Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Пощастило Вам, @Kazkivnycja
    В нас в під"їзді теж є лічильник.
    Ми піднімали питання про адаптацію подачі тепла відповідно до температури на вулиці.
    Але в нас в під'їзді мабуть 70% мешканців ще минулого року виробили собі субсидії, і сказали, що не збираються "мерзнути" через те, що "комусь" задорого платити.
    При тому, що ми з чоловіком були готові взяти на себе той лічильник. Просто просили ключі і лікбез.
    В мене минулого року рахунки за опалення 1-кімнатної приходили трохи менші, ніж в співробітника, в якого 4-тикімнатна квартира в будинку, де якийсь дядечко регулював тепловий лічильник.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Я можу помилятися, але, здається, платити не треба. У нас аналогічна ситуація минулого місяця була. В рахунку до сплати 0 і просто надпис, що обовязковий платіж 433 грн. Я не платила нічого, оскільки була переплата. Думаю, гляну цього місяця. Якщо буде борг, то заплачу зразу за два. Але боргу не прийшло. В рахунку до оплати появилась вже певна сума за місяць, оскільки спалили газу ми більше, ніж покриває субсидія і переплат вже жодних нема. Якось так...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    тільки що вивчали рахунок своєї сусідки. На квитанції є графа обовязковий платіж і сума, але в графі до сплати стоїть інша сума. Порахувавши всі куби, вирахували що вона використала понад норму і тому треба доплатити. Отже зробили висновок - треба платити тільки те, що стоїть в графі до оплати.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Та от власне я також думаю: в мами переплата є 244 грн. А обов'язковий платіж 24 грн. Мені видається, що логічно було б якби той обов'язковий платіж відняли від переплати. Для чого платити ще?
     
  5. zkate

    zkate Well-Known Member

    Дівчата, в кого ще така жахлива тепла вода? Куди можна поскаржитись?
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2017 ---
    Мені страшнувато в ній дитину купати
     

    Вкладення:

  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @Kroshka Enot розгляньте собі варіант встановлення теплового лічильника на квартиру. В нас 53 кв м. За грудень нараховато без кількох грн 600. Маємо лічильник досить давно, то він вже окупив себе. В квартирі 21-23 градуси.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    я ще давніше по Ваших дописах рахувала собі цей варіант. Але в нас на той момент був нюанс в тому, що нам потрібно 2 лічильника, бо в нас 2 стояка (вертикальна розводка труб для опалення, бо будинок ще радянського планування).
    На той момент сума для нас була огого.
    Треба актуалізувати інформацію і ще раз порахувати.
     
  8. MISS SCARLET

    MISS SCARLET Well-Known Member

    Доброго дня!
    Прошу, якщо можна, детальнішу інфу про Ваш лічильник? У Вас багатоповерхівка? Як Ви то ставили? Бо нам виходить хіба на кожну батарею ставити... Або з підвалу тягнути труби(в нас 1 поверх), але навряд чи хтось то дозволить... Який лічильник Ви брали, яка ціна?
    Дякую!
    Або якщо можна - Ваш номер тел, і в такому режимі Вас розпитаю.
     
  9. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Телефонувала щойно в соцзахист стосовно субсидії, документи зареєстровані були 30.12, питаю чи є відповідь і яка. Сказали, що по телефону не повідомляють, приїхати по повідомлення. Що це значить? Може на гарячу лінію задзвонити, бо не дуже хочеться спеціально їхати в Пустомити, щоб забрати це повідомлення.
     
  10. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    точно! ми чекали довго,ходили-казали "ще на перевірці....і т.п". подзвонили на гарячу , десь через тиждень-10 днів прийшов лист , де було все розписано-який розмір субс, на який час ...
     
