Стосунки з родичами((

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Bree van deKamp, 31 Жовтень 2013.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А вона не хоче. Їй отак значить добре як би то жорстоко не звучало. Доросла людина - має право вибирати як жити. Тому добре тут кажуть - думайте про свою сім'ю, щоб їй було краще. Мамі Ви допомогу запропонували, а приймати її чи ні - лише її вибір. Якщо захоче щось міняти - тоді допоможете, а як ні - то ні, їй же не 5 років, вона абсолютно повносправна і в здоровому розумі - значить може вирішувати сама як їй краще.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 5
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Bize, вибачте, що скажу жорстко, ваші ілюзії, щодо того, що ви її порятуєте - марні. Бо процитованою фразою все сказано. Розумію, що у вас серце болить за маму...але..єдине, що може варто спробувати з вашого боку - це підшукати для мами когось із спеціалізованих служб, які працюють із такими жінками, чи священника-духівника, якщо би то було для неї авторитетно і могло якось підштовхнути її саму до змін. Хіба після її власного усвідомлення ви можете її підтримати у всіх питаннях - юридичних, житлових, фінансових, тобто опору вона матиме, лише перший крок за нею. Ну і про те, що брат жениться/зміниться - то облиште теж такі думки, по-перше, бо цього не станеться (маю на увазі зміни), а по-друге, бо це знову ж таки варіант як витягти маму без її участі, а шляхом того, що її прив'язаності і залежності ніби-то відпадуть самі собою (про жениться)
    А самі не вертайтесь туди, і дитинку з чоловіком не приводьте - ви вирвались, можете жити нормально, а так ви втягнете вашу сім'ю в то все болото - і маму не витягнете (бо вона і не хоче), і самі вгрузнете. Печальна ситуація(
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 4
  3. Bize

    Bize Well-Known Member

    Дякую дуже за поради.. Треба буде серйозно з чоловіком поговорити про то, і добре все зважити..Ще маємо трохи часу підшукати квартиру, а потім коли мама сама захоче, нехай іде жити до нас.. Дійсно, я не зможу все замість неї зробити, якщо вона сама ще не готова(((
     
  4. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

    вибачте за пряме нагле запитання :тато маму б*є?
    мама не пробувала міліцію викликати?
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2016 ---
    перепрошую, ПОліцію
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Bize

    Bize Well-Known Member

    не викликала, колись ще сусід приходив і втихомирював, а тепер і йому набридло, тільки ходить і підсміхується.. А поліція не дуже хоче таких сімейних справ вести, максимум потримає добу та й відпустить.. А як він після цього вийде, то буде ще гірше
     
  6. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    то закономірно для думаючих, який сенс допомагати якщо все по кругу?
    Ви читали про алкоголізм і співзалежність?
     
  7. Bize

    Bize Well-Known Member

    Там справа не тільки в алкоголі, просто тато такий і є. Щось попробуй сказати йому не те, він зразу нервується, а коли нервується, то кулаками розмахує.. А алкоголь підсилює то все.. Я вже мамі казала, щоб давала потрійну дозу таблеток в їжу, щоб йому ставало зле після алкоголю, мама й давала коли могла.. Тільки він не такий дурний, він ніколи не каже, щоб вона йому їсти дала - або сам гріє собі те, що мама в загальній кастрюлі зварить, або просто-напросто відбирає в неї з-під носа те, що вона вже почала їсти, типу "ти собі загрій ще раз, бо я голодний і не буду чекати". А як я йому недавно сказала, щоб кинув пити, він засміявся, так і стало зрозуміло, що проблеми в собі він не бачить.
     
  8. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

    а раніше так тато та брат ставилися до мами?
     
  9. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не робіть того. Тими таблетками можна серйозної шкоди наробити. Вони навіть вбити можуть і мама ще й сидіти за то буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Bize

    Bize Well-Known Member

    Тато постійно такий, а брат як був молодший, то ще допомагав мамі вдома, а тепер став "дорослий", і йому все в одному місці, бо в нього свої справи.. До мами біжить тільки коли йому гроші треба
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2016 ---
    Тоді я просто не знаю іншого виходу, крім того щоб просто спостерігати на це все збоку((( Безвихідна ситуація
     
  11. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

    а мама сама готова з цим покінчити?щоб не терпіти тих нервів?
    ви з нею говорили тет-а-тет?якось пояснює свою не впевненість?що каже?
     
