Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Згідно ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів" споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав (так і вартує написати в кінці позовної на випадок, якщо суддя забудеться про цю норму))))
    Витрати на інф-техн забезпечення сплачувалися згідно старого закону. Зараз це не актуально.
    Позов можна відправити поштою (бажано рекомендованим листом)
    Успіхів)))
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    оо, дуже-дуже дякую!! Бо я вже тут схеми малюю, як то мені з малою туди доратися!
     
  3. basia

    basia Well-Known Member

    Підкажіть, де "живуть" державні нотаріуси Сихівського району? Чи має значення місце реєстрації при зверненні до нотаріуса?
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Шоста львівська ДНК на просп. Червоної Калини, 109
    немає.Ви маєте право звертатися до будь-якого держ. чи прив. нотаріуса. Значення має категорія справ.Наприклад, оформити спадщину на нерухомість можна у будь-якого нотаріуса, але за місцезнаходженням основної частини нерухомого майна.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Підкажіть, будь-ласка, наступне: куди (реквізити) і скільки мають оплачувати СПД, які не здійснюють жодної діяльності? Чоловік зареєструвався ще у 2008 році, але так і не здійснював жодної діяльності. На скільки знаю, з 2017 року такі СПД мають платити якийсь податок.
     
  6. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Rodionochka, по місцю прописки чоловіка в податкову--прийти, або задзвонити.. вони дадуть №рахунку і реквізити
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Ситуація із виділенням землі у Львівській області для воїнів АТО:
    спочатку згідно закону, воїнам АТО виділяють землю (в області),
    вони витрачають свій час, здоров'я, кошти для оформлення всіх необхідних документів на виділену землю,
    і вже на завершальному етапі -
    приходить відмова.
    Бо сільська рада вносить якісь зміни на ту землю.
    Скільки таке знущання може тривати?
    Чи хтось у Львові займається вирішенням схожих питань /
    надає юридичну допомогу воїнам АТО у таких ситуаціях?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Annyhka Kavetska

    Annyhka Kavetska Well-Known Member

    Уклали з татом договір дарування квартири та договір сервітуту ( до смерті тато має право там проживати, квартиру не можна продати і т.д) тато прописаний в квартирі та на нього оформлена субсидія, я не прописана. Питання таке, чи потрібно мені йти та переоформлювати будинкову книгу, і щоб всі комунальні служби переписали квитанції на моє ім'я? як буде з субсидією? її потрібно переоформляти на мене після того перепису чи ні? Я зовсім у цьому нічого не тямлю( Порадьте будь ласка:connie_pull-pigtail
     
  9. marianast

    marianast Well-Known Member

    Місце знаходження майна Львів, місце прописки померлої - далеко, довелось їхати до місцевого нотаріуса оформляти львівську квартиру. Виявилось такі питання вирішуюттся лише за сісцем прописки, не важливо де знаходиться нерухомість. То я лише про спадщину знаю, з досвіду
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    за місцем прописки спадкодавця ( не спадкоємця). Якщо спадкодавець не був ніде зареєстрований ( буває) або якщо місце його реєстрації спадкоємцю не відомо-
    місцем відкриття спадщини є місцезнаходження нерухомого майна або основної його частини, а за відсутності нерухомого майна - місцезнаходження основної частини рухомого майна .
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    дівчата, порадьте.
    я у декpеті. але маю пропозицію pоботи. пропонують укласти цивільно-правову угоду. чи можу я будучи в декpеті на одній фіpмі офіційно працювати по угоді на іншій, хоч і по суботах кілька годин.
     
  12. maty

    maty Well-Known Member

    власник квартири не мусить бути в ній прописаним.
     
  13. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    То за місцем реєстрації потрібно платити , по районах. Але якщо фоп не закритий, навіть , якщо не здійснює ніякої діяльності , тепер має платити єсв в розмірі 704 грн. То краще нехай закриє, якщо не планує відновлювати діяльність .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    @сніжна, може Ви б мені могли підказати. В нас така ситуація. Є земля, яку на себе оформлював брат чоловіка. Він зробив всі документи, дозволи-і несподівано помер, не встигнувши просто забрати ті всі документи і поставити свій підпис. Спадкоємиця його майна-мати. В нотаріуса , коли оформлювали спадщину записано просто-все що належало синові(тобто переліку, що саме-нема).Ніхто цією землею не займався, нічого не робилося. Пройшло 10 років вже, мамі дуже погано. Дала нотаріальний дозвіл синові, щоб він оформив ту землю. Але нотаріус каже, щоб заново збирати ті бумаги вже на маму, треба рішення суду.Каже-це формальність, але суд має чітко прописати, що вона є спадкоємицію не просто майна, а конкретно цієї землі. Суд мав відбутися 10 січня.Чоловік прийшов, прочекав-вийшла помічниця судді і каже, що суд не відбудеться, в судді багато інших криминальних справ. Перенесли на 2 лютого(сьогодні). Зранку дзвонить помічниця, і каже -суд переноситься на невизначений термін. Тепер моє питання: чи можна нам якось пришвидшити цей суд, попросити, щоб дали іншого суддю,не такого зайнятого, може поскаржитись куди? Я так тепер зрозуміла, що все це може тягнутися безкінцево. Які наші дії можуть бути? Чи то все таке собі замкнине коло?
     
