Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    думаю то просто співпало.
    то в багатьох дітей таке, не тільки у вас. я прекрасно розумію, у вас ДВОЄ дітей, а не одна, а то є дуже велика різниця. бо те,що ми можем собі дозволити з однією дитиною, далеко не завжди виходить з двома - наприклад вилежуватись по пів дня поки мале спить з цицею в роті. але все так не буде, підключайте бабусь/дідусів на допомогу, бо перевести дитину на суміш то не вихід.
    до речі, а який у вас досвід ГВ зі старшою дитиною?
    теж вже багато раз писалось, і з власного досвду пишу - абсолютно нічого вони не допомагають, тупо розвод на гроші.
    от поважите в 2 мс нормально, і будете чітко знати. якщо й справді дитина набрала критично мало, тоді вже будете думати про догодовування. і аж ніяк не з пляшки, а хоча б шприцом, хоч я знаю що то не дуже зручно.бо інакше маєте шанси блискавично з ГВ перейти на суміш.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Не рахувала, але памперс завжди добре мокрий.
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2016 ---
    ні) їм все, воду пю і чаї.
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2016 ---
    можна сказати ніякий, коротко - вона штучник, була недоношена.
     
  3. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Я не на дієті, їм кожні 3-4 години,
    П'ю багато води, чаї з молоком, узвар з яблук. На вечір їм кашу вівсяну, чула сприяє лактації.
    Мабуть таки через жару вдень смокче цицю 10хв., А ввечері 40, тому ввечері приходиться давати дві циці, бо не наїдається з одної. Пісяє багато, вранці за пів години без памперса два рази попісяв. Пляшку і дурник категорично не бере і це мене тішить. Знаю, бо бабуся при купання завжди пхала дурник, щоб не кричав, А він його плював і я заборонила давати дурника, А зараз даю чай від коліків з шприца, бо настільки спротивився дурник, що і пляшечки категорично не брав, ну це добре, бо не мало б бути в майбутньому проблеми з лактацією.
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Годування на вимогу в тому й заключається, що, скільки хоче - стільки смокче, сціджувати не треба, дитина сама регулює кількість молока.
    Чай може ще й ускладнювати ситуацію з коліками і займає місце грудного молока. І чай з молоком я би не пила.
     
  5. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    А ще мене цікавить, якщо малий до 2 місяців смоктав лише 7-10 хв, через коліки, це виходить тільки переднє молоко пив, тому так мало набирав. Та й зараз смокче 10 хв і дратується. Як помогти добратись йому до заднього молока? Їсть що дві години, часом 1,5, А часом через 2,5.
     
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Krasynja нормально він набрав. В Вас же були важкі пологи, дитина не була на циці перші години життя. Він взагалі великий молодець, що за таких умов чемно взяв цицю, плює гуму, яку йому незрозуміло для чого сунуть та ще й поправляється. Розумник хлопчик! Заберіть чай, не потрібен він малюку, на кінець є краплі від кольок (які теж неясно чи поможуть, бо то ще треба знати, животик болить чи це неврологія), більшість діток плачуть і неспокійні в перші місяці життя. Ви там ще про купання писали. Ну якщо кричить, то не треба мучити. То хіба мамам дуже треба відмивати дитину кожного дня, дитині досить сполоснутися під душем. Треба по максимуму виключити стрксові для дитини ситуації, так всім буде краще.
    Щодо ваги, по своїх помітила, що поправляються найбільше, коли сплять з цицею в роті. Але то не кожна дитина любить, як і не кожній треба бути пампушком. Спіть разом, годуйте на руках. Але, ще раз повторюся, з ваших дописів не видно, що дитині бракує молока.
     
    • Подобається Подобається x 5
  7. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Дякую за підтримку! Справді, перший тиждень малий був під капальницею і йому казали глюкозу, потім годували в роддомі сумішю, бо я була обколена антибіотиками і всяким різним, я постійно зціджувалась, щоб зберегти ГВ. Потім через незнання, коли у мене почалася гіперлактація, малий тиждень не їв цицю, я прикладала, він плакав, дратувався і не їв, я думала проблеми з животиком, А виявилося, що в мене годування з відригуванням, мені пояснила консультант з ГВ, як правильно приклади в таких випадках. Після того малий почав їсти по 5-9 хв. За два місяці ми набрали чистої ваги 1,450
    В мене постійно відчуття, що він не наїдається. А ще як почалася лактаційна криза, взагалі паніка. Зараз тільки ввечері мало молока, але я усередино прикладаю на вимогу і даю при потребі дві циці. Циці стали м'якими, вже вичитала що це зрілість, А не брак молока.
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну і супер
    Приходиться :) Ви ще й рахуєте скільки коли циць даєте. У нас якось так перші місяці було нон стоп з циці на цицю, шо я би в житті не прослідкувала, коли вона яку і скільки їсть... Розслабтесь і прислухайтесь до дитини. Вони дуже чітко показують, що їм треба, а треба ім в такомц віці зовсім не багатл, тільки мама, її тепло і циця.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. катенок

    катенок Well-Known Member

    Ми за перші 2 місяці набрали 600+700=1300...Хтось за місяць так набирає. Теж переживала. Зараз 5.5міс нам важимо 6,3-6,5кг приблизно. Могли б більше. Тобто одного разу за другий місяць ми набрали 700гр, решта по 500-600.. Вічна боротьба з тим молоком і малюк дійсно не наїдається ним достатньо. Перебробувала я багато методів,і Апілак в т.ч. щоб дієво то нічого мені не помогло.
    Так..я пробувала суміш..одну..другу...він категорично відмовлявся її їсти,того він не буде, він буде голодний але суміш не візьме. Тому до 5 міс я ледве домучила його і себе на грудях самих і від безвиході ми ввели в 5 міс прикорм. Ми почали їсти кашку ложкою!! гречану і тепер ще кабачок. І їсть він з задоволенням.Груди ми далі їмо цілий день і разом з кабачком теж...і вночі кожну годину-40хв..Але я бачу що вдень дитина наїдається значно краще. Ну так і буде.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    найкраще що ви можете зробити для своєї дитини - це пропонувати:
    -груди на першу вимогу (одразу піля сну, як тільки скривився, навіть якщо 10 хв. тому поїв-запропонуйте ту саму грудь)
    -руки на вимогу (свої, татові, бабусині, найкраще, звичайно, ваші)

