Обручки

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем viltis, 27 Серпень 2008.

  1. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Чула такий собі жарт,коли носять обручку,то означає я одружена,а якщо ще з колечком якимось,то я одружена ,але це нічого не означає)))
     
    • Смішно Смішно x 3
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. TikName

    TikName New Member

    Я недавно переїхала до Львова. Збираюсь вийти заміж. Скажіть будь ласка, де можна придбати обручки з сплавів титану або карбіду вольфраму? Можливо є якась ювелірка, де зуміють виготовити такі колечка на замовлення?
    Онлайн магазини будь ласка не пропонуйте, хочеться перед покупкою поміряти, розглянути наживо.
     
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    знаю, наша @Tsokotukha з чоловіком має класні титанові обручки, може відгукнеться?
     
  4. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    вони такі дорожезні, під 6 тис((((
     
  5. Perseida

    Perseida Well-Known Member

    Мій чоловік обручки не носить, по техніці безпеки на роботі не можна. Ми це питання обговорили ще до весілля, він мене попередив, щоб скандалів не було))) Одягає тільки в неділю до церкви, чи просто, коли довший час вдома. А я навпаки без неї не можу. Зараз вагітна, пальці набрякають-бачу що до кінця вагітності не зможу її доносити, а збільшувати також не хочеться, щоб потім знову не змінювати розмір. Думала купити дешевшу заміну (срібну з позолотою), але це ж не те... моя освячена при шлюбі, не просто прикраса... Прийдеться перетерпіти)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Обручка - це лише традиція.
    Не привязуйтесь так до речей, бо це гріх (і Ви, як людина, що ходить в неділю до церкви, це просто мусите знати та дотримуватись). Від того, що (наприклад) чоловік носитиме обручку, бо інакше дружина скандалить - чи спасе це шлюб?.. Не обручка єднає двох, а Бог. Це всього лиш традиційний знак для людей (людей!) про шлюбний статус, чарівних властивостей воно не має :).
    --- дописи об"єднано, 26 Жовтень 2016 ---
    Обручка - це лише традиція.
    Не привязуйтесь так до речей, бо це гріх (і Ви, як людина, що ходить в неділю до церкви, це просто мусите знати та дотримуватись). Від того, що (наприклад) чоловік носитиме обручку, бо інакше дружина скандалить - чи спасе це шлюб?.. Не обручка єднає двох, а Бог. Це всього лиш традиційний знак для людей (людей!) про шлюбний статус, чарівних властивостей воно не має :).
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Perseida

    Perseida Well-Known Member

    Я також не вважаю, що обручка на руці може зберегти шлюб від зради чи розпаду сім'ї. Мій чоловік чомусь думав, що якщо він буде ходити без обручки, то я буду скандалити))) тому і підняв перед весіллям це питання. В нашій сім'ї повна довіра, тому чи одягає він обручку, чи ні-це вже його особиста справа, як йому зручніше. Я не прив'язана до обручки, як до речі чи прикраси, просто вона освячена в церкві священником і тим самим священником одягнена мені на руку під час св.Таїнства Вінчання... мені спокійніше, коли вона зі мною))
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Добре, що ви з чоловіком обговорюєте та маєте довіру :).
    Я після шлюбу знімала всі прикраси іобручку в тому числі на ніч, та й чоловік часто так робить. А з настанням вагітності та подальших маніпуляцій з немовлям - вдягаю обручку хіба що коли в нас гості або коли виходжу з дому. ))
    А що означає освячена обручка? (те що яксь дійства священницького обряду проводились - то ясно. А от як священник пояснив це дійство "освячення обручки"?) - задавались колись таким питанням?
     
  9. Perseida

    Perseida Well-Known Member

    Особисто в священника я не запитувала, бо ви праві-до сьогодні я тим питанням ніколи не задавалась... для мене показником є те, що обручки перед тим, як одягнути на руку отець покропив свяченою водичкою.
     
