Змішані шлюби

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Supernatural, 1 Грудень 2016.

?

Змішані шлюби : за чи проти?

  1. За - головне любов у парі !

  2. Проти - в наш час треба берегти свій народ і традиції

  3. Світ і так йде до змішування рас і культур хочемо ми цього чи ні

Результати можна переглянути лише після голосування.
  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    У декількох країнах. А про багатожонство, то їх чоловікам то і не важко погодитись на одну дружину, бо за законами і звичаями вони кожну дружину мають однаково забезпечувати, і не далеко кожен чоловік має на таке змогу ;)
     
    • Баян Баян x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Єгипет і Туреччина :)? І в межах готелів ?
    вибачте, але інколи варто вийти ща межі копіпасту статтей, написаних копрайтерами і відео з ю-тубу. Тоді відкриється багато цікавого поза межами тих стереотипів, якими у нас оперують. Поняття не мають, що араби- це не лише мусульмани. І що серед мусульман є різні течії, і навіть між суннітами і шиїтами є відмінності; що іслам - не тотожний ісламізму. І що багатожонство допускається не тоді, коли чоловік може матеріально всіх забезпечити, а коли може до всіх однаково бути справедливим ( а це значно ширше за матеріальне). І багатожонство навіть у тих же шиітів трактується по іншому, ніж в суннітів. Тому тут немає однозначності.
    І є відмінності у мусульманських сім ях тих же афганців, і мусульманських сім ях саудитів чи іорданців. А мусульманські сім ї у ПАР чи Сенегалі будуть відрізнятися від мусульманських сімей у ЄС.



    Насправді у різних релігій є багато спільного. Інша справа, що трактують це вже по різному. У християнстві теж , наприклад, є те, що заміжня жінка повинна покривати голову. Бо це є знак покори чоловіку.І хустина- це знак влади чоловіка . Заміжня жінка не повинна ходти з непокритою головою. Інша справа, що ми це правило порушуємо :) Мусульманки ж носять хіджаб не у знак покори чоловіку. А у знак того, що вони готові притримуватися принципів своєї віри, символ благочестя.
    п.с. у іудеїв жінка теж має покривати голову- хустиною, чепчиком-чалмою чи перукою на крайній випадок.
     
    Останнє редагування: 3 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  4. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @сніжна не вгадали :)
    Так, знаю це, і в євреїв є ціла ще наука як жінці треба вдягтись, називається цніут , і є мусульмани проєвропейські які не дотримуються своїх звичаїв. Але я а більше про відмінності ментальні, культурні, а не хто там що вдягнув чи не вдягнув на себе :girl_in_dreams:.
     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2016
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    хто що вдягнув- це частина тієї ж ментальності, яка формується під впливом сотень факторів :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Supernatural, ох і любите ж ви теми такі створювати, сильно дискусійно сварливі)
    Як на мене то ця тема як і багато інших схожих на неї, ніколи не буде мати тільки однодумців. В кожного свої погляди і приклади таких відносин серед родичів, друзів, знайомих. А від того чи добрий то приклад чи ні і формується думка, це звісно якщо людина не живе серед людей інших культур.
    А як на мене то придурків в кожній нації хватає. А щодо притирання, то деколи і до нашого хлопа треба таку силу волі мати, щоб не забити. Так що не сваріться дівчата, нехай люди із змішаних шлюбів сплять і не дьоргаються))
    --- дописи об"єднано, 4 Грудень 2016 ---
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Тут навіть не треба далеко ходити, ви ж подивіться навіть наші украінці часом не можуть дійти згоди. Украінська православна церква і греко-католицька. Ну практично все ж одинакові, хіба назвою різняться. А ви ж подивіться що робиться починаючи від того де брати шлюб і хрестити дітей, і в тому починає брати участь вся родина. Реально дуже мало людей може нормально, без, як кажуть москалі, ущербу, для себе прийняти чужі традиціі і релігію. І питань буже багато, як виховувпти дітей, у якій релігіі, які межі дозволеного в тих дітей і т.д.
    Я проти змішаних шлюбів, не тому, що упередження, а тому що в незмішаних набагато простіше, легше.
     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Swelena

    Swelena Well-Known Member

    А що це різні релігії?