  12. Bize

    Bize Well-Known Member

    Мама хоче, але вона боїться, що тато буде мстити і не дасть їй спокою..
     
  13. Farbovana

    Farbovana Метушлива та непосидюча)

    виходить шо так ,що так не дасть спокою.
    але якшо так лишить то ніц не зміниться(
     
  14. Bize

    Bize Well-Known Member

    ось так і переходить та проблема з року в рік(( Заслабкий у моєї мами характер, щоб припинити це все((
     
  15. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Їй треба вирішити чого вона сама хоче. Виглядає на те, вірно хтось з дівчат писав, що їй подобається роль жертви. Щоб всі жаліли і співчували. Якби вона так не хотіла жити, давно б все змінила. Можна ж розлучитись, попросити заборону наближатись до неї чоловіку, мотивуючи його неадекватністю. В такому випадку поліція має приїжджати по першому виклику і приймати міри. Бо просто в сімейні розбірки вони не лізуть:girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Bize

    Bize Well-Known Member

    Погоджуюсь, що мама вибрала роль жертви.. Ще й до того всього, вона дуже пасивна і боіться всяких змін.. Тому я сумніваюсь, що мама наважиться подати на розлучення, хіба що виженем його з дому - і то всі разом, бо мама сама боіться щось йому казати

    Надіслано від мого IQ4412 Quad, використовуючи Tapatalk
     
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Все, крапка. Виженете батька то їй син так само на голову сяде. Ви не матимете з малою дитиною часу і натхнення боротися ще й з маминими тарганами і її стійким бажанням бути жертвою. Не знаю чи в такому віці дуже просто вже буде то "переробити" без якихось грандіозних потрясінь в її житті (бажано не з Вашої ініціативи, бо ще потім крайньою лишитеся). Хіба правда священник, якась дуже сильна і переконлива подруга її можуть хоч трохи "розгойдати" (бо до психолога ж вона 100% не піде)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    Скажу вам так . Я б туди не верталась . Ви вийшли з того пекла і хочете туди вернутись ще й дитину відвезти . У мене в сім'ї далеко не така ситуація, але є свої нюанси. І чисто психологічно я себе почуваю краще окремо.

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    У нас в родині є аналогічна ситуація.
    Тітка,яку все життя бив чоловік-алкоголік. Колись і міліція приіжджала, і сусіди розбороняли. Вони розлучились, а вона далі терпіла його у СВОІЙ хаті, не виганяла. Доньки повиростали, повиходили заміж, живуть окремо. Жаліють маму на відстані, часто запрошують до себе в гості. Але тітка там з тиждень побуде і назад додому повертається. Вся родина дивується з того.
    Єдине, що років 5 тому, коли чоловік знову тітку почав бити, то вона тримала в руках сковорідку і добряче його вгріла тою сковорідкою. То тепер він як нап ється( а це робить щодня), то тихенько іде до себе в кімнату і лягає спати. Але певні висновки зробив, бо всім розповідає, що має "скажену Ніну", але руки більше не піднімає.
    От так і живуть вже років 30.
    До слова, тато у нього пив і бив дружину, і він п'є, бив дружину і бив вже покійних батьків.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    У всіх людей у різний час наступає справжня зрілість, коли людина бере відповідальність за своє життя. Дехто і в 60 залишається незрілим. Єдине, що можна зробити, спробувати наштовхувати маму на думку, що це її вибір. Люди грають в ігри - я тобі машину, ти мене забереш з зупинки. Я тобі зупу загрію, а ти мене потім доглядатимеш, як я буду стара. Це все робиться несвідомо, звичайно, але в ролі жертви завжди є прихована вигода. На мою думку допомагати дорослим дітям можна тільки в крайньому випадку, у всіх інших, - у батьків своє життя, а у дітей своє. У нас в сім"ї, наприклад, свекруха, допомагала фінансово навіть у такі періоди, коли того ну зовсім не потрібно було. Відмовляння не сприймала, ображалась і т д. По суті це те саме явище, тільки іншим боком. Якось може налаштовувати, що допомогою синові, і цими самопожертвами вона тільки йому шкодить. Прийміть мамин вибір и живіть своїм життям. По можливості те, що можете робіть. Шкода звичайно, що така ситуація, але не на все ми можемо вплинути.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1