  10. La esposa

    La esposa Moderator

    думаю, то не в обручці справа. Тобто, священик читає молитву над річчю (будь-якою річчю), де сказано, що:

    Творче і Будівничий людського роду, Дарувателю духовної ласки, Подателю вічного спасіння! Сам, Господи, пошли з висоти Духа Твого Святого і благослови цю річ (назва речі) , щоб вона, озброєна силою Твого небесного заступництва, була для всіх, хто бажатиме вживати її, корисною для спасіння і сприятливою та допоміжною на все добре в ім’я Христа Господа нашого. Амінь.


    то виходить, якщо була б традиція обмінюватися не обручками, а, наприклад, якимись половинками сердечок, то була б така ж ситуація. То просто річ, в силу якої людина вірить.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Во-во. Тільки Спасіння обручка, яка б облита водою чи намолена вона б не була - не дає (а дає покаяння-хрещення водою (до речі, просто водою :))-подальше життя по законам Божим). Виходячи з вищенаведеної молитви, "річ" перетворюється в амулет (християнство амулетів не визнає, - тільки БогОтець-Син-ДухСвятий і т.д.). І як, вибачте, можна річ благословляти? Благословення можна просити тільки для людей (принаймні це має сенс).
    Тому обручка - це знак для людей, і то не обовязковий. В контексті християнства.


    І ще по темі: хтось має досвід зменшення обручки на пару розмірів - скільки то приблизно коштує (біле та жовте золото) та до кого можна звернутись?
     
  12. firebi

    firebi New Member

    Підскажіть)) Де у нас зараз якісне (не туркіш) та недороге ( в границях 850-1000 грн) Золото? На Ювелірці ціну по тел.не кажуть..Гади..А в їх магазині дорого..
     
  13. firebi

    firebi New Member

    Вже купили))Магазин на Городоцькій 86 чи 88, "Харківська ювел.фабр.". Там наші Львів.золоті обручки по 800грн. за 1гр. І розкатали мені з 16,6 на 16, 8 розмір міліметри безкоштовно! А зменшити сказали буде від 60-80 грн.
     
    • Корисно Корисно x 1
  14. TikName

    TikName New Member

    Все ще актуально... Допоможіть будь ласка :)
     
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  15. Olena Korsyka

    Olena Korsyka www.time4shopping.com.ua

    На Південному в Геліосі великий вибір обручок.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  16. fillette

    fillette Well-Known Member

    Ми замовляли свої обручки в Геліосі. Вони ще мали магазин на науковій, де Сільпо. Не знаю чи ще там він є. Робили на замовлення, залишились задоволені.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. shelev

    shelev Member

    На безіменному пальці правої руки носять кільце православні християни, на лівій - католики. А за єврейськими традиціями нареченій надягають кільце на вказівний палець. У давнину на Русі також існував звичай носіння обручки на вказівному пальці.
     
  18. olchiks

    olchiks New Member

    Обручальные кольца символ бесконечной любви – нечто большее, чем ювелирное украшение, а потому к покупке свадебных колец необходимо подходить с полной серьезностью. Для нас с мужем выбор обручальных колец было волнующее мероприятие. Мы долго просматривали каталоги ювелирных магазинов, узнавали много информации . Своим выбором мы остались довольны.
     
    Останнє редагування модератором: 14 Вересень 2017
  19. Kydriawka

    Kydriawka Member

    Ми свої купували в суботу в "Амфорі" на просп. Шевченка. Тільки там знайшли такі, як хотіли - комбіновані класичного типу (всюди комбіновані були під американки). Побачивши, одразу зрозуміли - ЦЕ ВОНИ)) Великим плюсом було те, що в наявності були всі розміри, не потрібно було чекати два тижні на виготовлення, а одразу приміряти своє.
     
  20. NatalieBB

    NatalieBB New Member

    Підскажіть, будь ласка, де у Львові можна придбати обручки з карбід вольфраму?
    На південному чула є щось?
    Дякую.