меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В плані їжі моя дитина "навчена" (хоч тут всім вгодила), вона їсть абсолютно все, що і решта.

    І ще десь читала, що дитина спостерігає реакцію дорослих на їжу, як вище Багіра писала. Маю коліжанку, яка дуже хоче "навчити" дитину на молочні каші, а сама молоко навіть не нюхає, то звичайно, що і дитина не буде того їсти.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Я сижу тихо і дуже радію, що моя менша дитина всеїдна: капуста, борщ, каші, молока, буряк, любі супи, вона буде їсти все на відміну від старшого, який скоро у свої 9 ужасно перебирає. Я вже забула, коли готувала доці щось окремо.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Креативно Креативно x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Тут мені здається, так само, буває, що це причина, а буває і ні.
    Я можу говорити лише про зворотнє, для прикладу, але від того, що я фанатію від деяких продуктів, моя дитина їх не починає їсти (в принципі, я взагалі не пропоную дитині чогось такого, що сама не їм і мені не смакує): я так мала надію на овочі, що син заохотиться нашим апетитом, а в мене влітку було якесь просто захоплення: не могла зупинитися, готувала по 2-3 різні овочеві страви нараз, дитині не пропонувала, просто стоїть на столі і ми з чоловіком їмо, реакції 0...я вже не шукаю причин, просто сприймаю як є (намагаюсь, бо насправді моментами і хвилююсь, і дратуюсь)), ну часто так в дітей є, значить то нормально)

    Отправлено с моего X9180 через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    В нас з їжею ніби великих проблем немає. Каші, зупки, солодке і солене їдять. Не люблять рис. Як вчують, то силою не запхнеш. А от макарони - в будь-якому вигляді, і до них можна що хоч додати, і брокколі, і цвітну капусту, які вони просто так не хочуть. М'ясо, особливо риба і печінка, дуже люблять я головне, щоб його не було багато у страві. А от хліб, булочки, печиво - така ж любов, як і у мене. І коли кілька днів чогось такого немає, то починається "ломка"))) і їдять із ще більшим апетитом.
    А взагалі, в нас ситуація, як з тим молоком. Якщо мені страва не смакує, і я б сама такого не їла, то діти ніби відчувають і теж не будуть їсти. Я вже кілька раз перевіряла. Тепер їдять в основному з нами.
    Бувають періоди, що перебирають, плюють. Але теж з тих "нездалих" мам, які не показують цирки заради однієї з'їденої ложечки. Не хоче - не їсть. Пропоную альтернативу, якщо є ще щось приготоване. Немає - ходять голодні. Якщо з часом знову не хочуть, я в середньому даю ще пів години, то тоді чекають наступного прийому. Можу дати фрукти, печиво, йогурт. Я знаю по собі, якщо щось не смакує, то я нізащо не проковтну. Так само із доїданням. Я відчуваю, коли наїлась, і остання ложечка чи шматочок не лізе, то залишаю і викидаю. Так само із дітьми. Не хоче зупи, то не хоче. Наївся трьома ложками, то наївся. Дітки мають дуже добру регуляцію своїх життєвих процесів і дуже добре знають і відчувають, коли голодні, А коли ситі. І вміють це показати. І так, голодна дитина не буде. Мої інколи в очікуванні їжі такі концерти показують, що на вулиці можна подумати про катування дітей)))

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    В чашці. Яготинське.
     
    Останнє редагування: 19 Листопад 2016
    • Подобається Подобається x 1
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ні в якому вигляді не їдять? бо мій малий просто рис не їсть, а плов - то три рази на день їв би :)
     
  7. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    О, дякую) треба буде спробувати) А ви із яким м'ясом робите? Бо мої зайці ще малі для свинини)

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  8. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я з телятиною завжди роблю
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А я до рису печені яблука і гарбуз даю. Смакота. І помідорову зупку з рисом малий ість.
     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дівчата, а коли ви почали давати малюкам смажене? Я маю на увазі на маслі чи на олії, на сковорідці....І як часто даєте такі страви? Я поки давала лиш пару раз - сирники і пляцки з яблуками. От тепер думаю чи можна вже пробувати давати щось таке частіше.
     
  11. happy story

    happy story Well-Known Member

    Нам 1.3 я ще не давала . Самій цікаво ,коли таке дітям починають давати.
     
  12. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я даю. Не стверджую, що то добре, але інколи хочеться дерунів, чи смаженої бульби чи ще чогось такого. А малий і собі просить. Але стараюся давати "біленьке", або здираю смажену шкірку і даю серединку. За дерунами він взагалі трясеться. Почує в дальній кімнаті і жене на кухню, попробуй не дати)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Якшо ми їмо смажене, то і доня їсть. Сама стараюсь звичайно не зачасто, але ж дійсно часом хочеться. Ті ж сирники, чи оладки
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Ми так само: самі їмо і син їсть. Давно уже. Але так само
    Що менший був малюк, то більше за тим слідкувала.
    Діма довго не їв картоплі - не хотів. А вперше засмакувала уже після півтора року і власне смажена. Яйця варені досі не їсть, але якщо раніше на маслі смажила і на сковорідці збивала, то зараз можу і на олії просто "очком". А кілька днів тому взагалі хеш браун наминав. Ну і тости (правда, не на олії - з тостера) - то наша любов.
     