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Fast

    Fast Well-Known Member

    Ой та навіть в межах готелів :) всі по різному ведуться, спілкуються. Була ну дуже цікава парочка в Туреччині - жінка замотана, але дуже в яскраві кольори і полюбляла цмалити сигарету, а чоловік завжди носився з їхньою маленькою доцею (1,5-2 роки). Возив він, носив він, заспокоював він, годував він, ну плавали разом :) і до жінки з надзвичайною ніжністю відносився. Після басейну доцю в рушник, жінку теж, за столом теж крісло підсунув, відсунув, десерт приніс і тд. То мені мама звернула увагу на них. В Єгипті теж одні більш замотані, одні менш. Одні носяться з дітьми і жінками, одні як окремо - ті в стороні, а ті з мужиками сидять.
    А у нас тут хіба не так?
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та власне що ні, а чули б ви які суперечки виникають. Де дитину похрестити, де Пасху посвятити. Той туди не піде, там мама не прийде, бо ій буде встидно в очі сусідам дивитися, що син шлюб в православній церкві взяв. І купа, купа купа подібного, ви собі навіть не уявляєте, які бздури видаються. І то в межах однієі релігіі. Я вже про московський патріархат мовчу. У невеличких містечках, якщо прихожанин десь в іншу церкву пішов, то піп потім до церкви без каяття не пустить, і такого там повно. І це в межах дуже схожих течій. То що вже говорити про рвзні релігіі. Як би там не було, оті традиціі то людська сутність, то століттями формувплося і отак легко щось відкинути, або прийняти можуть одиниці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Але до чого тут істинна релігійність окрім назви? Чи люди, які реально люблять одного Бога можуть за таке сваритись? Це просто зашореність, обмеженість, ворожість до всього, що хоч якось не схоже на тебе, чим вужчий світогляд, тим більше такого буде - менше бачити суті, і більше придиратись до формальностей, до дрібниць, з тим самим успіхом, сім'я не складеться, бо у його сім'ї заведено щонеділі після церкви ліпити вареники, а у неї - ходити обідати в кафе, чи в неї є городи-бульба, і вся родина звикла там працювати, а у нього цього нема і "село не для нього", то чи в релігії тут справа? хіба обмеженим людям не знайдеться інших приводів, щоб в них "не склалось"?
    Тому про те і йдеться, що люди з широким і глибоким світоглядом, які вирішують прийняти іншу людину з її відмінностями (в релігії, культурі, расі, мові, характері), напевно роблять це свідомо, і їм це або не заважає, або ідуть на поступки, які підходять обом, тож які тут можна робити узагальнення, чи будуть щасливими такі шлюби? Я б навіть сказала більше, люди, які справді прийняли досить відмінного (з традиційної точки зору) від себе партнера, мабуть апріорі це пари з високим рівнем порозуміння і здатністю справді любити іншого "таким, як він є", менше переробляти під себе і менше конфліктувати. Звісно, я кажу про шлюби, які створюють думаючі люди, а не тих, що "вискакують без задньої думки" - але тут не бачу різниці, чи вискочити за красунчика Махмуда, і потім "виявиться", що треба вбиратися в хіджаб і нікуди без чоловіка не ходити, а чи за крутого і гонорового Степана, який може "виявитися" хамом і домашнім тираном. Ну, ок, згідна, що в першому випадку "відкриття" напевно можуть бути екзотичніші, але ж суть тоді таки не в тому, яка культура чи релігія, а в тому, що хтось не думав, коли приймав важливі рішення...
     
    • Подобається Подобається x 7
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Це воно все так в ідеалі виглядає, а реально багато таких як ви пишете про кафе і вареники, багато людей з широким і глибоким світоглядом, які не хочуть, або розуміють, що не зможуть того прийняти ніколи, і тільки невелика частина може і вмвє то прийняти, от вони і щасливі, але іх мало.
    Ну і родини ніхто не відміняв, тут теж різні нюанси, дочці добре, а мама не приймає, перестала з нею спілкуватися, знову ж таки щастя неповне. У звичайних все простіше і зрозуміліше, я за звичайні ))). Так так можна писати, що і в звичайних шлюбах таке може бути, ну але суть, я, думаю, зрозуміла.
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба



    по темі: щодо того що всі однакові і всюди є лайдаки. Все так, але розгрібатися з нашими лайдаками легше, бо є уявлення в якому місці можна спіткнутися. Шлюб з людиною кардинально іншої культури - це набагато складніше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  15. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Так в багатьох християн Ісус Христос - це Син Божий, основний пророк, Голова Церкви, а Бог - єдиний, один для всіх :girl_yes2:.
    Хто є Ісус Христос? | Уроки Біблії
    Ісус Христос - Син Божий | Ближче до Бога

    Ісус – Син Божий

    В Біблії мовиться, що Ісус – син Божий. Основні напрямки християнства вважають, що Ісус – це друга особа Святої Трійці.

