Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    я то розумію. але людина йти іти бажання не має((((
    З чого почати, які документи потрібно щоб подати в суд?
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    реально багато залежить выд того, як порозумыються 2 сторони.Продавець має підготувати пакет документів для продажу.Відповідно, робить оцінку майна ( бо у нього усі правовстановлюючі документи на майно), збирає попередні довідки. За це оплачує він ( зазвичай із коштів. які отримані як завдаток від покупця). Покупець має обов язок сплатити ПФ ( бо він сплачується тим, хто набуває майно)Часто покупець бере на себе оплату і держмита, замість продавця. Послуги нотаріуса оплачуються або порівну, або покупець теж на себе бере. Залежить і від того, за якою ціною продається майно ( наприклад, продавець зробив хорошу знижку і покупець зацікавлений у цьому майні настільки, що готовий узяти усі основні витрати на себе). Тобто тоді виходить так: підготовчі папери+оцінка+ витяги з реєстрів, які робить нотаріус- на Продавцю. ПФ, держмито, послуги нотаріуса- на Покупцю. Військовий збір і податок з доходу- на Продавцю ( це сплачується у випадках, передбачених Податковим Кодексом тим, хто отримав дохід). Як варіант: підготовчі довідки+оцінка+держмито - на Продавцю; ПФ і послуги нотаріуса- на Покупцю. Тобто це все за домовленістю сторін.
    --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2016 ---
    зняти людину з реєстрації без її згоди можна лише в судовому порядку ( на підставі суд. рішення про позбавлення права користуватися житловим приміщенням) і при наявності відповідних підстав. Також залежить від того, чи ця прописана людина є членом вашої сім ї чи ні.
    перелік документів залежить від нюансів. По тому, що ви написали - ясно лиш те, що треба примусово зняти з реєстрації "когось" :)
     
    Останнє редагування: 10 Листопад 2016
  3. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    чи є підставою те, що людина не оплачує комунальні послуги?
    батько мій
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    відповідно до ЖК України "до членів сім'ї наймача належать дружина наймача, їх діти і батьки.
    Примусове виселення члена сім'ї власника житла без надання йому іншого приміщення можливо лише у випадку, передбаченому ч. 1 ст. 116 ЖКУ. А саме: якщо такий член сім'ї систематично руйнує чи псує житлове приміщення, або використовує його не за призначенням, або систематичним порушенням правил спільного проживання робить неможливим для інших проживання з ним в одній квартирі або в одному будинку, а заходи попередження і громадського впливу виявилися марними.
    Член сім'ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім'ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом ( ст. 405 ЦКУ)
    Сама лиш неоплата комунальних послуг не є підставою.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Dobrafeja

    Dobrafeja Member

    Дякую за поради. Просто важко домовитися з людиною... продавець не хоче вішати на себе нічого, окрім податку на дохід (доречі скільки він?), причому ціна завищена...давить на то, що йому потрібно сплатити 6% від сумми - цитую-"а то багацько".
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо його нерухомість не підпадає під ту,яка не оподатковується, тоді 5%. Плюс зараз 1,5% ще на військовий збір. Загалом сума виходить суттєва.
     
  7. Dobrafeja

    Dobrafeja Member

    Щиро дякую! Ви допомогли розібратися в цьому, дякую.
     
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    написала. Отримала відповідь, що то не їхня компетенція зовсім. Квартири не є об'єктами їхнього нагляду. Скерували на райдержадміністрацію.
     
  9. iragonzales

    iragonzales В декреті

    я сама мала і маю справу з ними, після Ваших слів розумію нафіг вони здалися!!!!
     
  10. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Добрий вечір, підкажіть будь ласка, при дарувані квартири, в якій проживає малолітня дитина, заяву в опікунську раду (доречі, де вона знаходиться?) має право подавати тільки власник, чи може будь хто з мешканців? Які саме документи їм потрібні
    А може простіше виписатись мамі з дитиною на час переоформлення?
    Дякую
     
  11. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Однозначно простіше виписатись, якщо є куди прописатись. До речі, зараз це можна зробити одночасно під час постановки на реєстрацію за новою адресою.
     
  12. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Обов'язково прописуватись? Не можна пожити пару тижнів бомжем, а потім сюдиж прописатися?

    Отправлено с моего Lenovo P70-A через Tapatalk
     
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Valyushonka дитину просто так не випишуть.Має бути ''інше житло''
     
  14. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Їхати в інше місто прописуватись-виписуватись не варіант.
    А що потрібно в опікунську раду? Чи де вона знаходиться, щоб я поїхала все узнала

    Отправлено с моего Lenovo P70-A через Tapatalk
     
  15. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Підкажіть, чи має право Львівтеплоенерго вирубити тепло на цілий день - отак собі просто серед опалювального сезону серед зими? Яка правильна процедура якшо так? От сьогодні під вечір на під'їзді з'явилось оголошення: "завтра з 9 до 18 (орієнтовно) год буде припинена подача тепла. Просимо вибачення за незручності!" (від руки, підпис Львівтеплоенерго) Ват? Незручності!? Це законно? (маємо велику підозру, що це хтось в будинку міняє батареї, зима ж прийшла неочікувано..., але не факт)
     
  16. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Маю запитання до юристів, але радше не консультативне, а професійне.
    Маю дві вищі освіти, але хочеться освоїти третю :d23: Задумуюсь про юридичну освіту. Прошу мені сказати, чим на практиці зайнятий помічник юриста. Тобто загалом про обов"язки можна в інтернеті прочитати, тай залежать вони від напрямку, наскільки я розумію. Але з життя, з практики, що конкретно він робить? Чи це робота тільки з паперами? Яка? Чи ще щось?:ed4d70def841dc74b57
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас на посаду помічника в основному запрошують на "принести-подати-збігати". Тобто йому доручається вся та робота, якою лінь або не хочеться займатися юристу ( посидіти в чергах для подачі документів в реєстрацйних та ліцензійних органах, відвезти документи, збігати до нотаріуса, надрукувати документи, скласти простіші документи). Тому зараз на посаду помічників часто беруть студентів-випускників, яким просто потрібний стаж і найменша практика. Це не робота суто з паперами ( за вийнятком хіба помічника нотаріуса). Це робота "куди пошлють" :).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. lusuzj

    lusuzj Member

    помічники нотаріуса,оформляють усі документи а нотаріус тільки ставить підпис.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Дівчата, допоможіть порадою будь ласка. Дідусь потрапив в реанімацію з інсультом. Мамі його пенсію не віддають, хочуть, щоб дідо підписав довіреність. Зрозуміло, що в його стані це неможливо. Як діяти? До кого звертатись?
     
  20. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    На жаль, іншого варіанту як оформляти довіреність нема.
    Оскільки дідусь перебуває в лікарні, таку довіреність може засвідчити головний лікар. І вона буде разовою ( тобто на кожне отримання пенсії треба буде нову довіреність)
    Або ж чекати поки пенсіонеру покращає і він сам зможе звернутися за недоотриманою пенсією.
     
    • Інформативно Інформативно x 1