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    І ми так само. Але в нас дійсно мало смажених страв, з яких найчастіше то налисники, які намагаюсь смажити без олії, в бабусі можуть бути якісь сирнички, оладки овочеві щось таке. Може якби то було наше щоденне меню, то я б більше переймалась.

    Надіслано від мого X9180, використовуючи Tapatalk
     
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Та в тому той справа, що в нас смажене нечастий гість. Чоловік має хворий шлунок і в нас дієта))) Але оскільки останнім часом малий відмовляється майже від усього, що їв залюбки раніше, то я собі міркую чи не почати його пригощати смаженим, тим більше, що воно йому смакує. Мені і так вже голова тріщить від питання "чим би то дитину нагодувати".
     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Думаю, не варто. Хай краще вже ість так як ість, ніж давати смажене. Десь там колись, то нормально, а регулярно не є добре. Може спечіть йому гарбузик, картоплю, дадайте цибульки, часнику, олійки, після того як спечеться. Може які нові смаки йому цікаві будуть. Може омлет в духовці чи на воді. Різні овочі спробувати позапікати, м,'яско зі спеціями. А смажене не варто
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Fast

    Fast Well-Known Member

    Чому? В мене Софі дуже любить свинину (зовсім не жирну беру, і сало повністю забираю). Десь я наткнулася на цікавеньку статтю про м'ясо і власне в дитяче харчування рекомендувалось давати зовсім не жирну свинину. В мене той їдок хіба б брокколі з гречкою їла. Мене вже нудить від нашого різноманіття - зупа з брокколі, то гречана зупа + фрикадельки (свинячі бажано, тоді менше скакати при годуванні треба) туди. Солю вже теж те меню дістало :) Все! Що готовити?!!! Я і Соля сир домашній любимо - Софія пробуваля - дуже їй посмакувало, але з тою лактозною непереносимістю - не то. Даю сирок тема (з мамалаком), йогурт, кефір. Бурячок - хіба з мого вінігрету вибирає :) той самий зі своєї тарілки ні, ні. Купила безлактозну суміш до каш - сильно плювалась. Чим годувати дитину? З вагою катастрофа! Два дні температурила, не хотіла їсти - 100 г в мінус пішло. Ми ж так довго їх набирали :sad: З тою температурою багато цицялась - давала мамалак, але знову ж багато какала. Зараз знову переходимо в режим циці тільки наніч і разок-два вночі.
     
  19. Fast

    Fast Well-Known Member

    Все- нічого не їсть!!! Дві ложки з'їсть - третю випльовує:girl_cray:. Включаю телевізор, знову дві ложки з'їсть - третю виплюне. Показую виставу - ну може ще одну з'їсть. Їду почала блендерити, щоб якщо часом засуну до рота, щоб проковтнула і все. Але знову ж через раз. Поки їсть - 5-6 разів треба то підігріти. Тільки б їла печево і хліб і запивала водою.
    З Мією була позиція - не хочеш їсти не треба. Але там вага дозволяла дотримуватись тої позиції. А тут - мале, дрібне і ціла кухня в їді:girl_impossible:. Чим її годувати?
     
  20. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    в нас останній місяць десь робиться шось непонятне. Спочатку мала перестала їстиперші страви. От якось так непомітно і вже тепер не їсть, хіба може витягти собі бурячок чи горошинку і все, юшки не п'є. Тепер у нас вже кілька тижнів проблеми з каканням, сімейна каже, що через те, що не їсть першого. Але мала має пиття багато в день - і компот, і водичка, чи то так розходиться в тій зупі??
    Може то не сюди писати треба було , та я шось ніяк не знайду куди, але питання - що робити? Маля може бігати від ранку до вечора і хникати "кака в дупці", але кака не лізе. Реально потім може покакати аж ввечері, іноді навіть після миття (певно тепла вода помагає?) , часто протягом дня масую їй животик, іноді вона сама просить. Пробувала варити компот зі сушки з великою к-сть чорносливу, давала буряк їсти, але нічо толком не дало.
    І ще скажу, що дитя зараз реально дуже-дуже мало їсть, як вона з'їсть 8-10 ложечок каші чи там картоплі наприклад, то ми вже тішимось, що вона поїла. Але то такий прийом їжі може бути раз на день, а то і на два. А так то циця і всякі дрібні перекуси.
    Сімейна нам сказала для животика подавати Дуфалак. Як я його виливала в компот і мала пила протягом дня, то ефекту толком не було. Як я дала разову дозу відразу, то потім какала весь день по трошки, досить таки ріденьким. Сдовом не в захваті я від тих ліків.
    Але що робити??