовний авторитет для нас), то ми слухались Курило. Не знаю, чи то наслідок, чи так співпало, але ГВ так і не налагодили :sad:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    сусідці по палаті дала 2 тижні після тижня мінусів, щоб дитина перестала втрачати вагу (просто на 0)- хоч консультанта, молоковідсмоктувач, одним словом просто щоб вага зупинилася. на дверях відділення там висить список консультантів. ну і мене навпаки настроювала на довге годування.
    мала в реанімації не їла сціджене молоко - дитину перевели мені, хоча вихідні і блаблабла і анестезіолога зав не було, всіх інших, навіть в кращому стані, тримали до понеділка.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Ivetka

    Ivetka New Member

    Може має хтось хорошу інформацію про щеплення або поділіться досвідом хто як робив чи що вам радили? Дякую!
     
  18. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Передчасно народженим діткам, наскільки я знаю, не можна робити щеплення. Ми не робили (в принципі, я і сама не хотіла, але лікар сказала нам "забудьте про щеплення зараз").
     
  19. Byala

    Byala New Member

    @truskaffka а пізніше не плануєте робити щеплення? Бо ми теж не робили (і не хотіли), а зараз нам майже рік і я в роздумах.
     
  20. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 12 Вересень 2016