    Про майбутнє пришестя на землю Ісуса було відомо задовго до Його народження:

    "Тому Господь Сам дасть вам знака: Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім'я Йому: Еммануїл."
    (Ісаї 7:14)


    "Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Без кінця буде множитися панування та мир на троні Давида й у царстві його, щоб поставити міцно його й щоб підперти його правосуддям та правдою відтепер й аж навіки, ревність Господа Саваота це зробить!"
    (Ісаї 9:5-6)

    Ісус прийшов в світ, щоб стати царем в Царстві, яке повинен був створити Бог Отець. Його царство не повинне було мати нічого спільного із лукавим часом (Галатів 1:4). Господь дасть Йому престол Давида, і царюватиме Він над домом Якова (Ізраїлем) навіки, і Царству Його не буде кінця (Луки 1:32). І була дана Йому всяка влада на небі і на землі після того, як Він повстав з мертвих по волі Бога Отця (Матвія 28:18). Зараз Він сидить праворуч від Бога Отця і є Царем і Богом.

    Ісус багато в чому нагадує смертних, але багато в чому відрізняється від нас. Він був більше, ніж звичайна людина. Його спокушали, але він не погрішив (Євреїв 4:15). Він помер, але воскреснув, Він і зараз живий і виконує Свою місію. Ісус – глава церкви.

    Ісус і Його учні дотримували всіх Законів Божих, і ми, у свою чергу, повинні чинити так само.

    Ісус був визначною особою, але Його життєвий шлях на землі був короткий. Він помер у віці 33 років, але до цього часу Він багато що встиг. Блага звістка полягає в тому, що Ісус, Месія, знов прийде на землю, щоб cудити народи, які забули Єдиного Істинного Бога. Вони не дотримуються Його Законів і вклоняються брехливим богам. Всіх їх чекає покаранная.

    Ми, християни, повинні робити все, що в наших силах, щоб жити так, як жив Ісус. Якщо ми чинитимемо так, ми можемо бути упевнені, що будемо бажані для Бога і зможемо потрапити в Царство Боже.

    Коротше, всіляку умовності роблять собі самі люди. Головне культура людини, ії світогляд і виховання :girl_smile:. Але правильно тут писали - укладаючи шлюб з представником іншої культури треба врахувати можливі розбіжності і вимоги до вас як до жінки, щоб потім то не було проблемою.
     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2016
  16. Swelena

    Swelena Well-Known Member

    Так, моя нічим не відрізняється. Моя віра вчить мене не ділити людей на сорти за жодною ознакою. І вчить, що всі люди рівні, а також не судити інших, бо Бог є суддею. Для вас уточню, що моя релігія - християнство.






    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Clementina

    Clementina Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Погугліть теж більше про Христа, так, вказано що через нього можна спастить і він Син Божий. Але Бог, Бог-Отець то інше. Та навіть в Вікі почитайте Бог-Отець — Вікіпедія Але це тут вже офтоп :girl_smile:
     
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму


     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  20. maty

    maty Well-Known Member

    змішані шлюби є різними-міжнаціональні, а серед міжрасові, і міжрелігійні. Так от, найбільше застороги в мене викликають саме останні- але не з погляду порівняння,чия віра краща іт п .А лише через можливість.або неможливість,виховувати дітей у своїй вірі- це важливо і для мусульман,і для католиків і для інших,мабуть теж. І мене трохи лякає,що жінки відрікаються від християнства на догоду своєму кохання...я не засуджую,але особисто для мене то є неприйнятно. Але це особиста справа кожного.
    Якось побачила на Галицькому базарі таку гарну пару- жінка в хіджабі,світлому брючному костюмі , висока,струнка,з делікатним макіяжем,явно українка, і чоловік-може,сирієць чи турок,такий же високий і стрункий,в світлому костюмі.Вони купували овочі-фрукти: вона обирала,він платив-носив. Побачене повністю змінило мою уяву про замотану-затуркану жінку .
     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1