Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    багато людей їдуть щепитися в польщу.
    є мінус - таки вартувало би побути там зо 3 дні.
    вакцини є всюди, приватно, в шпиталях, амбулаторіях і тд. є польські і всі решта.
    тобто графік дотриматися можна.
    пару сторінок тому подавали інфу як поїхати на вакцинацію.

    тут малому дали засвідчення, що він був щеплений, серія, номер, дата і тд.
    огляд педіатра був. аналіз крові не робили (є клініки, які роблять)
     
  2. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Про вакцинацію в Польщі чула, але мені не дуже підходить такий варіант, бо доведеться виробляти три паспорта + візи + вакцинація + дорога і перебування в Польщі. Хоча, якби мала паспорти і візи, то б теж розглядала такий вихід з ситуації.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
  3. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Моя чисто субєктивна думка. Можете почекати поки ситуація з вакцинами устабілізується, якщо приймаєте рішення щепитися.
    Два роки тому нам казали в жовтні щепитися, бо раптом за 5 міс нарешті з'явиласч вакцина - я відмовилася. За місяць знову огляд- вакцини нема, діти з дільниці їдуть на Чорнобильську щепитися за 480 грн.
    Тому думайте самі.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в цьому році вона не дуже устаканиться. Вірніше устаканиться таким чином: залишки Пентаксиму (АКДП) ще можна шукати , але новиз поставок до кінця року не буде. Інфанріксу не буде до кінця 2016 ( вони не включені у держ. закупівлі). Натомість від АКДП має надійти три інші вакцини:дві- індійські ( з цільноклітинним коклюшем і просто полегшена АДП-М, без коклюшу та з меншим вмістом антигенів) та канадська АДП ( дифтерія-правець, без коклюшу).
    Від туберкульозу (БЦЖ) зараз є на реєстрації в МОЗ канадська. І вона ж має поступити на протязі 4 тижнів після закінчення процедури реєстрації.
    Вже закуплено і поставлено від гепатиту В "Еувакс" ( Корея), а також КПК ( кір-паротит-краснуха)- від фармкомпанії СмітКляйн ( не уточнювала, але здається це звична і до цього Пріорікс).
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Я правильно зрозуміла - якщо я раптом знайду Пентаксим на одне щеплення, то цілком ймовірно, що через місяць і два його вже не буде? Що тоді робити? Чи має сенс така вакцинація, коли дитина щеплена лише один раз з необхідних трьох? Я підозрюю, що користі мало... В Польщу точно не поїдемо. Чорнобильська лікарня, Династія, Веселка - питати хіба в них, але, знову ж, чи вони будуть впевнені в наявності доз на наступні рази.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ми виробляли спеціально, правда тільки малому.
    робила в польщі тому, що мені розходиться зробити хоча б 2 рази нормально без нервів і черг і в нагрузочку без ротавірусів з поліклініки. але я робила виключно 1 хворобу і то "за показами".
     
    Останнє редагування: 29 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Не будуть впевнені. Декілька знайомих планували щепити дітей в Династії та Веселці. Але їм сказали, що вакцин немає, коли будуть не знають, і якщо будуть, то невідомо наскільки вистачить. Тобто вони теж не мають гарантій.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Пентаксим і Інфанрікс не входять у перелык тих вакцин, які мають у цьому році закуповуватися за державний кошт. Натомість закуповуються інші- індійська АКДП, індійська АДП-М, канадська АДП. Відповідно, дітей будуть щепити ними ( до 6 років- АКДП, якщо немає показань до АДП-М) , старших- АДП. Мінусом є наступне: індійська АКДП містить цільноклітиннний коклюш і вона виключно від коклюшу, правця, дифтерії. Від гепатиту додатково тоді треба робити окремо Еувакс, і поліо-окрема двовалентна теж вакцина.Тобто, по суті, схема буде подібна на ту, що колись діяла ще до Пентаксимів-Інфанріксів. Просто вакцини уже теж інші.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В мене питання до знаючих. Суто теоретично. Якби ми вирішили вакцинуватися зараз, по правильному які саме щеплення, коли, скільки і з якими інтервали мали б робити? Малому 1.1 зараз. Є лише бцж з пб.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    індивідуальну схему вам лікар розписує. Можна починати і з КПК, а можна і з АКДС. КПК робиться 1 раз ( по графіку якраз у рік), наступна ревакцинація лише у 6 років. Через місяць після КПК - починати АКДП+поліо. Або навпаки- починати з АКДП. АКДП+поліо має робитися тричі з перервою у два місяця між кожним щепленням. Четверта ревакцинація- через рік після третьої. Потім- у 6 років.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Дякую!
    Наразі не збираємося робити, то я так пиьаю, щоб бути інформаційно підкованою перед сімейною нашою. Бо вона сказала, що в поліклініці зараз є "хороша" вакцина французька. Пентаксим, здається. (чи є ще щось на П?)
    А на моє питання, якби зараз робити, що і коли мало б бути, взагалі не відповіла...
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є в поліклініках залишки Пентаксиму. Якщо робити зараз- через 2 міс ревакцинуватися перший раз Це АКДП. На "П" є ще вакцина "Пріорікс", але це вже КПК- робиться 1 раз в рік і потім- через 5 років.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. invisible

