Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @kykysia "їсти за двох"- це давнє і хибне твердження. Дитинці точно нічого не бракуватиме.Все,що їй треба для росту і розвитку вона бере першочергово,решта іде вам.(ну це так на хлопський розмір)
    Під час вагітності треба просто робити акцент на корисній їжі,але в жодному випадку не подвоювати порції.Хіба ви б мріяли набрати зайвих 10-20кг))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Майонез я перестала їсти після Нового року , коли олівє та інші салати доїла :girl_haha:. Ковбаси і зара їм. Я теж зовсім не вживаю алкоголь (та і не хочеться), не їм чіпсів і сухариків (хоча деколи в чоловіка їх відбираю :girl_haha:). Зараз стараюсь їсти по менше жирного, смаженого, і гострого, і солодощів і цитрусових.
    А так, то до 30 тижня я їла практично все, тільки в розумних межах. Коли мій жор пройшов (це було в перші тижнів вагітності :girl_crazy:), я зауважила, що к-сть їжі, яку я споживаю за день, не сильно і більша ніж була до вагітності. Зараз в мене закінчується 31 тиждень, і згідно моєї обмінної карти я набрала десь 7-8 кг. Думаю ок :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    От такими думками я себе тішу, що можна погрішити смачними не корисними продуктами (шоколад, трішки кетчупу, трішки гострого, печенька).:girl_crazy:. Але це моя думка :girl_smile:[/QUOTE]
    Мені вже тиждень "Біг тесті" сниться. Хоч до вагітності не частіше ніж раз на рік щось таке їла. Не знаю, чи довго протримаюсь, але лікар мені не радила хлібо-булочної продукції казала при можливості взагалі виключити. Та й сама розумію, що це пусті калорії, і краще яблучка їсти.
     
  4. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    Нц і мені здається, що оте "їсти за двох" то вже якась бувальщина.... :girl_impossible: я би в Макдональдс сходила, хоча теж раніше не частіше 2-3 разив рік бувала і то на морозиво переважно))
    А хліба стала більше їсти..((
    Хоча лікарка про це ще нічого мені не казала))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Це ще все від організму залежить. Якщо ви до вагітності їли солодке, хліб, булочки і тд і це не особливо позначалось на вашій вазі, то під час вагітності - думаю так само. Принаймі в мене так. Вся вага зараз розійшлась по животику, грудях і щоках :girl_haha:. Ще буквально декілька днів тому я пробувала влізти в довагітні штани - влізла :girl_crazy:, защіпити - не защіпила, бо животик з малечею мішає, але тішить що в ногах не поправилась, бо жаль буде весь гардероб міняти. І це все при тому, що перші два триместри я їла канапочки, піцу домашню, печенька, зефірчики, цукерочки, але адекватними дозами.

    Але зараз почалась в мене халепа. Вже декілька ночей підряд мене ловлять судоми в ногах. Судоми мене час від часу і до вагітності могли ловити, тому знаю як собі допомогти, але тепер я собі ради дати не можу. Зігнутись вдвоє, щоб дістатись тих місць я вже не можу, тому мучу чоловіка ночами. Може хтось знає що таке корисніше можна їсти/пити/робити, щоб ножки не судомили ? І так тяжкувати спати, бо малятко принципово не любить на бочку спати, і по-різному це мені демонструє, а тут ще і ноги зводить.
     
  6. his joker

    his joker Well-Known Member

    А пальці на себе потягнути пробували? Не допомагає? Або встати з ліжка, пройтися по кімнаті, щоб посилити кровообіг в м'язах?

    Надіслано від мого LG-D325, використовуючи Tapatalk
     
  7. his joker

    his joker Well-Known Member

    [QUOTE="LittleGirl, post: 2482847, member: 53568] Може хтось знає що таке корисніше можна їсти/пити/робити, щоб ножки не судомили ? [/QUOTE]
    Лікар мені сказав, що судомить від нестачі магнію, який маля забирає з маминого організму. Я вживала продукти з високим вмістом магнію: гречану кашу, вівсяні пластівці, квасолю, шоколад, какао і т.д.



    Надіслано від мого LG-D325, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. blakytnooka

    blakytnooka Member

    Я в невагітному стані їла що хотіла, не обмежуючи себе, і ніколи не могла поправить, хоча при своїх 43 кг хотіла б прибавили кілька кг. А от під час вагітності набирала як дурна по 17-20кг (я думаю я набирала свою норм вагу і + вагітну), І перші рази мені дуже хотілось чогось булочного)) і все було супер і самопочуття, і пологи. Цього разу я більш прискіплива до свого харчування, просто морально не можу дозволити собі щось відверто шкідливе типу майонезу, кетчупу, ковбас, чіпсів (хоч і так їх іла хіба зрідка) ітд, а булочок особливо і не хочеться...
     