  11. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @MISS SCARLET ви спочатку повинні уяснити для себе наскільки то вам буде вигідно. У вас тепло? Є потреба той лічильник скручувати, жнижувати темп? Наскільки знаю, що мешканці перших поверхів частенько скаржаться що холодно. Якщо не будете той лічильник скручувати, то на суми оплати то не вплине.

    Напишу як у нас. У нас з усіх сторін сусіди, зверху і знизу теж. Будинок- новобудова, аье з тих трлхи старіших, з центральним опаленням. Ну але розводка вже інша, в квартиру заходить одна труба, яка потім розводиться по квартирі. Лічильник тільки один. Скручуємо постійно, бо нема потреби сильно палити. У такі дні як сьогодні на день батаиеі виключаю взагалі. В кухні, там маємо дві, то одна виключена взагалі, а інша гріє, іі не виключаю, а тільки регулюю, бо часто там вікно відкриваю, кухня все ж. Якщо кудись їдемо виключаємо взагалі все. Після встановлення лічильника завжди рахунки були суттєво менші ніж в сусідів, в рази, ну ви і самі бачете порядки. Нажаль в рахунок і зараз включають оті платежі, що платяться цілий рік і опалення сходових кліток. В нас не раз було, що оплата за ті сходові клітки була майже вдвічі більша ніж оплата опалення самоі квартири. Уявіть собі як вони то рахують.
    Що с осується самого замовлення, звернулися на фірму, вони приіхали, подивилися. Потім виставили нам рахунок. Фірма все робила сама, проект, дозволи, монтували, ну взагалі все все. Але то було давно і контактів я вже не маю. Чесно кажучи я навіть не знаю що то в нас за лічильник. Думаю вони всі нормальні, ну але тут треба фахівця. Зараз багато фірм тим займаються, думаю то не проблема.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Я от не розумію, чому не можна хоч мінімально через квитанції інформувати громадян про законодавчі зміни. От зменшили нам ліміт газу, бо виявляється є нова постанова. Тепер маємо платити вдвічі більше. Ну от чому б не вказати на звороті квитанції невеликим рядочком, що от вийшла нова постанова отака про таке, детальніше шукайте самі. Ну хоч би якийсь маячок...Або в електронному рахунку десь вказати. Бо так виглядає, що кожен громадянин має щоранку сідати в мережу і шукати чи часом нічого такого нового наша держава нам не вигадала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ого, а як ви це дізналися?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Мама ходила у Львівгаз на Золотій розбиратись за суму у квитанції. Там і сказали.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    це Вам зі січня зеншили чи з початку опалювального сезону?
     
  16. Altera

    Altera зачарована птуха

     
  17. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    Зареєструйтеся на сайті 104, там швидше попадає інформація по розрахунках і субсидії , ніж ті їхні листи.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  18. Online

    Online Well-Known Member

    В нас автономне опалення. Площа 82 м. кв. Цього місяця прийшов рахунок за газ 1950 грн. Це опалення, підігрів води, газова плита. Всі вимоги теплоекономії виконані: склопакети, герметичні вхідні двері, терморегулятори і т.д. Взимку котел стоїть на поділці 2 або 3, в квартирі не Африка, комфортна температура. Я хз як люди при такій самій площі умудряються платити по 500-600 грн.
    Електрика поки що терпимо, але знову йде підняття тарифів, тому думаємо переходити на нічний тариф. Все одно пральку і посудомийку запускаю на ніч. Хтось оформляв собі? Кажуть, що для комерційних об'єктів (магазин, кафе) оформлення дуже марудна справа, а для житлових приміщень?
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2017
  19. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Сьогодні чоловік був в сільраді і там було повідомлення - призначили нам субсидію, але тепер мене цікавить чи зроблять нам перерахунок за грудень згідно субсидії, бо оплатили повну вартість?
     
  20. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    і я хз.. ми вкладаємось в 300-400кубів(залежно від морозів)--опалення, плита, духовка....але не квартира, а будинок. Температура
    +18..+20. підігрів води - електрика.