    invisible Well-Known Member

    Дитині 2,5 міс., бцж у пологовому не робили. Якби ми захотіли зробити (що хтось чув за ту канадську бцж?), то як виглядає процедура? Треба робити манту? У якому віці краще то зробити? Зараз десь восени чи відкласти до року?

    Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk
     
  14. maty

    maty Well-Known Member

    ну на початку осені- краще , ніж весною,крім того,біля року можуть зуби лізти,нежить-кашлі-температура.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. MissO

    MissO Well-Known Member

    А чому до трьох? Питаю, бо теж вагаюсь, чи взагалі необхідно іх робити. Наразі відмовилися від щеплень, але до кінця не впевнена у правильності вибору.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    3 роки достатній період, щоб до цього часу уже проявилися ті прихованы процеси, які могли бути при народженні, і які становлять певний ризик для щеплень. Плюс до 3 років відбувається перший вагомий етап формування імунної системи. Від народження до 2-3 років у дитинки є 3 критичні періоди, які впливають на імунний статус: 1. період новонародженості ( до 28 днів), коли імунна система перебуває у пригніченому стані, щоб не давати різкої відповіді на усі подразники зовнішнього світу. 2. 3-6 місяців, коли починає формуватися власний первинний імунний захист. 3. 2-3 роки., коли ще залишається незрілим місцевий імунітет ( слизових), але починає поступово вироблятися імуноглобулін Джі ( який відповідає за "пам ять" на попередні інфекції). Тобто є версія, що чим менше втручань у природнє формування імунітету на цьому етапі, тим краще. Оскільки далі до 6 років дитяча імунна система має навчитися працювати як доросла і не заробити "хроніки".
    --- дописи об"єднано, 31 Липень 2016 ---
    загалом, початок осені у нашому регіоні - це перехідний період, погодні умови якого діють на імунну ситему теж не найкращим чином. Хоча , якщо обирати з усього, то періоід з травня по вересень- більш безпечний у плані відсутності великої к-ті сезонних вірусів ( але вони теж є- тардиційні для літа рота- та ентеровіруси, вірусні ангіни і т.п.). Та і зуби у дітей лізуть від 3-4 місяців і до 2-2,5 років. Так що постійно десь щось пригнічене. Тому- ближче до 3 років уже простіше
    Канадська БЦЖ ще відсутня у наявності. Воана зараз проходить реєстрацію у МОЗ. І після закінчення процедури реєстрації на протязі 4 тижнів має закупитися і доставитися. Тому відгуків зараз ви не знайдете про неї. Бо нею не щепили. Манту обов язково робиться перед БЦЖ, якщо дитинка старше 2 місяців. У якому віці краще робити- тут немає однозначної відповіді. Як і зі всіма іншими щепленнями. Коли і чим щепити власну дитину мусите вирішувати лише ви.
     
    Останнє редагування: 31 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Знаю, що ви не можете давати якусь конкретну пораду. Але все ж, який, на вашу думку, найпереконливіший аргумент за щеплення і проти них?
    І, якщо зробити вибір на користь вибіркового щеплення, то які прививки робити і коли найоптимальніше, враховуючи потенційні ризики від нещеплення чи щеплення дитини від певної хвороби?
    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 31 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Дівчата, соррі, але не маю часу (і бажанняперечитувати цю тему. Але хочу виговоритись.