  9. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    А хліба стала більше їсти..((
    Це, здається, проблема всіх вагітних - всі мої подруги на це скаржилися - що дуже хочеться вуглеводів. А лікар особисто мені не радила, бо маю багато проблем зі шкірою - псоріаз, демодекс був колись. Сказала, щоб зменшити ризик того, що передасться схильність до алергії дитині - обмежити молочні продукти та хлібо-булочні вироби.
     
  10. zkate

    zkate Well-Known Member

    Як псоріаз себе поводить під час вагітності? Не загострюється?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    дівчата, а що скажете про ростяжки? може то зарано на 15 тижні хвилюватись., не знаю... :girl_blush2:проінформуйте мене зелену:girl_flag_of_truce:
    коли вони проявляються, і чи обов"язково вони виникають у всіх вагітних? то шось страше чи не варто боятись їх? і хто чим користувався проти ростяжок (чи для попередження їх виникнення)?
     
  12. jylanda

    jylanda занууууда

    Та все залежить від властивостей вашої шкіри, якщо вона еластична, то і без кремів не буде розтяжок. Варто мабуть добре зволожувати шкіру, але якщо у вас є схильність, то і з найдорожчими кремами вони будуть. Я трохи мастила молочком для тіла, але і робила це до вагітності. Розтяжок у мене нема.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. KrystynaM

    KrystynaM Well-Known Member

    В мене з двома вагітностями жодної розтяжки. То все від еластичності шкіри залежить. Можете пробувати олійкою дитячою мастити живіт , як чуєте , що шкіра на животі свербить.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Згідна з дівчатами, що це залежить від еластичності шкіри. У декого їх нема, або десь якась малесенька, а у деяких це просто завал :girl_cray:.
    Зараз в мене 32 тиждень вагітності і немає жодної розтяжки. В силу олійок/лосьйонів я не дуже вірю, але користуюсь олійкою від розтяжок Hipp щоб зволожувати шкіру животика. Животик мягенький і гладенький, як то кажуть, як "попка младенца":girl_blush2:. Стараюсь мастити кожного дня, хоча мащу не я, а чоловік - це в нас такий "вагітний ритуал" :girl_haha:. Він натирає - я насолоджуюсь)). Зволожую тільки животик, хоча чула що інші дівчата зволожують ще й груди та бедра. Я дівчина худенька (була такою:girl_crazy:), грудей практично нема :girl_haha:ну і бедра вузькі. Тому не думаю що чудо-розтяжка десь там появиться :girl_haha:.

    А так, щодо олійки, то я ще чула, що добре будь-яка олійка для зволоження яка містить мигдалеву олію в складі.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    І поперек, бо шкіра і там тягнеться.
     
  16. zkate

    zkate Well-Known Member

    В мене постраждали груди. Хоча вони великі не були, але їм було цього достатньо. Мастилась оливковою олією. Але то не допомогло. На грудях розтяжки і після пологів з'являлись, коли багато молока прибувало
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    Я думала загостриться, але поки навпаки - майже зник в одному місці де його найбільше було і створював найбільший дискомфорт. Але мені здається це, частково, через вітаміни Д3, які мені гінеколог призначила - я читала що вони компенсують брак сонця, а в мене псоріаз літом на морі повністю зникає
     
  18. Moza

    Moza Member

    В мене дилема - не можу зрозуміни чим мазатись і від коли? Термін 13 тижнів, але живіт вже помітний ;-) читала, що найкраще - оливкова олія, але подруги які нею користувались розтяжок не уникли. В аптеці порадили масло Веледа, думаю, може коаще їх використовувати по черзі?
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Стосовно розтяжок- під час першої вагітності мастилась всім чим могла від оливкової олії до веледи і це не допомогло. Мала жахливі розтяжки на грудях і животі. Подруга нічим не мастилась і без жодної розтяжки.я для себе зробила вистовок що то від шкіри залежить , а не від мазаня, так що тепер навіть гроші не трачу на дорогі олійки. Мащу чим маю вдома, коли відчуваю після душу, що шкіра суха
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    Про Веледу теж чула хороші відгуки, вона ніби на 100% натуральна, як і оливкова олія - але ще не користувалась.