    З власного досвіду - діти які важко прийшли у цей світ потребують більше часу для адаптації, і що більше тілесного контакту отримають - то спокійніше малюк себе почуватиме. Не рівняйтеся на розповіді інших, саме ваш малюк потребує саме стільки вашої уваги і саме такого режиму.

    Купання - може Т води або час не той? Якщо все те, то погоджуюсь з Haidee, краще протерти вологою пеленкою спокійну дитину, ніж купати і стресувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Взагалі, не факт, що у Вас якась криза. Є так звані, "кластерні годування", особливо під кінець дня. Дитя перенасичене емоціями, втомлене за день, от і вимагає цицю значно частіше ввечері. В мене це дуже чітко було видно. Ранок і до тепер суперпора дня( дитина мене не чіпає), а вже ввечір мушу всю увагу дати дитині.
    Розслабтесь, природа про все подбала.
    Lyanysya, нащо та суміш? Наступаєте на ті самі граблі. Те, що дитина неповна нічого не означає. Ми носили бодіки 0-3 до року і шинок-ніжок не було ніколи. Годуйтесь скільки просить, і не слухайте, що хтось "не закриває ротик цицькою при першому писку" чи "немовля має спати скількись годин".
    Успіху і материнського щастя Вам, дівчата.

    Надіслано від мого SM-G361H, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 30 Липень 2016
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    ну то тим більше, невже вам не хочеться це виправити?:girl_wink:
    бо я, коли напорола дурниць зі старшою, почала швидко догодовування, бо теж думала що не наїдається, то при другій вагітності я ні за що так не переживала, як за ГВ, щоб цього разу все було добре. в мене в хаті категорично не мало бути пляшок, сумішей і дурачків, хоч було дуже важко бо десь з другого місяця і до року дитина постійно відмовлялась від грудей, годувалась лише напівсонною, і теж набирали 600-700 грм максимум, і спала до року вдень лише на руках. то все варіант норми, але кожна мама розставляє свої пріоритети, мені ГВ було №1, все решта потім, я знала що все так не буде.
    коли двоє дітей з маленькою різниею то слінг вам у поміч, щоб не лежати по пів дня з немовлям, а могти ще й приділяти час старшій, не загробити ГВ.
    Постарайтесь, у вас все вийде!:girl_yes2:
    Красуня, все у вас з малюком нормально! всі через це проходили, і все буде добре, головне правильний настрой. Побільше відпочивай з малюком, бо ці миті вже не повторяться:girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Вже краще, бо вранці добре набираються циці молоко. То був шок у четвер, коли проснулась, А груди пусті, м'які, як у вечері, перестала відчувати приплив молока, дитина дратується, бере груди і кидає, я пробую, А там нема молока. То з понеділка так, зараз тільки ввечері мало, але даю дві циці то ніби хватає малому. Тому зробила висновок, що це лактаційна криза. Син почав рости і тепер більше потребує молока ну і співпало з зрілістю лактації, бо груди стали м'якими і менше відчуваю наповнення їх.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Доречі, це не смішно, але я не те що, рахувала, але і браслети на руках переставляла. Бо відчуття "пустих" і вічно "м"яких" було практично з 10 дня від народження. Голова від недосипу не соображала, коли з якої годувала і чи годувала взагалі. І хто б мене побачив, би сказав, що маю повно молока насправді було стільки, скільки треба і на відчуттях це не відбивалось). Одним словом, якщо б я думала, що маю мало, так би й певно було. Бо набір такий собі був. І педіатр радила таблетки і догодовування.
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дівчата, циці то не бідони. Молоко виробляється по ходу смоктання. Ото перевіряння, сціджування то дурного робота. Дитина може нервуватись , якщо наприклад їй дають ще щось з пляшечки, де йде одразу як починає смоктати. А на циці треба потрудитись, щоб молоко пішло.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    В мене дуже-дуже рідко набираються груди, я таке відчуття чую не кожного дня, постійно груди мякі. Вони завжди ж набиратись мають?
     
  17. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    З пляшечки нічого не даю і молоко у мене легко текло. Чай проти коліків зі шприца.
     
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я коли чую, що там "шматинки", то пропоную кожні 30 хвилин, наступне годування з тої, на якій закінчила попереднє і даю іншу цицю. Я приблизно розумію, про що Ви. З двома старшими таких відчуттів не було, завжди відчувалося, що молока в грудях багато. За добу при такому режимі груди набирають краще.
    То не "мало молока", то якась така особливість лактації, але оскільки моя дитина нервується від того, що молоко тече не відразу і багато, то я собі трохи розганяю лактацію. Не давайте сосок, пляшок, пропонуйте цицю дуже часто, подивитеся через днів 2-3, чи щось зміниться.
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну знач просто такий період, в нас так довго було, вже писала, часом танцюючи на стоячи годувала і думала, що то вже певно так завжди буде, але нічо, пройшло
     
  20. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    @Krasynja у мене у вашому віці малеча теж часто їла, груди під вечір були вже м'які, по дві години міг висіти на грудях. То пройде, давайте стільки скільки просить.
     
    • Подобається Подобається x 2