    Отже, народилась у мене перша дитина (2008 рік). Ще вагітною я про щеплення навіть не думала. Тобто вважала, що оскільки мені їх всі робили -- то і я буду робити. Але була у мене дуже мудра коліжанка (у неї дитя на 4 міс. старше за мого старшого), яка посіяла умене сумніви. Ото вона шалена противниця щеплень і весь час розповідала мені яке це зло. Я набралась тих її страхів і в пологовому таки дозволила зробити БЦЖ, але від гепатиту уже відовилась.

    В 3 місяці із із неймовірним страхом прийшла в поліклініку здати аналіз за формулою, бо ніби розуміла (іи хотіла), що треба щепитись. Але педіатр сказала, що у нас діатез (я то думала, що дитинат просто собі щоки розчухала), відправила у Сокільники в шкіряну на консультацію і заборонила щепитись. Потім я ще хотіла у 5, 7, місяців щепитись, але ніяк не виходило і нарешті у 9 місяців у Чорнобильській Інфанріксом ми щепились.

    У дитини навіть температура не піднялась, але в той момент, коли сина кололи я вже і з сином попрощалась, і з своїм життям.... Стояла на колінах і молилась.... Боялась не просто дико, патологічно дико.............................

    Короч, коли меншому було 1,3 роки народилась друга. Їй теж в пологовому зробили БЦЖ --- і все. Спершу лікарка не дозволяла щепити доцю, бо вона вагу не добирала (вона і зараз мініатюрна), а потім доця почала хворіти, бо кожен вірус, який братик приносив із садочку і її зачепляв. І в результаті я не мала навіть отих 2 тижнів, щоб хоч якась дитина була здоровою.... Тому старший мав лише одне АКДП (інфанріколм), менша жодного щеплення.

    Потім народилась 3 дитина. БЦЖ в пологовому вкололи. Малюк щойно вийшов із пологового -- мав соплі. Тобто хапав кожен вірус від тих старших. Там навіть мова при його постійних соплях і Т про щеплення не йшла. Коли найменшрму було півроку усі дружно захворіли КАШЛЮКОМ. Старший, який мав 1 щеплення, і меншмй, який не мав жодного, але був ще на грудях, перехворіли дуже легко. Середня (їй тоді 2,5 було) мала одну із найстрашніших форм кашлюка і місяць у лікарні лежала.

    Далі мала ще 8 місяців відхаркувала той коклюш, тож я про щеплення (нічиї) не думала.

    Від того кашлюка минуло 2,5 року (за цей час було у нас багато вірусів, тож ми не щепились) -- і тут в Андрійка (рівно в 3 роки -- менінгіт). Вилікувались!

    Знову завагітніли. Як 4 дитина народилась, то навіть БЦЖ не було. Тож що я маю станом на нині:

    -- НЕЙМОВІРНУ БОЯЗНЮ ЩЕПЛЕННЯ

    -- ШАЛЕНИЙ СТРАХ ЗАХВОРІТИ НА ТІ БОЛЯЧКИ ВІД ЯКИХ ЩЕПЛЯТЬСЯ (ТАМ ПРАВЕЦЬ ЧИ ДИФТЕРІЯ).

    -- Ще маю практично нещеплених дітей, які регулярно мають якісь віруски.

    І от ніби розумію, що зараз осінь на носі -- ідеальний час для щеплення. Ніби розумію, що треба щепити (он у америці це обов"язково), ніби маю можливість щепити платно у чорнобильській...

    Але маю такий страх, через який не моуж переступи.

    І от запитання: а чи треба переступати через той страх? Може як моя психіка не може собі того дозволити, то вона підсвідомо розуміємо, що дамо собі раду ьбез щеплень? Бо реально на 4 ділтей я м аю лише однге щеплення і я тоді справді прощалась із дитингою.... Хтось іде щепити із щастям, із задоволеням, із розумінням того, що робить дитині добре, а я себе лише думками про щеплення вбиваю... То може раз я не готова то і дітям не треба?
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Kandya , Ви - мама 4х
    це накладає відповідальність: треба бути врівноваженою і вирішити внутрішні конфлікти. Рішення приймаєте для своїх дітей ВИ, і яким би воно не було, воно правильне. Правильне - якщо прийняте в стані рівноваги і від прийняття цього рішення є відчуття спокою.

    а хтось не щепить спокійно, з впевненістю і відповідальністю за свій вибір

    Неправильно - щепити "бо хтось робить", не щепити "бо зараз так модно"
    Вивчайте інформацію, озброюйтесь знаннями і все буде ОК
     
    • Подобається Подобається x 6