"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Якщо дитина активна, лікар не напрягає, то можете зачекати. А там будете бачити. Мої діти при вірусних інфекціях активні , бавляться навіть до досить високої температури ( при вище 38,5 таки мляві, сплять), їдять досить непогано. При бактеріальному мляві, сонні навіть при маленькій температурі; не хочуть їсти, ниють і тд.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. crissola

    crissola Well-Known Member

    @Vesnyanka як же ви були праві, і все так гарно і вичерпно розписали. Все таки в нас вірусне, бо сьогодні посипало спинку і за вушками, трошечки збоку на животику. Писала @бетменша про розеолу. Я почитала , то получається в нас ознаки якраз ті ж самі. Висипання має пройти само по собі я так розумію чи треба все таки щось протиалергічне?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Само проходить. я нічого не давала
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В дитини (4міс) вночі почались соплі, на вечір температура 37,4. Протягом дня капала носик сольовим розчином, в обід гуляли. Що з таким мацьопиком роблять ще? Ніби знаю - спостерігати, але хочеться почути адекватну думку, натирати дитину оцтом не адекватна порада від домашніх
     
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та нічого не роблять якщо тільки соплі, покладіть спати під кутом, типу щоб голівка була вище ніж ножки, але і спинка рівненька була, так малечі буде легше дихати. Нам в два міс лікарка казала на річ ще віброцил капати, але ми обійшлися. Хоч за віброцил таки треба радитися з лікарем. Ну і якщо мацьопіка ті соплі душать, типу ні туди ні сюди, то треба натиснути пальцем на корінь язичка, тоді дитинка або ковтне то, або зригне трошки, ну і стане легше. Але то разова акція, постійно так робити не можна.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    віброцил це протинабряковий засіб, його призначають коли власне сопель нема, а ніс забитий, а в набрякує причини, алергія чи специфіка захворювання
    крім того в інструкції пише що не призначають дітям до 6 років, вагітним і годуючим
    я не знаю, чицей засіб дійсно значно серйозніший за судиннозвужуючі типу Називін, чи просто для останніх понижена вікова планка
    бо судиннозвужуючі є і до року
    знову ж таки, їх капають тільки тоді як дитину дуже мучить нежить, що не може напр. спати
     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Це ви про спрей говорите. Краплі призначають. В інструкціі є дозування діткам до року. Ну і так, це коли є набряк слизовоі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. crissola

    crissola Well-Known Member

    @svoybox ми рятувались тільки Аквамарісом + аспіратором витягували сопельки і ще легенький масажик двома пальчиками зверху до низу вздовж носика, так коловими рухами до 10раз - це в тих випадках, коли аспіратором не давав вийняти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    З аспіратором треба обережно, бо в діток там особлива будова вухо горло ніс, там ще ое все сформовано і сильним вакуумом можна нашкодити, в нас аспіиатор, то крайній засіб і практично кількаразовий.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Та нема що витягувати аспіратором, водичка з носа тече, йому не заважає, тільки хлюпає в носику. Про судиннозвужуючі теж знаю. Дякую, дівчата, що відгукнулися, більше тут пишу для самозаспокоєння, бо вдома всі паніку розводять.
    П.с. температура спала вже
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Питання таке. В Артема соплі, ну такі вже доходящі, другий тиждень йдуть. Температури-кашлю-горла не було. В носі, при самому вході позавчора прищ побачила, такий маленький. Вчора вранці під носом напухло, а ввечері взагалі лице розпухло, під оком теж. Ну не так прям весь запухший, а так навколо того прища. І температура піднялась 37,5, вухо болить, зуби болять, голова (чоло болить) -- я так зрозуміла, що то його так той набряк муляє. Сьогодні був лікар, сказав пити нурофен, навіть як не буде Т, типу, як протизапальне і виписав Антибіотик Аугментин. Я думала із АБ до вечора почекати, чи не спласне то, але почала рости Т до 38, лице не зменшується (але на щастя і не збільшується), скаржиться на вухо... Короче, щойно дала АБ. Та й питання у мене не про Аугментин, а про те, коли та припухлість має зменшитись? Бо я своїм нервам ради не даю. Сьогодні в малої свято перщшокласника, я вималювалась от і до -- і сиділа в актовому залі, ридала..... Коли чекати полегшення?
     
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    скарги на вухо?
    Вухо бачив лор?
    А що за вухом? Чи нема припухлості?

    Якщо це чиряк в носі, то полегшає тільки коли прорве.
    Але можливо, що це щось інше, вірусне, і тоді Аугментин скоріше співпрацює з набряком, ніж усуває його
     
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    В мене колись в горлі був абсцес, то полегшало після прийому антибіотика десь за добу.
    @Kandya , як справи у вас?
     
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ми в лікарні, в лор-відділі, вскривали флюс, температура, припухлість, які після пластики носа...
     
  15. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    писала в іншій темі. ще тут запитаю
    після 2х днів Т 39 малу обсипало довкола ротика, а тепер ще в складках на ніжках, за вушком, на стегні теж з*явилися поодинокі прищики. більші і менші, червоні. може бути алергія на Нурофен сироп? чи таки щось вірусне?
    завтра викличу лікаря, але ще треба якось ніч перебути. хвилююся страшно.
    малу ніби то не турбує. Т немає вже, спить.
     
  16. Karrizo

    Karrizo New Member

    Дівчата, підкажіть, бо щось геть розгубилася, ситуація така: в четвер в дитини 4р. різко піднялась температура до 38,2, на ніч 38,6, збилася швидко, наступний день трималась в межах 37-37,2,здали кров:
    Шое 11
    Лейкоцити 19
    Нейтрофіли підвищені
    Моноцити понижені
    По аналізах схоже на бактеріальну інфекцію, але ж шое в нормі.???
    З симптомів: дитина в перший день жалілась на біль в животі, але не сильно, вчора теж декілька раз згадала, що болить животик, але це було так - "ой, болить животик", 5-10сек і побігла далі, сьогодні поки за живіт не згадує, темп норм. Чи може бути бактеріальна інфекція з такими симптомами? Боюсь, щоб це не було дійсно щось бактеріальне, а ми його от так нелікуючи пропустим. Давала хіба ентеросгель ну і нурофен. До лікаря записались на понеділок.
     
  17. magic

    magic Well-Known Member

    Дівчата, а в мене питання про стоматит у дитини. У нас його ще не було, тому хочу спитати - якщо у малого на десні, недалеко передніх зубів з"явився один білий прищик і малий вчора казав, що його трохи болить, як він через щоку натискає на то місце. Більше прищиків ніде ніби я не бачу, температури не має, нічого більше не турбує.. То може бути стоматит такий? чи просто прищик??
     
  18. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    сама собі відповім. може комусь буде корисний наш досвід.
    це була ентеровіусна інфекція. 2 дні висока Т, тоді висипка навколо рота, а далі і по всьому тілі. лікувати не треба. багато пиття+ збивати Т при потребі.
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    І ви на коксакі перехворіли(. Моя мала мала день високу темр. і раз рвала. Але то скоріше від темп. А страху я набралась..
     
  20. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    не впевнена, що Коксакі, бо кисті рук/ступні чисті, без висипів...