  15. Popi

    Popi Well-Known Member

    Поясніть ще мені будь ласка. Як що бабця померла,жила у Франківську. Я маю прописку Франківську, живу у Львові. Успадковую нерухомість , що знаходиться у Львові. Мені, щоб отримати право власності на нерухомість ,потрібно звертатись у Франківсь чи можна у Львові? зараз не питання , про відкриття справи для отримання спадщини, вона вже зареєстрована. Хочу отримати право власності, але їхати у інше місто ,зараз не має нагоди
     
  16. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Не хочу вас розчаровувати, але такі у нас суди і нічого не помінялось... чекати можна до безмежності (суддя зайнятий, потім у відпустці, потім передасть справу, другий суддя зайняти і так по колу). Всі судді між собою знаються дуже добре. Напевно найкращим варіантом (якщо ви спішитесь), знайти місцевого адвоката, який займаеться часто справами у цьому суді і просити його поради (це буде трішки затратно, але напевно у часі наскоріше). Бо якщо подавати самому скарги, то іі також мають розглядати у суді і знову буде замкнуте коло. Я так розумію, що суд районний, то попитайтеся там по коридорах якогось юриста-адвоката і поясніть судь вашоі справи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Дякую Вам за пораду. З адвокатом вже порадилися.Він сказав, щоб спробували спочатку підійти до судді пояснити, що справа на 5 хв. ,що це формальність,тому що всі документи є в нас на руках, а якщо не буде ніякої реакції-спробувати скаржитися голові суду(чи як він зветься?). Так, це суд Галицького району. Чоловік сьогодні їздив до них, то судді не було, була тільки помічниця, він пояснив все їй, вона пообіцяла пояснити це все судді, а як воно буде? А, і ще помічниця сказала, що суддя не приймає тих,чиї справи розглядає. Це наше перше вимушене звернення до суду, тому не знаємо як правильно діяти? Може та суддя на гроші чекає? В черзі сиділа жіночка, яка в той суд як до себе на роботу ходить з 2004р. В неї якесь ТЗоВ зайняло її підвал (в неї всі документи на нього є) і не може добитися, щоб їх вигнали звідти( це історична частина Львова). Ось вам і суд... Шкода, що ми без того папірця не можемо далі рухатися і довести до кінця всі наші справи.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  18. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Не хочу, щоб у вас склалось якесь погане враження про всіх суддів, можливо ця суддя дійсно хороша і не має часу. У мене була судова тяганина десь з 2010 по 2013 рік. У той час судді не хотіли нічого робити без оплати, навіть як ви подаєте якийсь позов, який правдивий і по всім правилам, щоб справа рухалась, треба було дати хабара (от цим всім і займається юрист-адвокат). Бо інакше розгдядають все дуже довго. Ми судились 3 роки, при тому, що юридично з нашого боку все було добре, всі підписи-документи іт.д. інша сторона нічого оформленого не мала ( судились за ділянку), суд тримав 3 роки і ще б тривав не знати скільки, уклали мирову, позбулись скількись- то коштів, але нічого не довели. Якщо б не уклали мирову - не знаю, скільки б це все тривало.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Lvivna

    Lvivna Member

    Привіт. Дівчата. Підкажіть, будь-ласка... ФОП з призупиненою діяльністю, тобто переведений з 3 групи на загальну систему оподаткування. Паралельно офіційно працюю у іншій фірмі. Додаток 5 річний пустий здала. До якого числа я маю здати ще річну податкову декларацію про доходи? І взагалі, там, надіюсь, не вказуються мої доходи з фірми, де працюю? Вони ж якби звідти йдуть у податку, ті зарплатні відомості мої...
     
  20. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Взагалі-то завтра останній день, вам треба було декларацію разом додатком 5 здавати, показуете там прочерки, без відомостей про зарплату.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1